Liity verkostomme!

Ukraina

Zelenskyyn rauhansuunnitelma on vapaan Ukrainan paras toivo: EU:n on tehtävä kaikkensa diplomaattisesti tukeakseen sitä

SHARE:

Julkaistu

on

Neven Mimica, entinen Euroopan komission jäsen ja nyt Ukrainan aloitteen viljan hyvän tahdon lähettiläs. 

Putinin käydessä jatkuvaa laitonta sotaa ja hyökkäystä, muu Eurooppa seuraa Ukrainan sitkeyttä ja henkeä, jota monet kansakunnat eivät ole nähneet. Tämä joustavuus ei esiinny ainoastaan ​​Venäjän aggression vastustamisen muodossa, vaan myös sen kansainvälisten sitoumusten säilyttämisenä niitä kohtaan, jotka kärsivät nälänhädästä ja aliravitsemuksesta. 

Euroopan unioni (EU) tukee edelleen Ukrainaa vahvana kumppanina, ja Saksan vahvasti tukema ja tammikuun lopussa hyväksytty 50 miljardin euron avustuspaketti on ratkaisevassa asemassa Ukrainan pitämisessä taistelussa isänmaansa ja arvojensa puolesta.

Taloudellinen tuki ja sotilaallinen apu eivät kuitenkaan voi olla koko Saksan ja EU:n tukea. Monia diplomaattisia keinoja EU:n valtavista resursseista on vielä käyttämättä, jotta "Grain from Ukraine" -aloite voitaisiin tukea uudelleen niiden keskuudessa, jotka eivät ehkä ole tietoisia sen tärkeästä roolista maailmanlaajuisen elintarviketurvan torjunnassa. Tämän ohjelman merkitystä ei voi aliarvioida, sillä Venäjän hyökkäyksen aiheuttama toimitusketjujen häiriö tuo ainakin 70 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti nälkäkuoleman partaalla.

Saksa itse jatkaa ohjelman keskeisen taloudellisen tuen antamista, mukaan lukien taloudellisesti osallistuminen lähetysten kuljetukseen ja jakeluun globaalin etelän maihin. Avainhenkilönä Euroopassa Saksan on kuitenkin mentävä pidemmälle käyttääkseen vaikutusvaltaansa vahvistaakseen tukeaan koko mantereella Ukrainan maailmanlaajuiselle panokselle. 

Tärkeä tilaisuus edistää näitä diplomaattisia keinoja on rauhanhuippukokous Sveitsissä 15. kesäkuutath-16th, jossa maailman johtajat kokoontuvat keskustelemaan siitä, kuinka Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyyn "rauhansuunnitelma" voi tulla todeksi. Osallistumisensa ansiosta EU:lla on mahdollisuus käyttää jokaisen komission jäsenen resursseja perustellakseen, miksi on maailmanlaajuisen edun mukaista tukea tämän suunnitelman kaikkia artikloja – kestävän rauhan turvaamiseksi. 

"Vilja Ukrainasta" ja laajempi elintarviketurvakysymys ovat yksi tämän keskeisistä pilareista. Tämän ohjelman hyvän tahdon lähettiläänä näen omakohtaisesti, kuinka Ukraina on sitoutunut seisomaan liittolaistensa rinnalla globaalissa etelässä ja jatkamaan rooliaan yhtenä maailman "leipäkorista", vaikka sen ruokalähetykset kulkevat jatkuvasti. Mustallamerellä partioivien Venäjän merivoimien uhka.

Mainos

Viljakaupan päättymisen heinäkuussa 2023 ja helmikuun 2024 välisenä aikana olemme lähettäneet yli 20 miljoonaa tonnia viljaa 42 maahan. tukemalla alueita, joilla on suurin nälänhädän riski ympäristövaikutusten tai alueellisten konfliktien vuoksi. Nigeriassa, jossa konflikti on siirtänyt yli 2.2 miljoonaa ihmistä ja jättänyt vielä 4.4 miljoonaa elintarviketurvaan, Ukraina lähetti lähetyksen 25,000 XNUMX tonnia viljaahelmikuussa Port Harcourtiin nälänhädän riskien lievittämiseksi. 

Karu tosiasia on, että Venäjä on asettanut elintarvikepulaa koko mantereella luodakseen lohkon Afrikan maiden ja tulevan Ukrainan tuen välille. Venäjän jatkuva uhkaus Mustalta kulkeville humanitaarisille aluksille osoittaa, kuinka turmeltunut Putin aikoo tuhota Ukrainan ja rakentaa länsimaisia ​​tunteita Afrikkaan näiden sisäisten olosuhteiden kautta. 

Valitettavasti Putinin joukot menestyvät edelleen epävakauttamispyrkimyksissään. Näemme alueellisten konfliktien lisääntyvän, ja Libyan kaltaiset kansakunnat ovat portti Wagnerin joukkoille ruokkimaan alueellisia sisäisiä kahtiajakoja. Euroopan unionin tärkeimpien jäsenvaltioiden, kuten Saksan, on mentävä pidemmälle ja käytettävä kaikkea diplomaattista, taloudellista ja pehmeää voimaaan vuorovaikutuksessa Afrikan valtioiden kanssa jakaakseen viestin Putinin tavoitteista mantereelle. 

Jokaista vipua on käytettävä, jotta Zelenskyyn "rauhankaava" toteutuu ja Putinin tavoitteet pidetään kurissa. Yli 160 maata on kutsuttu mukaan, ja johtajat pyrkivät rakentamaan yhteisen rauhankehyksen, joka pyrkii poistamaan asevarmuuden ja sallimaan Ukrainasta tulevan viljan jatkaa miljoonien nostamista pois välittömästä nälänhädän vaarasta. 

Kun Euroopan unioni jatkaa laajempia ponnistelujaan tukeakseen Ukrainaa taistelukentällä, on aika laajentaa tätä painopistettä ja tehdä kaikkensa lopettaakseen presidentti Putinin laajemman maailmanlaajuisen nälän aseistamisen.  

Siksi kehotan Euroopan komissiota täyttämään johtavan maailmanlaajuisen roolinsa virallisessa kehitysavussa ilmoittamalla tulevassa rauhanhuippukokouksessa merkittävän, vähintään 200 miljoonan euron panoksensa Ukrainan viljaa -aloitteeseen sen kansainvälisistä kumppanuuksista. humanitaarisen avun ja laajentumisen rahoitusosuudet, jotka vastaisivat kaikkien muiden avunantajien jo lupaamia osuuksia. 

Välittämällä selkeän tukiviestin ja noudattamalla näitä sanoja teoin Saksa ja muut Euroopan johtajat voivat tukea miljoonia nälänhädän uhalla maailmanlaajuisesti ja tehdä lopun Putinin yrityksistä ajaa kiila Afrikan ja Euroopan välille. 

Neven Mimica on Ukrainan presidentti Zelenskyy's Grainin hyvän tahdon lähettiläs. Hän on a kroaatti entinen varapääministeri ja diplomaatti, joka toimi kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityksestä vastaava Euroopan komission jäsen alkaen 2014 ja 2019.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa