Liity verkostomme!

Yhdistyneet kansakunnat

Azerbaidžan vie Armenian Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Azerbaidžan aloitti tällä viikolla menettelyn Armenian tasavaltaa vastaan Kansainvälinen tuomioistuin, Yhdistyneiden Kansakuntien tärkein oikeuslaitos, joka koskee kaikenlaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen (CERD) tulkintaa ja soveltamista.

Azerbaidžanin hakemuksen mukaan ”Armenia on harjoittanut ja jatkaa edelleen useita syrjiviä tekoja azerbaidžanilaisia ​​vastaan ​​niiden CERD: n mukaisen” kansallisen tai etnisen ”alkuperän perusteella sekä suorilla että epäsuorilla keinoilla.

Azerbaidžan väittää, että Armenia "jatkaa etnisen puhdistuksen politiikkaansa" ja että "yllyttää vihaan ja etniseen väkivaltaan Azerbaidžania vastaan ​​harjoittamalla vihapuhetta ja levittämällä rasistista propagandaa, myös hallituksen korkeimmilla tasoilla".

Mainos

Viitaten syksyllä 2020 syttyneisiin vihamielisyyksiin Azerbaidžan väittää, että "Armenia kohdisti jälleen azerbaidžanilaiset etniseen vihaan perustuvaan raa'aseen kohteluun". Azerbaidžan väittää edelleen, että ”Armenian politiikka ja etnisen puhdistuksen, kulttuurin poistamisen ja vihan lietsominen azerbaidžanilaisia ​​vastaan ​​loukkaavat systemaattisesti azerbaidžanilaisten oikeuksia ja vapauksia sekä Azerbaidžanin omia oikeuksia ja loukkaavat CERD: tä”.

Kansainvälinen tuomioistuin (ICJ) on Yhdistyneiden Kansakuntien tärkein oikeuslaitos. Se perustettiin YK: n peruskirjalla kesäkuussa 1945 ja aloitti toimintansa huhtikuussa 1946.

Tuomioistuimessa on 15 tuomaria, jotka YK: n yleiskokous ja turvallisuusneuvosto valitsevat yhdeksän vuoden toimikaudeksi. Tuomioistuimen kotipaikka on Haagin rauhanpalatsi (Alankomaat).

Mainos

Yhteisöjen tuomioistuimella on kaksi tehtävää: ensinnäkin ratkaista valtioiden sille esittämät oikeudelliset riidat kansainvälisen oikeuden mukaisesti sellaisilla tuomioilla, jotka ovat sitovia ja joihin ei voida hakea muutosta asianomaisten osalta; ja toiseksi antaa neuvoa -antavia lausuntoja oikeudellisista kysymyksistä, jotka sille ovat asianmukaisesti valtuutetut Yhdistyneiden kansakuntien elimet ja järjestöt.

Disabilities

Vammaisten oikeudet: Eurooppalainen vammaiskortti aseman yhdenmukaistamiseksi kaikkialla EU: ssa

Julkaistu

on

Liikkuvuus, koulutus, asuminen ja aktiivinen osallistuminen julkiseen elämään ovat eurooppalaisten keskeisiä alueita Euroopan parlamentin jäsenet sanovat, että vammaisten asuminen hyötyisi uudistuksesta.

EU: lla olisi oltava yhteinen vammaisuuden määritelmä ja otettava käyttöön eurooppalainen vammaiskortti, jolla tunnustetaan vastavuoroisesti vammaisten asema kaikkialla EU: ssa, Euroopan parlamentin jäsenet väittävät päätöslauselmassa, joka hyväksyttiin 579 puolesta, 12 vastaan ​​ja 92 tyhjää.

Muihin Euroopan parlamentin jäsenten hyväksymiin suosituksiin sisältyy joustavampi avustaminen rautatieliikenteessä ja fyysisten ja hallinnollisten matkustusesteiden poistaminen. koulutusjärjestelmät, jotka voivat mukautua erilaisiin oppijoihin ja eri opiskelijoiden tarpeisiin; ja järjestämättömien, erottamattomien asuntojen tarjoaminen vammaisille kansalaisille, jotta he voivat olla aktiivisia osallistujia yhteisössään.

Mainos

Esteettömyyden varmistaminen

Osallistuakseen tasa-arvoisesti yhteiskuntaan, joka on yhä enemmän riippuvainen digitaalisista taidoista, parlamentti vaatii konkreettisia toimenpiteitä, kuten julkisia elimiä, jotka tarjoavat tietoa viittomakielellä, pistekirjoituksella ja helposti luettavalla tekstillä. Euroopan parlamentin jäsenten mukaan puhepohjaisissa tapahtumissa tulisi ottaa käyttöön viittomakielen tulkkaus, ja hallintorakennusten olisi oltava esteettömiä.

Syrjintä ja väkivalta

Mainos

He huomauttavat myös, että EU: n on keskityttävä enemmän väkivallan (myös sukupuoleen perustuvan väkivallan) ja häirinnän torjuntaan, joista vammaiset kärsivät suhteettomasti, ja poistettava vammaisten ja muiden työllisyyskuilu. Parlamentti kehottaa myös neuvostoa siirtymään eteenpäin monialaisen syrjinnän vastaisen direktiivin kanssa, joka on tällä hetkellä jumissa.

Voitto

Esittelijä Alex Agius Saliba (S&D, MT) sanoi: ”Vammaiset kohtaavat edelleen monia esteitä ja syrjintää elämässään. Yksi niistä on vammaisten aseman vastavuoroisen tunnustamisen puute EU: n jäsenvaltioiden välillä, mikä on valtava este heidän liikkumisvapaudelleen. Nyt on aika vastata kansalaistemme huolenaiheisiin ja parantaa vammaisten elämää esteettömässä Euroopassa. Meidän on edistettävä heidän sosiaalista ja taloudellista osallisuuttaan ja osallistumistaan ​​yhteiskuntaan ilman syrjintää, täysin heidän oikeuksiaan kunnioittaen ja tasapuolisesti muiden kanssa. ”

Tausta
- YK: n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista (CRPD) tuli voimaan EU: ssa vuonna 2011. Yleissopimuksen mukaan vetoomusvaliokunnalla on "suojelutehtävä" sen varmistamiseksi, että EU noudattaa vammaisyleissopimusta. Saatuaan kymmeniä näihin asioihin liittyviä vetoomuksia valiokunta laati mietinnön arvioida vammaisten ihmisten nykyisiä haasteita.

Lisätietoja 

Continue Reading

Yhdistyneet kansakunnat

Uyghurs ja Kashmir, tekopyhyys YK: ssa

Julkaistu

on

Jos englanninkielinen sana "tekopyhyys" koskaan vaatisi esimerkkiä, ei voisi olla parempaa vastustajaa kuin Pakistan, jonka pääministeri Imran Khan olisi päähenkilö, jolla on haluttu kruunu. Imran khan puhuu Kashmirista YK: n yleiskokouksessa New Yorkissa, mutta hiljaa Kiinan julmuuksista Uyghursissa - kirjoittaa Romesh Chaudhry

Tämä "islamilainen tasavalta" on syventynyt paljon sävyyn ja itkuun viimeisten parin vuoden aikana sekä muutamia samanhenkisiä sivupotkuja ilmaisemaan "islamofobian" propagandakuplaa Yhdysvaltojen ja Intian kaltaisten maiden kanssa. Uyghurien epäinhimilliset kidutukset ja avoin vaino eivät kuitenkaan koskaan uskaltaneet nousta islamofobisten toimien luetteloon.

Pakistanin pääministeri Imran Khan on kieltäytynyt tuomitsemasta tai myöntämästä Uyghur -muslimiyhteisön sortoa ja kidutusta Kiinassa kerta toisensa jälkeen. Kun häntä pyydettiin kommentoimaan asiaa pari kuukautta sitten, hän oli vastannut: "En ole varma, mitä Kiinassa tapahtuu. Keskusteluissamme Kiinan kanssa he ovat piirtäneet asiasta erilaisen kuvan. Ja mitä tahansa teemme kiinalaisten kanssa, keskustelemme niistä aina suljettujen ovien takana. "

Mainos

Äskettäisessä haastattelussa hän lisäsi myös: ”Koska olemme erittäin lähellä ja suhteemme Kiinaan, hyväksymme itse asiassa kiinalaisen version. Se on tekopyhää. Muualla maailmassa tapahtuu paljon pahempia ihmisoikeusloukkauksia ... Mutta länsimaiset tiedotusvälineet tuskin kommentoivat tätä ".

Vaikka yllä oleva sattuu olemaan virallinen lausunto, Pakistanin ihmisten todelliset näkemykset ovat täysin erilaisia. Pakistanin kansallisessa puolustusyliopistossa (NDU) tehtiin kesäkuussa 2021 tutkimus, joka teki johtopäätöksiä, jotka olivat täysin vastoin Pakin virallista kantaa uiguuriongelmaan. Tutkimuksen teki Pakin puolustusvoimien neljän upseerin ryhmä Rida Zaynab, Hira Sajjad, Iman Zafar Awan, Maidah Riyaz.

Tämän projektin tulos oli varsin synkronoitu maailmanlaajuisten näkemysten kanssa nykyisestä uiguuriongelmasta Xinjiangissa, Kiinassa. Tutkimusryhmä hyväksyi sen tosiasian, että Kiina on pidättänyt uiguureja ja muita etnisiä vähemmistöjä keskitysleireillä vuodesta 2017. Noin 3 miljoonaa uiguuria, muuta muslimia ja etnistä vähemmistöä on vangittu näillä leireillä. Xinjiangin hallitus ja sen Kiinan kommunistisen puolueen (KKP) maakunnallinen komitea ylläpitävät näitä leirejä. Tutkimuspaperi korosti, että tämän taustalla oleva päätelty motiivi on tuhota uiguurikulttuuri ja heidän islamilainen identiteettinsä alueeltansa.

Mainos

Aiemmin Kiina kiisti näiden leirien olemassaolon, mutta myöhemmin, kun vuotavat videot ja asiakirjat niistä paljastivat hallituksen, Kiina väitti, että nämä ovat vain uudelleenkoulutusleirejä, joissa ne kouluttavat ja kouluttavat ihmisiä hävittämään uskonnolliset ääriliikkeet ja parantamaan Xinjiangin taloudellista tilaa.

Tutkimusryhmä korosti myös näiden muslimivähemmistöjen kohdennettua vainoamista Kiinassa pakkotyön, fyysisen ja henkisen väkivallan sekä heidän perhe -elämänsä loukkaamisen kautta erottamalla perheensä järjestelmällisesti tekemällä perheohjelmia pakollisena osana Xinjiangin luokkahuonepolitiikkaa. Koko tavoite näyttää olevan kiinni uygurilaisen kulttuurin poistamisessa samalla kun rajoitetaan heidän uskonnollisia käytäntöjään, kuten avioliittoja, pukeutumista, paastoa ramadanin aikana, pyhiinvaellusmatkaa Mekkaan, uskonnollisten hautausrituaalien suorittamista ja jopa monien uskonnollisten ja kulttuuristen pyhien kohteiden, moskeijoiden tuhoamista ja näille etnisille vähemmistöille kuuluvat hautauspaikat.

Kiina on tehnyt useita miljardeja dollareita investointeja vyö- ja tieinfrastruktuuriohjelmansa kautta, joten se hallitsee kaikkia helmiä, jotka ovat osa tätä merkkijonoa. Kaikki maat, joilla on taloudellisia järjestöjä tai riippuvaisia ​​Kiinasta, eivät ehkä tuomitse tai eivät avoimesti tuomitse toimiaan.

Pakistanin talous on toisaalta ollut hengityslaitteiden eliniän tukena jo jonkin aikaa. Koska Yhdysvaltojen ja länsimaiden rahoitusjätit, kuten Maailmanpankki ja IMF, ovat viime aikoina vieraantuneet lainojen ja rahoitustuen suhteen, Imran Khan voi välttyä konkurssilta vain olemalla hyvissä KKP -kirjoissa ja varmistamalla vakaan rahavirran CPEC: n kaltaisilla hankkeilla. Pakistanilla ei ole muita vaihtoehtoja kuin sulkea silmänsä kohti kirjaimellista "muslimien kansanmurhaa" Kiinassa, koska se on syvällä Kiinan velkaloukussa.

Pakistanin tavallisten kansalaisten tunteet eivät todellakaan ole yhdenmukaisia ​​heidän valitsemansa hallituksen kannan kanssa muslimiveljeksiinsä Xinjiangissa, Kiinassa. Vaikka Pakistanin tiedotusvälineet mieluummin pysyvät hiljaa tästä polttavasta asiasta, syvän valtion ansiosta, joka on täysin leikannut siipensä, eri hallintoelinten, mukaan lukien Pak -armeija, käytävillä on selvää hiljaista ryminaa. Uigurien olisi kuitenkin väärin odottaa minkäänlaista myönteistä tukea Pakistanilta asiansa puolesta, koska valtion koneisto toimii Kiinan politiikan ja ohjeiden mukaisesti voimakkaasti seuratessaan, pidättäessään ja luovuttaessaan kaikkia Kiinasta paenneita ja suojaa hakevia uiguureita Pakistan.

Viime kädessä Yhdysvaltojen ja samanmielisten maiden vastuulla on työskennellä koordinoidusti ja painostaa Kiinaa lopettamaan jatkuva julmuus ujiguureja vastaan. Yhdysvaltain uuden hallinnon olisi otettava johtoasema uudessa lähestymistavassa väkivallan ehkäisemisen työkalupakin räätälöimiseksi vastaamaan tulevaisuuden muuttuviin haasteisiin. On sanomattakin selvää, että minkä tahansa hedelmällisen lopputuloksen täytyy tapahtua häikäilemättömän käden kiertämisen ja runsaiden liikkeiden reitillä maailmanlaajuisen geopolitiikan shakkilaudalla.

Vieraspostaukset ovat kirjoittajan henkilökohtaisia ​​mielipiteitä, eivätkä ne välttämättä ole EU Reporterin hyväksymiä.

Continue Reading

Iran

EU Borrell: Ei ministerikokouksia Iranin kanssa tällä viikolla New Yorkissa

Julkaistu

on

EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell vaati, että Yhdistyneiden kansakuntien päämajassa New Yorkissa ei järjestetä tällä viikolla ministerikokousta Iranin kanssa keskustellakseen vuoden 2015 ydinsopimuksen palaamisesta, joka tunnetaan nimellä yhteinen kokonaisvaltainen toimintasuunnitelma (JCPOA). Ranskan ulkoministeri Yves Le Drian ehdotti, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Puhuessaan toimittajille Borrell toisti useita kertoja, että JCPOA -sekakomitean kokousta ei pidetä keskiviikkona (22. syyskuuta).

"Joinain vuosina se tapahtuu, toisina vuosina se ei tapahdu. Se ei ole esityslistalla ”, sanoi Borrell, joka toimii JCPOA: n koordinaattorina.

Mainos

Le Drian sanoi maanantaina (20. syyskuuta), että ydinsopimuspuolten ministerikokous pidetään.

"Meidän on hyödynnettävä tämä viikko aloittaaksemme nämä neuvottelut. Iranin on hyväksyttävä palata mahdollisimman nopeasti nimeämällä edustajansa neuvotteluihin ”, Ranskan ministeri sanoi.

JCPOA -sekakomitea, joka koostuu Britannian, Kiinan, Ranskan, Saksan ja Venäjän sekä Iranin ulkoministeristä, oli kokoontunut Wienissä keskustelemaan paluusta vuoden 2015 ydinsopimukseen, mutta neuvottelut keskeytettiin kesäkuussa kovan linjan Ebrahim Raisin jälkeen valittiin Iranin presidentiksi.

Mainos

'' Tärkeä asia ei ole tämä ministerikokous, vaan kaikkien osapuolten tahto jatkaa neuvotteluja Wienissä '', sanoi Borrell, jonka oli määrä tavata Iranin uusi ulkoministeri Hossein Amirabdollahian New Yorkissa.

"Minulla on ensimmäinen tilaisuus tietää ja keskustella Iranin uuden ministerin kanssa. Ja varmasti tämän kokouksen aikana kehotan Irania jatkamaan neuvotteluja Wienissä mahdollisimman pian", hän lisäsi.

"Vaalien jälkeen (Iranissa) uusi puheenjohtajavaltio pyysi viivytystä, jotta se voisi täysin arvioida neuvotteluja ja ymmärtää paremmin kaiken tästä erittäin arkaluonteisesta asiasta", Borrell sanoi. "Kesä on jo ohi ja odotamme, että neuvottelut jatkuvat pian Wienissä."

Maailmanvallat kävivät Wienissä kuusi epäsuoraa neuvottelukierrosta Yhdysvaltojen ja Iranin välillä yrittääkseen selvittää, kuinka molemmat voivat palata noudattamaan ydinsopimusta, josta Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump luopui vuonna 2018.

Trump otti uudelleen käyttöön ankarat pakotteet Irania vastaan, joka alkoi rikkoa sen ydinohjelmaa. Teheran on sanonut, että sen ydinohjelma on tarkoitettu vain rauhanomaisiin energiatarkoituksiin.

Puhuessaan YK: n yleiskokouksessa tiistaina Yhdysvaltain presidentti Joe Biden korosti olevansa valmis jatkamaan vuoden 2015 sopimusta, jos Iran noudattaa sen ehtoja. "Yhdysvallat on edelleen sitoutunut estämään Irania hankkimasta ydinaseita ... Olemme valmiita palauttamaan sopimuksen täysimääräisen noudattamisen, jos Iran tekee saman", hän sanoi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa