Liity verkostomme!

Ukraina

Ukraina vaatii lisää lännen aseita Venäjän takaiskun jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski kehotti länttä nopeuttamaan asejärjestelmien toimituksia, kun Ukrainan joukot siirtyvät lujittamaan hallintaansa suuressa osassa Venäjältä vallattua koillista aluetta.

Sen jälkeen kun Moskova hylkäsi päälinnakensa Koillis-Ukrainassa lauantaina (10. syyskuuta), mikä merkitsi sen pahinta tappiota sitten sodan alkupäivien, Ukrainan joukot ovat valloittaneet takaisin kymmeniä kaupunkeja hämmästyttävällä muutoksella taistelukentällä.

Eräs Yhdysvaltain armeijan korkea virkamies sanoi, että Venäjä on suurelta osin luovuttanut aluetta lähellä Harkovaa koillisessa ja vetänyt monia joukkojaan takaisin rajan yli.

Washington ja sen liittolaiset ovat toimittaneet Ukrainalle miljardeja dollareita aseita, jotka Kiovan mukaan ovat auttaneet rajoittamaan Venäjän voittoja. Zelenski sanoi videopuheessaan myöhään maanantaina, että Ukrainan ja lännen on "vahvistettava yhteistyötä Venäjän terrorin voittamiseksi".

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi, että Ukrainan joukot ovat saavuttaneet "merkittävää edistystä" lännen tuella.

"Se, mitä he ovat tehneet, on hyvin systemaattisesti suunniteltua ja tietysti se on hyötynyt merkittävästä tuesta Yhdysvalloista ja monilta muilta mailta sen varmistamisessa, että Ukrainalla on käsissään laitteet, joita se tarvitsee tämän vastahyökkäyksen nostamiseen", Blinken sanoi. tiedotustilaisuus Mexico Cityssä.

Washington ilmoitti viime viikolla uusimmasta aseohjelmastaan ​​Ukrainaa varten, mukaan lukien ammukset HIMARS-raketintorjuntajärjestelmiin, ja on aiemmin lähettänyt Ukrainalle NASAMS-maa-ilma-ohjusjärjestelmiä, jotka pystyvät ampumaan alas lentokoneita.

Mainos

Zelenski sanoi, että Ukraina oli vallannut takaisin noin 6,000 2,400 neliökilometriä (600,000 XNUMX neliökilometriä) aluetta, mikä on siivu Ukrainan noin XNUMX XNUMX neliökilometrin kokonaismaamassasta. Takaisin valloitettu maa on suunnilleen yhtä suuri kuin Länsirannan ja Gazan yhteenlaskettu alue.

Venäjä on ottanut hallintaansa noin viidenneksen Ukrainasta sen jälkeen, kun sen joukot hyökkäsivät 24. helmikuuta.

VENÄJÄ HILJÄÄ

Presidentti Vladimir Putin ja hänen korkeat virkamiehensä ovat olleet suurelta osin hiljaa Venäjän joukkojen pahimman tappion edessä sitten huhtikuun, jolloin ne karkotettiin Kiovan esikaupunkialueelta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sivuutti maanantaina toimittajan kysymyksen siitä, luottaako Putin edelleen sotilasjohtoon.

"Erityinen sotilasoperaatio jatkuu. Ja se jatkuu, kunnes alun perin asetetut tavoitteet saavutetaan", Peskov sanoi.

Putin näytettiin valtion televisiossa maanantaina (12. syyskuuta) johtamassa talouskokousta, jossa hän sanoi, että Venäjä kestää hyvin länsimaisten pakotteiden edessä.

"Taloudellinen blitzkrieg-taktiikka, hyökkäys, johon he olivat varautuneet, eivät toimineet", hän sanoi.

Sony Music liittyi Venäjältä poistuvien globaalien yritysten joukkoon ja ilmoitti tiistaina (13. syyskuuta) siirtävänsä liiketoiminnan ja muusikot paikalliselle johdolle Ukrainan konfliktin vuoksi.

"Koska sodalla on edelleen tuhoisa humanitaarinen vaikutus Ukrainassa ja Venäjää vastaan ​​asetetut sanktiot lisääntyvät edelleen, emme voi enää ylläpitää läsnäoloa Venäjällä", Sony Music sanoi lausunnossaan.

Sota Ukrainassa, joka on merkittävä viljan toimittaja, on myös nostanut maailman ruokien hintoja.

Kansainvälisen valuuttarahaston johtokunta, painostettuna antamaan hätärahoitusta elintarvikkeiden hintasokkeista kärsiville maille, tarkasteli maanantaina suunnitelmaa, joka auttaisi Ukrainaa ja muita Venäjän sodan koettelemia maita, asiaa tuntevat lähteet kertoivat Reutersille.

"IHMISET OVAT iloisia"

Kun tuhannet venäläisjoukot vetäytyivät perään jättäen jälkeensä ammuksia ja varusteita, Venäjä ampui ohjuksia voimalaitoksiin, mikä aiheutti sähkökatkoja Harkovassa ja viereisillä Poltavan ja Sumyn alueilla.

Asuinalueiden ja infrastruktuurin pommitukset aiheuttivat tulipaloja kaupungissa koko päivän maanantaina, alueellinen pelastuspalvelu kertoi Facebookissa.

Pommitukset Venäjän hallussa olevan Zaporizhzhian ydinvoimalan ympärillä ovat herättäneet vakavaa huolta radioaktiivisen katastrofin vaarasta. YK:n atomivalvontajärjestö on ehdottanut suojavyöhykkeen luomista Euroopan suurimman ydinvoimalan ympärille, ja molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita, IAEA:n päällikkö sanoi.

"Pelaamme tulella", Rafael Grossi sanoi toimittajille." Emme voi jatkaa tilanteessa, jossa olemme askeleen päässä ydinonnettomuudesta. Zaporizhzhian voimalaitoksen turvallisuus roikkuu langan varrella."

Britannian puolustusministeriö sanoi, että Moskova kamppailee tuodakseen varoja etelään, missä Ukraina yrittää eristää tuhansia venäläisiä sotilaita Dnipro-joen länsirannalla, mikä pakotti useimmat venäläiset joukot keskittymään "hätäpuolustustoimiin".

Ukrainan eteläinen komento sanoi, että sen joukot valtasivat takaisin 500 neliökilometriä aluetta etelässä, tappaen 59 venäläissotilasta viimeisen 24 tunnin aikana ja tuhoaneen 20 varustetta.

Siellä tilannetta ei voitu vahvistaa itsenäisesti.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Oleksiy Aretovych sanoi, että Ukrainan joukot edistyvät Donetskissa ja ylittivät Siverski Donets -joen uhkaamalla valloittaa takaisin tärkeitä kaupunkeja, jotka Venäjän joukot menettivät viikkoja kestäneiden raskaiden taistelujen jälkeen kesä- ja heinäkuussa.

Kun Ukrainan joukot pyyhkäisivät lähemmäksi venäläisten joukkojen valtaamaa aluetta pohjoisessa, iloiset asukkaat palasivat etulinjan kyliinsä ensimmäistä kertaa kuukausiin.

""Ihmiset itkevät, ihmiset ovat iloisia, tietysti. Kuinka he eivät olisi iloisia!" sanoi eläkkeellä oleva englannin opettaja Zoya, 76, nyt hiljaisessa Zolochivin kylässä, Harkovista pohjoiseen ja 18 km:n päässä Venäjän rajalta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa