Liity verkostomme!

Venäjä

Biden pitää itsenäisen tiedotustilaisuuden Putinin huippukokouksen jälkeen

Julkaistu

on

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden järjestää yksin tiedotustilaisuuden tapettuaan venäläisen kollegansa Vladimir Putinin tällä viikolla, kieltäen entisen KGB: n vakoojan korotetusta kansainvälisestä foorumista lännen kärsimiseen ja erimielisyyksien kylvämiseen, kirjoittaa Steve Holland.

Putinin rohkea esiintyminen Donald Trumpin kanssa pidetyssä vuoden 2018 tiedotustilaisuudessa aiheutti järkytyksen, kun Yhdysvaltain silloinen presidentti kyseenalaisti omien tiedustelupalvelujensa löydöt ja imarteli Venäjän johtajaa.

Pelkästään huippukokouksesta puhuminen säästää myös 78-vuotiasta Bidenia avoimesta turnauksesta 68-vuotiaan Putinin kanssa maailman tiedotusvälineiden edessä sen jälkeen, kun se on varmasti taistelutapahtumaa.

"Odotamme tämän kokouksen olevan suorapuheinen ja suoraviivainen", Valkoisen talon virkamies sanoi.

"Yksinpuristettu lehdistötilaisuus on sopiva muoto kommunikoida selkeästi vapaan lehdistön kanssa kokouksessa esille tulleista aiheista - sekä aloilla, joista voimme sopia, että alueilla, joilla olemme merkittäviä huolenaiheita."

Biden tapaa Putinin 16. kesäkuuta Genevessä huippukokouksessa, joka käsittelee strategista ydinvakautta ja Kremlin ja lännen välistä heikkenevää suhdetta.

Putin, joka on toiminut Venäjän tärkeimpänä johtajana Boris Jeltsinin eron jälkeen vuoden 1999 viimeisenä päivänä, sanoi ennen kokousta, että suhteet Yhdysvaltoihin olivat viime vuosien alimmalla tasolla. Lue lisää.

Putin kysyi, kuinka Biden kutsui häntä tappajaksi maaliskuussa haastattelussa. Putin sanoi kuulleensa kymmeniä tällaisia ​​syytöksiä.

"Tästä en ole huolissani vähiten", Putin sanoi NBC: n käännöksen mukaan perjantaina lähetetyn haastattelun otteista.

Valkoinen talo on sanonut, että Biden tuo esiin Venäjältä peräisin olevia ransomware-hyökkäyksiä, Moskovan aggressiota Ukrainaa vastaan, toisinajattelijoiden vangitsemisen ja muita suhteita ärsyttäviä asioita.

Biden on sanonut, että Yhdysvallat ei etsi konfliktia Venäjän kanssa, mutta että Washington reagoi vakaasti, jos Moskova harjoittaa haitallista toimintaa.

Venäjä sanoo, että länsimaita tarttuu venäläisvastaiseen hysteriaan ja että se puolustaa etujaan millä tahansa sopivalla tavalla.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson, joka isännöi G7-maiden johtajia, mukaan lukien Biden, Lounais-Englannissa pidetyssä huippukokouksessa, kertoi CNN: lle, että Biden antaa Putinille joitakin "melko kovia viestejä, ja tämän hyväksyn vain".

Moskova

Venäjä voi olla demokratia

Julkaistu

on

"EU: n Venäjää koskevassa strategiassa on yhdistettävä kaksi päätavoitetta: lopetettava Kremlin ulkoinen aggressio ja sisäiset sortotoimet ja samalla tehtävä yhteistyötä venäläisten kanssa ja autettava heitä rakentamaan demokraattinen tulevaisuus", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius. Euroopan parlamentin mietintö Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta, josta äänestetään tänään (15. heinäkuuta) parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa.

Raportissa kehotetaan EU: n ulkopolitiikan pääjohtajaa Josep Borrellia valmistelemaan kattava strategia suhteilleen Venäjälle, joka on yhdenmukainen EU: n perusarvojen ja -periaatteiden kanssa.

"EU: n ja sen toimielinten on muutettava ajattelutapaansa ja työskenneltävä olettaen, että Venäjä voi olla demokratia. Tarvitsemme enemmän rohkeutta ottaaksemme vahvan kannan Kremlin hallintoon ihmisoikeuksien ja demokraattisten periaatteiden puolustamisessa. Kyse on kotimaisten sortojen lopettamisesta, vapaan ja riippumattoman tiedotusvälineiden tukemisesta, kaikkien poliittisten vankien vapauttamisesta ja naapurimaiden itäisen kumppanuuden maiden vahvistamisesta. Vakaa ja demokraattinen Venäjä on aggressiivisen ja ekspansionistisen Kremlin sijaan hyötyä kaikille ”, Kubilius lisäsi.

Euronestin parlamentaarisen edustajakokouksen puheenjohtajana, joka yhdistää kuusi itäisen kumppanuuden maata (Armenia, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Georgia, Moldova ja Ukraina), Kubilius viittaa erityisesti Venäjällä syyskuussa pidettävien parlamenttivaalien merkitykseen. "Jos oppositiokandidaattien ei sallita osallistua, EU: n on oltava valmis tunnustamaan Venäjän parlamenttia ja harkitsemaan Venäjän erotuksen pyytämistä kansainvälisiltä parlamentaarisilta edustajakokouksilta", hän totesi.

Continue Reading

Moskova

Nato vs Venäjä: Vaaralliset pelit

Julkaistu

on

Vaikuttaa siltä, ​​että Mustasta merestä on viime aikoina tullut yhä enemmän Naton ja Venäjän vastakkainasettelukenttä. Toinen vahvistus tästä oli Ukrainan isännöimällä alueella äskettäin valmistuneet laajamittaiset sotaharjoitukset Sea Breeze 2021, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Sea Breeze - 2021 -harjoitukset ovat edustavimpia koko tapahtumahistoriansa. Niihin osallistui 32 maata, noin 5,000 sotilashenkilöstöä, 32 alusta, 40 lentokonetta, 18 maa- ja merijärjestöjen ryhmää Ukrainasta sekä Naton jäsen- ja kumppanimaat, mukaan lukien Yhdysvallat.

Harjoitusten pääpaikka oli Ukraina, joka ilmeisistä syistä pitää tapahtumaa sotilaallisena ja osittain poliittisena tukena sen itsemääräämisoikeudelle ensisijaisesti ottaen huomioon Krimin menetys ja armeijan poliittinen umpikuja Donbasissa. Lisäksi Kiova toivoo, että niin suuren mittakaavan tapahtuman järjestäminen auttaa Ukrainan nopeaa integroitumista allianssiin.

Muutama vuosi sitten Venäjän federaation Mustanmeren laivasto oli säännöllinen osallistuja tähän sarjaan. Sitten he tekivät pääasiassa humanitaarisia tehtäviä sekä vuorovaikutusta eri valtioiden laivastojen välillä.

Viime vuosina harjoitusten skenaario on muuttunut merkittävästi. Venäläisiä aluksia ei enää kutsuta heidän luokseen, ja ilma-alusten ja sukellusveneiden vastaisen toiminnan sekä amfibiolaskun tyypillisten meritaistelutoimien varmistamiseksi on kehitetty toimia.

Tänä vuonna julkistettu skenaario sisältää laajamittaisen rannikkokomponentin ja simuloi monikansallista operaatiota Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi ja naapurivaltioiden tukemien laittomien aseellisten ryhmittymien kohtaamiseksi, kukaan ei erityisesti piilota, että Venäjällä tarkoitetaan sitä.

Ilmeisistä syistä Venäjän asevoimat seurasivat näitä harjoituksia hyvin tarkasti. Ja kuten kävi ilmi, ei turhaan! Meren partioivat venäläiset sotalaivat, ja venäläiset hävittäjät olivat jatkuvasti taivaalla.

Kuten Moskovassa odotettiin, Naton alukset yrittivät järjestää useita provokaatioita. Kaksi sota-alusta - HNLMS Evertsen Hollannin laivastosta ja brittiläinen HMS Defender - yrittivät rikkoa Venäjän aluevesiä Krimin läheisyydessä viitaten siihen, että tämä on Ukrainan alue. Kuten tiedätte, länsi ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään vuonna 2014. Juuri tällä tekosyyllä nämä vaaralliset liikkeet toteutettiin.

Venäjä reagoi ankarasti. Tulipalojen uhan alla ulkomaisten alusten oli poistuttava Venäjän aluevesiltä. Lontoo ja Amsterdam eivät kuitenkaan myöntäneet, että kyseessä oli provokaatio.

Naton Etelä-Kaukasuksen ja Keski-Aasian maita koskevan erityisedustajan James Appathurain mukaan Pohjois-Atlantin liitto pysyy Mustanmeren alueella tukeakseen liittolaisiaan ja kumppaneitaan.

"Nato: lla on selkeä kanta navigointivapauteen ja siihen, että Krim on Ukraina, ei Venäjä. HMS Defenderin kanssa tapahtuneen tapahtuman aikana Naton liittolaiset osoittivat päättäväisyyttä puolustaa näitä periaatteita", Appathurai sanoi.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab puolestaan ​​sanoi, että Ison-Britannian sotalaivat "jatkavat pääsyä Ukrainan aluevesille". Hän kutsui tunkeilijahävittäjän seuraamaa reittiä lyhyimmäksi kansainväliseksi reitiksi Odessasta Georgian Batumiin.

"Meillä on kaikki oikeudet mennä vapaasti Ukrainan aluevesien läpi kansainvälisten standardien mukaisesti. Teemme niin myös jatkossakin", korkea virkamies korosti.

Moskova sanoi, ettei se salli tällaisia ​​tapahtumia tulevaisuudessa, ja tarvittaessa se on valmis soveltamaan "ankarimpia ja äärimmäisimpiä toimenpiteitä" rikkojiin, vaikka Kreml esittää tällaisen skenaarion Venäjälle "erittäin epätoivottavaksi".

Monet asiantuntijat sekä Venäjällä että lännessä alkoivat heti puhua kolmannen maailmansodan mahdollisesta uhasta, joka voi itse asiassa palaa Ukrainan takia. On selvää, että tällaiset ennusteet eivät ole hyödyllisiä kenellekään: ei Naton eikä Venäjän. Molemmilla puolilla on kuitenkin edelleen sotava ja päättäväinen asenne, joka ei voi muuta aiheuttaa pelkoa ja huolta tavallisten ihmisten keskuudessa.

Jopa vuoden 2021 merituulen päättymisen jälkeen Nato julistaa edelleen, etteivät ne jätä Mustaa merta minnekään. Tämän vahvistaa jo uusien alusten lähettäminen alueelle.

Siitä huolimatta kysymys on edelleen avoin: onko Pohjois-Atlantin allianssi valmis ryhtymään äärimmäisiin toimiin Venäjää vastaan ​​verukkeella suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, jolta on edelleen kieltäydytty pääsy Natoon?

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Moskova aloittaa tehosterokotuskampanjan Venäjän COVID-19-tapausten lisääntyessä

Julkaistu

on

By

Aluesairaalan lääkäri saa Venäjän Sputnik-V-rokotteen, joka on ammuttu koronavirustaudille (COVID-19) Tverissä, Venäjällä 12. lokakuuta 2020. REUTERS / Tatyana Makeyeva / File Photo

Moskovan terveysklinikat alkoivat tarjota tehosterokotuksia COVID-19: tä vastaan ​​torstaina (1. heinäkuuta), kaupungin pormestari sanoi, kun venäläiset viranomaiset pyrkivät hillitsemään nousua tapauksissa, joissa syytetään erittäin tarttuvasta Delta-muunnoksesta, kirjoittavat Alexander Marrow, Polina Ivanova ja Anton Kolodyazhnyy, Reuters.

Terveysministeriö antoi keskiviikkona uudet säännökset kansallista rokotusohjelmaa varten ja suositteli, että klinikat aloittavat tehosteannosten antamisen ihmisille, jotka on rokotettu kuusi kuukautta sitten tai enemmän, jolloin Venäjä on yksi ensimmäisistä maista maailmanlaajuisesti, joka aloittaa uudelleenrokotukset.

Terveysministeriön mukaan kampanja oli hätätoimenpide, koska koronavirustapaukset Venäjällä kasvavat voimakkaasti ja rokotusasteet ovat edelleen alhaiset.

Venäjä ilmoitti torstaina 672 koronavirukseen liittyvästä kuolemasta, mikä on korkein virallinen kuolonuhrien määrä päivässä pandemian alkamisen jälkeen. Lue lisää

Venäjä on rokottanut vain 16% väestöstään rokotusohjelman käynnistämisen jälkeen tammikuussa, mikä johtui osittain laajasta epäluottamuksesta, vaikka maa kehitti omat rokotteensa.

Terveysministeriö ilmoitti jatkavansa "hätärokotuksia" ja suosittelevan rokotusannoksia rokotetuille kuuden kuukauden välein, kunnes vähintään 60% aikuisväestöstä rokotetaan.

Alun perin viranomaiset olivat suunnitelleet tämän tavoitteen saavuttamista syksyyn mennessä, mutta tiistaina Kremlin mukaan sitä ei saavuteta.

Moskovan pormestari Sergei Sobyanin sanoi, että uudelleenrokotus oli mahdollista millä tahansa Venäjän neljästä rekisteröidystä rokotteesta, mutta lippulaiva Sputnik V ja yksikomponenttinen Sputnik-Light käytettäisiin aluksi kahdeksassa klinikassa eri puolilla kaupunkia.

Sputnik V -tapahtuman takana olevat tutkijat ovat aiemmin sanoneet, että laukauksen tuottama suoja kestää paljon yli kuusi kuukautta, ja sitä ylläpitävät muistisolut, jotka ovat valmiita tuottamaan nopeasti vasta-aineita virusta kohdatessaan.

Tutkijat ovat kuitenkin suosittaneet tehosteannoksia pitämään suojaavien vasta-aineiden määrä kehossa korkealla tasolla ottaen huomioon Delta-variantin nopea leviäminen.

"Meidän on pidettävä silmällä kantaa pitämällä vasta-ainepitoisuudet korkeammalla toistuvilla rokotuksilla", kertoi rokotteen kehittänyt Gamaleya-instituutin johtaja Alexander Gintsburg.

"Tämä johtuu siitä, että muistisolut ovat myöhässä töihin pääsemiseen ... ne alkavat rakentaa oikeaa vasta-ainetasoa noin kolmannen tai neljännen päivän aikana", Interfax-uutistoimisto mainitsi hänet viime viikolla.

Hallituksen koronavirustyöryhmä vahvisti 23,543 19 uutta COVID-24 -tapausta viimeisen 17 tunnin aikana, eniten 7,597. tammikuuta jälkeen, mukaan lukien 5,538,142 Moskovassa. Se nosti kansallisen tapauksen XNUMX XNUMX XNUMX taudinpurkauksen alkamisesta.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa