Liity verkostomme!

uzbekistan

Demokraattisten instituutioiden vahvistaminen - tulevaisuuden toimintaohjelma

Julkaistu

on

Tällä hetkellä länsimaiden demokraattiset instituutiot harjoittavat valtiota, mukaan lukien poplitinen aktivismi. Täällä popliittisten puolueiden vaikutus ja itsenäisten instituutioiden toiminta kasvavat, ja yksilön vapaus arvostetaan suurimmaksi arvoksi. Esimerkiksi Yhdysvalloissa, Amerikassa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, tämä periaate ei kaikki valtion osallistu puuttua kansalaisyhteiskunnan elämään, kirjoittaa Tokhir Khasanov, tohtori, apulaisprofessori Julkishallinnon akatemiassa Uzbekistanin tasavallan presidentin alaisuudessa.

Yhdysvalloissa vakituista huomiota maksetaan niille yhteisöille, periaatteille ja ohjeille, jotka vaikuttavat kansainvälisten virastojen ja kansalaisjärjestöjen väliseen vuorovaikutukseen käsittelemällä yhteiskunnan kiireellisiä kysymyksiä. Ja julkisten viranomaisten toimet ja mekanismit julkisyhteisöjen tässä maassa toteuttamien säädösten täytäntöönpanossa ovat merkittävästi parantuneet.

Länsimaissa toimivissa kansalaisyhteiskunnan instituutioissa kiinnitetään erityistä huomiota useiden siviilien yhteiskunnan luomiseen ja varmistetaan sen tehokas osallistuminen julkishallintoon. Tällaisen hallinnon pohjalta on mahdollista vahvistaa siviililaitosta yhteiskunta ja julkishallinto, kehittää edelleen julkisten rakenteiden ja valtion virastojen välistä yhteistyötä sosiaalisen kumppanuuden pohjalta. Valtion n-n-gernvernmental, n-n-prоfit -organisaatiot -toiminnolla varustetut valtiot käyttävät joitain apuvälineitä avoimuuden ja läpinäkyvyyden periaatteisiin sekä perusteelliseen järjestelmälliseen analyysiin siviilialalla tapahtuvista prosesseista.

Esimerkiksi Ranskassa valtio osallistuu aktiivisesti ei-globaaleihin organisaatioihin julkisen vallan toimintapolitiikassa, ja ministeriöiden ja virastojen alaisuuteen perustetut toimihenkilöt toimivat tehokkaasti kansalaisten instituutioiden kanssa toisten neljän ja muun kanssa.

Japanissa toimivien demokratisten instituutioiden toiminnot perustuvat periaatteeseen cоnsciоus ja respientable functiоning. Valtionekonomia (markkinat) ja kansalaisyhteiskunta ovat myös prioriteetti. Japanissa monilla ihmisillä on oikeus pitää sisällään NGO: t, jotka antavat erilaisten sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseen tarkoitettujen ohjelmien ja kohteiden [5].

Itsenäisyyden ensimmäisiltä vuosilta kiinnitettiin erityistä huomiota poliittisen ja laillisen kehyksen luomiseen, joka varmistaa ihmisten osallistumisen Uzbekistanin valtionhallinnossa. Eräänä ajanjaksona "kansalais-yhteiskunta-valtio" -järjestelmä perustettiin maahan. Tässä yhteiskunnassa kaikkien ihmisoikeuksien käytännön toteutus, erityisesti osallistuminen julkisiin asioihin, vapautus uskonnosta, vapautus kokoontumisesta, assosiaatio, muuttuu posliittiseksi todellisuudeksi. Nykyiset prosessit ovat vieraita kansalaisten ja valtioiden välisissä suhteissa. ”On poistettu, ja heidän vastuunsa valtion hallinnosta ja valtion vastuu kansalaisista on noussut esiin.

Erityisesti Uzbekistanin tasavallan tasavallan valtioneuvoston 32 §: ssä, jonka mukaan "Uzbekistanin tasavallan kansalaisilla on oikeus osallistua suoraan julkiseen hallintoon ja valtion asioihin ja edustajiensa kanssa" [1]. Tällaista yhteisöä edesauttaa yhteiskunnan demokratisten instituutioiden kehitys.

Demokratiset instituutiot ovat joukko organisaatioita ja rakenteita, jotka palvelevat vakiinnuttamaan demokraattiset periaatteet yhteiskunnan elämässä. Histologisesti ne voidaan jakaa perinteisiin, soti-poliittisiin instituutioihin (valtio, popliittiset puolueet, julkiset organisaatiot, tiedotusvälineet), joilla on tietysti demokraattinen merkitys, ja erilaisiin ei-vernmentaalisiin, organisaatioihin, kuten ihmisiin, [2].

Demokratian kriteerit ovat monitahoisia, mukaan lukien populaarinen vapaus, kansalaisoikeudet, valtion ja yhteiskunnan rakentaminen, yleiskatsausprosessit, osallistuminen sosiaalisiin keskusteluihin, osallistuminen edustajien valittaviin sähköihin ja aktiin, hengitykseen. se ei jatka ja vaikuta yhtä pitkälle kuin kansalaiset arvostavat, kun he ymmärtävät yhdistelmän tarpeen. Tässä suhteessa on väärä arvio, joka luonnehtii Uzbekistanin demokraattista yhteiskuntaa.

Nämä ovat paljon, mitä ihmiset ovat tietoisia päätöksentekoprosessista, paljon ihmisiä hallitsee monia kansainvälisiä päätöksiä, ja paljon muita tavallisia kansalaisia ​​on mukana muun maan alueella. Jos teemme samanarvoisen analyysin maan alueella tapahtuvista muutoksista yhteiskunnan kaikilla aloilla, demokratisen yhteiskunnan välisen eron näillä kolmella kriteerillä, ei ole vaikeaa ymmärtää kaikkia vaikuttavia eroja.

Demokraattisessa yhteiskunnassa kansalaisten osallistuminen valtionhallintoon ja yhteiskuntaan vaatii suoraan poikkileikkauksen, ekonomisuuden, sosiaali- ja kulttuurirakenteiden uudistamista. Ei-populaariset instituutiot myös vaikuttavat popliittiseen elämään käytännön ehdotuksillaan.

Demokratiset näkökohdat kansalaisille, jotka osallistuvat valtion ja yhteiskunnan hallintaan:

- ihmisten suosio;

- haittaa eri sosiaaliryhmien oikeuksia;

- taata jokaisen kansalaisen oikeudet

- ilmaiset valinnat;

- kansalaisten tasa-arvo lain mukaan

- oikeudenmukaisuus ja

- epäasianmukaisista ryhmistä, kuten populaaristen instituutioiden, piniineiden ja ideologioiden monimuotoisuudesta.

Riippumattomuus on antanut selkeän kuvan valtion ja julkishallinnon todellisesta demokraattisesta luonteesta ja heijastaa sitä, ja kansalaiset ovat voineet käyttää vapauksiaan, julkisia oikeuksiaan suoraan tai välillisesti. Tästä oikeudesta, Uzbekistanina, on tullut kansainvälisten suhteiden aihe, joka kehottaa kansalaisia ​​määrittämään oman kohtalonsa käytännössä. Tämän seurauksena demokratia alkoi perustua periaatteeseen, jonka mukaan valtion tulisi palvella ihmisiä.

Demokraattisessa yhteiskunnassa kansalaisilla on oikeus käyttää täysin vapauksiaan ja oikeuksiaan seuraavasti:

- valita ja toteuttaa ilmainen laboratoriotoiminta;

- osallistuminen erilaisiin valtionhallinnon ja itsenäisyyden instituutioihin;

- vapaa toiminta sosiaalisen elämän aloilla ja

- olla tietoinen populaarisen, yhteiskunnallisen ja kulttuurisen elämän muutoksista, olla vapaa ilmaisemaan näkemyksiään erilaisista näkemyksistä ja näkemyksistä sekä ottamaan tiettyjä vastuita.

Uzbekistan on asettanut uuden perustan kansalaistensa puheelle, kokoontumiselle ja tietoisuudelle. Tämä loi demokratisen perustan kaikille, jotka käyttävät oikeuksiaan tasavertaisesti kansalaisina riippumatta heidän kansalaisuudestaan, uskonnostaan, sukupuolestaan ​​tai kansalaisuudestaan. Tämä varmistaa käytännössä jokaisen tasavallassa asuvan kansalaisen vapaan toiminnan alueen politiikassa ja sosiaalisessa elämässä.

Demokraattisen valtion yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on edustava demokratia. Edustava demokratia on ihmisten valittavien voimakkaasti valittujen instituutioiden harjoitus, joka yhdistää kansalaisten edut ja antaa heille ehdottoman oikeuden tehdä lakeja ja päätöksiä. On totta, että aidosti edustavan demokratian toteutuminen liittyy suoraan ihmisoikeusperiaatteiden noudattamiseen. Voidaan sulkea pois, että demokratia ja valinnat ovat erottamattomasti sidoksissa käsitteisiin.

Valitettavasti kansalaiset osallistuvat julkishallinnon virkailijoihin ja käyttävät siten omaa oikeusansa.

Yhdessä tasavallan itsenäisyyden kanssa on alkanut uusi äänioikeuden kehittäminen. Sähköisessä lainsäädännössä on tällä hetkellä käynnissä prosessi osallistumisesta ja täydellisyydestään otetaan huomioon positiivisten näkökohtien kokemus johtavista demokratioista. Kaikkien lakien tärkein asia on mekanismi, joka pannaan täytäntöön käytännössä. Tällöin toteutusmekanismeja parannetaan, yhdessä sovellettujen lakien sisällön kanssa. Samanaikaisesti on epäasianmukaista luottaa luonnollisen tilan histologisiin piirteisiin ja valittujen tuotteiden tuotannossa saatuun positiiviseen kokemukseen, saavuttaa parhaiden käytäntöjen prioriteetti ja demokratian periaatteet hyvin ymmärrettävänä tehtävänä.

Kansakunnassa toteutettujen viitteiden seurauksena kansalaisten osallistuminen hallitukseen prosessina rikastuu uudella sisällöllä. Tämä liittyy suoraan erilaisiin demokratisiin instituutioihin, jotka ovat syntyneet yhteiskunnassa. Lähestymällä tätä näkymää näemme, että tänään yhteiskunnan eko-ekonomisessa, populaarisessa ja hengellisessä elämässä yhteiskunnan instituutiot ovat laajenemassa. Jos vuonna 1991 maahan rekisteröitiin 95 NGO: ta, voimme nähdä, että heidän lukumääränsä on ylittänyt 9200.

Usean osapuolen järjestelmään Uzbekistanissa suunnatut viittaukset ovat olleet tärkeitä määritettäessä yhteiskunnan tulevaisuuden kehityksen periaatteita. Tältä osin vuonna 1991 15. helmikuuta annettu laki ”Uzbekistanin tasavallan julkisista assosiaatioista” oli ensimmäinen oikeusperusta kansalaisyhteiskunnan rakentamisen ajatukselle. Lain merkitys on, että siinä määrätään, että julkiset toimijat toimivat valtiosta riippumattomasti ja että viranomaiset eivät saa puuttua heidän toimintaansa. Tässä laissa verrattiin ensimmäistä kertaa poliittisten puolueiden ja julkisten organisaatioiden vastaavuutta valtion kohteluun valtion organisaatioon.

Usean osapuolen järjestelmän asteittainen kehitys Uzbekistanissa todistaa, että itsenäisyyden vuosina maassa on luotu oikeusperusta maan demokraattisille valinnoille ja sähköisiä lakeja pannaan täytäntöön. Samaan aikaan ajankohtaisilla kampanjoilla oli merkittävä vaikutus kansalaisten kasvaneen pro- litologisen ja oikeudellisen kulttuurin joukkoon, kun populaariset puolueet laajentavat pro- litisia puolueita.

Mahalla-instituutio on sosiaalipoliittisen elämän "peili", kirkkaana osoitus kansamme parhaista perinteistä ja tavoista, erityisesti ystävällisyydestä, armosta, kansakunnan yhtenäisyyden varmistamisesta häissä ja hautajaisissa. Mahdollisen instituution kehittämiseen on kiinnitetty suurta huomiota demokraattisen oikeusvaltion ja kansalaisyhteiskunnan rakentamiseksi toteutettujen laajamittaisten uudistusten yhteydessä. Mahalla-instituution oikeudellisen kehyksen luomisesta, parantamisesta nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti on tullut tärkeä tekijä vahvistamalla tämän ainutlaatuisen rakenteen asemaa kiinteänä osana yhteiskuntamme poliittista, taloudellista ja hengellistä elämää. Tämän seurauksena tällä rakenteella on tänään yli 30 tehtävää, jotka olivat aiemmin paikallisten valtion viranomaisten alaisuudessa. Epäilemättä sosiaaliturva on johtava joukossa. Uzbekistanin tasavallan perustuslain 105 artikla sisältää mahalla-instituutiota koskevia säännöksiä ja määrittelee sen toimikauden.

Kansalaiskokoukset käsittelevät tänä päivänä monikansallisia asioita, jotka takaavat valtioneuvosto ja Uzbekistanin tasavallan lait, jotka perustuvat heidän omiin etuihinsä, kehityksen histologisiin piirteisiin, sekä luonnollisiin ja hengellisiin arvoihin, asiakasasioihin ja traditioihin. sosiaalinen tuki, yksityisen yrittäjyyden kehittäminen Mahallasissa, mukaan lukien perheyritykset ja käsityöt, alueiden ja julkisten yritysten oikeuksien ja oikeutettujen etujen noudattaminen julkisten laitosten julkisten palveluiden, työttömien hauskanpidon laadun ja julkisten etujen välillä.

Kansalaisten itsensä hallitseminen yhteiskunnassa vahvistuu käytännön toimenpiteiden seurauksena toteutetuista mahalla-instituutin, joka on muinainen ja ainutlaatuinen maailman historia, kattava kehitys, laajentamaan edelleen sen käyttäjiä ja uusia. lainsäätäjän tarjoamat käyttäjät.

Lain säännön vaikutukset demokraattisessa yhteiskunnassa ovat erittäin epäasianmukaisia. Lain säännön vaikutukset ovat myös epäolennaisia ​​ihmisten, sosiaalisten suhteiden, julkisten asioiden ja muiden vastaavien asioiden etujen kannalta.

Lain säännön saavuttamiseksi on välttämätöntä kehittää niitä varsin tarkasti käytännön prosessissa siinä määrin, että ne voivat hyödyttää yh- teiskunnan yhteiskuntaa. Lisäksi lakien laatimisprosessissa on välttämätöntä ottaa huomioon, tuntevatko yhteiskunta, ihmiset tarpeelliseksi tätä lakia vai ei. Juuri tämä asia määrittää, missä määrin annettu laki ei hyödytä yhteiskunnan elämää.

Lakisääntö on perusta demokratisen yhteiskunnan rakentamiselle. Samalla se on oikeudenmukaisuuden mitta. Koska oikeudenmukaisuus vallitsee vain, jos lain sääntö varmistetaan, ihmiset saavuttavat tasa-arvon kansallisuudessa, kielessä, asiakassuhteissa, perinteissä, arvoissa, uskonnoissa, sukupuolessa, sosiaalisessa asemassa ja yhdessä. Se on perusta vakauden turvaamiselle maan eko-, soti-poliittisessa ja hengellisessä elämässä. Maassa, jossa lakia rikotaan, ilmenee eriarvoisuutta, eriarvoisuutta, epäoikeudenmukaisuutta, väkivaltaa ja joukko muita negatiivisia ilmiöitä. Siksi lain sääntö on noussut yleisten arvojen tasolle. Saavuttaminen, että lain säännöstä tulee natiivit -näkymä, on epäasianmukainen näkökohta luonnollisessa kehityksessä.

Kaikissa yhteiskunnissa informaatio on aina kunnia maan kehityksestä, yksi tärkeimmistä keinoista muokata ihmisten tietoisuutta, maailmankatselua, posliittista tasoa. Sen vuoksi elintärkeä tarve informaatioon, joka palvelee sitä, joka palvelee sitä, on saanut yhden johtavista henkilöistä ihmisen kehityksen kaikissa vaiheissa.

Itsenäisyyden vuosien aikana tarvittavat oikeudelliset, poliittiset ja ekologiset tiedot vapaiden tiedotusvälineiden toiminnasta on toteutettu. Viestinnän kehittäminen kansalaisyhteiskunnan instituuttina jatkuu. Ei ole mitään, että yleisö on ymmärtänyt, että on mahdotonta rakentaa demokraattista yhteiskuntaa ja varmistaa ihmisten vapaus ja oikeudet ilmaisen median kehityksen avulla.

Valtion ja julkisten tiedotusvälineiden lisäksi on perustettu yleisen median järjestelmä ja joukko organisaatioita, joiden tarkoituksena on tukea heidän toimintaansa.

Ei pidä olla tietoinen siitä, että demokraattinen prosessi on syventynyt, ja kehittyneissä yhteisöissä, joissa on vastaava lehdistö, vapaus puheesta ja оpiniоn on vähitellen saapunut virtaan. Tällaisten lakien soveltaminen järjestyksessä uudistaa radikaalisti yhteiskunnan, rikkoo vuosisatojen vanhat uudet, kääntää vapaan ajattelun tavalla, josta elämä on tullut suuri Uzbekistanin poplitinen, kulttuurinen ja oikeudellinen tapahtuma. Samanaikaisesti näyttää siltä, ​​että infoportaan sopeutuminen standardeihin opettaa kansalaisille ajattelemaan vapaasti ja tältä pohjalta yhteiskunnan yleisen järjen rakentaminen on noussut julkisen julkisen tason tasolle. Tänään, tasavallan joukkotiedotusvälineet ovat poliittisia, sosiaalisia, oikeudellisia, lääketieteellisiä, koulutuksellisia, naispuolisia, sivistyksellisiä, ekologisia, sosiaalisia, henkisiä ja kouluttajia sekä monia muita alueita.

Tarjolla on tietoja kansainvälisestä yhteisöstä yhteiskunnan elämässä, viitteiden toteuttamisessa saavutetusta edistyksestä, vastaamaan järjestelmän tietotarpeisiin ja vahvistamaan kansalaisten ja hallitusvirastojen välistä vuorovaikutusta, verkkosivustot оf Internetissä. Ei pidä mainita, että muilla verkkosivustoilla muiden sivustojen määrä kasvaa. Alan vähittäiskaupan tekniikoiden asteittaisesta johdosta järjestelmään tulee täysin uusia mediarakenteita, kuten digitaalinen, mobiili ja Internet-televisio. Globaali verkkoon on asetettu noin 200 julkisuutta sisältäviä sähköisiä versioita [6].

Itsenäisyyden vuosina on luotu kattavat takuut oikeusvaltioperiaatteen varmistamiseksi demokraattisen yhteiskunnan muodostamiseksi Uzbekistanissa. Tietysti laajamittaista kansaa ei edelleenkään paranneta muiden oikeuslaitosten takuiden ja oikeudellisten mekanismien kanssa ja lisätään niiden tehokkuutta. Ei pidä olla sitä mieltä, että instituution ja lakien ensisijaisuuden varmistaminen on myös ekologinen, poplitinen, kansainvälinen ja hengellinen takuu maan kehityksestä.

Yhteiskunnassa kansalaisten osallistuminen yhteiskunnan johtamiseen edellyttää myös, että heillä on korkeatasoinen kansalaiskulttuuri. Mitä korkeammalla kansalaiskulttuurilla on, sitä enemmän demokraattisia prosesseja kehittyy yhteiskunnassa. Siellä Uzbekistan, jonka tavoitteena on rakentaa demokratista yhteiskuntaa, joka perustuu lain sääntöihin, priorisoi myös kansalaistensa populaarisen tietämyksen ja kulttuurin kehitystä. Se pitää korkeaa henkisyyttä tärkeänä tosiasiana demokratisen yhteiskunnan rakentamisessa.

Uzbekistanin tasavalta harjoittaa jatkuvasti vastustamattomia toimia, joilla pyritään rakentamaan demokraattinen valtio, jota lain laki ja kansalaisyhteiskunnan viholliset valitsevat. Nämä palautteet käsittivät kaikki elämän ja yhteiskunnan elämän näkökohdat. Erityisesti olemme edistyneet valtion rakentamisen ja hallinnan alalla, varmistamalla ihmisten valinnan, vahvistamalla demokraattisia periaatteita julkisten viranomaisten toiminnassa. Tämän alueen uudistukset ovat osoittaneet niiden myönteisen merkityksen ja tulokset, ja maailman yhteisö on tunnustanut ne laajalti.

Viitteet

  1. Uzbekistanin tasavallan tasavalta. www.lex.uz
  2. Ма'naviyat - Asosiy tushunchalar izohli lug'ati. Т .: G.G'ulom. 2010. 19 b.
  3. О'Cоnnell, Brian. Kansalaisyhteiskunta: Amerikkalaisen demokratian perusta. Medfоrd, Mass: Tufts University Press, 1999.
  4. Чилкот Рональд Х.Теории сравнительной политологии. В поисках парадигмы / Пер. с англ. - М .: ИНФРА-М, Издательство «Весь Мир», 2001.-560с.
  5. Мавлонов Ж. Гражданское общество: от концепта к концепциям и парадигмам (социально-философский анализ). Монография. Ж.Мавлонов. - Ташкент: Истиқлол нури, 2014. - 224 s.
  6. Zamonaviy меdiatexnologiyalar va taraqqiyot. // Хаlq so'zi. - 2019.

uzbekistan

Ansaitsee loistavan menneisyyden ajattomat muistomerkit: Uzbekistan avaa vuonna 2022 Silk Road Samarkandin, ainutlaatuisen turistikompleksin.

Julkaistu

on

In 2022, Silk Road Samarkand, monitoiminen turistikompleksi, josta on tarkoitus tulla moderni nähtävyys paitsi Samarkandin kaupungissa myös koko Keski-Aasiassa, tulee be avattu Vierailijat. Kompleksi yhdistää kulttuuri-, gastro-, lääketieteelliset ja liikematkailumahdollisuudet.

Uuteen kokonaisuuteen tulee maailmanluokan hotelleja, erikoistuneita boutique-hotelleja, nykyaikaisia ​​julkisia tiloja, puistoja, virkistys- ja urheilualueita, aitoja ravintoloita, kahviloita ja baareja sekä kansainvälinen kongressisali ja kulttuurikohteita. Kansainvälisen arkkitehti- ja insinööritiimin kehittämä huipputason projekti mahdollistaa eri teemavyöhykkeiden yhdistämisen tasapainoiseksi arkkitehtoniseksi kokonaisuudeksi ilman rinnakkaisuutta koko Keski-Aasian alueella.

Silk Road Samarkandin laajuuden ja merkityksen on tarkoitus tehdä siitä ansaittu jatko menneisyyden ylellisille muistomerkeille ja matkailun kehittäjä alueella. Keskuksen nimi valittiin tarkoituksella: Suuren silkkitien reitit kulkivat nykyisen Uzbekistanin alueen läpi II vuosisadalta eKr. XV-luvulle asti, ja muinainen Samarkand oli yksi tärkeimmistä kauppa-asuntovaunujen pysähdyksistä.

Sijainti

Uusi kompleksi sijaitsee kaupungin itäosassa ja sen pinta-ala on noin 260 hehtaaria. Se keskittyy Samarkandin soutukanavan varakkaiden vesiväylien ympärille, joka toimi Neuvostoliiton aikoina Neuvostoliiton maajoukkueen harjoitusasemana ja koko unionin kilpailujen paikka.

Kompleksi sisältää useita eri vyöhykkeitä. Soutukanavan pohjoispuolella on Business Cluster, johon kuuluu kongressisali ja neljä tasokasta hotellia, joissa on kauniita alueita. Eteläinen klusteri sisältää neljä boutique-hotellia, joista jokainen toimii omalla lääketieteellisellä ja parantola-alueellaan, sekä ekologinen kylä, Ikuisen kaupungin historiallinen ja etnografinen kompleksi ja joitain ostosalueita.

Yritysklusteri

Silk Road Samarkandissa on kahdeksan hotellia, joista kukin on soutukanavan pohjois- ja etelärannalla. Ne tarjoavat yhteensä noin 1,200 huonetta. Kongressisalin vasemmalle puolelle rakennetaan 22-kerroksinen viiden tähden Samarkand Regency Hotel, jossa on 234 huonetta, mukaan lukien executive-sviitit ja kaksi presidenttisviittiä. Tämä on ensimmäinen ja ainoa hotelli Keski-Aasiassa, joka on osa LHW: tä, joka on maailman johtava hotelliliitto.

Savitsky Plaza, hotelli, joka on nimetty Uzbekistanin Neuvostoliiton arvostetun taiteilijan ja avantgarde-taide-esineiden keräilijän Igor Savitskyn mukaan, erottuu ainutlaatuisesta sisustuksestaan ​​ja tarjoaa 179 huonetta vieraille.

Muita korkeimman luokan hotelleja ovat Silk Road by Minyoun, jossa on 242 huonetta, ja Stars of Ulugbek by Lia! Minyoun, nimetty Timurid-aikakauden suuren tähtitieteilijän ja matemaatikon mukaan, laskemalla 174 huonetta. Molempia rakennuksia hallinnoi Aasian johtava hotellimies Minyoun Hospitality.

Kaikissa hotelleissa on kokoushuoneita, kokoushuoneita, ravintoloita, baareja, kuntosaleja, kylpylöitä ja uima-altaita.

Kongressitalo

Kansainvälisessä kongressisalissa on käytettävissä monitoimihalli, presidentti- ja VIP-salit, valtuuskuntien ja kokoushuoneiden tilat sekä juhlatila ja näyttelysali.

Lääketieteellinen klusteri

Marakanda Park -hotellien lääkeklusteri sijaitsee soutukanavan eteläpuolella. Jokainen neljästä boutique-hotellista on erikoistunut tietyntyyppisiin sairaanhoitopalveluihin: ennaltaehkäisevä lääketiede, detox, nivel- ja selkärangan hoito sekä keuhkolääketiede. Hotellien toiset kerrokset on varattu terveyskeskuksille. Lääketieteellisten ja hoitohuoneiden lisäksi hotellivieraille tarjotaan kosmetologin palvelut, hieronta, mutahoito, terapeuttiset suihkut, infrapunasauna, painekammio. Tarjotut ohjelmat on kehitetty 3, 7, 10 ja 14 päivän oleskeluun. Klusterin hotelleissa on yhteensä 366 huonetta.

- Ikuinen Kaupunki

Yli 10 hehtaarin alueella muinaisen kaupungin kuva on luotu uudelleen, ja se kutsuu lomakeskuksen vieraita kokemaan Uzbekistanin maiden ja kansojen historiaa ja perinteitä. Taiteilijat, käsityöläiset ja käsityöläiset "asettuvat" kapeille kaduille. Kaupungin vierailijoille tarjotaan mahdollisuus kokeilla kansallisia ruokia eri aikakausilta ja maan alueilta sekä katsella aitoja katuesityksiä. Ikuinen kaupunki tarjoaa vieraille poikkeuksellisen mahdollisuuden löytää itsensä partialaisten, hellenististen ja islamilaisten kulttuurien rajalle ja tarkkailla menneiden vuosisatojen perinnön monimuotoisuutta omin silmin. Hankkeen kirjoittaja ja kuraattori on kuuluisa moderni Uzbekistanin taiteilija Bobur Ismoilov.

Vetovoima

Lomakeskuksen asiakkaat nauttivat vihreistä kävelyalueista, avoimista tiloista ja hyvin suunnitellusta ympäristöstä. Sisäänkäynti on sisustettu perinteisillä aiheilla, jotka muistuttavat Registanin majesteettisia kaaria. Urheilukentät ja pyörätiet, Volcano -vesialue, jossa on uima -altaita ja erilaisia ​​kahviloita ja baareja, tulevat varmasti olemaan nähtävyys. Polkupyöriä voi vuokrata.

"Samarkand oli merkittävä pysähdyspaikka Suurella Silkkitiellä, jossa koko sivilisaatiot ylittivät. Uskomme, että Silk Road Samarkandista tulee kansainvälisen matkailun keskus, jossa kaupungin asukkaat, turistit, matkailijat ja liikemiehet ympäri maailmaa voivat viettää aikaa iloisesti ja hyödyllisesti. Olen varma, että kompleksin avaaminen käynnistää uuden aikakauden Samarkandin matkailuhistoriassa ”, sanoi Silk Road Samarkandin toimitusjohtaja Artiom V. Egikian.

Käytettävyys:

Kompleksiin pääsee helposti liikenteellä: kaupungin historiallisesta keskustasta on 20 minuutin ajomatka, 15 minuutin matka kansainväliselle lentokentälle ja 25 minuutin rautatieasema. Hanke sisältää tien risteyksen ja ohitussillan rakentamisen. Pääset lomakeskukseen sekä autolla (pysäköintialueita on saatavilla) että erikoiskuljetuksilla, jotka käynnistetään, kun keskus avataan.

Continue Reading

uzbekistan

Uzbekistanin talouden kehitys vuoden 2021 alkupuoliskolla

Julkaistu

on

Maailmassa jatkuvasta pandemiasta huolimatta Uzbekistanin talous on saavuttanut ennätyskasvun. Uzbekistanin tasavallan valtion tilastokomitean mukaan tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden bruttokansantuote kasvoi 6.2%. Vertailun vuoksi: viime vuoden samaan aikaan pandemian ja lukkojen vuoksi talous kasvoi vain 1.1% ja vuoden 2021 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana - 3%, kirjoittaa Ruslan Abaturov, Taloudellisen tutkimuksen ja uudistusten keskus.

Samanaikaisesti on huomattava, että Uzbekistanin tärkeimpien kauppakumppaneiden talous on vakiintumassa kuuden kuukauden lopussa ja palaamassa kasvupolkuun. Kazakstanin bruttokansantuote kasvoi siis 2.2%, kun se viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla laski 1.8%. Kirgisian talous laskee vähitellen, tammi-kesäkuussa laskusuhdanne hidastui 1.7 prosenttiin verrattuna 5.6 prosenttiin vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Kiina ylläpitää dynaamista kasvua tänä vuonna, jolloin 12.7 prosentin BKT: n kasvu on kirjattu alkupuoliskolla vuosi. Venäjällä BKT kasvoi 3.7% tammi-toukokuussa.

Uzbekistanissa inflaatio kulutusalalla hidastuu edelleen huolimatta tiettyjen hyödykkeiden, kuten porkkanoiden ja kasviöljyn, vakavasta hinnankorotuksesta. Kuuden kuukauden tulosten mukaan hinnat nousivat 4.4%, kun ne vuonna 2020 olivat samalla ajanjaksolla 4.6%. Toukokuuhun 2021 mennessä hinnat laskivat 0.2% kausiluonteisuuden vuoksi. Eniten hinnat nousivat elintarvikkeista - 5.7% (vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla - 6.2%). Myös muiden kuin elintarvikkeiden hintojen nousu hidastuu - 3% verrattuna tammi-kesäkuun 3.6 2020%: iin.

Virtaus investointi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on osoittanut positiivista kehitystä. Investoinnit käyttöomaisuuteen kasvoivat 5.9%, kun ne laskivat lähes 10% viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Budjetin investoinnit vähenivät 8.5%. Julkisyhteisöjen takauksella saadut investoinnit ja lainat laskivat yli 36% ja niiden osuus investointien kokonaismäärästä laski 8.9%: iin. Keskittämättömistä lähteistä peräisin olevien investointien määrä on lisääntynyt huomattavasti - 14.9%. Investoinnit väestön kustannuksella ja yritysten omat varat kasvoivat merkityksettömästi - 4.4% ja 4.7%. Merkittävä sijoitusvirta johtuu houkutettujen lainojen kasvusta liikepankeilta, suorista ulkomaisista sijoituksista ja ulkomaisista luottorahastoista.

Tuotannon positiivinen dynamiikka havaitaan kaikilla talouden aloilla. Tärkeimmät veturit ovat teollisuus ja palvelusektori.

Teollisuussektorin kasvu on nopeaa tammi-kesäkuussa - 8.5%, kun se laski 0.3% viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Kaivosteollisuus kasvoi 7.5% (18%: n lasku tammi-kesäkuussa 2020), valmistava teollisuus - 8.6% (4.9%), sähkö, kaasu ja ilmastointi - 12.1% (8.4%). Kulutustavaroiden tuotanto kasvoi 7.7% verrattuna viime vuoden vastaavan ajanjakson 1.2%: n kasvuun. Elintarvikkeiden tuotannon dynamiikka ylitti.

- palvelusektorikuten matkailu, ateriapalvelu ja majoitus, osoittaa vaikuttavaa dynamiikkaa - 18.3%: n kasvu vuoden ensimmäisellä puoliskolla verrattuna 2.6%: n kasvuun tammi-kesäkuussa 2020. Liikennesektori elpyy aktiivisesti viime vuoden laskun jälkeen: tavaraliikenteen liikevaihto kasvoi 14.1%, matkustajamäärä 4.1%. Vähittäiskauppa kasvoi katsauskaudella 9%.

Vuonna XNUMX havaitaan hidastuminen viime vuoteen verrattuna maatalous 1.8 prosenttiin verrattuna 2.8 prosenttiin, mikä johtuu tämän vuoden vaikeista sääolosuhteista ja veden puutteesta. Myös rakennusalan kasvuvauhti hidastui 0.1 prosenttiin verrattuna 7.1 prosenttiin vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

Ulkomaankauppa onnistui myös voittamaan taantuman. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla myynti kasvoi 13.6% 18 miljardiin dollariin. Viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla lasku oli merkittävä, 18%. Katsauskaudella vienti kasvoi 12% 7.1 miljardiin dollariin ja tuonti 14.4% 11 miljardiin dollariin. Toisella vuosineljänneksellä Uzbekistan myi kultaa ulkomaille maailmanmarkkinoiden positiivisten hintatilanteiden takia. On kuitenkin huomattava, että kuuden ensimmäisen kuukauden aikana viennin määrä ilman kultaa kasvoi 36.4% ja oli 5.7 miljardia dollaria.

Viennin rakenteessa ulkomaille suuntautuvien elintarviketoimitusten määrä kasvoi 6.3%, kemikaalien 18.6%, teollisuustuotteiden 74.4% (pääasiassa tekstiilit, ei-rautametallien), koneiden ja kuljetusvälineiden kaksinkertaistuminen.

Samaan aikaan elintarvikkeiden tuonti kasvaa 46.2%, teollisuustuotteiden 29.1% (pääasiassa metallurgiset tuotteet), kemiallisten tuotteiden 17%. Suurimman määrän koneiden ja laitteiden tuonti kasvoi 1.4%.

Puolen vuoden tulosten mukaan Uzbekistanin talous on aktiivisesti voittamassa kriisin seurauksia ja saavuttamassa dynamiikkaa ennen kriisiä edeltäviä indikaattoreita.

Continue Reading

uzbekistan

Uzbekistan on turistimaa

Julkaistu

on

Muinaisista ajoista lähtien Uzbekistan on ollut Suuren Silkkitien keskellä, ja sillä on suuri historiallinen, kulttuurinen ja arkkitehtoninen perintö. Samarkand, Bukhara, Khiva ovat idän muinaisen kulttuurin merkkejä. Uzbekistanin vuoristomaisemat ja aavikot houkuttelevat Internet-yhteisön huomiota ja ihailua. Siksi tämän maan matkailupotentiaalia tuskin voidaan yliarvioida, ja hallitus pyrkii merkittävästi kehittämään sitä, kirjoittaa Khasanjon Majidov, johtava tutkija Taloudellisen tutkimuksen ja uudistusten keskuksessa.

Matkailun räjähtävä kehitys

Uzbekistanissa käynnistettiin vuoden 2016 alussa radikaali matkailualan uudistaminen. Vuosina 60--2016 hyväksyttiin yli 2020 matkailualan kehitykseen liittyvää asetusta.

Maiden välistä viisumijärjestelmää yksinkertaistettiin. Vuonna 2018 Uzbekistan otti käyttöön viisumivapauden yhdeksän maan kansalaisille, vuonna 9 2019 maan kansalaisille, vuosina 47-2020 vielä 2021 maalle. 5. toukokuuta 10 alkaen Uzbekistanin tasavallassa on 2021 maata, joiden kansalaisille myönnetään viisumivapaus.

Lisäksi noin 80 maan kansalaisilla on mahdollisuus hakea sähköistä viisumia yksinkertaistetulla tavalla. Ulkomaalaisille on otettu käyttöön viisi uutta viisumityyppiä: "maanmies", "opiskelija", "akateeminen", "lääketiede" ja "pyhiinvaellus". Uzbekistanin tasavallan matkailu- ja urheiluministeriön mukaan viisumijärjestelmän yksinkertaistaminen on tuonut myönteisiä tuloksia. Erityisesti vuonna 2019, jos ulkomaisten matkailijoiden määrän keskimääräinen kasvu oli 26%, viisumivapaan maan kasvu oli 58%.

Hallitus toteutti kattavia toimenpiteitä kehittyäkseen matkailun infrastruktuuri. Ensinnäkin 22 budjettiasuntotyyppiin liittyvää hostellien toimintaa säätelevää vaatimusta on peruutettu. Erityisesti hostellien tarjoamien hotellipalvelujen pakollista varmentamista koskeva menettely on peruutettu ja käytäntö yhtenäisen majatalojen ja hostellien rekisterin kanssa on otettu käyttöön. Toiseksi pienten hotellien määrän lisäämiseksi yrittäjille tarjottiin kahdeksan pienten hotellien vakiohanketta, joissa on enintään 8 huonetta, ja tämä toimenpide on kehitetty Turkin ja Etelä-Korean kokemusten perusteella.

Tämän seurauksena harjoittelujen määrä maassa on kasvanut dramaattisesti. Vuosina 2016--2020 majoituspaikat lisääntyivät vuodesta 750 ja 1308 ja vierastalojen määrä kasvoi 13 kertaa vuoteen 1386. Niiden määrän on tarkoitus lisätä 2 tuhanteen.

Uudistusten seurauksena matkailualalla vuosina 2016--2019 matkailijoiden määrä kasvoi 2.0 miljoonasta 6.7 ​​miljoonaan. Ulkomaisten matkailijoiden määrän kasvun dynamiikka vuonna 2019 verrattuna vuoteen 2010 oli ennätykselliset 592% (kasvu yli 6 kertaa). On huomionarvoista, että eri alueiden turistien määrän kasvu tapahtui eri tavoin. Esimerkiksi Keski-Aasian maista tulevien kävijöiden määrä kasvoi keskimäärin 22-25% vuodessa, kun taas IVY-maista tulevien matkailijoiden vuotuinen kasvu oli 50%. Samaan aikaan kotimaan matkailussa havaittiin myönteisiä tuloksia. Vuoteen 2016 verrattuna kotimaisten matkailijoiden määrä vuonna 2019 lähes kaksinkertaistui ja oli 14.7 miljoonaa.

Pandemian vaikutukset

On huomattava, että koronaviruspandemian taustalla asetettujen rajoitusten ja maailmanlaajuisen kriisin seurausten vuoksi matkailuala on kärsinyt vakavia tappioita. Erityisesti Uzbekistanissa vierailevien ulkomaisten matkailijoiden määrä väheni yli 4.5 kertaa 1.5 miljoonaan ja matkailupalvelujen määrä laski 261 miljoonaan dollariin vuonna 2020.

Nykyinen tilanne huomioon ottaen kehitettiin "Uzbekistan-projekti". Turvallinen matkustaminen taattu ("Uzbekistan. Turvallinen matkustaminen taattu"), joka on uusi maailman terveysstandardeihin perustuva turisteille tarkoitettu terveys- ja epidemiologinen turvallisuusjärjestelmä. Matkailukohteiden ja niihin liittyvän infrastruktuurin, uusiin terveys- ja hygieniavaatimuksiin perustuvien matkailupalvelujen sertifiointi kaikille valtion raja-asemille; lento-, rautatie- ja linja-autoasemat; aineellisen kulttuuriperinnön kohteet, museot, teatterit jne. Pandemian matkailualalle aiheuttamien seurausten lieventämiseksi perustettiin Turvallisen matkailun rahasto kriisinvastaisen rahaston alkuperäisen rahoitusosuuden ja kulujen maksamisen kustannuksella. vapaaehtoinen sertifiointi, joka toteutetaan Uzbekistanin puitteissa. Turvallinen matkustaminen on taattu ".

Matkailupelaajat saivat useita etuja ja mieltymyksiä koronaviruspandemian vaikutusten lieventämiseksi. Tuloveroprosenttia alennettiin 50% vahvistetuista verokannoista, ne vapautettiin maaveron ja oikeushenkilöiden kiinteistöveron maksamisesta ja sosiaalivero vahvistettiin alennetuksi prosentiksi. He korvaivat myös osittain liikepankeilta aiemmin myönnettyjen majoitustilojen rakentamiseen liittyvien lainojen korkomenot sekä aineellisen ja teknisen perustan kunnostamis-, jälleenrakennus- ja laajennuskulut. Majoitustiloja tuetaan 1 prosentilla hotellipalvelujen kustannuksista 10. kesäkuuta 1 - 2020. joulukuuta 31. Kiinteistö-, maa- ja sosiaaliveroetuja sai noin 2021 matkailuyksikköä noin 1,750 miljardia soumia.

Suuntojen monipuolistaminen

Viime vuosina Uzbekistan on keskittynyt matkailupalvelujen monipuolistamiseen ja uudenlaisen matkailun kehittämiseen. Erityistä huomiota kiinnitetään turistivirtojen lisäämiseen MICE-matkailu, joka järjestää useita turnauksia, kokouksia, konferensseja ja näyttelyitä Uzbekistanissa. Perinteinen "Game of Heroes" -urheiluturnaus Khorezmissa, "Art of Bakhchichilik" -festivaali Surkhandaryassa, "Muynak-2019" -ralli Karakalpakstanissa ja muut. Hallitus hyväksyi toimintasuunnitelman MICE-matkailun kehittämiseksi Uzbekistanissa.

Elokuvamatkailu on tärkeä työkalu maan imagon muokkaamiseen, tiedon tarjoaminen potentiaalisille matkailijoille. Elokuvamatkailun kehittämiseksi Uzbekistanissa on kehitetty asetus menettelystä, jolla korvataan osa ulkomaisten elokuvayhtiöiden kustannuksista ("hyvitys") audiovisuaalisten tuotteiden luomisessa Uzbekistanin alueella. Lisäksi ulkomaiset elokuvayhtiöt ovat julkaisseet elokuvia, kuten Basilik, Khuda Hafiz ja Al Safar. Viime vuonna ulkomaiset elokuvayhtiöt kuvasivat 6 elokuvaa Uzbekistanissa.

Pyhiinvaellusmatkailu. MinäJotta saataisiin erityistä mukavuutta Uzbekistanissa vieraileville pyhiinvaellusta varten, hotelleille on asetettu uusia vaatimuksia, maan moskeijoista on kehitetty kartta, joka on lähetetty mobiilisovellukseen. Ensimmäinen pyhiinvaellusmatkailufoorumi pidettiin Bukharassa ja siihen osallistui 120 ulkomaalaista vierasta 34 maasta.

Lääketieteellinen matkailu. Uzbekistanissa toteutetaan toimenpiteitä lääketieteellisen matkailun kehittämiseksi ja houkuttelemaan lisää turisteja lääkeorganisaatioihin. Vuonna 2019 Uzbekistanissa lääkinnällisistä syistä vierailevien ulkomaalaisten määrä ylitti 50 tuhatta. Itse asiassa tämä määrä voi olla suurempi, koska yksityisissä klinikoissa vierailevien turistien määrän määrittäminen on edelleen vaikea tehtävä.

Yhteenveto

Viime vuosina The Guardian on tunnustanut Uzbekistanin maailman parhaaksi matkakohteeksi, Wanderlustin mielestä nopeimmin kasvavaksi maaksi ja Grand Voyage -järjestelyn mukaan parhaiten kasvavaksi matkailukohteeksi. Johdonmukaisesti toteutettujen toimenpiteiden seurauksena Uzbekistan on noussut 10 sijaa (22 sijaa) Crescent Ratingin laatimassa globaalissa muslimimatkailuindeksissä. Lisäksi Maailman matkailujärjestö sijoittui Uzbekistanin 4. sijalle nopeimmin kasvavien matkailualan maiden luettelossa.

Lopuksi on huomattava Uzbekistanin matkailun on muutettava liiketoimintamallejaan innovaatioiden ja digitalisaation avulla. On välttämätöntä kehittää sellaisia ​​markkinasegmenttejä kuin maatalouden ja etnisen matkailun.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa