Liity verkostomme!

uzbekistan

Taškentin tekstiilihuippukokous: Uzbekistanin uudistusten tulokset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Uzbekistanin pääkaupunki Tashkent isännöi 11.-12. Textile Summit -kokousta, joka järjestettiin Tashkent Textile Week -tapahtuman yhteydessä, joka järjestetään perinteisesti joka vuosi keväällä ja syksyllä. kirjoittaa Uzbekistanin tekstiili- ja vaateteollisuusliitto.

Tilaisuuden avasivat HE Tanzila Narbaeva, Uzbekistanin senaatin puheenjohtaja sekä Kansallisen ihmiskaupan ja pakkotyön vastaisen toimikunnan puheenjohtaja.

Ensinnäkin erityistä huomiota kiinnitettiin Uzbekistanin suuriin uudistuksiin, jotka toteutettiin avoimuuden ja läpinäkyvyyden periaatteiden mukaisesti. Tämän seurauksena voidaan nähdä, että rauha, vakaus, vauraus ja ihmisoikeudet ovat lisääntyneet maassa. Myös tekstiiliviikko hyötyy uudistuksista, sillä osallistujien, sopimusten ja kansainvälisten kumppaneiden määrä kasvaa vuosi vuodelta.

Tässä vaiheessa on huomattava, että tällaisten uudistusten toimeenpanossa taloudellisten, sosiaalisten ja ihmisoikeuksien oikeudellista kehystä parannetaan ja institutionaalista perustaa kehitetään.

Samalla Kansallinen ihmiskaupan ja pakkotyön vastainen toimikunta ja sen alueiden osastot vastaavat lakien täytäntöönpanon valvonnasta asianmukaisella tasolla. Se mainittiin myös työn organisoinnista kansainvälisten standardien käyttöönottamiseksi Uzbekistanin lainsäädäntöön ja käytäntöön.

Narbaeva käsitteli useita viime vuosien saavutuksia Uzbekistanissa. Näistä toteutettiin tehtävän työn analysointiprosessi, solmittiin suhteita kansainvälisiin kumppaneihin, minkä seurauksena kansainvälisen Cotton Campaign -koalition Uzbekistaniin määräämä puuvillaboikotti peruttiin tämän vuoden maaliskuussa. Yhdysvaltain työministeriö julisti lapsityövoiman pahimmat muodot.

On myös huomionarvoista, että Uzbekistan on vuosiraportissa 9. sijalla korkeimmilla indikaattoreilla merkittäviä muutoksia toteuttaneiden maiden joukossa ja että Yhdysvaltain työministeriö poisti Uzbekistanin puuvillan pakkotyöllä tuotettujen tavaroiden luettelosta.

Mainos

Uzbekistan, jonka tulokset ja menestykset on saavutettu hyvin lyhyessä ajassa, mallina muille maille ei ole Uzbekistanin hallituksen arvio, vaan Yhdysvaltojen hallituksen arvio. Tällainen kansainvälinen tunnustaminen puolestaan ​​asettaa vastuuta ja velvollisuuksia.

Tasavalta on Keski-Aasian suurin valtio 35 miljoonalla asukkaallaan. Joka vuosi 600-700 tuhatta nuorta, joista 50 prosenttia on naisia, tulee työmarkkinoille. Tekstiilialalle on ominaista laajat mahdollisuudet luoda niille ihmisarvoisia työpaikkoja.

Lisäksi on huomioitava vielä yksi seikka. Valtionpresidentin johdolla luotujen puuvilla-tekstiiliklusterien, uusimpien teknologioiden käytön ja työpaikkojen luomisen seurauksena Uzbekistanin tekstiilituotteiden vienti nousi 3 miljardiin dollariin vuonna 2021. .

Maailmanmarkkinoille ja teolliseen kehitykseen tullessa hyödynnetään tieteellisiä lähestymistapoja, otetaan käyttöön uusia moderneja teknologioita, innovatiivisia hankkeita, tuotantostandardeja sovelletaan laajasti ja tietysti kiinnitetään erityistä huomiota ympäristön kestävään, sosiaalisesti suuntautuneeseen tuotantoon, avoimuuteen ja läpinäkyvyys varmistetaan arvoketjussa.

Tekstiiliteollisuudessa ympäristöongelmien painottaminen, tekijöiden tunnistaminen ja poistaminen, jätteenkäsittelyjärjestelmän parantaminen ja kiertotalouden kehittäminen sekä työntekijöiden oikeuksien ja etujen kokonaisvaltainen suojelu sekä ihmisarvoisuuden periaatteiden laaja toteuttaminen. työntekijöille, saavat myös paljon huomiota. Myös Uzbekistanissa tehdään aktiivista työtä edistyneiden projektien, kuten Better Work, BCI, standardien käyttöönottamiseksi.

Nykyään on laadittu ja hyväksytty tiekartta kansainvälisten järjestöjen ja kumppaneiden vaatimusten ja ohjeiden mukaisesti ja valvonta on perustettu eduskunnan toiminnan puitteissa.

Yleisesti ottaen tekstiilihuippukokous on erittäin tärkeä Uzbekistanille. Huippukokous myötävaikuttaa siis tekstiiliteollisuuden kehitykseen, tekstiilien toimitusketjun vakauden varmistamiseen, kansallisten tuotteiden nykyaikaiseen tuotantoon, vientimaan maantieteellisen laajentamiseen, uusien sopimusten solmimiseen kumppaneiden kanssa ja hankkeiden kehittämiseen, ja nämä tavoitteet saavutetaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa