Liity verkostomme!

Bryssel

"Amerikka on palannut": Brysselin optimistinen Bidenin Euroopan-matkan aattona

Julkaistu

on

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden (Kuvassa) Tämän viikon matka Eurooppaan osoittaa, että monenvälisyys on selviytynyt Trump-vuosista, ja luo pohjan transatlanttiselle yhteistyölle Kiinan ja Venäjän ilmastomuutokseen liittyvissä haasteissa, EU: n huippukokousten puheenjohtaja sanoi, Reuters.

"Amerikka on palannut", sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel, käyttäen mottoa, jonka Biden on hyväksynyt sen jälkeen, kun entinen presidentti Donald Trump veti Washingtonin pois monista monenvälisistä instituutioista ja uhkasi yhdessä vaiheessa mennä ulos Natoista.

"Se tarkoittaa, että meillä on jälleen erittäin vahva kumppani edistämään monenvälistä lähestymistapaa ... suuri ero Trumpin hallinnon kanssa", Michel kertoi toimittajien ryhmälle Brysselissä maanantaina myöhään.

Michel ja Euroopan unionin toimeenpanovallan päällikkö Ursula von der Leyen tapaavat Bidenin 15. kesäkuuta. Se seuraa G7: n huippukokous rikkaat demokratiat Britanniassa ja Nato-maiden johtajien tapaaminen Brysselissä 14. kesäkuuta.

Michel sanoi, että ajatus, että "monenvälisyys on palannut", oli enemmän kuin iskulause, se oli tunnustus siitä, että ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan globaalia lähestymistapaa, olivatpa ne COVID-19-rokotteiden toimitusketjuja tai oikeudenmukaisempia yritysveroja digitaaliaikana.

Hän sanoi, että kolmen päivän G7-kokous Cornwallissa, Englannissa, voi olla "tärkeä käännekohta", joka osoittaa vakavan poliittisen sitoutumisen hallitusten sitoumusten takana "rakentaa takaisin paremmin" koronaviruspandemian taloudellisten tuhojen jälkeen.

Se olisi myös tilaisuus vastata liberaalien demokratioiden tuntemaan painostukseen, sanoi Michel, joka odottaa G7-kokouksessa keskustelua lännen tarpeesta toimia ennakoivammin arvojensa puolustamiseksi Kiinan nousun ja Venäjän itsevarmuuden edessä.

Michel kertoi puhuneensa maanantaina 90 minuutin ajan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa kertoen hänelle, että Moskovan on muutettava käyttäytymistään, jos se haluaa parempia suhteita 27 jäsenvaltion EU: hun.

EU ja Venäjä ovat eri mieltä monista aiheista, mukaan lukien ihmisoikeudet, Venäjän puuttuminen Ukrainaan ja Moskovan kohtelu vangittuun Kremlin kriitikkoon Aleksei Navalnyyn, ja Michel sanoi, että niiden väliset suhteet ovat saavuttaneet matalan pisteen.

Belgia

Iranin opposition oppositio Yhdysvaltojen Brysselin suurlähetystön edessä pyytääkseen Yhdysvaltoja ja EU: ta tiukasta politiikasta Iranin hallintoa kohtaan

Julkaistu

on

Lontoossa G7-huippukokouksen jälkeen Bryssel isännöi Naton huippukokousta Yhdysvaltojen ja EU: n johtajien kanssa. Se on presidentti Joe Bidenin ensimmäinen matka Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Samaan aikaan Iranin kauppaneuvottelut ovat alkaneet Wienissä, ja huolimatta kansainvälisistä ponnisteluista palauttaa Iran ja Yhdysvallat YCPOA: n mukaiseksi, Iranin hallitus ei osoittanut kiinnostusta palata sitoumuksiinsa JCPOA: n yhteydessä. Tuoreessa IAEA: n raportissa on nostettu esiin tärkeitä huolenaiheita, joihin Iranin hallitus ei pystynyt vastaamaan.

Iranin diaspora, Iranin kansallisen vastarintaneuvoston kannattajat Belgiassa, piti tänään (14. kesäkuuta) mielenosoituksen Yhdysvaltojen Belgiassa sijaitsevan suurlähetystön edessä. Heillä oli julisteita ja julisteita, joissa oli kuva Maryam Rajavista, Iranin oppositioliikkeen johtajalta, joka on julistanut ydinaseettoman Iranin 10 pisteen suunnitelmastaan ​​vapaasta ja demokraattisesta Iranista.

Iranilaiset pyysivät julisteissaan ja iskulauseissaan Yhdysvaltoja ja EU: ta työskentelemään kovemmin, jotta mullahallinto saataisiin vastuuseen myös ihmisoikeusloukkauksista. Mielenosoittajat korostivat Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden päättäväisen politiikan tarvetta, jotta voidaan hyödyntää mullien pyrkimyksiä ydinpommiin, tehostaa sortoa kotimaassa ja terroritoimintaa ulkomailla.

IAEA: n uuden raportin mukaan edellisestä sopimuksesta huolimatta toimistohallinto kieltäytyy vastaamasta IAEA: n kysymyksiin neljällä kiistanalaisella sivustolla ja (tappaa aikaa) on lykännyt uusia neuvotteluja presidentinvaaliensa jälkeen. Raportin mukaan järjestelmän rikastetut uraanivarannot ovat saavuttaneet 16 kertaa ydinsopimuksessa sallitun rajan. 2.4 kg 60-prosenttisesti rikastettua uraania ja noin 62.8 kg 20-prosenttisesti rikastettua uraania tuotetaan vakavasti.

IAEA: n pääjohtaja Rafael Grossi sanoi: sovituista ehdoista huolimatta: "Iran ei ole monien kuukausien jälkeen toimittanut tarvittavaa selitystä ydinmateriaalihiukkasten läsnäololle ... Edessä on maa, jolla on edistyksellinen ja kunnianhimoinen ydinohjelma ja rikastuttaa uraania hyvin lähellä aseiden laatutasoa. "

Grossin huomautuksista, joista myös Reuters tänään kertoi, toistettiin: "Viraston kysymysten selvittämisen puute Iranin suojalausuman tarkkuudesta ja eheydestä vaikuttaa vakavasti viraston kykyyn varmistaa Iranin ydinohjelman rauhanomainen luonne."

Maryam Rajavi (kuvassaIranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valittu presidentti totesi, että Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) tuore raportti ja sen pääjohtajan huomautukset osoittavat jälleen kerran, että sen selviytymisen takaamiseksi papihallinto ei ole luopunut atomipommiprojektistaan. Se osoittaa myös, että ajan ostamiseksi hallinto on jatkanut salassapitopolitiikkaansa harhauttaa kansainvälistä yhteisöä. Samalla hallinto kiristää ulkomaisia ​​keskustelukumppaneitaan sanktioiden poistamiseen ja ohjusohjelmiensa, terrorismin viennin ja rikollisen puuttumisen huomiotta alueella.

Continue Reading

Bryssel

Portugalin ulkoministeri kehottaa kaikkia osapuolia vähentämään Jerusalemin tilannetta

Julkaistu

on

Portugalin ulkoministeri Augusto Santos Silva: "Väkivalta on rauhan vihollinen. Tarvitsemme kaikkien maltillisten yrittää hallita tilannetta ja välttää kaikenlaista väkivaltaa ja torjua sitä."

Israelin ulkoministeriö on antanut julkilausuman vuosia kestäneestä maakiistasta Jerusalemin Sheikh Jarrahin naapurustossa. "Valitettavasti palestiinalaishallinto ja palestiinalaiset terroristiryhmät esittävät yksityisten osapuolten välisen kiinteistökiistan kansallisena syynä väkivallan lietsomiseksi Jerusalemissa. PA ja palestiinalaiset terroriryhmät vastaavat kaikesta toiminnastaan ​​johtuvasta väkivallasta '', lausunnossa todetaan, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Portugalin ulkoministeri Augusto Santos Silva (kuvassa) on kehottanut kaikkia Jerusalemin osapuolia vähentämään tilannetta. "Pyydän kaikkia Jerusalemin osapuolia eskaloitumaan väkivallan välttämiseksi. Väkivalta on rauhan vihollinen. Tarvitsemme kaikkien maltillisten yrittää hallita tilannetta ja välttää kaikenlaista väkivaltaa ja torjua sitä '', hän sanoi saapuessaan EU: n ulkoministerikokoukseen Brysseliin. Portugali on tällä hetkellä EU: n ministerineuvoston puheenjohtaja.

Levottomuudet jatkuivat Jerusalemissa maanantaina (10. toukokuuta) arabien mellakoilla Temppelivuorella ja vanhassakaupungissa. He heittivät kiviä ja muita esineitä israelilaisiin poliiseihin, jotka vastasivat pistetyillä kranaateilla. Yrittäessään vähentää kaupungin liekkejä poliisikomissaari Kobi Shabtai oli aiemmin maanantaina määrännyt, että juutalaisten palvojia kielletään pääsemästä temppelivuoren alueelle.

"Israelin poliisi jatkaa palvonnan vapautta, mutta ei salli häiriöitä", poliisi sanoi lausunnossaan. Muslimien pyhän Ramadan-kuukauden viimeisenä perjantai-iltana (7. toukokuuta) palestiinalaiset heittivät kiviä ja pulloja israelilaisten poliisien kimppuun Temppelivuorelle muslimien rukousten jälkeen. 17 poliisia loukkaantui ja puolet sairaalasta, joista yksi vei kiven päähän. Tapahtumakohtaisesta videosta nähtiin syttyneitä taisteluja palestiinalaisten heittäessä tuoleja, kenkiä, kiviä ja pulloja ja ampumalla ilotulitteita samalla, kun laulettiin ”Allahu Akbar”, ja poliisi reagoi tainnutuskranaateilla, kyynelkaasulla ja kumilla.

Israelin ulkoministeriö on antanut julkilausuman vuosia kestäneestä maakiistasta Sheikh Jarrahin naapurustossa Jerusalemissa. "Valitettavasti palestiinalaishallinto ja palestiinalaiset terroristiryhmät esittävät yksityisten osapuolten välisen kiinteistökiistan kansallisena syynä väkivallan lietsomiseksi Jerusalemissa. PA ja palestiinalaiset terroriryhmät vastaavat kaikesta toiminnastaan ​​johtuvasta väkivallasta '', sanottiin.

Israelin korkein oikeus päätti sunnuntaina (9. toukokuuta) - oikeusministeri Avichai Mandelblitin pyynnöstä - lykätä kuulemistilaisuutta, joka koski useiden palestiinalaisperheiden häätöä Jerusalemin Sheikh Jarrahin naapurustosta, ja asettaa uuden päivämäärän 30 päivän kuluessa vuosikymmeniä kestäneen oikeustapauksen. Mikä on Sheikh Jarrahin oikeudellinen riita? Sheikh Jarrah on arabien naapurusto, joka kehittyi 19-luvulla Jerusalemin vanhankaupungin muurien ulkopuolella. Israelin korkeimman oikeuden mukaan paikalliset Ashkenazi- ja Sephardi-yhteisöt ostoivat kyseisen maan arabien omistajiltaan vuonna 1875 lähinnä alueen uskonnollisen merkityksen takia "Simeon Oikeuden" haudan sijoittamiseksi.

Omaisuus rekisteröitiin ottomaanien maarekisterissä trustina nimellä rabbit Avraham Ashkenazi ja Meir Auerbach. Pieni juutalainen yhteisö asui siellä rauhanomaisesti rinnakkain paikallisen arabien kanssa vuoteen 1948 asti, jolloin puhkesi vapaussota. Juutalaiset omistajat olivat yrittäneet rekisteröidä kiinteistön omistusoikeuden Britannian mandaatin viranomaisille vuonna 1946. Kun vuonna 1948 puhkesi vapaussota, Transjordan valloitti Jerusalemin vanhankaupungin ja sen lähialueet - myös sheikh Jarrahin ( nykyisin Jordania) ja juutalaiset perheet karkotettiin väkisin. Omaisuuden huoltajuus siirrettiin Jordanian Enemy Propertiesin huoltajalle.

Vuonna 1956 Jordanian hallitus vuokrasi kiinteistön 28 palestiinalaisten “pakolaisten” perheelle säilyttäen omaisuuden omistuksen. Kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967, kun Israel sai jälleen hallintaansa Jerusalemin, se antoi lain, jonka mukaan juutalaiset, joiden perheet Jordanian tai Ison-Britannian viranomaiset karkottivat kaupungissa ennen vuotta 1967, voivat vaatia omaisuuttaan takaisin edellyttäen, että he voivat osoittaa todistuksen omistajuudestaan ​​ja nykyiset asukkaat eivät kyenneet esittämään tällaista todistetta ostosta tai omistusoikeuden laillisesta siirrosta. Vuonna 1973 sefardien yhteisön komitea ja Knesset Israel -komitea rekisteröivät kiinteistön omistusoikeuden Israelin viranomaisten kanssa yllä olevan lain mukaisesti. Myöhemmin, vuonna 2003, omistajat myivät kiinteistön Nahalat Shimonille, israelilaiselle kansalaisjärjestölle, joka pyrkii saamaan takaisin omaisuuden juutalaisille, jotka karkotettiin tai pakotettiin pakenemaan vuoden 1948 vapaussodan seurauksena.

Vuonna 1982 juutalaiset omistajat (sefardien yhteisökomitea ja Knesset Israel -komitea) haastoivat Sheikh Jarrahissa asuvat palestiinalaiset perheet ja vaativat heidän häätöään sillä perusteella, että he olivat tontteja kiinteistössä. Tuomioistuin totesi, että palestiinalaisperheet eivät voineet osoittaa omistustaan ​​omaisuudelle, mutta että heillä oli suojattu vuokralainen. Suojelluina vuokralaisina he voisivat jatkaa asumista kiinteistössä, kunhan he maksavat vuokraa ja ylläpitävät kiinteistöä. Tästä järjestelystä sovittiin molemminpuolisesti osapuolten allekirjoittamalla sopimuksella, jossa vuokralaiset tunnustivat trustien omistuksen vastineeksi suojatusta vuokralaisasemasta. Vuodesta 1993 lähtien luottamusrahastot aloittivat asukkaita vastaan ​​menettelyn, joka johtui heidän vuokransa maksamatta jättämisestä ja omaisuuden laittomista muutoksista.

Continue Reading

Belgia

Poliisi hajottaa Brysselin lukkiutumisen vastaisen puolueen

Julkaistu

on

By

Poliisi ampui vesitykkiä ja kyynelkaasua lauantaina (1. toukokuuta) Brysselin puistossa hajottaakseen useiden satojen ihmisten lukkiutumisen estävän puolueen, joka oli suunniteltu vastaamaan koronaviruksen sosiaalisen etäisyyden sääntöjä. Enimmäkseen nuorten joukko vastasi Facebookin viestiin, jossa ilmoitettiin luvattomasta puolueesta. Se tapahtui kuukauden kuluttua poliisin selvittämästä 2,000 ihmistä, jotka kokoontuivat samaan Bois de la Cambre -puistoon la Boumille (juhliin), tapahtumaan, joka oli alkanut huhtikuun vitsinä.

Boum 2: n seurantatapahtuma, joka on perinteinen mielenosoitusten päivä, pidettiin viikkoa ennen Belgian hallituksen antamaa kahvila- ja baariterassien avaamista ja yli neljän hengen ryhmien tapaamista ulkona COVID-1 -sääntöjen mukaisena. .

Pääministeri Alexander De Croo kehotti perjantaina belgialaisia ​​pysymään yhtenäisenä äläkä "putoamaan tähän ansaan". Facebook poisti myös Boum 2 -viestin torstaina (29. huhtikuuta) belgialaisten syyttäjien pyynnöstä, joka varoitti juhlijoita siitä, että heitä uhkaisi pidätys tai sakko.

Mies uppoaa vesitykistä yhteenottelujen aikana, kun ihmiset kokoontuvat Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos -puistoon "La Boum 2" -nimiseen juhliin vastoin Belgian koronavirustaudin (COVID-19) sosiaalisia etäisyystoimia ja rajoituksia. Bryssel, Belgia 1. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Mies uppoaa vesitykistä yhteenottelujen aikana, kun ihmiset kokoontuvat Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos -puistoon "La Boum 2" -nimiseen juhliin vastoin Belgian koronavirustaudin (COVID-19) sosiaalisia etäisyystoimia ja rajoituksia. Bryssel, Belgia 1. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Poliisivirkailija pidättää miehen yhteenottojen aikana, kun ihmiset kokoontuvat Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos -puistoon juhliin nimeltä "La Boum 2" vastoin Belgian koronavirustaudin (COVID-19) sosiaalisia etäisyystoimia ja rajoituksia Brysselissä. Belgia 1. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Poliisin mukaan läsnä oli vielä useita satoja ihmisiä.

Emile Breuillot, 23-vuotias hammaslääketieteen opiskelija, kertoi tulleensa katsomaan ihmisten viihtyvän ja puolustamaan oikeuksiaan kokoontua.

Rauhallisen aloituksen jälkeen, kun ryhmät laulavat "vapautta", poliisi ilmoitti sosiaalisessa mediassa, että osallistujat eivät noudattaneet yleisiä turvallisuustoimenpiteitä ja että he puuttuisivat asiaan. Monilla ihmisillä ei ollut naamiota, mikä on vaatimus julkisesti Belgian pääkaupungissa.

Sadat ihmiset marssivat myös Brysselin keskustassa ja itäisen Liege-kaupungin läpi vaatien koronavirustoimien lieventämistä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa