Liity verkostomme!

Kiina

Yhdysvaltain varapresidentti Harris sanoo, että Kiina pelottaa tukemaan Etelä -Kiinan meren väitteitä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris (Kuvassa) tiistaina (24. elokuuta) syytti Pekingiä pakottamisesta ja uhkailusta Etelä-Kiinan meren laittomien väitteiden tueksi. kirjoittaa Nandita Bose, Aradhana Aravindan ja Chen Lin Singaporessa, Gabriel Crossley Pekingissä ja Ed Davies.

Harrisin seitsemän päivän matka Singaporessa ja Vietnamissa, joka on vain toinen kansainvälinen harha, on suunnattu Kiinan kasvavan turvallisuuden ja taloudellisen vaikutusvallan vastustamiseen.

Harris esitteli Singaporessa pitämässään puheessa Yhdysvaltojen näkemyksen alueesta ihmisoikeuksien ja sääntöihin perustuvan kansainvälisen järjestyksen pohjalta ja pyrki lujittamaan Yhdysvaltojen kääntöpistettä kohti Aasiaa.

Mainos

Hän sanoi, että Yhdysvallat on ehdottanut isännöivänsä 2023-jäsenisen Aasian ja Tyynenmeren kaupparyhmän APEC: n kokouksen vuonna 21, johon kuuluvat Yhdysvallat, Kiina ja Venäjä.

Huomion ja resurssien suuntaamisesta alueelle on tullut presidentti Joe Bidenin hallinnon keskeinen osa, koska se kääntyy pois vanhoista turvallisuusongelmista Yhdysvaltain joukkojen vetäytymisen kanssa Afganistanista.

Yhdysvaltain hallinto on kutsunut kilpailua Kiinan kanssa "vuosisadan suurimmaksi geopoliittiseksi koetukseksi", ja Kaakkois-Aasiassa on nähty useita korkean profiilin vierailuja hallinnon korkeimmilta virkamiehiltä, ​​mukaan lukien puolustusministeri Lloyd Austin.

Mainos

"Tiedämme, että Peking pakottaa, pelottaa ja väittää edelleen valtaosaa Etelä -Kiinan merestä", Harris sanoi puheessaan.

"Nämä lainvastaiset väitteet on hylätty vuoden 2016 välimiesoikeuden päätöksellä, ja Pekingin toimet heikentävät edelleen sääntöihin perustuvaa järjestystä ja uhkaavat kansojen itsemääräämisoikeutta", hän sanoi viitaten kansainvälisen tuomioistuimen päätökseen Kiinan vaatimuksista Haagissa.

Kiina hylkäsi tuomion ja on pitänyt kiinni vaatimuksistaan ​​suurimmalle osalle ns. Yhdeksän viivan piiriin kuuluvista vesistä kartoillaan, joista Brunei, Malesia, Filippiinit ja Vietnam myös väittävät.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Wang Wenbin vastasi Harrisin kommentteihin, että Yhdysvaltojen haluama "määräys" on sellainen, että se voi "tahallisesti panetella, sortaa, pakottaa ja kiusata muita maita eikä joudu maksamaan hintaa".

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris osallistuu pyöreän pöydän keskustelupalstaan ​​Gardens by the Baylla Singaporessa ennen lähtöä Vietnamiin Aasian -matkansa toisella osuudella 24. elokuuta 2021. REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool
Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris pitää puheen Gardens by the Baylla Singaporessa ennen kuin hän lähtee Vietnamiin Aasian -matkansa toisella osuudella, 24. elokuuta 2021. REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool

Kiina on perustanut armeijan etuvartioita keinotekoisille saarille vesille, joita ylittävät elintärkeät laivaväylät ja jotka sisältävät myös kaasukenttiä ja rikkaita kalastusalueita.

Yhdysvaltain laivasto suorittaa säännöllisesti "navigointivapautta" kiistanalaisilla vesillä, joita Kiina vastustaa sanoen, että ne eivät edistä rauhaa tai vakautta.

USS: n aluksella Tulsa, Yhdysvaltain taistelulaiva Changin laivaston tukikohdassa Singaporessa maanantaina (23. elokuuta), Harris kertoi yhdysvaltalaisille merimiehille, että "suuri osa 21. vuosisadan historiasta kirjoitetaan juuri tästä alueesta", ja heidän työnsä sen puolustamiseksi oli keskeistä.

Maanantaina Harris aloitti matkansa tapaamalla Singaporen pääministerin Lee Hsien Loongin.

Ne keskusteltiin sääntöjen ja liikkumisvapauden merkitys Intian ja Tyynenmeren alueella, laajennettu kyberturvallisuusyhteistyö ja pyrkimykset vahvistaa kriittisiä toimitusketjuja maidensa välillä.

"Kumppanuutemme Singaporessa, Kaakkois-Aasiassa ja koko Intian ja Tyynenmeren alueella ovat Yhdysvaltojen ensisijainen tavoite", Harris sanoi tiistaina ja lisäsi, että alue on "kriittisen tärkeä maamme turvallisuuden ja vaurauden kannalta".

Kiinan huippudiplomaatti viime kuussa syytti Yhdysvaltoja luomaan "kuvitteellisen vihollisen", joka vie huomion pois kotimaisista ongelmista ja tukahduttaa Kiinan.

Osa hänen tehtävistään matkan aikana on vakuuttaa alueen johtajat siitä, että Yhdysvaltojen sitoutuminen Kaakkois -Aasiaan on luja eikä rinnastaa Afganistaniin.

Bideniä on arvosteltu siitä, miten hän on käsitellyt Yhdysvaltain joukkojen vetäytymistä ja kaoottista evakuointia sen jälkeen, kun Taleban valloitti Afganistanin salamannopeasti.

Harris avasi puheensa tiistaina puhuen Afganistanista ja sanoi, että Yhdysvallat on "laser -keskittynyt" tehtävään "turvallisesti evakuoida Yhdysvaltain kansalaisia, kansainvälisiä kumppaneita, kanssamme rinnakkain työskennelleitä afgaaneja ja muita vaarassa olevia afganistanilaisia".

Puheensa jälkeen Harris järjesti pyöreän pöydän keskustelun yritysjohtajien kanssa toimitusketjuasioista. Myöhemmin hänen piti matkustaa Vietnamiin, missä hän tapaa huippuvirkailijoita tänään (25. elokuuta).

Kiina

Ilmastotoimet: EU: n ja Kiinan yhteinen lehdistötiedote ilmastonmuutoksen torjunnasta ennen COP26: ta

Julkaistu

on

Toisen korkean tason ympäristö- ja ilmastovuoropuhelun jälkeen 27. syyskuuta 2021 komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans ja Kiinan kansantasavallan varapääministeri Han Zheng vahvistivat sitoutumisensa Pariisin sopimukseen ja Glasgow'n COP26-konferenssin onnistuneen tuloksen. Yhteisessä lehdistötiedotteessa he korostivat kiireellisyyttä toimia erityisesti hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin kuudennen arviointikertomuksen valossa. He vahvistivat myös, että korkean tason ympäristö- ja ilmastopuhelu on jatkossakin keskeinen foorumi EU: n ja Kiinan välillä tehostamalla toimia ja kahdenvälistä yhteistyötä ympäristön ja ilmastonmuutoksen torjunnan alalla. Viimeisessä kokouksessaan he keskustelivat maailmanlaajuisen ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisien eri näkökohdista keskittyen tuleviin UNFCCC COP26 -tapahtumiin Glasgow'ssa ja biologisen monimuotoisuuden yleissopimuksen COP15 -järjestelmään Kunmingissa. Lisätietoja keskustelusta on saatavilla tätä

Mainos

Continue Reading

Kiina

Kiina esittää Australian kanssa ankarat vastaukset Taiwanin kommentteihin

Julkaistu

on

By

Kiinan ulkoministeriö sanoi maanantaina (11. lokakuuta), että Kiina on esittänyt Australialle ankarat esitykset Australian entisen pääministerin Tony Abbottin "sopimattomista" kommenteista Taiwanista, kirjoittaa Yew Lun Tian ja Ryan Woo, Reuters.

Abbott vieraili viime viikolla Taiwanissa, jonka Kiina väittää henkilökohtaisena ominaisuutena, tapasi Taiwanin presidentin Tsai Ing-wenin ja kertoi turvallisuusfoorumille, että Kiina saattaa ryöstää taloutensa hidastumista ja taloutta. Lue lisää.

"Australian poliitikon asiaankuuluvat sanat ja teot ovat yhden Kiinan periaatteen vastaisia ​​ja lähettävät vakavasti väärän signaalin", Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian kertoi säännöllisessä tiedotustilaisuudessa. "Kiina vastustaa jyrkästi tätä. Olemme esittäneet ankarat esitykset Australialle."

Mainos

Continue Reading

Kiina

Korruptio Kiinan oikeuskamarissa

Julkaistu

on

KKP: n entinen oikeusministeri Fu Zhenghua on nyt syytettynä vakavista kurinpidollisista rikkomuksista - hän oli aiemmin käynnistänyt poliittisesti motivoituneen syytteen huomattavaa toisinajattelijaa Guo Wenguia AKA Miles Kwokia vastaan, kirjoittaa Louis Auge.

Kiinan kommunistinen puolue on viime päivinä ilmoittanut aikomuksestaan ​​jatkaa korruption vastaista toimintaansa jopa hallitsevan puolueen oikeudellisen ja oikeudellisen alueen ylemmän tason keskellä. Kampanja, jonka presidentti Xi Jinping käynnisti vuonna 2018 iskulauseella "Saohei chu'e", joka tarkoittaa "pyyhkiä pois musta ja poistaa paha", on kohdistunut hämmästyttävään määrään väitetysti korruptoituneita valtion toimijoita viimeisten kolmen vuoden aikana.

Kiinan lainsäätäjä on pitänyt kampanjaa suurena menestyksenä - paljastanut lähes 40,000 50,000 väitettyä rikossolua ja korruptoituneita yrityksiä, ja yli XNUMX XNUMX kommunistisen puolueen ja valtion virkamiestä on rangaistu väitetystä avustamisesta virallisten tilastojen mukaan. Ja Peking ei osoita merkkejä hidastavansa etsintää yksilöitä kohtaan, joiden he katsovat joutuneen järjestelmän rikki - jopa huipulla.

Mainos

Kiinan poliittisen ja oikeusjärjestelmän korruptiota vastaan ​​pidetyn viimeisimmän rautaisen nyrkin esityksenä ilmoitettiin viikonloppuna, että Kiinan kansan poliittisen neuvoa -antavan konferenssin sosiaali- ja oikeuskomitean apulaisjohtaja Fu Zhenghua ( CPPCC) - Kiinan korkein poliittinen neuvoa -antava elin - on kurinpidollisen ja valvontatutkimuksen kohteena CCP -protokollan epäiltyjen rikkomusten vuoksi.

Ennen siirtymistään CPPCC: hen Fu oli toiminut oikeusministerinä ja apulaispoliisipäällikkönä Pekingin kunnallispoliisilaitoksessa, missä KKP: n hierarkia kiitti häntä siitä, että hän oli tukahduttanut kaupungin seksiteollisuuden ja ansainnut itselleen ylennyksen yleisestä turvallisuudesta vastaava varaministeri.

Hänet tunnettiin myös kiusaamisesta merkittäviin ja menestyviin perheisiin. Vuonna 2014 herra Fu a suoritti useiden kriitikkojen mielestä poliittisesti motivoituneen syytteeseenpanon Guo Wengui AKA Miles Kwokia vastaan, joka on korkean profiilin KKP: n toisinajattelija, joka nyt asuu maanpaossa Yhdysvalloissa. Herra Kwok paljasti myöhemmin, että Fu oli määrännyt tutkimaan maan nykyisen varapresidentin Wang Qishanin perheasioita, mikä sai aikaan huhuja Fu: n poliittisesta tulevaisuudesta.

Mainos

Häntä vastaan ​​esitetyt syytökset eivät kuitenkaan pitäneet kiinni - kun Fu aloitettiin oikeusministerin tehtäviin - mutta hänen polkunsa KKP: n valta -asemassa näyttää nyt loppuneen. Hän ei ole ainoa korkea -arvoinen virkamies, joka on viime aikoina tuntenut Pekingin vihan. Uutiset tutkimuksesta tulivat muutama päivä sen jälkeen, kun KKP ilmoitti karkottavansa entisen yleisen turvallisuuden varapuhemiehen Sun Lijunin, syyttäen häntä "klikkien ja kaapelien muodostamisesta avainosaston valtaamiseksi" ja luottamuksellisten asiakirjojen yksityisen kokoelman pitämisestä.

Mitä tulee herraan Fuun, kurinpitotarkastuksen keskuskomissio (CCDI) - hallitseva kommunistisen puolueen korruption vastainen vahtikoira - ilmoitti yksinkertaisesti, että häntä tutkitaan "puoluehallinnon ja lain vakavien rikkomusten" vuoksi. Yhden virkkeen lausunto ei antanut syytteeseen muita yksityiskohtia.

Mukaan CNN, ilmoitus otti vastaan ​​lukuisia online-hahmoja poliiseista ja vankilan vartijoista tutkiviin toimittajiin, ihmisoikeusjuristeihin ja älymystöihin. Epäilemättä KPK: n kaltaiset suorasanaiset KKP -kriitikot ovat myös kokeneet kehityksen lieventämisen.

Viime kuukausina presidentti Xi on vahvistanut puolueensa puristusta nouseviin poliittisiin tähtiin ja liian voimakkaisiin virkamiehiin. Kuitenkin herran Fu: n kohtalossa on epätavallista se, kuinka äänekkäästi ja laajasti - toisin sanoen yksimielisesti - sitä juhlitaan sekä hallituksen puolesta työskentelevien että sen hallituksen tukahduttamien ihmisten puolesta.

Uutisten jälkeen hänen kaatumisestaan ​​useat tutkivat veteraanitoimittajat sanoivat sosiaalisessa mediassa, että herra Fu oli kohdannut heidät kovista raporteistaan, jotka koskivat vetoomusten esittäjien laitonta pidätystä ja paikallishallinnon korruptiota.

"Fu Zhenghuan tukahduttamisen kohteet ovat Kiinan kansalaisyhteiskunnan ytimessä olevat ihmiset. Siksi koko maan henkinen sektori ja suuri yleisö ovat innoissaan (hänen armonsa putoamisesta)", sanoi Pekingin poliittinen analyytikko Wu Qiang. "Hänen nousunsa valtaan edusti aggressiivista rauta-nyrkkeilytapaa, joka on muokannut Kiinan hallintoa viime vuosikymmenen aikana."

Fu: n aggressiivista lähestymistapaa sovellettiin myös poliiseihin ja vanginvartijoihin, joista monet ovat juhlinneet hänen kaatumistaan ​​sosiaalisessa mediassa. Huomautuksissa viitataan siihen, että herra Fu on asettanut lähtötason virkamiehille ankarat työolot, kuten vankilan vartijoiden antamat tauot yövuorojen aikana.

Jotkut analyytikot ovat ehdottaneet, että tämä viimeaikaisten puhdistusten sarja osoittaa Kiinan johtajien luottamuksen heikkenemistä maan sisäisiin turvallisuusvirastoihin. Wu Qiangin sanoin: ”Pekingin on erittäin vaikea saada poliittista luottamusta. Tämä on sen hallinnon suurin kriisi. "Miles Kwokin kaltaisille kriitikoille se on myös merkki siitä, että murtumat hallitsevan puolueen keskustassa ovat alkaneet laajentua. Kuka tahansa voi arvata, onko se kuilu, joka voidaan ylittää.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa