Liity verkostomme!

Ukraina

Venäjä on varastanut ukrainalaisia ​​lapsia, meidän on yhdessä saatava heidät takaisin

SHARE:

Julkaistu

on

kirjoittaa Andriy Kostin, Ukrainan valtakunnansyyttäjä.

Kidutus, karkotukset, kuolema – tämä on vain tilannekuva lasten kauhuista Ukrainan miehitetyissä osissa.

Maailma näkee sotilasoperaatiot ja jatkuvan pommituksen, he näkevät puheet ja lupaukset avustuksesta. Mutta Ukraina taistelee myös toisella rintamalla, joka ylittää jokaisena päivänä muuttuvan juoksuhaudan rajan. Se on taistelua saada lapsemme kotiin.

Sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi laittomasti Ukrainaan helmikuussa 2022, yli 19,500 1945 lasta on revitty perheestään ja kotimaasta, heidän henkilöllisyytensä ja kansallisuutensa on muuttunut ennen adoptiota Venäjälle. Venäjä yrittää pyyhkiä ukrainalaisille identiteettimme, mitä kansainvälinen yhteisö on luvannut, ettei se toistu vuoden XNUMX jälkeen.

Jotkut näistä lapsista haavoittuivat tai jäivät orvoiksi Venäjän pommituksissa Ukrainan kaupunkeihin ja kyliin. Jotkut jäivät kodittomaksi perheensä pidätyksen jälkeen. Lapset ovat valitettavasti olleet venäläisten aseiden ristissä koko sodan ajan, ja Ukrainan kasvavan arvion mukaan 522 lasta on kuollut, yli 1216 loukkaantunut ja 2198 kadonnutta lasta on edelleen kateissa Venäjän hyökkäyksen seurauksena.

Venäjä yrittää tarkoituksella katkaista näiden lasten suhteet Ukrainaan, heidän sukulaisiinsa ja heidän läheisiinsä. Lasten joukkokaappaukset ja laittomat siirrot, jotka vievät heiltä käsityksen siitä, keitä he ovat, ovat valtavasti haitallisia kansakunnallemme.

Mainos

Venäjän strategia riistää tulevaisuutemme Ukrainalta on ollut organisoitua, harkittua ja järjestelmällistä. Venäjän ukrainalaisten lasten ottamista koskevan suunnitelman poikkeuksellinen mittakaava ja kesto ylittävät ihmisyyden ja turmeluksen rajaa, jota maailma ei ole nähnyt vuosikymmeniin, ja sitä pidetään Geneven sopimuksen mukaisena kansanmurhana.

Mutta Venäjä ei näe asiaa tällä tavalla – he ilmoittavat ylpeänä lasten siirrosta Ukrainasta ja osoittavat sen "humanitaarisena apuna" ukrainalaisille perheille. Haluan tehdä selväksi, että lasten sieppaus on yksi törkeimmistä kansainvälisistä rikoksista, ja sen tekeminen aikomuksena varastaa maalta tulevaisuus lisää tätä jo ennestään hirvittävää rikollisuutta.

Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) on antanut pidätysmääräyksen presidentti Vladimir Putinille ja presidentin lasten oikeuksista vastaavalle komissaarille Maria Lvova-Belovalle sotarikoksesta, joka koskee ukrainalaisten lasten laitonta karkottamista, ja toimistoni avustaa edelleen ICC:tä sen metsästämisessä. lisää rikollisuutta näissä kamalissa rikoksissa.

Venäjä on myös helpottanut oman valtionsa näiden sieppausten käsittelyä. 4 asetuksella nro 2024 yksinkertaistettiin Ukrainan lasten käsittelyä Venäjän kansalaisiksi sallimalla näiden lasten venäläisten huoltajien tai venäläisten järjestöjen johtajien jättää kansalaisuushakemukset. Alle 11-vuotiailta lapsilta ei kysytä suostumusta adoptioon eikä tehdä asianmukaisia ​​tarkastuksia sen varmistamiseksi, ettei lapsella ole sukulaisia ​​Ukrainassa.

Nämä lapset pakotetaan vaihtamaan kansalaisuuttaan ja käymään Venäjän "uudelleenkoulutuksessa", mikä tekee lasten tunnistamisesta ja löytämisestä entistä vaikeampaa. Meidän on perustettava kansainvälinen mekanismi lasten turvalliseksi palauttamiseksi Ukrainaan ja pakotettava Venäjä lopettamaan nämä barbaariset teot.

Tämän Venäjän aloittaman konfliktin inhimillisiä kustannuksia ei voi yliarvioida. Tämän synkän taustan keskellä presidentti Zelenskyyn rauhankaava tulee esiin toivon majakkana, joka pitää Ukrainan kansan ja oikeusvaltion sen ytimessä.

Kaikki sodat päättyvät, samoin kuin Venäjän sota Ukrainan kansaa vastaan. 10-vaiheinen rauhankaava on edelleen ainoa tapa palauttaa oikeudenmukainen ja pitkäkestoinen rauha Ukrainaan. Se koskee kansainvälistä turvallisuutta, turvallisuutta ja oikeutta, ja se perustuu kansainvälisen oikeuden ja YK:n peruskirjan keskeisiin periaatteisiin. Rauhankaavan täytäntöönpano on näiden molempien globaalin järjestyksen perussääntöjen kunnioittamisen palauttaminen.

Rauhankaavan neljäs pilari on tuoda kotiin kaikki karkotetut, vangitut ja laittomasti vangitut ukrainalaiset, mukaan lukien varastetut lapsemme. Sotilaallisen voiton ohella tämä on edelleen presidentti Zelenskyyn tärkein prioriteetti. Hän, kuten jokainen ukrainalainen, on sitoutunut voittamaan hyökkääjän, vapauttamaan maamme hyökkääjistä ja tuomaan takaisin kansamme.

Kansainvälinen liittouma ukrainalaisten lasten palauttamiseksi on perustettu foorumiksi Ukrainan ja kumppanivaltioidemme ponnistelujen koordinoimiseksi, ja arvostamme Ukrainan tähän mennessä saamaa tukea tässä pyrkimyksessä.

Voin 13. kesäkuuta korostaa tämän asian tärkeyttä Brysselissä lisätäkseni tietoisuutta tuhoisista vaikutuksista, joita tällä on ollut niin moniin perheisiin Ukrainassa. Erikoiskonferenssissa"Tuo lapset takaisin: edellytys oikeudenmukaiselle rauhalle Ukrainassa. Järjestämme virkamiesten kokoamisen Brysseliin, kuuntelemme varastettujen lasten todistuksia ja tarjoamme pohjan keskustelulle siitä, kuinka voimme varmistaa, että kaikki lapset palautetaan perheilleen. On erittäin tärkeää, että kaikki EU:n jäsenvaltiot ymmärtävät asian paremmin ja ryhtyvät yhteisiin toimiin tämän epäinhimillisen rikollisuuden ratkaisemiseksi. Mikään maa ei saa joutua niiden kauhujen kohteeksi, joita myös ukrainalaiset ovat kohdanneet.

Ukrainan rauhanpyrkimys ei ole vain sodan lopettamista, vaan tulevaisuuttamme. Ukrainan kansa ei koskaan unohda niitä, jotka seisoivat vierellämme, kun taistelimme tulevaisuutemme puolesta ja auttoivat meitä tuomaan lapsemme kotiin. Nykyinen tuki, jonka olemme saaneet kansoilta ja liittolaisilta eri puolilta maailmaa, on antanut meille työkalut, jotka auttavat meitä jatkamaan taistelua isänmaan puolesta.

Kaikista mahdollisista vipuista on vedettävä, jotta Putinin hallinto joutuu kansainväliseen vastuuseen, ja varmistamme jokaisen lapsen turvallisen paluun kotimaahansa. Muista, kenen puolesta taistelemme ja mikä on lopullinen tavoitteemme; Ukrainan kansan selviytyminen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa