Liity verkostomme!

Ukraina

Ukrainan parlamentaarikot vetoavat Euroopan unioniin vaatien pakotteita Putinin kaasuoligarkkia Makarovia vastaan.

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan kansanedustaja Nikolai Tištšenko, Ukrainan suurimman parlamentaarisen ryhmän «Kansan palvelija» varapuheenjohtaja, on vedonnut EU:n virkamiehiin vaatimalla sanktioiden määräämistä Areti International Groupin omistajaa venäläistä oligarkkia Igor Makarovia (kuvassa) vastaan..

"Makarov on ollut pitkäaikainen osallistuja Ukrainan korruptiokaasusuunnitelmiin. Hänen legendaarinen Itera-yhtiönsä (nykyinen Areti) on tienannut vuosikymmeniä rahaa kaasunvälityksellä Turkmenistanin, Venäjän federaation ja Ukrainan välillä. Bakain (Ukrainan kaasumonopolin Naftogazin ensimmäinen johtaja) ajoista Makarov on menestyksekkäästi korruptoinut Naftogazin johtajia. Kysymys on myös Vitrenkolle (Naftogazin nykyinen johtaja), joka valmistautuu häpeälliseen irtisanomiseen." - Tishchenko totesi.

Britannia on asettanut tällä viikolla 92 sanktiota vastauksena Venäjän hallinnon valheisiin kansanäänestyksiin neljällä Ukrainan alueella. Igor Makarov, öljy- ja kaasualan suuren sijoittajan Areti International Groupin toimitusjohtaja ja omistaja sekä Iteran, Venäjän ensimmäisen itsenäisen kaasuyhtiön, ennen kuin valtion omistama Rosneft osti sen, perustaja, on esillä oikeusministeriössä. Lehdistötiedote. Makarovin omaisuudeksi arvioidaan 4 miljardia puntaa. Aiemmin Makarovia vastaan ​​asetettiin pakotteita Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa.

Vetoan EU:n toimielinten virkamiehiin, Makarov on yksi Venäjän Ukrainaa-vastaisen sotilaallisen hyökkäyksen tärkeimmistä sponsoreista. Hänen kampanjoissaan louhittuja hiilivetyjä käytetään energian kiristämiseen Euroopassa. Hän maksaa miljardeja Venäjän budjettiin, joilla rahoitetaan Venäjän terrorismia. Lopetetaan tämä. Tarvitsemme eurooppalaisia ​​pakotteita Makarovia vastaan. - kirjoitti Nikolai Tištšenko.

Vuosi sitten Itävallassa liittokansleri, oikeistolaisen vapauspuolueen johtaja Heinz-Christian Strache erotettiin ja asetettiin oikeuden eteen, syytettynä korruptiosuhteista Igor Makaroviin. Itävallan tiedotusvälineissä tämä skandaali esiintyi nimellä "Ibizagate".

Vuonna 2013 Rosneft maksoi 2.9 miljardia dollaria 49 prosentista Iterasta, joista 1.8 miljardia dollaria henkilökohtaisesti Makaroville. Rosneftin kaasuomaisuuden myynnin jälkeen Makarov antoi yritykselleen uuden nimen kääntäen sanan "Itera", nyt sen nimi on "Areti". Helmikuun 2022 lopussa Areti myi 10 % kanadalaisesta kaasuntuottajasta Spartan Delta Corp.:sta 121.5 miljoonalla dollarilla. Yksi kaupan tavoitteista on vähentää Spartanin poliittista ja taloudellista vaikutusvaltaa, josta Aretilla on jäljellä 8.4 prosenttia.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa