Liity verkostomme!

Kiina

Haastattelu: Tiziana Beghin, italialainen Euroopan parlamentin jäsen, keskustelee EU:n ja Yhdysvaltojen sekä EU:n ja Kiinan välisistä suhteista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Federico Grandesso kysyy: Huomasitte lokakuussa yhdessä lehdistölausunnossanne, kuinka tärkeää oli avoimemmat suhteet Yhdysvaltoihin. Mikä ei mielestäsi toimi EU:n ja Yhdysvaltojen välillä kaupan puolella? TTIP-tapaus on selkeä esimerkki, puhumattakaan Yhdysvaltojen velvollisuuksista.

EU ja Yhdysvallat ovat luonnollisia kumppaneita, jaamme yhdessä arvot ja strategiset tavoitteet, mutta meidän on inspiroitava tulevaisuuden transatlanttinen vuorovaikutus oppimalla viime vuosien virheistä. Ei ole sattumaa, että mikään suurimmista transatlanttisista koordinointialoitteista ei ole johtanut menestykseen kahden viime vuosikymmenen aikana. TTIP oli vain jäävuoren huippu paljon monimutkaisemmassa ja syvälle juurtuneessa ongelmassa, mutta sitä ennen oli Transatlanttisen talousneuvoston epäonnistuminen. Samanlaisia ​​aloitteita samankaltaisilla tuloksilla. Se, mikä ei ole toiminut transatlanttisissa suhteissa, on ehkä myös juuri näiden epäonnistumisten syy: alkaen poliittisen johdon kiinnostuksen puutteesta, läpi käsiteltyjen sääntelykysymysten todellisen monimutkaisuuden ja kompromissin löytämisen vaikeuden. Merkittävää on kuitenkin se, että neuvottelut eivät epäonnistuneet jyrkästi olennaisten ajatuserojen vuoksi, vaan yksinkertaisesti pysähtyivät ja kuolivat hitaasti monimutkaisuuteensa: eräänlainen "epäkiinnostava loppu". Tässä mielessä EU on mielestäni oppinut paljon aiemmista virheistä: äskettäisessä kauppa- ja teknologianeuvostossa rima on paljon matalammalla kuin TTIP:ssä, mutta tämä ei välttämättä ole huono asia. TTC:n tavoitteena ei ole käynnistää neuvotteluja uudesta vapaakauppasopimuksesta, vaan yksinkertaisesti tutkia mahdollisuuksia yhteistyön syventämiseen eri alueilla. Ensimmäisessä Pittsburghin kokouksessa korostettiin laajoja yhteistyön teema-alueita, ja tulevissa kokouksissa työryhmät aloittavat varsinaisen koordinoinnin. Ei sopimusta tai investointisopimusta, vain yritys parantaa vastaavia sääntelypuitteita, jotta ne olisivat keskenään yhteensopivia. Uskon, että tämä voi vihdoinkin olla askel oikeaan suuntaan.

Lokakuun 31. päivänä, tämän tärkeän G20-kokouksen aattona Italian EU-puheenjohtajakaudella, monet poliittiset kommentaattorit ja eurooppalaiset johtajat, kuten presidentti Macron, odottivat erilaista lähestymistapaa kuin puheenjohtajavaltio Biden. Trumpin jälkeen. Ranskan sukellusvenesuhde ja Bidenin suhtautuminen Venäjään, Kiinaan ja Turkkiin menevät kohti "trumpilaista" politiikkaa. Lisäksi edes WTO:n tasolla ei ole merkkejä valituselimen vapauttamisesta. Oletko pettynyt tähän asenteeseen?

Mielestäni Bidenin presidenttikausi on todellakin merkinnyt muutosta Trumpin aikakauteen verrattuna. On kuitenkin myös totta, että nykyinen hallinto ei ole vielä korjannut kaikkea vahinkoa, jonka presidentti Trump aiheutti transatlanttisten suhteiden kudokselle. Yksi olennainen ero on kuitenkin tunnustettava: edellinen hallinto pyrki aktiivisesti heikentämään Euroopan unionia ja halusi sen sijaan olla yhteydessä yksittäisiin valtioihin voidakseen hyödyntää niiden heikkouksia. En näe tätä halukkuutta presidentti Bidenissä. Toisaalta on totta, että tämän uuden hallinnon olisi pitänyt olla paljon päättäväisempi ja nopeampi esimerkiksi teräs- ja alumiinitullien poistamisessa ja Maailman kauppajärjestön tavanomaisen toiminnan palauttamisessa. Uskon, että Yhdysvallat todellakin suunnittelee irtautumista siitä, mitä voisimme kutsua "Trumpin perinnölle", mutta että se haluaa myös maksimoida maansa hyödyt tässä herkässä vaiheessa. On myös muistettava, että tietyt Trumpin toimenpiteet ovat hyödyttäneet joitain suuria amerikkalaisia ​​liikeintressejä, jotka saattavat nyt olla haluttomia kieltämään saamansa etu. Tulevat kuukaudet ovat ratkaisevia presidentti Bidenin todellisten aikomusten ymmärtämisessä.

Mainos

Mitä yhteistä perustaa näet Kiinan ja Euroopan välisille neuvotteluille, kun otetaan huomioon G20-kokous Roomassa? Ehkä taistelu ilmastonmuutosta vastaan ​​ja uusi lähestymistapa pandemian jälkeisen tilanteen hallintaan?

Henkilökohtaisesti en hyväksy tarvetta tunnistaa Kiina strategiseksi kilpailijaksi, joka on laajalle levinnyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Uskon, että Kiina on EU:n, mutta myös Yhdysvaltojen ja muun maailman tulevaisuuden keskeinen kumppani, ja että sen positiivinen osallistuminen globaaliin hallintoon liittyviin kansainvälisiin aloitteisiin on yhä tärkeämpää. Ilmastonmuutoksen torjunta voisi toki olla yksi näistä makroalueista, joilla Kiinan kanssa voitaisiin tehdä tiiviimpää yhteistyötä, mutta Kiinan on osoitettava enemmän hyvää tahtoa tällä alueella. Kiina ei voi tässä vaiheessa enää esitellä itseään kehitysmaana eikä ajatella, ettei sen pitäisi sitoutua muiden kehittyneiden maiden tavoin. Toivon myös, että Kiina on halukkaampi puhumaan tuista ja valtion omistamista yrityksistä ja siitä, kuinka näiden kiinalaisen kapitalismin perustana olevien välineiden pitäisi olla yhteensopivia globaalin kauppajärjestelmän kanssa nyt, kun Kiina on globaali toimija. Lopuksi toivon, että puhumme investoinneista ja vastavuoroisuudesta. Pääsy julkisille ja yksityisille markkinoille Kiinassa on erittäin houkutteleva yrityksillemme, ja Kiinan on sitouduttava takaamaan se yrityksillemme, aivan kuten me takaamme sen ulkomaisille yrityksille.

Mitä strategioita M5S:n tulisi toteuttaa kunnallisvaalien jälkeen voittaakseen jälleen seuraavissa vaaleissa? Mitkä ovat mielestäsi mahdolliset virheet, joita ei pidä toistaa?

Suurin virhe, jos sitä pitää kutsua virheeksi, jonka olemme tehneet näinä hallitusvuosina, oli ehdottomasti se naiivi lähestymistapa, jolla lähestyimme maamme paljon monimutkaisempien ongelmien ratkaisua. Voitettuamme vuoden 2018 vaalit, me, jotka olimme nuori ja kokematon voima, menetimme paljon aikaa "virittämiseen" ja mekanismeihin, joilla ehdotuksemme muutetaan konkreettisiksi teoiksi, ja tämä varmasti tahrasi imagoamme. Conte 2 -hallituksen aikana asiat ovat muuttuneet paljon, olemme tuoneet kotiin tärkeitä ja kansalaisten tunnustamia tuloksia, kuten Superbonus tai cashback, toimenpiteet, jotka ovat osa DNA:ta. Giuseppe Conten johdon ansiosta 5 Star Movement on nyt kypsempi voima, joka haluaa rakentua paremmin alueella, joka haluaa avautua kansalaisyhteiskunnalle, mutta joka on aina ankkuroitunut johtajamme Beppe Grillon ilmentämiin arvoihin. Uudelleenkäynnistys on jo alkanut.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa