Liity verkostomme!

Venäjä

Ukrainan Kuleba kehottaa EU:ta kieltämään venäläiset turistit

SHARE:

Julkaistu

on

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba osallistuu G7-maiden ulkoministerien huippukokoukseen Weissenhaeuser Strandissa Saksassa 13.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kehotti Euroopan unionia kieltämään venäläiset turistit ja piti toimenpidettä tarkoituksenmukaisena, koska suurin osa venäläisistä tuki maan "kansanmurhaista hyökkäyssotaa" Kiovaa vastaan.

"Puolitoimien aika on mennyt", Kuleba sanoi, kun EU:n ulkoministerit olivat kokoontumassa Prahaan keskiviikkona (31. elokuuta) toista neuvottelupäivää varten. "Vain tiukka ja johdonmukainen politiikka voi tuottaa tuloksia."

Ministerien odotetaan sopivan viisumihelpotussopimuksen keskeyttämisestä Moskovan kanssa, mikä tarkoittaa, että venäläiset joutuvat odottamaan pidempään ja maksamaan viisumeista enemmän, kun taas blokki pysyy todennäköisesti jakautuneena EU:n suoran matkustuskiellon vuoksi.

"Venäläisten turistien ja joidenkin muiden ryhmien viisumikielto on sopiva vastaus Venäjän kansanmurhaan hyökkäyssotaan Euroopan sydämessä, jota tukee ylivoimainen
suurin osa Venäjän kansalaisista", Kuleba sanoi lausunnossaan.

Hän ehdotti myös erityisohjelman käynnistämistä venäläisille sotilaille, jotka eivät enää halua taistella Ukrainassa.

"(Viesti): pelasta itsesi ja lähde. Laske aseet, antaudu Ukrainan joukoille ja saat tilaisuuden aloittaa uusi elämä", Kuleba sanoi.

Mainos

"Olen varma, että tämä tarjous on tekemisen arvoinen, sillä vaikka yksi venäläinen sotilas laskee aseet ja päättää lähteä, se tarkoittaa pelastettuja ukrainalaisia ​​ihmishenkiä ja lähempää rauhaa", Kuleba sanoi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski kehotti tiistaina (30. elokuuta) venäläisiä sotilaita pakenemaan henkensä edestä, kun hänen joukkonsa aloittivat hyökkäyksen Etelä-Ukrainan takaisin valtaamiseksi, mutta Moskova ilmoitti torjuneensa hyökkäyksen ja aiheuttaneensa raskaita tappioita Kiovan joukoille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa