Liity verkostomme!

Ukraina

Hybridiuhkien neutralointi ei ole mahdollista ilman valtion ja kansan välisen luottamuksen vahvistamista – Viktor Berezenko, Kognitiivisen mallinnuksen instituutin perustaja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Populismin nousu eri puolilla maailmaa, myös länsimaissa, osoittaa poliittisten yhteisöjen yhteiskunnallis-poliittisen polarisoitumisen lisääntymistä. Tämä johtaa harmonian horjuttamiseen yhteiskunnan tasolla, mutta myös koko yhteiskuntapoliittisen rakenteen horjuttamiseen, mikä vaikeuttaa yksimielisyyden saavuttamista päätöksenteossa kaikilla tasoilla. Tämä todettiin aikana 31. talousfoorumi (Karpacz, Puola) Viktor Berezenko, Kiovassa toimivan yrityksen perustaja Kognitiivisen mallinnuksen instituutti ja sen kansainvälinen sivukonttori Brysselissä Globaalin muutoksen instituutti - kirjoittaa Viktor Berezenko, Kognitiivisen mallinnuksen instituutin perustaja.

Polarisaatio luo jakautumista ja johtaa kriiseihin, mellakoihin ja protesteihin. Se luo edellytykset autoritaaristen johtajien syntymiselle ja antidemokraattisten aloitteiden toteuttamiselle. 

"Modernin yhteiskunnan informaatiotulva tarjoaa hedelmällisen maaperän polarisoituneille poliittisille uskomuksille, jotka johtuvat vahvistusharhasta: kansalaiset altistavat itsensä valikoivasti tiedolle, joka vahvistaa heidän olemassa olevia poliittisia vakaumuksiaan, mikä polarisoi nämä uskomukset ja lisää luottamusta niihin.", sanoo Viktor Berzenko.

Euroopan sota korosti tätä jälleen kerran. Ennen sotaa Ukraina oli yksi maailman suurimmista viljan viejistä. Vihollisuuksien puhjettua ukrainalaisten tuotteiden vienti maailmanmarkkinoille pysähtyi: Venäjän armeija esti Ukrainan satamat Mustalla ja Azovinmerellä. Diplomaatteja ja virkamiehiä kaikkialta maailmasta osallistuivat toimitusten jatkamista koskevaan kysymykseen.

Venäjän propaganda yritti syyttää Ukrainaa maailmanlaajuisen ruokakriisin luomisesta. Tiedotuspaineesta huolimatta Ukrainan infrastruktuuriministeriö ministeri Alexander Kubrakovin johdolla onnistui sekä teknisesti että viestinnän tasolla. Erityisesti Ukrainan satamiin saapui yli 100 alusta ja 2.4 miljoonaa tonnia ukrainalaista viljaa kuljetettiin globaaleille markkinoille. Tiedotusvälineissä ilmestyi päivittäin tietoa tavaroiden lähetyksistä Ukrainasta "viljakäytävän" puitteissa. Ukraina voittaa paitsi tiedollisesti, myös taistelukentällä ja kriittisten infrastruktuuritehtävien ratkaisemisen tasolla.

”Luottamuksen rakentaminen, palauttaminen ja vahvistaminen on edelleen ratkaisevan tärkeää, jotta saavutetaan pitkän aikavälin kestokyky kansallista ja yhteiskunnallista turvallisuutta vakavasti heikentäviä hybridiuhkia vastaan. Tämä edellyttää jatkuvia ponnisteluja rakenteiden ja politiikkojen tasolla valtion ja kansan välisten vahvojen siteiden kehittämiseksi, mitä tukevat mielekäs läpinäkyvyys, omistajuuden tunne ja osallisuutta.”, tiivistää Berezenko.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa