Liity verkostomme!

Ukraina

Ukraina vuoden kuluttua: Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat energianäkymistä komission ja IEA:n kanssa  

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Puhujat korostivat, että vaikka EU onnistui säästämään energiaa ja monipuolistamaan tarjontaansa, sen on nyt kehitettävä omaa tuotantoaan ja mukauduttava uuteen energiatodellisuuteen.

Voit katsoa nauhoituksen keskustelu ja lehdistötilaisuus.

Kokouksessa teollisuus-, tutkimus- ja energiakomitea (ITRE) puhujat arvioivat energiamarkkinoiden tilannetta vuosi Venäjän Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen ja keskustelivat tulevaisuuden näkymistä.

ITRE-valiokunnan puheenjohtaja Cristian BuÈ oi (EPP, RO) sanoi: "On varmaa, että maailma sellaisena kuin me sen tunsimme, on muuttunut ja että Venäjän jo vuodesta 2021 lähtien toteuttamalla energian aseistamisella on ollut valtavia seurauksia maailmassa yleensä, mutta erityisesti Euroopan unionissa.

"Siksi on tärkeää, että tilanteessa, jossa joudumme kohtaamaan toimitusvarmuuteen, nouseviin energiahintoihin ja infrastruktuurin pullonkauloihin liittyviä haasteita, on tärkeää pitää mielessä, että tämä kriisi ei ole ohi. jo toteutetut toimet ja varmistamme, että toimialamme pysyy kilpailukykyisenä."

Energiakomissaari Kadri Simson (kuvassa) sanoi: "Komissio esitteli vuosi sitten REPowerEU-suunnitelman riippuvuutemme lopettamiseksi venäläisistä fossiilisista polttoaineista ja lähteiden monipuolistamiseksi. Olemme sittemmin sanktioineet hiiltä ja öljyä ja vähentäneet kaasun tuontiamme dramaattisesti – pitäen samalla linjaa sitoumuksissamme. Euroopan vihreä sopimus. Itse asiassa hiilidioksidipäästöt laskivat Euroopassa viime vuonna 2.5 % Kansainvälisen energiajärjestön mukaan. Tämän saavuttaminen on ollut yhteistä työtä - Euroopan parlamentti on tärkeä liittolainen työssämme, joka on kaukana Haluan myös kiittää miljoonia eurooppalaisia, jotka osoittivat solidaarisuutta ja yhtenäisyyttä muuttamalla elämäntapojaan, kun Eurooppaa koetteli vakavin energiakriisi vuosikymmeniin."

Kansainvälinen energiavirasto Pääjohtaja Fatih Birol "Eurooppa on kiitettävä siitä, miten se on kestänyt energiakriisin, erityisesti sen suhteen, kuinka se on vähentänyt riippuvuuttaan Venäjän energiasta ja päästöjään – samalla kun se on hallinnut sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia. Mutta ei ole varaa tyytyväisyyteen. Maakaasutoimitusten turvaaminen voi olla vieläkin haastavampaa ensi talvena, ja paljon on vielä tehtävä Euroopan puhtaan teknologian teollisuuspohjan vahvistamiseksi."

Mainos

Keskustelun aikana mepit korostivat tarvetta panostaa enemmän energiatehokkuustoimiin, jotka ovat tärkeä osa EU:n politiikkayhdistelmää. Useat parlamentin jäsenet vaativat lyhyen aikavälin toimenpiteitä kotitalouksien ja pienyritysten energiahintojen alentamiseksi. Toiset sanoivat, että pyrkimykset varmistaa kaasutoimitukset eivät saisi vaimentaa investointeja uusiutuviin energialähteisiin. Jotkut parlamentin jäsenet varoittivat myös markkinoiden interventioiden mahdollisista vaikutuksista tai energiariippuvuuden vaihtamisesta toiseen, kun on kyse EU:n kasvavasta nesteytetyn maakaasun tuonnista.

Tausta

Venäjän sodan Ukrainaa vastaan, Venäjältä Eurooppaan suuntautuvien kaasutoimitusten romahtamisen ja energiamarkkinoiden heikkenemisen myötä EU otti vuoden 2022 aikana käyttöön joukon hätätoimenpiteitä: strategisten reservien kiireellinen täyttäminen, The REpowerEU suunnitelma, energiansäästötoimenpiteet, Ja väliaikainen mekanismi liiallisten kaasunhintojen rajoittamiseksi. Muita toimenpiteitä odotetaan esitettävän tai hyväksyttävän tulevina viikkoina, kuten a uudistaa Euroopan sähkömarkkinoita, Sekä helpottaa uusiutuvan energian käyttöönottoa.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa