Liity verkostomme!

Ukraina

Ukraine Bank "Alliance" halkeaa saumoilta.

SHARE:

Julkaistu

on

Viime viikolla Ukrainassa tapahtui korkean profiilin tapahtuma, joka on mahdollisesti yksi merkittävimmistä maan rahoitusmarkkinoiden kannalta.

Oleksiy Nosov, tunnetun asianajotoimiston osakas, kerrottiin jääneen kiinni yrittäessään lahjoa NABUn etsiviä ja SAP:n syyttäjiä - raportoi EU Today.

Paljastui, että hän toimi "Alliance"-pankin ja hallituksen puheenjohtajan Julia Frolovan edun mukaisesti, joka on nyt hänen takiaan kansainvälinen pakolainen. epäilty osallisuus "Ukrenergon" varojen kavalluksessa.

Tämä tapahtuma koskee korruptiota ja pitkään jatkunutta järjestelmäongelmaa, jonka keskuspankki on näennäisesti jättänyt huomiotta: "Allianssi"-pankin ongelmat ovat kaikkialla. Kansallisen pankin on reagoitava nopeasti ja asianmukaisesti.

Valtion miljoonien kavallus

Kun me kirjoitti ensin tästä tarinasta kuukausi sitten se tuntui tavalliselta paikalliselta yrityskonfliktilta. Maaliskuussa 2022 tunnetun oligarkin Igor Kolomoiskin ja hänen kumppaninsa Mykhailo Kipermaniin liittyvä yritys United Energy sai yli 700 miljoonaa UAH sähköä valtion energiayhtiöltä "Ukrenergo". (noin 22 miljoonaa euroa tuolloin), mutta ei maksanut siitä.

"Alliance"-pankki, pieni rahoituslaitos Ukrainan pankkien listan lopussa, oli mainitun kaupan takaaja. Hän kuitenkin kieltäytyi myös maksamasta velkojaan. Kaikkien sakkojen seurauksena velka kasvoi 1.2 miljardiin UAH:iin.

Mainos

Korruptiontorjuntavirasto on tutkinut valtion varojen kavallusta viimeisen kahden vuoden ajan. Tässä tapauksessa "Alliancen" pankin hallituksen puheenjohtaja Julia Frolova julistettiin epäiltyksi ja etsittiin. Nyt asia on siirretty oikeuteen.

Samaan aikaan "Ukrenergo" yrittää saada takaisin varojaan pankista oikeusprosessien kautta. Puhumme miljardista valtion varoista, joita Ukrainan energialla ei ole tukeakseen infrastruktuuria sähkökatkojen aikana. Ja mitä tarvittaisiin uusien laitteiden hankintaan tai verkon uusimiseen.

Pankki "Alliance" erottui erityisesti tässä tarinassa. Tämän laitoksen omistaa Rinat Akhmetovin entinen kumppani Oleksandr Sosis, pankki liitetään usein myös Dmytro Firtashryhmän, mutta jälkimmäinen kiistää tämän.

Ongelmana ei ole vain se, että pankki myönsi takauksen summalle, joka ylittää kertaluonteisesti kaikki säädösrajat, vaan myös siinä, että keskuspankki ei jostain syystä reagoinut millään tavalla muihin laitokseen kertyneisiin ongelmiin. Tämä kansallispankin toimimattomuus on räikeä ongelma, johon on puututtava.

Ensinnäkin "Ukrenergolle" annettujen takausten laiminlyönti on "Alliancen" säännöllinen käytäntö.

Mainitsimme aiemmin, että yleensä pankki myönsi takauksia 7 miljardin UAH:n edestä, mikä on NBU-suhteiden vastaista.

Se osallistuu myös useisiin tapauksiin, jotka liittyvät velkojien, erityisesti puolustusministeriön, kansallisen terveyspalvelun, Ukrainan kaasunkuljetusjärjestelmän operaattorin, "Naftogaz Tradingin" ja merisatamien hallinnon kieltäytymiseen. Ukraina.

Toiseksi, keskuspankki havaitsi tarkastuksissa, että "Alliance" toimitti väärennettyjä raportteja sääntelijälle. Kolmanneksi pankki esiintyy 42017000000000445 päättymättömän rikosoikeudellisen menettelyn nro 02.17.17 materiaaleissa, että Dmytro Firtashin kaasuyhtiöiden johto saattoi vuosina 2017-2018 nostaa laittomasti varoja pankin kautta, mikä johti rikosoikeudellisten varojen lisääntymiseen. velkaa Naftogazille.

Kansallinen pankki ei reagoinut kaikkeen tähän, vaikka pankkisektorilla huhuttiin, että laitos voitaisiin vetää pois markkinoilta NBU-tarkastuksen vuoksi.

200,000 XNUMX dollarin lahjus

Niinpä viime viikolla eräs tapahtuma nosti esiin kysymyksen väliaikaisen hallinnon käyttöönotosta pankissa. NABU ja SAP ilmoittivat 4. kesäkuuta paljastaneensa Millerin kumppanin Oleksiy Nosovin yrittäessään luovuttaa 200,000 XNUMX dollaria lahjuksia NABUn etsiville ja SAP:n syyttäjille lainkäyttövallan muuttamisesta.

Kuten tapauksen julkaistuista materiaaleista ja erityisesti NABU:n salakuvauksesta voidaan nähdä, Nosov tapasi välittäjän useita kertoja ja keskusteli lahjuksen siirron yksityiskohdista.

Tietojen osalta "liitto" yritti kaikin mahdollisin tavoin vaientaa osallisuutensa tähän tapaukseen. Aluksi bloggaaja ja mediayhteisö levittivät tiedotusvälineissä vääriä syytöksiä.

Esimerkiksi väitetyt NABU:n ja SAP:n lahjukset liittyivät Mykhailo Kiperman, Ihor Kolomoiskyin kumppani. Se oli ymmärrettävä ja näennäisesti looginen tarina joukkotiedotusvälineille, kun otetaan huomioon Kolomoiskin maine.

Kuitenkin muutaman päivän kuluessa, kun tuomioistuin käsitteli esitystä Nosovin ennaltaehkäisevään toimenpiteeseen, kävi ilmi, että kyseessä oli keinotekoinen disinformaatio, jolla haluttiin kääntää huomio pois avainhenkilöltä – Alliance-pankilta. Loppujen lopuksi Nosov kirjoitti syyttäjän mukaan suoraan välittäjälle, joka edustaa erityisesti pankin etuja.

Allianssi yritti sitten kieltää suhteensa Nosoviin. Heillä on sopimus Millerin kanssa, mutta kyseessä ovat yksinomaan asianajajat Artem Krykun-Trush, Anna Kalinchuk ja Vjatšeslav Kolomiytšuk yrityksen taloudellisista ja rikollisista toimista.

Eivätkä he kehottaneet Nosovia luovuttamaan lahjusta NABU:n etsiville ja SAP:n syyttäjille. Loppujen lopuksi olisi yllättävää, jos reaktio olisi erilainen.

Asia on niin, että Nosov ei ole vain Millerin kumppani, vaan pikemminkin liike- ja rikostoiminnan johtaja. Juuri ne, joissa "Alliance" on tällä hetkellä kiistanalainen "Ukrenergon" ja NABU:n kanssa.

Hän on näiden lakimiesten suora johtaja. On epävarmaa, että hän ottaisi aloitteestaan ​​taskustaan ​​200,000 XNUMX dollaria ja tarjoaisi sen etsiville. Aloite tuli Alliance-pankilta. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että rahoituslaitoksen oli välttämätöntä välttää todellista vastuuta osallistumisestaan ​​huomattavaan valtion varojen kavallukseen – hinnalla millä hyvänsä.

Miksi tämä on niin tärkeää? Pankin ja sen johdon poistaminen NABU:n toimivallan ulkopuolelle mahdollistaa rikosvastuun tason alenemisen ja syyllisten vankeusrangaistuksen pituuden tai sakkojen määrän lyhentämisen. Korruptiorikokset vahingoittavat merkittävästi pankin mainetta.

Tämän ansiosta pankki voi edelleen houkutella herkkäuskoisia asiakkaita "sijoittamisen houkuttelevuuden" alla, joka on enemmän kuin Ponzi-järjestelmä.

Säätimen hiljaisuus

Valitettavasti säännöllisillä kansallispankin auditoinneilla, jotka osoittivat, kuinka epävakaa ja epäluotettava rahoituslaitos on sisältäpäin, ei ollut vaikutusta. Lisäksi "liittoutuma" luo edelleen vaikutelman "terveestä" organisaatiosta.

Vaikka hän pelastaa maineensa niin epätoivoisella tavalla kuin väitetysti lahjuksia etsiville ja syyttäjille, tämä on, vaikka pankki ei ole niin suuri, että NBU vaarantaisi koko pankkijärjestelmän vakauden sen vuoksi.

Sen sijaan tämän tilanteen suvaitseminen osoittaa muille kyseenalaisille rahoituslaitoksille, että sääntelijä yleensä sietää korruptiota ja sitä, että osastonsa eivät täytä velvoitteitaan asiakkaita kohtaan. Tärkeintä on toimittaa oikeat luvut raporttiin, vaikka myöhemmin kävisi ilmi, että se on väärennetty.

Nyt kun pankin johto – asianajajansa kautta – on paljastunut NABUn etsivien ja SAP:n syyttäjien tason lahjontayrityksestä – tämä on jo punainen viiva ei vain pankille itselleen tai tapauksen puitteissa. velasta Ukrenergolle.

Tämä on punainen viiva itse NBU:lle. Asenteen sitä kohtaan pitäisi osoittaa se vektori, jolla koko finanssijärjestelmä tulevina vuosina liikkuu: huijareista ja roistoista "puhdistumisen" vektori.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa