Liity verkostomme!

uzbekistan

Uzbekistanin yksityinen sektori tukee YK:n kestävän kehityksen periaatteita ja ESG:tä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Liike-elämän aktiivinen osallistuminen tunnustetaan yhä enemmän kestävän kehityksen kannalta elintärkeäksi.

YK:n Global Compact on puitteet yrityksille. Se pakottaa osallistujat linjaamaan toimintansa ja strategiansa kymmenen yleisesti hyväksytyn periaatteen kanssa ihmisoikeuksien, työvoiman, ympäristön ja korruption torjunnan aloilla sekä tukemaan YK:n tavoitteita ja kestävän kehityksen tavoitteita (SDG) sisältäviä kysymyksiä.

Uzbekistanin yksityisen sektorin johtajat kokoontuivat äskettäin keskustelemaan siitä, mitä enemmän voidaan tehdä YK:n tavoitteiden puolustamiseksi lippulaivakonferenssissa "Championing Business Sustainability".

Foorumin aloittivat ja puolustivat maan ensimmäiset UNGC:n jäsenet; kodinkonevalmistaja Artel Electronics, supermarketketju Korzinka ja puuvillayhtiö Silverleafe LLC.

Yli 70 yrityksen edustajat osallistuivat foorumiin, Uzbekistanin ensimmäiseen tapahtumaan, joka oli omistettu ympäristö-, sosiaali- ja hallintokäytäntöjen (ESG) sisällyttämiseen liiketoimintaan.

YK:n Global Compactin osapuolina yritykset sitoutuvat edistämään YK:n Global Compactin kymmentä periaatetta. Ne kattavat ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen, Kansainvälisen työjärjestön julistuksen työelämän perusperiaatteista ja -oikeuksista, Rion julistuksen ympäristöstä ja kehityksestä sekä Yhdistyneiden Kansakuntien korruption vastaisen yleissopimuksen.

Sisällyttämällä periaatteet strategioihin, politiikkoihin ja menettelyihin sekä luomalla rehellisyyden kulttuurin yritykset eivät vain kunnioita perusvelvollisuuksiaan ihmisiä ja planeettaa kohtaan, vaan myös luovat pohjan pitkän aikavälin menestykselle.

Mainos

Asiakkaiden, työntekijöiden ja sijoittajien kasvavat odotukset liiketoimintaa kohtaan asettavat painetta yrityksille ympäri maailmaa, ja konferenssin mukaan viimeaikainen globaali pandemia on korostanut tätä.

Myös Uzbekistanin liiketoiminnan odotetaan alkavan myötävaikuttaa "kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman kehittämiseen". "

 YK:n Uzbekistanissa asuva koordinaattori Roli Asthana korosti pääpuheessaan yksityisen sektorin "ratkaisevaa roolia" kansallisten ja globaalien kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa siirtymällä kohti kestäviä liiketoimintatapoja ja edistämällä niitä.

Hän sanoi: "Viime vuosina Uzbekistan on ottanut progressiivisia askelia kohti kestävämpää tulevaisuutta. Näemme sen hallituksen toimista, ja se on erittäin kiitettävää. Samalla haluan korostaa, että kestävää kehitystä ei voida saavuttaa vain yhteistyöllä valtion kanssa, sillä myös yksityinen sektori on olennainen osa osallistavaa ja kestävää kasvua. Kuten YK:n pääsihteeri kerran mainitsi, "ei ole olemassa yhtä globaalia tavoitetta, jossa yksityisen sektorin ponnisteluille ei olisi kysyntää".

Muita osallistujia olivat Sanda Ojiambo, YK:n apulaispääsihteeri ja YK:n Global Compactin toiminnanjohtaja sekä edustajat yksityisestä sektorista, kansainvälisistä järjestöistä ja YK:n Global Compact -toimistoista Turkissa, Georgiassa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa.

Lisäkommentti tuli Bektemir Murodovilta, Artel Electronicsin talousjohtajalta, joka on Keski-Aasian johtava kodinkoneiden ja elektroniikan valmistaja ja joka työllistää yli 10,000 XNUMX henkilöä.

Murodov kertoi tapahtumassa: "Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tukea kestävää kehitystä koskevaa keskustelua Uzbekistanissa Korzinkan, Silverleafen ja YK:n rinnalla. Olemme vasta matkamme alussa. Työskentelemme kuitenkin päivittäin kumppaneiden kanssa parantaaksemme ESG-asemaamme ja toteuttaaksemme merkittäviä muutoksia yrityksemme ja Uzbekistanin kestävän tulevaisuuden kannalta.

Lisäksi "Korzinka"-supermarketketjun perustaja ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Zafar Khashimov korosti kestävän ja pitkäjänteisen lähestymistavan merkitystä päätöksenteossa sanoen: "Aloitimme liiketoimintamme perustamalla modernin, organisoidun vähittäiskauppaketjun Uzbekistaniin. , ja siirtyminen lyhyen aikavälin tavoitteista pitkän aikavälin kestäviin tavoitteisiin asettaa yrityksille paljon haasteita Mutta kaiken kaikkiaan se osoitti, että pitkän aikavälin strategiat ovat paljon kannattavampia ja taloudellisesti tehokkaampia. "

 Rusyan Jill Mamiit, YK:n Uzbekistanin toimiston kumppanuuksien ja kehitysrahoituksen kehitysyhteistyövastaava, joka sanoi, että konferenssi oli "kuullut yrityksiä Artelin, Korzinkan ja Silverleafen äänen kautta vahvistavan sitoutumisensa kestävään kehitykseen.

”Kuulimme myös YK:lta sen halukkuuden työskennellä rinta rinnan yksityisen sektorin kanssa kestävän kehityksen periaatteiden vauhdittamiseksi. Vaikka tämänpäiväinen tapahtuma on päättymässä, tämä on monille meistä vasta alkua yhteiselle matkalle, jossa omistautumista, kärsivällisyyttä ja sitkeyttä tarvitaan kipeästi, sillä kestävään kehitykseen tehtyjen investointien tuotto vie aikaa. Pitäkäämme kaikki tämä sinnikkyys, kärsivällisyys ja omistautuminen."

Uzbekistan liittyi YK:hun 2. maaliskuuta 1992 ja YK:n toimisto avattiin seuraavana vuonna Taškentissa. Uzbekistanissa toimivaan YK:n maatiimiin (UNCT) kuuluu tällä hetkellä 25 YK:n virastoa, rahastoa ja ohjelmaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa