Liity verkostomme!

Venäjä

EU on ilmoittanut lähettäneensä Ukrainaan 220,000 XNUMX tykistöä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unionin maat ovat toimittaneet 220,000 22 tykistön patruunaa Ukrainalle osana kaksi kuukautta sitten käynnistettyä uraauurtavaa suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on lisätä ammusten toimitusta Kiovaan Venäjän hyökkääjien torjumiseksi, EU:n ulkopolitiikan johtaja sanoi maanantaina (XNUMX. toukokuuta).

Josep Borrell sanoi, että EU-maat ovat toimittaneet myös 1,300 1 ohjusta osana järjestelmää. He ovat oikealla tiellä saavuttaakseen tavoitteen toimittaa miljoona kappaletta kalenterivuoden aikana, vaikka jotkin EU-maat eivät hyväksy tätä tavoitetta.

Borrell, joka ilmoitti luvut EU:n puolustusministerien kokouksen jälkeen Brysselissä, sanoi toimittajille, että "seuraavat päivät ovat strategisesti ratkaisevia Ukrainan sodan kannalta".

EU suostui ampumatarvikejärjestelmään sen jälkeen, kun Kiova ilmoitti tarvitsevansa kipeästi tykistöammuksia, koska Venäjän hyökkäys oli johtanut kulumissotaan, jossa tuhansia ammuksia ammuttiin joka päivä.

EU-suunnitelman kolme elementtiä, yhteensä vähintään 2 miljardia euroa, liittyvät kaikki taloudellisiin kannustimiin. Kaksi ensimmäistä elementtiä tarjoavat osittaisen korvauksen aseista ja ampumatarvikkeista, jotka lähetettiin Ukrainaan Euroopan rauhanrahaston avulla.

Suunnitelma oli ensimmäinen kerta, kun EU rahoitti laajaa yhteishankintaa aseisiin. Se heijasti myös sitä tosiasiaa, että EU on nyt paljon enemmän mukana sotilasasioissa sen jälkeen, kun Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan helmikuussa 2022.

Suunnitelmassa on kolme elementtiä. Ensinnäkin se rohkaisee EU:n jäsenvaltioita lähettämään ammusvarastonsa. Toiseksi se tarjoaa maille kannustimia yhteistilausten tekemiseen. Kolmanneksi se auttaa aseyrityksiä lisäämään tuotantokapasiteettia.

Mainos

Borrell ilmoitti, että ensimmäisen suunnitelman mukaiset 220,000 XNUMX kuorta olivat Borrell. Viranomaisten mukaan toisen suunnitelman mukainen ensimmäinen yhteishankintasopimus on tarkoitus allekirjoittaa tänä kesänä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa