Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Jokainen COVID-19-aalto aiheuttaa riskin terveydenhuollon työntekijöille: PTSD

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ICU: n rekisteröimä sairaanhoitaja Pascaline Muhindura käyttää suojakäsineitä työskennellessään Research Medical Centerissä koronaviruspandemian (COVID-19) keskellä Kansas Cityssä, Missourissa, Yhdysvalloissa. Pascaline Muhindura/moniste REUTERSin kautta
Koronavirustauti (COVID-19) ICU-sairaanhoitajat näyttävät tatuointeja, jotka he kaikki ovat saaneet muistoksi sidoksistaan ​​etulinjatyöntekijöinä ja kadonneiksi ihmisiksi, Providence Mission Hospitalissa Mission Viejossa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, 8. tammikuuta 2021. REUTERS/Lucy Nicholson

Sairaanhoitaja Chris Prottin polvet hyppivät, sydän sykkii, suu kuivui ja mieli täyttyi tummista muistista, kun hän puhuu työskentelystä Milwaukee VA Medical Centerin tehohoidossa (ICU) pandeeminen aalto, kirjoittaa Lisa Baertlein.

Prott jakaa taistelun, joka on yhteinen monille sotaveteraaneille, joista hän on huolehtinut vuosia: oireet posttraumaattisesta stressihäiriöstä (PTSD).

Prott oli puoli tusinaa ICU: n työntekijää, jotka kertoivat Reutersille oireista, kuten heräämisestä painajaisista, jotka olivat hikisiä; takaiskuja kuoleville potilaille pandemian pelkojen täyttämät alkuvaiheet; leimahtaa viha; ja paniikki lääketieteellisten hälytysten ääneen. Niille, joiden oireet kestävät yli kuukauden ja ovat riittävän vakavia häiritsemään jokapäiväistä elämää, voidaan diagnosoida PTSD.

Mainos

Jyrkkä Delta -variantti kasaa uusia traumoja, kun Yhdysvallat ja muut kansat alkavat tutkia PTSD: tä terveydenhuollon työntekijöillä. Tiedot osoittivat jo, että Yhdysvaltain terveydenhuollon työntekijät olivat kriisissä ennen COVID-19-tautia.

Vaikka PTSD liittyy taisteluun, se voi ilmaantua siviilien keskuudessa luonnonkatastrofien, väärinkäytösten tai muun trauman jälkeen. Terveydenhuollon työntekijät voivat olla haluttomia rinnastamaan kokemuksiaan palaavien sotilaiden kanssa.

"Minusta tuntuu kusipää kutsumalla sitä PTSD: ksi", Prott sanoi. "Minulta kesti kauan, ennen kuin pystyin puhumaan jonkun kanssa, koska näen miehiä, joilla on todellinen PTSD. Mitä minulla on meneillään, se ei ole mitään verrattuna siihen, joten tunnet syyllisyyttä ajattelemastasi asiasta."

Mainos

Psykiatri tohtori Bessel van der Kolk tietää paremmin.

"Pinnalla paikallisen sairaalasi sairaanhoitaja ei näytä Afganistanista palaavalta kaverilta", kirjoitti teoksen "The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma" kirjoittaja. "Mutta kaiken alla meillä on nämä neurobiologian määrittämät ydintoiminnot, jotka ovat samat."

Pandemiaa edeltävät tutkimukset osoittivat, että eturivin terveydenhuollon työntekijöiden PTSD-määrät vaihtelivat 10 prosentista 50 prosenttiin. Lääkärien itsemurhien määrä oli yli kaksi kertaa suurempi kuin suuren yleisön.

American Medical Association (AMA) on käyttänyt sotilaspsykologia ja veteraaniasioiden osaston (VA) PTSD: n kansallista keskusta auttaakseen sitä mittaamaan pandemian vaikutuksia.

Texas Tech University Health Science Centerin psykiatrian asukas tri Huseyin Bayazit ja hänen kotimaansa Turkin tutkijat tutkivat viime syksynä 1,833 turkkilaista terveydenhuollon työntekijää. Tulokset, jotka esiteltiin toukokuussa Amerikan psykiatrisen yhdistyksen kokouksessa, osoittivat, että PTSD -luku oli 49.5% ei -fysikaalisilla ja 36% lääkäreillä. Itsemurha-ajatusten määrä kasvoi, kun työntekijät viettivät enemmän aikaa COVID-19-yksiköihin.

Ammattiliitot haluavat lievittää traumaa asettamalla kansalliset säännöt kunkin sairaanhoitajan hoidettavien potilaiden lukumäärälle. Työntekijöiden mukaan heidän ei pitäisi joutua maksamaan hoidosta, lääkkeistä ja muista toimenpiteistä.

AMA ja muut ryhmät haluavat enemmän luottamuksellisuutta mielenterveyspalveluja hakeville lääkäreille. Useimmat ICU: n henkilökunnasta, jotka keskustelivat PTSD: stä Reutersin kanssa, pyysivät nimettömyyttä pelätessään seurauksia työssä.

New Yorkin Mount Sinai Health System ja Chicagon Rush University System for Health tarjoavat ilmaisia, luottamuksellisia mielenterveyspalveluja.

Mount Siinain uusi stressin, kestävyyden ja henkilökohtaisen kasvun keskus tarjoaa armeijan inspiroiman "Battle Buddies" -toveriohjelman sairaanhoitajille. Rushin veteraaneille suunnatun "Road Home" -ohjelman pappi johtaa "traumaattisen kasvun" surun tukiryhmää ICU-sairaanhoitajille.

VA-järjestelmä tarjoaa maksutonta lyhytaikaista mielenterveysneuvontaa työntekijöiden avustusohjelmansa kautta. Monet paikalliset VA -tilat täydentävät niitä henkisellä neuvonnalla ja kriisitilanteisiin vastaamisryhmillä, tiedottaja sanoi.

Noin 5,000 Yhdysvaltain lääkäriä lopettaa joka toinen vuosi burnoutin vuoksi, sanoi tohtori Christine Sinsky, AMA: n varapresidentti. Vuotuiset kustannukset ovat noin 4.6 miljardia dollaria - mukaan lukien menetetyt tulot avoimista työpaikoista ja rekrytointikustannuksista, hän sanoi.

Sairaalatutkimusten tulokset maaliskuussa johtivat terveys- ja henkilöstöministeriöön, joka varoitti "henkilöstön puute on vaikuttanut potilaiden hoitoon ja että uupumus ja traumat ovat vaikuttaneet henkilöstön mielenterveyteen".

Traumakirurgit tohtori Kari Jerge vapaaehtoisesti työskenteli Phoenixin COVID-19-osastolla viime talven aallon aikana. Hän hylkäsi huomattavasti suuremman palkan palatakseen teho -osastoon Delta -variantin nousun jälkeen.

Jerge kannustaa muita asettamaan etusijalle "itsesuojelun", mutta on huolissaan asiantuntemuksen menetyksestä. "Sairaanhoitajalla, joka on työskennellyt teho -osastolla 20 vuotta ja jolla on vain suoliston tunne, kun potilaalla on jotain vialla, on ääretön arvo", hän sanoi.

Sairaanhoitaja Pascaline Muhindura, 40, joka hoitaa COVID-19-potilaita Kansas Cityssä, Missourissa, on puolustanut terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuutta, koska hän on menettänyt työtoverinsa taudille pandemian alkuvaiheessa.

"Se pahenee jatkuvasti ja pahenee. Olemme menossa takaisin paikkaan - joka herätti nämä tunteet uudelleen", sanoi Muhindura ja lisäsi, että monet työnantajat eivät tarjoa riittävää vakuutusturvaa hoitoa varten.

ICU edistää taistelussa syntyvää toveruutta. Ryhmä Etelä-Kalifornian COVID-19-sairaanhoitajia sai vastaavat tatuoinnit. Terveydenhuollon työntekijät ovat sääliä siitä, että he itkivät kotiinsa kovien muutosten jälkeen, tukevat toisiaan sosiaalisessa mediassa ja pakottavat kollegansa hakemaan apua.

"Ei ole mitään vikaa tunteessaan tällä tavalla", sanoi sairaanhoitaja Prott. "Sinun on kuitenkin käsiteltävä sitä."

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa