Liity verkostomme!

uzbekistan

Uzbekistanin kidutuksen vastaisen kansallisen ehkäisymekanismin kehittäminen

Julkaistu

on

Osana Uzbekistanin toimintastrategian täytäntöönpanoa, joka merkitsi maan demokraattisten muutosten ja nykyaikaistamisen uuden vaiheen alkua, kansainvälisiä ihmisoikeusnormeja pannaan aktiivisesti täytäntöön. Kansainvälisten asiantuntijoiden tunnustamat tulokset kirjoittaa Doniyor Turaev, Oliy Majlisin alaisen lainsäädäntö- ja parlamentaarisen tutkimuslaitoksen apulaisjohtaja.

Jo vuonna 2017 Zeid Ra'ad al-Hussein, joka vieraili maassa YK: n ihmisoikeusvaltuutettuna, totesi, että '' Rakenteellisten ihmisoikeuksiin liittyvien ehdotusten, suunnitelmien ja uuden lainsäädännön määrä, joka on syntynyt presidentti Mirziyoyevin aloittamisen jälkeen, on huomattava. "[1] '' Ihmisoikeudet - kaikki ihmisoikeusryhmät - näkyvät hyvin näkyvästi viidessä prioriteettisarjassa, jotka on esitetty näitä ehdotettuja uudistuksia ohjaavassa kattavassa poliittisessa asiakirjassa - presidentin vuosien 2017 ja 21 toimintastrategiassa. Jokaisen, joka haluaa ymmärtää, minkä taustalla Uzbekistanissa alkavat tapahtua muutokset - ja mikä on vierailuni takana -, on tarkasteltava tarkasti toimintastrategiaa."[2]

Uzbekistan on tänään osapuolena YK: n kymmenessä keskeisessä kansainvälisessä ihmisoikeusasiakirjassa, mukaan lukien kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus (jäljempänä kidutuksen vastainen yleissopimus), ja se toteuttaa jatkuvasti toimenpiteitä niiden määräysten täytäntöönpanemiseksi kansallisiin kansallisiin oikeuksiin. lainsäädännössä.

Ottaen huomioon, että edistyminen ihmisoikeuksien alalla ja erityisesti kidutuksen estämisessä on yksi indikaattoreista, jotka osoittavat maan demokratian kypsyysasteen, kysymykset asiaa koskevan kansallisen lainsäädännön noudattamisesta kansainvälisten standardien kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä käynnissä olevien uudistusten aikana Uzbekistanille, joka rakentaa laillisesti hallinnoitua demokraattista valtiota.

Kidutuksen vastaisesta yleissopimuksesta johtuvan velvoitteen mukaisesti ryhtyä tehokkaisiin toimiin kidutuksen ja pahoinpitelyn estämiseksi Uzbekistan tekee samoin kuin joukko toimenpiteitä tällä alalla ja tekee asianmukaisia ​​muutoksia lainsäädäntöön.

Tämän vuoksi Tarkastellaan viimeisimpiä, mielestämme keskeisiä muutoksia kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen ehkäisemistä koskevassa kansallisessa lainsäädännössä.

Ensiksi, muutoksia on tehty rikoslain 235 artikla, jonka tarkoituksena on lisätä vastuuta kidutuksesta, laajentaa mahdollisten uhrien ja vastuuseen kuuluvien joukkoa.

On huomattava, että rikoslain 235 artiklan edellinen versio

rajoitti kielletyn kidutuksen lainvalvontaviranomaisten toimiin eikä kattanutmuut henkilöt, jotka toimivat virallisestimukaan lukien ne toimet, jotka johtuvat virkamiehen yllyttämisestä, suostumuksesta tai suostumuksesta. Toisin sanoen aiempi versio rikoslain 235 artiklasta ei sisältänyt kidutuksen vastaisen yleissopimuksen 1 artiklan kaikkia elementtejä, johon YK: n kidutuksen vastainen komitea on toistuvasti kiinnittänyt huomionsa. Tämän rikoslain uuden artiklan uudessa versiossa säädetään yleissopimuksen edellä mainituista osista.

Toiseksi, 9, 84, 87, 97, 105, 106 artikla rikoslain mukaan on muutettu ja täydennetty normeilla, joilla pyritään turvaamaan paremmin tuomittujen oikeudet, mukaan lukien heidän oikeuksiensa turvaaminen liikuntaan, psykologiseen neuvontaan, turvallisiin työoloihin, lepoon, lomalle, työntekijöiden palkkaukseen, terveydenhuollon saatavuuteen, ammatilliseen koulutukseen jne.

Kolmanneksi hallinnollisen vastuun säännöstö on täydennetty uudella Artikkeli 1974, jossa säädetään hallinnollisesta vastuusta parlamentin oikeusasiamiehen oikeudellisen toiminnan estämisestä (Uzbekistanin tasavallan Oliy Majlisin komissaari ihmisoikeuksista).

Artiklassa säädetään erityisesti vastuusta virkamiesten laiminlyönnistä huolimatta velvollisuuksista komissaaria kohtaan, mikä haittaa hänen työskentelyään, antaa hänelle tarkoituksellisesti vääriä tietoja, virkamiesten laiminlyöntiä vetoomusten tai vetoomusten käsittelyssä noudattaa harkinnan aikarajoja ilman syytä.

Neljänneksi, lakiin on tehty tärkeitä muutoksia Uzbekistanin tasavallan Oliy Majlisin ihmisoikeusvaltuutetusta (oikeusasiamies) (jäljempänä - laki), jonka mukaan:

- vankilat, pidätyspaikat ja erityiset vastaanottokeskukset kuuluvat yhden käsitteenpidätyspaikat";

- komission jäsenen sihteeristöön luodaan ala, jolla helpotetaan komission jäsenen kidutuksen ja pahoinpitelyn ehkäisemistä;

- komission jäsenen toimivaltuudet tällä alalla on määritelty yksityiskohtaisesti. Lakia on täydennetty erityisesti uusi 20 artikla9, jonka mukaan komissaari voi toteuttaa toimenpiteitä kidutuksen ja muun pahoinpitelyn estämiseksi käymällä säännöllisesti vankiloissa.

Lisäksi 20 artiklan mukaisesti9 lain nojalla, komissaari perustaa asiantuntijaryhmän helpottaakseen hänen toimintaansa. Asiantuntijaryhmä koostuu kansalaisjärjestöjen edustajista, joilla on ammatillista ja käytännön tietoa oikeustieteen, lääketieteen, psykologian, pedagogiikan ja muiden alojen alalta. Komissaari määrittää asiantuntijaryhmän jäsenten tehtävät ja antaa erityismääräyksiä, jotta he voivat vapaasti vierailla pidätyspaikoissa muut tilat, joista henkilöt eivät saa poistua vapaaehtoisesti.

Tässä yhteydessä on huomattava, että lailla vahvistetaan ennalta ehkäisevän mekanismin pääosat - säännölliset vierailut vankiloissa.

Vaikka Uzbekistan ei ole kidutuksen vastaisen yleissopimuksen valinnaisen pöytäkirjan (jäljempänä - pöytäkirja) osapuoli, voidaan kuitenkin sanoa, että ottaen huomioon sen määräykset sekä sen kansainvälisten velvoitteiden ja kidutuksen vastaisen yleissopimuksen määräykset, maa on luonut sen "kansallinen ennaltaehkäisevä mekanismi".

Pöytäkirjan määräysten perusteella 'kansallisella ennalta ehkäisevällä mekanismilla' (jäljempänä NPM) tarkoitetaan yhtä tai useampaa vierailevaa elintä, joka on perustettu, nimetty tai ylläpidetty kotimaan tasolla kidutuksen ja muun epäinhimillisen kohtelun estämiseksi. Pöytäkirjan 3 artikla velvoittaa sopimusvaltiot perustamaan, nimeämään tai ylläpitämään tällaisia ​​elimiä.

YK: n kidutusta käsittelevä erityisraportoija (A / 61/259) perusteli yksityiskohtaisesti NPM: n perustamisen. Hänen mukaansa perustelut "perustuvat kokemukseen siitä, että kidutusta ja huonoa kohtelua tapahtuu yleensä eristetyissä pidätyspaikoissa, joissa kidutusta harjoittavat tuntevat olevansa varmoja siitä, että he eivät ole tehokkaan seurannan ja vastuuvelvollisuuden ulottuvilla". "Näin ollen ainoa tapa rikkoa tämä noidankehä on altistaa pidätyspaikat julkiselle valvonnalle ja tehdä koko järjestelmästä, jossa poliisi-, turvallisuus- ja tiedusteluviranomaiset toimivat, avoimempi ja vastuuvelvollinen ulkopuolisen valvonnan alaisena."[3]

Kuten edellä jo todettiin, laissa säädetään uusi ennaltaehkäisevä mekanismi, joka antaa komission jäsenelle oikeuden ryhtyä toimenpiteisiin kidutuksen ja pahoinpitelyn estämiseksi käymällä säännöllisin väliajoin vankiloissa, sekä toteuttamaan vastaavia toimenpiteitä muissa tiloissa, joista henkilöiden ei voida lähteä halunsa mukaan.

Lisäksi äskettäin on toteutettu tärkeitä toimia kansallisen ihmisoikeuksien suojelujärjestelmän vahvistamiseksi, erityisesti:

Uzbekistanin tasavallan ihmisoikeusstrategia on hyväksytty;

- kansallisen strategian toteuttamiseksi ja parlamentin valtuuksien laajentamiseksi edelleen Uzbekistanin kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden täytäntöönpanon parlamentaarisen valvonnan alalla, kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden noudattamista käsittelevä parlamentaarinen komissio on perustettu;

- sijainti lapsen oikeuksista vastaava komissaari on perustettu;

- on toteutettu toimenpiteitä EU: n aseman parantamiseksi Uzbekistanin tasavallan kansallinen ihmisoikeuskeskus;

Lisäksi on erikseen korostettava, että Uzbekistan on valittu YK: n ihmisoikeusneuvostoon.

Tähän mennessä kansainvälisten normien täytäntöönpanon jatkamiseksi sekä kansallisen lainsäädännön ja ennaltaehkäisevän käytännön parantamiseksi tällä alalla Parlamentaarinen komissio kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden noudattamisestatoteuttaa yhdessä toimivaltaisten valtion viranomaisten kanssa seuraavat toimet:

First. Pöytäkirjan mukaan tietyt laitosryhmät kuuluvat luonnostaan ​​pidätyspaikan määritelmän soveltamisalaan, ja ne voidaan selkeyden vuoksi ilmaista kansallisen lainsäädännön ei-tyhjentävässä määritelmässä.[4] Tällaisia ​​laitoksia voivat olla esimerkiksi psykiatriset laitokset, nuorten pidätyskeskukset, hallinnolliset pidätyspaikat jne.

Tältä osin kysymys sisällyttämisestä lainsäädäntöön useita tärkeimpiä instituutioita, jossa NPM voi käydä säännöllisesti, harkitaan.

Toinen. Kidutuksen vastaisen yleissopimuksen mukaisesti käsitteet "kidutus" ja "julma, epäinhimillinen tai halventava kohtelu tai rangaistus" erotetaan toisistaan ​​riippuen tämän teon muodosta, teon tarkoituksesta ja uhrille aiheutuneen kärsimyksen vakavuudesta. .

Tämän vuoksi kysymys erottamalla kidutuksen ja julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen käsitteet ja harkitaan niiden selkeiden määritelmien ja toimenpiteiden vahvistamista lainsäädännössä näistä teoista.

Kolmas. Kidutuksen vastaisen yleissopimuksen määräysten täytäntöönpanon yhteydessä ihmisoikeuksia koskevan tiedotuksen ja koulutustoiminnan laatua parannetaan, toisin sanoen on käynnissä tiedotus kidutuksen ja pahoinpitelyn kieltämistä koskevien lakien sisällöstä ja sisällöstä. Kidutuksen ja pahoinpitelyn kieltämisen aihe on tarkoitus sisällyttää koulutusohjelmiin paitsi lainvalvontaviranomaisten, myös lääketieteellisen, pedagogisen henkilöstön ja muiden työntekijöiden, jotka saattavat olla osallisina henkilöiden hoidossa vankiloissa.

Neljäs. Ratifiointikysymys Kidutuksen vastaisen yleissopimuksen valinnainen pöytäkirja harkitaan, ja tämän vuoksi on tarkoitus kutsua YK: n kidutusta käsittelevä erityisraportoija Uzbekistaniin.

Siten voidaan todeta, että Uzbekistanissa toteutetaan aktiivisia, kohdennettuja ja järjestelmällisiä toimenpiteitä kansallisen ennaltaehkäisymekanismin parantamiseksi edelleen kidutuksen ja julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen yritysten ehkäisemiseksi ja torjumiseksi.

On myönnettävä, että tietysti Uzbekistanissa on tällä hetkellä vielä useita ratkaisemattomia ongelmia tällä alueella. Ihmisoikeusuudistusten etenemisessä on kuitenkin poliittista tahtoa.

Lopuksi haluamme lainata Uzbekistanin presidentin Shavkat Mirziyoyevinth YK: n ihmisoikeusneuvoston istunnossa todetaan Uzbekistan "jatkaa kidutuksen, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun kaikkien muotojen tiukkaa tukahduttamista" ja "ihmisoikeusneuvoston jäsenenä puolustaa ja edistää aktiivisesti kansainvälisen ihmisoikeuslainsäädännön universaaleja periaatteita ja normeja".


[1] [1] Ks. YK: n ihmisoikeusvaltuutetun Zeid Ra'ad Al Husseinin avauspuhelut Uzbekistanin-operaation aikana pidetyssä lehdistötilaisuudessa (https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx ? NewsID = 21607 & LangID = E).

[2] Ibid.

[3] Kidutusta käsittelevän YK: n erityisraportoijan raportti, kohta 67, YK: n yleiskokous A61 / 259 (14. elokuuta 2006).

[4] Katso opas NPM: ien perustamisesta ja nimeämisestä (2006), APT, s.18.

uzbekistan

Uzbekistan on turistimaa

Julkaistu

on

Muinaisista ajoista lähtien Uzbekistan on ollut Suuren Silkkitien keskellä, ja sillä on suuri historiallinen, kulttuurinen ja arkkitehtoninen perintö. Samarkand, Bukhara, Khiva ovat idän muinaisen kulttuurin merkkejä. Uzbekistanin vuoristomaisemat ja aavikot houkuttelevat Internet-yhteisön huomiota ja ihailua. Siksi tämän maan matkailupotentiaalia tuskin voidaan yliarvioida, ja hallitus pyrkii merkittävästi kehittämään sitä, kirjoittaa Khasanjon Majidov, johtava tutkija Taloudellisen tutkimuksen ja uudistusten keskuksessa.

Matkailun räjähtävä kehitys

Uzbekistanissa käynnistettiin vuoden 2016 alussa radikaali matkailualan uudistaminen. Vuosina 60--2016 hyväksyttiin yli 2020 matkailualan kehitykseen liittyvää asetusta.

Maiden välistä viisumijärjestelmää yksinkertaistettiin. Vuonna 2018 Uzbekistan otti käyttöön viisumivapauden yhdeksän maan kansalaisille, vuonna 9 2019 maan kansalaisille, vuosina 47-2020 vielä 2021 maalle. 5. toukokuuta 10 alkaen Uzbekistanin tasavallassa on 2021 maata, joiden kansalaisille myönnetään viisumivapaus.

Lisäksi noin 80 maan kansalaisilla on mahdollisuus hakea sähköistä viisumia yksinkertaistetulla tavalla. Ulkomaalaisille on otettu käyttöön viisi uutta viisumityyppiä: "maanmies", "opiskelija", "akateeminen", "lääketiede" ja "pyhiinvaellus". Uzbekistanin tasavallan matkailu- ja urheiluministeriön mukaan viisumijärjestelmän yksinkertaistaminen on tuonut myönteisiä tuloksia. Erityisesti vuonna 2019, jos ulkomaisten matkailijoiden määrän keskimääräinen kasvu oli 26%, viisumivapaan maan kasvu oli 58%.

Hallitus toteutti kattavia toimenpiteitä kehittyäkseen matkailun infrastruktuuri. Ensinnäkin 22 budjettiasuntotyyppiin liittyvää hostellien toimintaa säätelevää vaatimusta on peruutettu. Erityisesti hostellien tarjoamien hotellipalvelujen pakollista varmentamista koskeva menettely on peruutettu ja käytäntö yhtenäisen majatalojen ja hostellien rekisterin kanssa on otettu käyttöön. Toiseksi pienten hotellien määrän lisäämiseksi yrittäjille tarjottiin kahdeksan pienten hotellien vakiohanketta, joissa on enintään 8 huonetta, ja tämä toimenpide on kehitetty Turkin ja Etelä-Korean kokemusten perusteella.

Tämän seurauksena harjoittelujen määrä maassa on kasvanut dramaattisesti. Vuosina 2016--2020 majoituspaikat lisääntyivät vuodesta 750 ja 1308 ja vierastalojen määrä kasvoi 13 kertaa vuoteen 1386. Niiden määrän on tarkoitus lisätä 2 tuhanteen.

Uudistusten seurauksena matkailualalla vuosina 2016--2019 matkailijoiden määrä kasvoi 2.0 miljoonasta 6.7 ​​miljoonaan. Ulkomaisten matkailijoiden määrän kasvun dynamiikka vuonna 2019 verrattuna vuoteen 2010 oli ennätykselliset 592% (kasvu yli 6 kertaa). On huomionarvoista, että eri alueiden turistien määrän kasvu tapahtui eri tavoin. Esimerkiksi Keski-Aasian maista tulevien kävijöiden määrä kasvoi keskimäärin 22-25% vuodessa, kun taas IVY-maista tulevien matkailijoiden vuotuinen kasvu oli 50%. Samaan aikaan kotimaan matkailussa havaittiin myönteisiä tuloksia. Vuoteen 2016 verrattuna kotimaisten matkailijoiden määrä vuonna 2019 lähes kaksinkertaistui ja oli 14.7 miljoonaa.

Pandemian vaikutukset

On huomattava, että koronaviruspandemian taustalla asetettujen rajoitusten ja maailmanlaajuisen kriisin seurausten vuoksi matkailuala on kärsinyt vakavia tappioita. Erityisesti Uzbekistanissa vierailevien ulkomaisten matkailijoiden määrä väheni yli 4.5 kertaa 1.5 miljoonaan ja matkailupalvelujen määrä laski 261 miljoonaan dollariin vuonna 2020.

Nykyinen tilanne huomioon ottaen kehitettiin "Uzbekistan-projekti". Turvallinen matkustaminen taattu ("Uzbekistan. Turvallinen matkustaminen taattu"), joka on uusi maailman terveysstandardeihin perustuva turisteille tarkoitettu terveys- ja epidemiologinen turvallisuusjärjestelmä. Matkailukohteiden ja niihin liittyvän infrastruktuurin, uusiin terveys- ja hygieniavaatimuksiin perustuvien matkailupalvelujen sertifiointi kaikille valtion raja-asemille; lento-, rautatie- ja linja-autoasemat; aineellisen kulttuuriperinnön kohteet, museot, teatterit jne. Pandemian matkailualalle aiheuttamien seurausten lieventämiseksi perustettiin Turvallisen matkailun rahasto kriisinvastaisen rahaston alkuperäisen rahoitusosuuden ja kulujen maksamisen kustannuksella. vapaaehtoinen sertifiointi, joka toteutetaan Uzbekistanin puitteissa. Turvallinen matkustaminen on taattu ".

Matkailupelaajat saivat useita etuja ja mieltymyksiä koronaviruspandemian vaikutusten lieventämiseksi. Tuloveroprosenttia alennettiin 50% vahvistetuista verokannoista, ne vapautettiin maaveron ja oikeushenkilöiden kiinteistöveron maksamisesta ja sosiaalivero vahvistettiin alennetuksi prosentiksi. He korvaivat myös osittain liikepankeilta aiemmin myönnettyjen majoitustilojen rakentamiseen liittyvien lainojen korkomenot sekä aineellisen ja teknisen perustan kunnostamis-, jälleenrakennus- ja laajennuskulut. Majoitustiloja tuetaan 1 prosentilla hotellipalvelujen kustannuksista 10. kesäkuuta 1 - 2020. joulukuuta 31. Kiinteistö-, maa- ja sosiaaliveroetuja sai noin 2021 matkailuyksikköä noin 1,750 miljardia soumia.

Suuntojen monipuolistaminen

Viime vuosina Uzbekistan on keskittynyt matkailupalvelujen monipuolistamiseen ja uudenlaisen matkailun kehittämiseen. Erityistä huomiota kiinnitetään turistivirtojen lisäämiseen MICE-matkailu, joka järjestää useita turnauksia, kokouksia, konferensseja ja näyttelyitä Uzbekistanissa. Perinteinen "Game of Heroes" -urheiluturnaus Khorezmissa, "Art of Bakhchichilik" -festivaali Surkhandaryassa, "Muynak-2019" -ralli Karakalpakstanissa ja muut. Hallitus hyväksyi toimintasuunnitelman MICE-matkailun kehittämiseksi Uzbekistanissa.

Elokuvamatkailu on tärkeä työkalu maan imagon muokkaamiseen, tiedon tarjoaminen potentiaalisille matkailijoille. Elokuvamatkailun kehittämiseksi Uzbekistanissa on kehitetty asetus menettelystä, jolla korvataan osa ulkomaisten elokuvayhtiöiden kustannuksista ("hyvitys") audiovisuaalisten tuotteiden luomisessa Uzbekistanin alueella. Lisäksi ulkomaiset elokuvayhtiöt ovat julkaisseet elokuvia, kuten Basilik, Khuda Hafiz ja Al Safar. Viime vuonna ulkomaiset elokuvayhtiöt kuvasivat 6 elokuvaa Uzbekistanissa.

Pyhiinvaellusmatkailu. MinäJotta saataisiin erityistä mukavuutta Uzbekistanissa vieraileville pyhiinvaellusta varten, hotelleille on asetettu uusia vaatimuksia, maan moskeijoista on kehitetty kartta, joka on lähetetty mobiilisovellukseen. Ensimmäinen pyhiinvaellusmatkailufoorumi pidettiin Bukharassa ja siihen osallistui 120 ulkomaalaista vierasta 34 maasta.

Lääketieteellinen matkailu. Uzbekistanissa toteutetaan toimenpiteitä lääketieteellisen matkailun kehittämiseksi ja houkuttelemaan lisää turisteja lääkeorganisaatioihin. Vuonna 2019 Uzbekistanissa lääkinnällisistä syistä vierailevien ulkomaalaisten määrä ylitti 50 tuhatta. Itse asiassa tämä määrä voi olla suurempi, koska yksityisissä klinikoissa vierailevien turistien määrän määrittäminen on edelleen vaikea tehtävä.

Yhteenveto

Viime vuosina The Guardian on tunnustanut Uzbekistanin maailman parhaaksi matkakohteeksi, Wanderlustin mielestä nopeimmin kasvavaksi maaksi ja Grand Voyage -järjestelyn mukaan parhaiten kasvavaksi matkailukohteeksi. Johdonmukaisesti toteutettujen toimenpiteiden seurauksena Uzbekistan on noussut 10 sijaa (22 sijaa) Crescent Ratingin laatimassa globaalissa muslimimatkailuindeksissä. Lisäksi Maailman matkailujärjestö sijoittui Uzbekistanin 4. sijalle nopeimmin kasvavien matkailualan maiden luettelossa.

Lopuksi on huomattava Uzbekistanin matkailun on muutettava liiketoimintamallejaan innovaatioiden ja digitalisaation avulla. On välttämätöntä kehittää sellaisia ​​markkinasegmenttejä kuin maatalouden ja etnisen matkailun.

Continue Reading

uzbekistan

Artelista tulee yksi ensimmäisistä yksityisistä Uzbekistanin yrityksistä, joka on saanut luottoluokituksen

Julkaistu

on

Uzbekistanilaisesta elektroniikkavalmistajasta on tullut yksi maan ensimmäisistä yrityksistä, joka on saanut halutun luottoluokituksen.

Artel Electronics LLC (Artel), Keski-Aasian suurin kodinkone- ja elektroniikkatuottaja ja yksi Uzbekistanin suurimmista yrityksistä, sai ensimmäistä kertaa Fitch-luokituksen 'B' ja vakaat näkymät.

Se on maan ensimmäinen yksityinen valmistaja, joka on saanut luottoluokituksen yhdeltä kansainväliseltä "kolmen suuren" luokituslaitokselta.

Yrityksen kaupallisen ja taloudellisen tilanteen perusteellisen arvioinnin jälkeen Fitch kiitti Artelin ”johtavaa kotimaan markkina-asemaa”, sen ”odotettavissa olevia voimakkaita varoja toiminnasta” ja yhtiön ”menestyvää ja pitkäaikaista yhteistyötä” kansainvälisesti tunnettujen alkuperäislaitevalmistajien kanssa.

Luokitus antaa itsenäisen vertailuarvon Artelin luotettavuudesta luotonsaajana.

Artel on markkinajohtaja Uzbekistanissa ja yksi maan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Viime vuosina yhtiö on läpikäynyt laajan uudelleenjärjestelyn ja sisäisten prosessiensa tarkistuksen, jotta se vastaisi kansainvälisen taloudellisen raportoinnin sekä ympäristö-, sosiaali- ja hallinnointijärjestelmän (ESG) vaatimuksia.

Yhtiö on äskettäin perustanut ammattimaisen valvontalautakunnan, ja Deloitte on suorittanut IFRS-kirjanpidonsa tarkastuksen viimeisten kolmen vuoden aikana.

Artelin talousjohtaja Bektemir Murodov kertoi Fitch-luokitukselle tällä verkkosivustolla: "Olemme iloisia saadessamme ensimmäisen luokituksen Fitchiltä.

"Tämä hetki seuraa Artelin tiimin kuukausien kovaa työtä, kun pyrimme yhdenmukaistamaan itsemme parhaiden globaalien hallinnointistandardien kanssa."

Hän lisäsi, että luokitus "auttaisi meitä syventämään yhteistyötämme kumppaneidemme kanssa, saamaan uusia rahoitusmuotoja ja on luonnollinen seuraava askel kohti kansainvälisiä pääomamarkkinoita".

Artelin tiedottaja kertoi EU Reporter että yritys oli "erittäin tyytyväinen" luokitukseen ja lisäsi "tämä on vasta matkan alku. Odotamme innolla tämän rakentamista tulevina kuukausina ja vuosina, ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja parantaa liiketoimintaamme. "

Luokitus on viimeisin osoitus siitä, että monilla Uzbekistanin ennustetuilla yritysuudistuksilla on toivottu vaikutus maan sijoitusympäristöön. Uudistukset mahdollistavat maan johtavien yritysten uudistumisen, pääsyn kansainvälisiin rahoitusmahdollisuuksiin ja tutkia ulkomaisia ​​markkinoita, ja Artel on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka hyödyntää tätä.

Artel perustettiin vuonna 2011 rajoitetulla tuotevalikoimalla, mutta se on sittemmin kasvanut tuottamaan laajan valikoiman kodinkoneita ja elektroniikkaa, ja yli 10,000 työntekijää työskentelee Uzbekistanissa. Tällä hetkellä se vie yli 20 maahan IVY-maissa ja Lähi-idässä, ja se on myös Samsungin ja Viessmannin alueellinen kumppani. 

Continue Reading

uzbekistan

Taškentissa harkitaan mahdollisuuksia yhdistää Keski- ja Etelä-Aasia

Julkaistu

on

Keski- ja Etelä-Aasian maat eivät ole yhteydessä toisiinsa luotettavilla kuljetusreiteillä, mikä vaikeuttaa niiden mahdollisuuden hyödyntämistä taloudellisessa yhteistyössä. Kansainvälinen konferenssi “Keski- ja Etelä-Aasia: alueelliset yhteydet. Haasteet ja mahdollisuudet ”, joka on tarkoitus pitää 15. – 16. Heinäkuuta Taškentissa, auttaa kehittämään alueiden visiota ja ohjeita, kirjoittaa Uzbekistanin tasavallan presidentin hallinnon alainen Taloudellisen tutkimuksen ja uudistusten keskus.

Keski- ja Etelä-Aasian maiden valtion-, hallitusten ja ulkoasiainpäämiehet, muiden maiden edustajat, kuten Venäjä, Yhdysvallat ja Kiina, sekä kansainväliset järjestöt kutsutaan osallistumaan konferenssiin, joka tarjoaa mahdollisuuden keskustella korkean tason erityisehdotus maiden välisen keskinäisen yhteistyön käytännön toteuttamiseksi sellaisilla keskeisillä aloilla kuin liikenne ja logistiikka, energia, kauppa ja investoinnit sekä kulttuuri-humanitaarinen toiminta.

Uzbekistanin alueellinen prioriteetti

Uzbekistanin presidentti nimitti Uzbekistanin uuden ulkopolitiikan naapurimaiden kanssa heti hänen valitsemisensa jälkeen, ja Keski-Aasian maat ovat ottaneet siinä etusijan. Valtionpäämies aloitti myös ensimmäiset viralliset ulkomaanvierailunsa Keski-Aasian maiden kanssa ja aloitti sen jälkeen alueen johtajien säännöllisten neuvoa-antavien kokousten muodon luomisen. ja luotiin muoto säännöllisten neuvottelukokousten järjestämisestä johtajille.

Uzbekistanin Keski-Aasian maiden kanssa tekemän yhteistyön tuloksena viimeisten 4 vuoden aikana niiden välinen kauppavaihto on yli kaksinkertaistunut 2.5 miljardista dollarista 5.2 miljardiin dollariin. ja CA-maiden osuus Uzbekistanin ulkomaankaupasta kasvoi 1.8 prosentista 5 prosenttiin.

Myös vientiindikaattorit kasvoivat melkein kaksi kertaa 2 miljardista 1.3 miljardiin dollariin, ja Keski-Aasian maiden osuus Uzbekistanin kokonaisviennistä kasvoi 2.5 prosentista 10.8 prosenttiin. Vuoden 14.5 viiden ensimmäisen kuukauden aikana viennin osuus CA-maihin kasvoi 2021% verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ja CA-maiden osuus kokonaisviennistä (kultaa lukuun ottamatta) kasvoi viidesosaan.

Kaupan kasvun myötä sijoitusyhteistyö laajenee, alueen maissa, joihin osallistuu uzbekistanin pääoma, on avattu yhteisyrityksiä kodinkoneiden, autojen ja tekstiilien tuotantoon Uzbekistanin pääomalla. Uzbekistanin ja Kazakstanin rajalla on aloitettu Kansainvälisen kauppa- ja taloudellisen yhteistyön keskuksen "Keski-Aasia" rakentaminen, sopimukset "Uzbekistanin ja Kirgisian sijoitusrahaston" ja "Uzbekistanin Tadžikistanin sijoitusyhtiön" perustamisesta on allekirjoitettu.

Alueiden välisen yhteistyön mahdollisuudet

Keski-Aasia on markkinat, joiden väkiluku on 75.3 miljoonaa ja bruttokansantuote on 300 miljardia dollaria. Samanaikaisesti BKT: n kasvuvauhti CA-maissa on viime vuosina ollut korkea - keskimäärin 5-7%.

Vuonna 2020 CA-maiden ulkomaankaupan kokonaisliikevaihto oli 142.6 miljardia dollaria, josta 12.7 miljardia dollaria eli 8.9% on alueiden sisäisen kaupan osuus, mikä olisi paljon suurempi, jos jätettäisiin pois alkutuotteiden vienti, jota alue pääasiassa toimittaa kolmansiin maihin.

CA-maiden tärkeimmät kauppareitit ovat pohjoisessa, ulkomaankaupan monipuolistamiseksi lupaava suunta on taloudellisen yhteistyön kehittäminen Etelä-Aasian maiden kanssa.

Etelä-Aasian maat ovat markkinoita, joiden väkiluku on noin 1.9 miljardia (25% maailmasta) ja joiden bruttokansantuote on yli 3.3 biljoonaa dollaria. (3.9% maailman bruttokansantuotteesta) ja ulkomaankaupan liikevaihto on yli 1.4 trn dollaria.

Tällä hetkellä Keski-Aasian maiden ja Etelä-Aasian maiden välinen kauppavaihto on vähäistä, vuonna 2020 - 4.43 miljardia dollaria, mikä on vain 3.2% niiden ulkomaankaupan kokonaisliikevaihdosta. Samanaikaisesti Kazakstanin ulkomaankaupan liikevaihto on 2.3%, Uzbekistan - 3.8%, Turkmenistan - 3.4%, Tadžikistan - 4.0% ja Kirgisia - 1.0%.

Laskelmat osoittavat, että Keski- ja Etelä-Aasian maiden välisellä kaupankäynnillä on realisoitumattomia 1.6 miljardia dollaria, josta Keski- ja Etelä-Aasia - noin 0.5 miljardia dollaria.

Pienestä kaupankäynnistä huolimatta Kalifornian maat ovat kiinnostuneita toteuttamaan suuria investointihankkeita Etelä-Aasian maiden kanssa. Esimerkiksi Kirgisia ja Tadžikistan toteuttavat kansainvälistä CASA-1000-hanketta, joka tarjoaa voimajohtojen rakentamisen 5 miljardin kW / h: n sähkön toimittamiseksi Afganistaniin ja Pakistaniin; Turkmenistan rakentaa Turkmenistan-Afganistan-Pakistan-Intia (TAPI) -kaasuputkea, jonka kapasiteetti on 33 miljardia kuutiometriä kaasua vuodessa; Kazakstan kansainvälisen pohjois-etelä-liikennekäytävän kehittämisessä käyttämällä Iranin Chabaharin satamaa Intian ja muiden Etelä-Aasian maiden kanssa käytävän kaupan lisäämiseen.

Uzbekistan rakentaa kuljetusreittiä etelään

Yhteistyön laajentaminen Etelä-Aasian maiden kanssa ennen kaikkea Afganistan avaa Uzbekistanille uusia lupaavia markkinoita ja kuljetusreittejä.

Vuonna 2020 vienti Afganistaniin oli 774.6 miljoonaa, Intia - 19.7 miljoonaa ja Pakistan - 98.3 miljoonaa, elintarvikkeiden ja teollisuustuotteiden sekä energian tuonti. Suurimmat vientimäärät ovat Afganistanissa sen maantieteellisen sijainnin sekä suuren riippuvuuden vuoksi elintarvikkeiden, teollisuustuotteiden ja energiavarojen tuonnista. Uzbekistan aikoo tuoda Afganistanin kanssa käytävän keskinäisen kaupan vuotuisen määrän vuoteen 2 mennessä 2023 miljardiin dollariin.

Afganistanin alueella on tarkoitus toteuttaa investointihanke "500 kW: n voimajohdon" Surkhan - Puli-Khumri "rakentaminen", joka yhdistää Afganistanin sähköjärjestelmän Uzbekistanin ja Keski-Aasian yhtenäiseen sähköjärjestelmään. .

Tällä hetkellä on käynnissä Mazar-i-Sharif-Herat-rautatien rakennushanke, josta tulee jatkoa Hairaton-Mazar-i-Sharif -rautatieverkolle ja joka muodostaa uuden Afganistanin liikennekäytävän.

Suunnitteilla on kehittää Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar-rautatien rakentamista koskeva hanke, josta keskusteltiin jo helmikuussa pidetyssä kolmenvälisen työryhmän kokouksessa, johon osallistuivat Uzbekistanin, Pakistanin ja Afganistanin hallitusten valtuuskunnat. vuosi Taškentissa.

Tämän rautatien rakentaminen vähentää merkittävästi tavaroiden kuljettamisen aikaa ja kustannuksia Etelä-Aasian maiden ja Euroopan välillä Keski-Aasian kautta.

Lopuksi on huomattava, että Keski-Aasian maiden sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasian maiden välisen kaupan määrän lisääminen riippuu suurelta osin luotettavien kuljetusreittien luomisesta tavaroiden toimittamiseksi.

Tältä osin Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar -rautatien rakentamisprojektilla on tärkeä rooli alueiden maille, koska se antaa niille mahdollisuuden vähentää merkittävästi kuljetuskustannuksia tavaroiden toimituksesta ulkomaisille markkinoille.

On huomattava, että näiden yhteisten taloushankkeiden toteuttaminen mahdollistaa Afganistanin aktiivisen osallistumisen, jolla on eräänlainen silta kahden alueen välillä.

Samaan aikaan viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa lisäävät epävarmuutta kansainvälisten taloushankkeiden toteuttamisen näkymistä sen alueella.

Tässä yhteydessä tuleva kansainvälinen konferenssi Keski- ja Etelä-Aasian yhteistyöstä, muun muassa Afganistanin presidentti Ashraf Ghani ja Pakistanin pääministeri Imran Khan, kutsutaan, jos siihen osallistuvat myös Taleban-liikkeen edustajat, voivat on merkittävä rooli määritettäessä kahden alueen maiden välisiä yhteistyönäkymiä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa