Liity verkostomme!

uzbekistan

Aralinmeren alueen elvyttäminen on mahdollista vain yhteisillä ponnisteluilla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Viime vuosina Uzbekistanin presidentin Shavkat Mirziyoyevin johdolla on toteutettu ennennäkemättömän mittavia ja merkittäviä kattavia toimenpiteitä ympäristöongelmien ratkaisemiseksi. Toimenpiteet Aralin meren kuivumisen seurauksiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi on esitetty tärkeimpinä prioriteetteina tässä suunnassa, kirjoittaa Nozim Khasanov, Uzbekistanin tasavallan presidentin alainen ISRS: n johtava tutkija.

Kaikki tämä on saamassa suurta kiireellisyyttä ja merkitystä maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen ja pahenevien ympäristökatastrofien yhteydessä. Nykyään maailmassa ymmärretään yhä enemmän, että Aralinmeren katastrofiin liittyvät negatiiviset muutokset ovat vakava uhka paitsi Keski-Aasian maille myös kestävälle kehitykselle maailmanlaajuisesti.

Kuten tiedätte, Aralin meren kuivatun pohjan pinta-ala on 4.5 miljoonaa hehtaaria, mukaan lukien Kazakstanin alue - 2.2 miljoonaa hehtaaria, Uzbekistan - 2.3 miljoonaa hehtaaria. Merenpohjasta poistetaan vuosittain jopa 100 miljoonaa tonnia suolapölyä, joka kulkee tuhansien kilometrien yli aiheuttaen korjaamatonta vahinkoa alueen väestön terveydelle, luonnolle ja taloudelle.

Mainos

Tältä osin perustavanlaatuisia muutoksia suunniteltiin Aralinmeren ongelmien ratkaisemiseksi Uzbekistanin tasavallan viiden ensisijaisen kehitysalueen vuosien 2017--2021 toimintastrategiassa. Erityisesti hahmoteltiin systeemisiä toimia maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen ja Aralin meren kuivumisen kielteisten vaikutusten lieventämiseksi maatalouden ja ihmiselämän kehitykseen.

Jo 18. tammikuuta 2017 näiden tehtävien toteuttamisen puitteissa hyväksyttiin Aralin meren alueen kehittämistä koskeva valtion ohjelma vuosille 2017--2021. Samana vuonna perustettiin Aralin merialueiden kehitysrahasto luotettavan ja vakaan rahoituksen tarjoamiseksi. Tärkeä askel tässä suhteessa oli 67 hankkeen toteuttaminen, joiden arvo oli lähes 800 miljoonaa dollaria ja joiden tarkoituksena oli lieventää katastrofin seurauksia, parantaa paikallisen väestön ympäristö-, sosioekonomista tilannetta ja elinoloja.

Merkittävä tapahtuma oli myös vuonna 2018 pidetyn kansainvälisen Aralin meren pelastamisrahaston kokouksen Turkmenistanissa kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Mainos

Kokouksessa keskusteltiin rahaston toiminnan parantamisesta, alueen ympäristötilanteen parantamisesta, vesivarojen koordinoinnista, Keski-Aasian maiden välisen yhteistyön vahvistamisesta tähän suuntaan.

Puhuessaan tarpeesta yhdistää ponnistelut Aralimeren kriisin kielteisten seurausten voittamiseksi ja sosioekonomisen tilanteen parantamiseksi Aralinmeren alueella, Uzbekistanin päämies korosti, että IFAS on ainoa suuntaan suuntautuva alueellinen organisaatio, josta voi tulla tehokas mekanismi maidemme väliseen vuorovaikutukseen.

Suurta huomiota kiinnitettiin myös käytännön toimenpiteiden toteuttamiseen vesialan yhteistyön kehittämiseksi alueella, jonka tarkoituksena on parantaa Aralin meren alueen ympäristötilannetta. Ehdotettiin yhtenäisen luettelon muodostamista ja innovatiivisten hankkeiden yhteisen valmistelun varmistamista ottaen huomioon kokemus tällaisten hankkeiden toteuttamisesta ekologisesti epäsuotuisilla alueilla maailmassa sekä pitkäaikaisten edullisten lainojen ja avustusten jakaminen näihin tarkoituksiin .

Tätä varten vuonna 2018 Uzbekistanin tasavallan presidentin alaisuuteen perustettiin Aral Sea International Innovation Center, jonka tarkoituksena on tehostaa tutkimusta, teknologiansiirtoa ja suolapitoisuuden opetusta. Tutkijat ovat todistaneet, että tällaisen aavikkokasvin, kuten saxaulin, istuttaminen kuivattuun pohjaan auttaa pitämään kerroksen hiekkaa ja suolaa, muuttamaan maaperän rakennetta ja palauttamaan biologisen monimuotoisuuden.

Merkittäviä taloudellisia ja henkilöresursseja osoitettiin autiomaahan muuttamiseksi keitaan. Ja huolimatta vaikeasta vuodesta 2020, joka oli kokonaan suunnattu koronavirustartunnan torjuntaan, Aralin meren kuivuneella pohjalla aloitettu laajamittainen viherryttämistyö ei pysähtynyt.

Viimeisimpien tietojen mukaan metsänistutusten pinta-ala Aralin meren kuivatulla pohjalla on saavuttanut 1.2 miljoonaa hehtaaria.

Samalla on tärkeää huomata, että valvontaa Aralinmeren alueen kehittämiseen tähtäävien presidentin asetusten ja päätöslauselmien täytäntöönpanosta on vahvistettu. Näitä tarkoituksia varten vuonna 2020 Oliy Majlisin senaattiin perustettiin Aralin meren alueen kehittämiskomitea. Hänen johdollaan tehdään aktiivista työtä useiden hankkeiden toteuttamiseksi, joiden tarkoituksena on muuttaa ekologisen kriisin alue sosioekonomisen kehityksen alueeksi. Esimerkiksi Karakalpakstanin Takhtakupirin alueelle on asennettu laitteita veden puhdistamiseen ja suolanpoistoon 1.1 miljoonan dollarin arvosta. Lisäksi komitea neuvottelee Unescon kanssa Karakalpak-jurttien sisällyttämisestä UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön edustajaluetteloon, mikä on epäilemättä tärkeä askel. Aralinmeren alueen matkailun kehittämisessä ja väestön tulojen kasvussa.

Kuten tiedätte, valtionpäämies on toistuvasti kehottanut korkeaa puhetilaa maailman yhteisöön vahvistamaan aktiivisesti kansainvälisiä ponnisteluja meren kuivumisen aiheuttamien seurausten voittamiseksi. Vuonna 2017 presidentti Sh. Mirziyoyev, puhuessaan YK: n yleiskokouksen etusivulta, osoitti selvästi Aralin meren kartan ja sen tragedian laajuuden. Siksi on erityisen tärkeää, että Uzbekistanin päämiehen tässä istunnossa ilmaisema aloite YK: n monikumppaneiden ihmisrahastosäätiön perustamisesta Aralinmeren alueelle sai elävän vastauksen maailman yhteisöön. Vuotta myöhemmin, 27. marraskuuta 2018, perustettiin rahasto YK: n päämajassa New Yorkissa.

Rahaston tavoitteista ja tavoitteista tiedottamiseksi yleisölle, varojen keräämiseksi ennen sen asettamien tehtävien toteuttamista on järjestetty useita tapahtumia, joihin ovat osallistuneet kansainväliset lahjoittajaorganisaatiot ja rahoituslaitokset. Yksi merkittävistä tapahtumista oli kansainvälinen korkean tason konferenssi "Aralin meri - ympäristöinnovaatioiden ja -teknologian alue", joka pidettiin 24. – 25. Lokakuuta 2019 Nukusissa YK: n alaisuudessa. Siihen osallistui edustajia monista maista, kuten YK, Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Euroopan investointipankki, Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki. Konferenssissa nostettiin esiin ajankohtaisia ​​aiheita, jotka liittyvät tarpeeseen yhdistää kansainvälisen yhteisön toimet ympäristökatastrofin seurausten voittamiseksi, Aralinmeren alueen asukkaiden elinolojen parantamiseksi. Tämä foorumi ja muut tapahtumat antoivat tarvittavien investointien houkuttelemisen lyhyessä ajassa ja aloittivat YK: n erityisrahaston aktiivisen toiminnan.

Tällä hetkellä rahastoon on kertynyt varoja 26.1 miljoonaa dollaria, josta vuonna 2019 - 17 miljoonaa dollaria, 2020 - 9.1 miljoonaa dollaria. vielä 123.2 miljoonaa dollaria uusien työpaikkojen luomiseen alueelle, sosiaalisten ja luonnonolojen parantamiseksi katastrofialueella.

Rahaston järjestelmällisen työn tarkoituksena on myötävaikuttaa sen alaisuudessa 1. joulukuuta 2020 perustettuun Aralin meren alueen kestävän kehityksen neuvoa-antavaan komiteaan. Se tarjoaa arvokkaita ohjeita siitä, miten kehittää kokonaisvaltaisia ​​ratkaisuja haasteisiisi. Näin ollen YK: n ja Uzbekistanin investointi- ja ulkomaankauppaministeriön johdolla 30. maaliskuuta 2021 pidetyssä komitean kokouksessa oli läsnä yli 130 korkeakoulujen, kansainvälisten rahoituslaitosten, YK: n virastojen, kansalaisjärjestöjen, yksityisen sektorin edustajia. sektorin, valtion virastojen ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa.

Kokouksen aikana todettiin, että rahastosta on tällä hetkellä rahoitettu hankkeita Aralinmeren alueella, jotta voidaan varmistaa väestön pääsy juomaveteen, parantaa perinataalisen hoidon laatua, tukea innovatiivisia nuorisoaloitteita maataloudessa, parantaa saniteettitiloja lukioissa ja parantaa terveydenhuoltojärjestelmää.

Erityisesti korostettiin, että noin 35 tuhannelle Karakalpakstanin tasavallan viidessä asutuksessa on juomavettä, infrastruktuuria on parannettu merkittävästi. Lisäksi uudet laitteet on asennettu Kungradin ja Beruniyn piirien synnytyssairaaloihin sekä Nukusin perinataalikeskukseen.

Kokouksessa hyväksyttiin myös uusia hankkeita 12.4 miljoonan dollarin arvosta. Tuettiin monitieteisen sairaalan rakentamista Muynakin alueelle, useiden innovatiivisten, resursseja säästävien tekniikoiden käyttöönottoa maataloudessa, tuotannossa ja yleishyödyllisissä palveluissa.

Kokouksen aikana kehityskumppanit - Euroopan unioni, Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki, Islamilainen kehityspankki, YK: n ympäristöohjelma, Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen virasto, useiden maiden edustajat ilmaisivat olevansa valmiita tukemaan kestävä kehitys Aralin merialueella.

Tehty työ todistaa, että ajatus YK: n usean kumppanin rahaston perustamisesta osoittautui oikeaan aikaan ja erittäin vaativaksi. Tämän ansiosta kansainväliset ponnistelut oli mahdollista yhdistää planeetan suurimpien ympäristökatastrofien seurausten voittamiseksi, kun merestä muuttui yhden sukupolven silmissä todella autiomaa, jonka pinta-ala oli 38 tuhatta neliömetriä. . km.

Rahastosta on tullut tärkeä kansainvälinen foorumi sellaisten laaja-alaisten ja pitkäaikaisten hankkeiden toteuttamiseksi, joiden tarkoituksena on antaa käytännön apua maailman yhteisölle Aralin meren alueen väestölle.

Samanaikaisesti tarkasteltava ongelma on myös alueen valtioiden johtajien keskipisteessä. Kahdesta neuvoa-antavasta kokouksesta (ensimmäinen maaliskuussa 2018 Nur-Sultanissa, toinen marraskuussa 2019 Taškentissa), jotka pidettiin Keski-Aasian maiden päämiesten tasolla, tuli yksi tehokkaista foorumeista keskustella ja ratkaista alueellisen ongelman luonto, mukaan lukien ympäristöystävälliset. Tällaisten kokousten aloittaja oli Uzbekistanin presidentti Shavkat Mirziyoyev.

Alueen maiden johtajien toisen kokouksen tuloksena hyväksyttiin yhteinen julkilausuma, joka yhdessä muiden ajankohtaisten aiheiden kanssa käsitteli Aralin meren kuivumisen kielteisten seurausten poistamiseen liittyviä ongelmia.

Asiakirjassa ilmaistaan ​​aikomus kehittää ja vahvistaa edelleen yhteistyötä Aralin merialueella. Lisäksi päätettiin käyttää kansainvälisen Aralin meren pelastamisrahaston valmiuksia ja monen kumppanin erityisrahaston resursseja käytännön ongelmien ratkaisemiseksi uuden tiedon, innovatiivisten tekniikoiden houkuttelemiseksi alueelle ottamalla kokonaisvaltaisesti käyttöön vihreän "talous, aavikoitumisen estäminen, ympäristömuutto ja muut toimenpiteet.

Vielä suurempaa huomiota tähän asiaan kiinnitti Uzbekistanin presidentti, joka puhui syyskuussa 2020 YK: n yleiskokouksen 75. istunnossa, jossa hän kiinnitti jälleen maailmayhteisön huomion Aralin merikriisin jatkuvaan tuhoisaan vaikutukseen. koko alueella. Sitten valtionpäämies ehdotti Aralinmeren alueen julistamista ympäristöinnovaatioiden ja -teknologian alueeksi.

Kaikki nämä valtionpäämiehen aloitteet ja ehdotukset, jotka on ilmaistu arvostetuilla maailman foorumeilla sekä korkean alueellisen tason tapahtumien aikana, toteutuvat johdonmukaisesti todellisuudessa.

Tänään emme puhu Aralinmeren palauttamisesta, vaan ainakin sen ihmisille aiheuttamien tuskallisten seurausten voittamisesta. Tämän laajamittaisen ekologisen katastrofin aiheuttaman katastrofin minimoimiseksi. Ihminen oli Aralinmeren kuoleman syy, mutta hän pystyi palaamaan elämään tälle maalle. Ihmisen tekemät metsät, jotka kahisivat entisen meren pohjassa, antavat toivoa tähän. Tämä maa muuttuu kirjaimellisesti silmiemme edessä, ihmiset saavat puhdasta juomavettä, rakennetaan moderneja taloja, teitä, kouluja ja sairaaloita. Ulkomaiset sijoittajat tulevat tänne, turistien määrä eri puolilta maailmaa kasvaa. Kaikki tämä on osoitus Aralin meren alueen elvyttämisestä ja sillä on hyvät näkymät.

Nozim Khasanov on ISRS: n johtava tutkija Uzbekistanin tasavallan presidentin alaisuudessa.

uzbekistan

Uzbekistanin toimet nuorten tukemiseksi ja kansanterveyden edistämiseksi

Julkaistu

on

Uzbekistanin tasavallan presidentin Shavkat Mirziyoyevin aloitteesta vuosi 2021 on julistettu maassa '' Nuorten tukivuodeksi ja kansanterveyden vahvistamiseksi '', ja laajoja uudistuksia ja jaloja tekoja toteutetaan kaikkialla maassa. maa.

On syytä mainita, että Uzbekistanin eri ministeriöt ja virastot osallistuvat aktiivisesti tällaisiin aloitteisiin maan suuren yleisön kanssa.

Yksi tällaisista jaloista hankkeista on äskettäin toteutettu Uzbekistanin tasavallan puolustusministeriössä. Tukeakseen Uzbekistanin tasavallan presidentin-asevoimien ylipäällikön Shavkat Mirziyoyevin-aloitetta Uzbekistanin puolustusministeriö on antanut käytännön apua Uzbekistanin kansalaiselle Maftuna Usarovalle, jolla todettiin erittäin harvinainen sairaus - Takayasun oireyhtymä useita vuosia sitten.

Mainos
Maftuna Usarova

Vuodesta 2018 lähtien Maftuna on käynyt useita hoitokursseja useissa Uzbekistanin sairaaloissa, mukaan lukien puolustusministeriön keskussotilaallinen kliininen sairaala, ja hänen tilansa on parantunut merkittävästi. Kuitenkin jatkaakseen hoitoprosessia keskeytyksettä ja vakiinnuttaakseen saavutetun edistyksen Maftuna tarvitsi hoitoa käyttäen uusinta tekniikkaa, jota on saatavilla vain muutamissa maailman maissa.

Ylipäällikön määrittämien tehtävien tehokkaaseen suorittamiseen ministeriö varmisti, että Maftuna otettiin vastaan ​​Asklepios Klinik Altona -sairaalassa Saksassa tarvitsemansa hoidon saamiseksi.

Asklepios Klinik Altona on Euroopan suurin lääketieteellinen yritys, joka kattaa kaikki lääketieteen erikoisalat ja jolla on käytettävissään yli 100 lääketieteellistä laitosta. Pelkästään Hampurissa on kuusi klinikkaa, joissa on lähes 13,000 1,800 lääketieteellistä henkilökuntaa, joista XNUMX XNUMX lääkäriä.

Mainos

Uzbekistanin puolustusministeriön ponnistelujen ansiosta Maftuna Usarova suoritti kahden viikon hoitokurssin elokuussa 2021 Asklepios Klinik Altonassa ja pystyi parantamaan tilansa merkittävästi. Samaan aikaan hoitavat lääkärit ilmaisivat olevansa valmiita antamaan tarvittaessa asianmukaisia ​​lääketieteellisiä suosituksia myös Maftunan kotiuttamisen ja Uzbekistaniin paluun jälkeen.

Uzbekistanin Belgian ja Saksan suurlähetystöjen henkilökunta oli tiiviisti mukana tässä jaloissa hankkeissa. Erityisesti diplomaattiedustustot antoivat tukea sen varmistamiseksi, että potilas sai korkealaatuisia palveluja.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että presidentti Shavkat Mirziyoyevin aloittamat laajamittaiset uudistukset antavat tuloksensa tuhansien ihmisten kanssa, jotka nauttivat nyt korkealaatuisista lääketieteellisistä palveluista.  

Continue Reading

uzbekistan

Uzbekistanin presidentinvaalit ovat todennäköisesti hapan testi maan tulevalle kurssille

Julkaistu

on

Koska Uzbekistan on 24. lokakuuta pidettävien tulevien presidentinvaalien partaalla, kansainvälinen yhteisö on huolissaan maan tulevasta poliittisesta kurssista. Ja hyvästä syystä, kirjoittaa Olga Malik.

Nykyisen presidentin Shavkat Mirziyoyevin tuomat muutokset osoittavat todellisen tauon maan menneisyyteen. Vuonna 2017 julkaistu Mirziyoyevin kehitysstrategia vuosille 2017–2021, jonka tavoitteena oli ”nykyaikaistaa ja vapauttaa kaikki elämän alat”, esim. Valtio ja yhteiskunta; oikeusvaltio ja oikeusjärjestelmä; taloudellinen kehitys; sosiaalipolitiikka ja turvallisuus; ulkopolitiikka, kansallisuudet ja uskonnopolitiikka. Ehdotettuihin toimenpiteisiin sisältyi valuuttavalvonnan poistaminen, tullien alentaminen, viisumijärjestelmän vapauttaminen ja paljon muuta.

Tällaiset nopeat muutokset olivat suuressa ristiriidassa maan entisen presidentin Islam Karimovin konservatiivisuuden kanssa ja nousivat nopeasti Euroopan maiden ja Yhdysvaltojen kiinnostuksen kohteeksi. Aiemmin viime kuussa ulkoministeri Antony Blinken tapasi Uzbekistanin ulkoministeri Abdulaziz Kamilovin stressaantunut "Uzbekistanin edistyminen uudistusohjelmassaan, myös ihmiskaupan torjunnassa, uskonnonvapauden suojelemisessa ja kansalaisyhteiskunnan tilan laajentamisessa". Kuitenkin hän myös kutsuttu "Perusvapauksien suojelun edistämisen tärkeys, mukaan lukien tarve järjestää vapaa ja kilpailukykyinen vaaliprosessi", viitaten maan autoritaariseen poliittiseen hallintoon. Maan viranomaiset ja ministeriöt vahvistavat saavansa joka vuosi paljon suosituksia länsimaisilta kumppaneilta itsenäisen kansalaisyhteiskuntajärjestelmän varmistamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Mainos

Sellainen Uzbekistanin demokratian ja vapauden ulkopuolelta tuleva ”liiallinen huolenpito” voi kuitenkin aiheuttaa käänteisen vaikutuksen, kun otetaan huomioon kansallinen ylpeys ja itsenäinen henki. Esimerkiksi Euroopan ja länsimaiden yhteisten sosiaalisten arvojen, kuten seksuaalivähemmistöjen tukeminen ja homoavioliitot, integrointi voi johtaa yhteiskunnan jakautumiseen, koska tällaiset standardit ovat edelleen kaukana Uzbekistanin mentaliteetista. Uzbekistanin tie vapautumiseen on suurelta osin riippuvainen kansallisen johtajan näkemyksistä, kun taas ulkopuoliset pehmeän vallan menetelmät toimivat vain, kun paikallisille ihmisille annetaan vielä tarpeeksi vapautta vetää maan kompassia eteenpäin. Tulevat vaalit ovat todennäköisesti happotesti maan tulevaisuudelle.

Kirjailija: Olga Malik

EU Reporterille

Mainos

Continue Reading

uzbekistan

Vaaliprosessien muutos Uzbekistanissa: saavutuksia ja haasteita 30 itsenäisyysvuoden aikana

Julkaistu

on

"Uzbekistan on maa, jolla on rikas historia ja dynaamisesti kehittyvä läsnäolo. Sen ensisijaisena tavoitteena on siirtyä kohti avointa demokraattista yhteiskuntaa. Ihmisoikeudet ja kansalaisoikeudet ja -vapaudet, joissa jokaisen kansalaisen ääni kuullaan, ovat demokraattisen yhteiskunnan ensisijaisia ​​tavoitteita. Demokraattinen yhteiskunta on olemassa kun valta muodostuu laillisesti yleisillä äänioikeuksilla ja vapailla vaaleilla. Demokraattista yhteiskuntaa ja demokratiaa käytetään useammin poliittisena ja sosiaalisena ilmiönä; sen oikeudellinen perusta on kirjattu normatiivisiin säädöksiin. " kirjoittaa tohtori Gulnoza Ismailova, Uzbekistanin keskusvaalilautakunnan jäsen.

"Uzbekistanin tasavallan perustuslain johdanto -osa vahvistaa sitoutumisensa demokratian ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ihanteisiin. Uzbekistanin tasavallan perustuslain 7 artiklassa todetaan:" Ihmiset ovat valtion vallan ainoa lähde. Tämä normi heijastaa Uzbekistanin tasavallan rakentamisen olemusta. Ihmiset ja heidän tahtonsa ovat demokratian ydin.

"Tunnustamalla yleisesti hyväksyttyjen kansainvälisen oikeuden normien tärkeyden Uzbekistan on ottanut kansainväliset standardit osaksi lainsäädäntöään. Maamme perustuslaki on pannut tämän säännöksen täytäntöön 32 artiklan mukaisesti: Kaikilla Uzbekistanin tasavallan kansalaisilla on oikeus osallistua julkisten ja valtion asioiden hallinta ja hallinnointi sekä suoraan että edustuksen kautta. He voivat käyttää tätä oikeuttaan itsehallinnon, kansanäänestysten ja valtion elinten demokraattisen muodostamisen kautta sekä kehittämällä ja parantamalla valtion elinten toiminnan julkista valvontaa .

Mainos

"Nykyaikaisissa demokratioissa vaalit ovat demokratian periaatteen perusta, se on kansalaisten tahdon tärkein ilmaisumuoto ja kansan itsemääräämisoikeuden toteutumisen muoto. Vaaleihin osallistuminen mahdollistaa oikeuden osallistua hallita yhteiskunnan ja valtion asioita sekä valvoa sekä edustus- että toimeenpanovallan elinten muodostamista ja toimintaa. 1990 Etyjin Kööpenhaminan asiakirja toteaa, että kansan tahto, joka ilmaistaan ​​vapaasti ja oikeudenmukaisesti määräaikaisten ja todellisten vaalien kautta, on hallituksen auktoriteetin ja laillisuuden perusta. Osallistujavaltiot kunnioittavat näin ollen kansalaistensa oikeutta osallistua maansa hallintoon joko suoraan tai niiden edustajien kautta, jotka he ovat vapaasti valinneet oikeudenmukaisten vaaliprosessien kautta. Uzbekistanin tasavallan perustuslain 117 § takaa äänioikeuden, tasa -arvon ja sananvapauden.

"Uzbekistanin tasavallan itsenäisyyden 30 -vuotisjuhlan viettämisen kynnyksellä voimme katsoa taaksepäin, että voimme todeta sen kirkkaan läpimurron läpinäkyvyyden ja avoimuuden alalla viimeisten viiden vuoden aikana. Uzbekistan on saanut uuden kuvan kansainvälisellä areenalla . Vuoden 2019 vaaleissa, jotka järjestetään iskulauseella "Uusi Uzbekistan - uudet vaalit", on todellinen todiste siitä.

"Ensinnäkin on huomattava, että vaalit 2019 olivat historiallisesti tärkeitä, mikä osoitti hyväksyttyjen uudistusten polun peruuttamattomuuden. Ensimmäistä kertaa vaalit pidettiin vaalilain ohjeiden mukaisesti. 25. kesäkuuta 2019, joka säätelee vaalien valmisteluun ja järjestämiseen liittyviä suhteita ja asettaa takeet, jotka takaavat Uzbekistanin tasavallan kansalaisten tahdon vapaan ilmaisun. Vaalilain hyväksyminen auttoi yhdistämään viisi lakia ja monia sääntelyasiakirjoja Vaalilaki on saatettu täysin kansainvälisten standardien mukaiseksi.

Mainos

"Toiseksi, vuoden 2019 vaalit järjestettiin yhteiskunnan demokraattisten periaatteiden vahvistamisen, avoimuuden ja läpinäkyvyyden, sosiaalipoliittisen ympäristön merkittävän vapauttamisen sekä tiedotusvälineiden roolin ja aseman lisääntymisen yhteydessä. Läpinäkyvyyden ja avoimuuden periaate on yksi vaalien perusperiaatteista. Tämä periaate on kirjattu moniin kansainvälisiin sopimuksiin ja asiakirjoihin. Sen pääpiirteitä ovat vaalien järjestämiseen liittyvien päätösten julistaminen, vaalilautakunnan (vaalilautakunnan) velvollisuus julkaista päätöksensä vaalien tulokset sekä kyky suorittaa julkinen ja kansainvälinen vaalitarkkailu.

"Tilastojen perusteella seurantaprosessiin osallistui noin 60,000 10,000 poliittisten puolueiden tarkkailijaa, yli 1,155 825 tarkkailijaa kansalaishallintoelimissä (Mahalla), XNUMX paikallisten ja ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajaa. Lisäksi paikallisten tarkkailijoiden lisäksi -akkreditointi myönnettiin täysivaltaiselle Etyjin / ODIHR: n tarkkailijaoperaatiolle, ja yhteensä XNUMX kansainvälistä tarkkailijaa rekisteröitiin.

"Objektiivista arviointia varten voimme viitata esimerkkinä Etyjin / ODIHR -operaation esittämään loppuraporttiin, jonka mukaan vaalit pidettiin paremman lainsäädännön ja riippumattomien mielipiteiden suvaitsevaisuuden taustalla. Raportissa arvioitiin Uzbekistanin tasavallan CEC myönsi myönteisesti sanomalla, että se "ponnisteli paljon parlamenttivaalien valmistelun parantamiseksi". On hämmästyttävää nähdä tehdyn työn tulokset.

"Valtion itsenäisyyden 30. vuosipäivän juhlavuonna maamme jatkaa kardinaaleja muutoksia, joiden tavoitteena on luoda Uusi Uzbekistan, jossa ihmisoikeudet, vapaudet ja oikeutetut edut ovat arvokkaimpia. Yksi maan tärkeimmistä suunnista ovat demokraattisia muutoksia, joiden tarkoituksena on vapauttaa sosiaalinen ja poliittinen elämä sekä tiedotusvälineiden vapaus.

"Nykyään valmistelut ovat täydessä vauhdissa tärkeälle poliittiselle tapahtumalle - Uzbekistanin tasavallan presidentin vaaleille. Kaikki prosessit suoritetaan avoimesti, läpinäkyvästi ja perustuen kansalliseen vaalilainsäädäntöön ja siinä määriteltyihin aikatauluihin. vaalitoimien aika on sekä poliittista että oikeudellista aikaa. Seuraavat muutokset ja lisäykset on tehty vaalilakiin äskettäin tänä vuonna:

"Ensisijaisesti tänä vuonna presidentinvaalit järjestetään ensimmäistä kertaa lokakuun kolmannen vuosikymmenen ensimmäisenä sunnuntaina Uzbekistanin tasavallan perustuslain muutosten mukaisesti, jotka esitettiin tämän vuoden helmikuun 8. päivänä lailla." suuri poliittinen kampanja käynnistettiin 23. heinäkuuta tänä vuonna.

"Toiseksi on otettu käyttöön menettely ulkomailla asuvien Uzbekistanin kansalaisten sisällyttämiseksi äänestäjien luetteloon. He voivat äänestää riippumatta siitä, onko heidät rekisteröity diplomaattisten edustustojen konsulaarirekisteriin, ja oikeusperusta ulkomailla asuville äänestäjille, kun he käyttävät kannettavat äänestyslaatikot asuin- tai työpaikalla on luotu. Tämä käytäntö otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuoden 2019 parlamenttivaaleissa.

"Kolmanneksi tämä vaalikampanja toimii ja muodostuu julkisuuteen perustuville periaatteille; ensimmäistä kertaa esitettiin avoimesti arvio Uzbekistanin tasavallan presidentin vaalien valmistelusta ja järjestämisestä. Tarkka maksutapa palkka ja korvaukset vaalilautakuntien jäsenille heidän palkkansa laskemiseksi. Puolueiden rahoittamisesta annetun lain mukaisesti vaaleja edeltävään kampanjaan myönnettyjen varojen käytön avoimuuden varmistamiseksi otetaan käyttöön menettely, jolla osavuosikatsauksen ja lopullisen taloudellisen raportin vaalien jälkeen sekä julkistamalla tilintarkastustuomioistuimen osapuolten toiminnan tarkastuksen tulokset.

"Neljänneksi, jotta estetään toistuvien valitusten vastaanottaminen vaalilautakuntia vastaan ​​ja niiden ristiriitaisten päätösten tekeminen, on otettu käyttöön käytäntö, jonka mukaan vain tuomioistuimet käsittelevät valituksia vaalilautakuntien toiminnasta ja päätöksistä.

"Vuonna 2019 vaalien aikana vaalienhallintatietojärjestelmä (EMIS) ja yhtenäinen sähköinen äänestäjäluettelo (EECI) otettiin onnistuneesti osaksi kansallista vaalijärjestelmää. Tämän vaalilakiin perustuvan järjestelmän sääntely takaa yhtenäisen äänestäjän toteutumisen Rekisteröinti ja periaate "yksi äänestäjä - yksi ääni" Tähän mennessä yli 21 miljoonaa äänestäjää on sisällytetty ETSI: hen.

"Presidentinvaalien järjestäminen Uudessa Uzbekistanissa on looginen jatko maassa käynnissä oleville laajamittaisille demokraattisille uudistuksille. Niistä tulee elävä vahvistus toimintastrategiassa määriteltyjen tehtävien toteuttamisesta viidellä ensisijaisella kehitysalueella Uzbekistanin tasavalta.

"Kansainvälisten järjestöjen edustajien ja ulkomaisten tarkkailijoiden osallistuminen presidentinvaalien järjestämiseen on tärkeää, koska kampanja perustuu avoimuuden ja julkisuuden demokraattisiin periaatteisiin. Viime vuosina heidän lukumääränsä ja osallistumisensa ovat lisääntyneet merkittävästi Uzbekistanissa edellisiin vaaleihin verrattuna.

"Tuhannet poliittisten puolueiden, kansalaisten itsehallintoelinten edustajat ja sadat kansainväliset tarkkailijat, toimittajat, mukaan lukien kansainväliset, tarkkailevat presidentinvaalien valmistelu- ja suoritusprosessia, mukaan lukien äänestäjien äänestäminen.

"Toukokuussa Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimiston (ODIHR) tarpeiden arviointitehtävän asiantuntijat vierailivat Uzbekistanissa, ja he arvioivat myönteisesti ennen vaaleja tapahtunutta tilannetta ja vaalien valmisteluprosessia, toimenpiteitä sen varmistamiseksi Vapaiden ja demokraattisten vaalien järjestäminen maassa, minkä seurauksena he ilmaisivat mielipiteensä täysivaltaisen tehtävän lähettämisestä tarkkailemaan presidentinvaaleja.

"Uskon, että näillä vaaleilla on historiallinen merkitys, mikä todistaa demokratian vahvistamiseen tähtäävien uudistusten polun peruuttamattomuudesta."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa