Liity verkostomme!

Venäjä

Ukraina hyökkää ydinvoimalan uhkaamisesta syytettyihin venäläisiin sotilaisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zeleskiy varoitti venäläisiä sotilaita olemaan ampumatta Euroopan suurinta ydinvoimalaa tai käyttämästä sitä tukikohtana, koska he olisivat Ukrainan joukkojen "erityinen kohde".

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on vaatinut demilitarisoidun vyöhykkeen luomista Zaporizhzhian Zaporizhian tehtaalle Etelä-Ukrainaan. Tämä on vastaus ydinkatastrofin pelkoon, joka johtuu uusien pommitusten seurauksena viime päivien aikana. Venäjä ja Ukraina ovat molemmat vastuussa.

Zelenski ei kertonut tarkempia tietoja, mutta toisti uskovansa, että Venäjä käytti laitosta, jonka se otti käyttöönsä sodan alussa, mutta jota ukrainalaiset edelleen hallinnoivat ydinkiristyksenä.

Hän totesi, että jokaisen venäläisen sotilaan, joka ampuu tehdasta tai käyttää laitosta suojana, on oltava tietoinen siitä, että hän on tiedusteluagenttemme erityinen kohde armeijamme erikoispalveluillemme.

Zaporizhzhian tehdas hallitsee Dnipro-joen etelärantaa. Venäjän hallinnassa oleva puoli on lyönyt Ukrainan hallussa olevia kaupunkeja ja kyliä toisella rannalla.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Mykhailo Podolyak syytti Venäjää "iskusta ydinvoimalan osaan, jossa Etelä-Ukrainaa käyttävä energia voidaan tuottaa".

Twitter-käyttäjä Podolyak sanoi, että tavoitteena oli "irrottaa meidät (tehdas) ja sitten syyttää Ukrainan armeijaa".

Mainos

Energoatomin mukaan tehtaan työnjohtaja kuoli venäläisten pommituksissa sunnuntaina ulkoiluttaessaan koiraansa Enerhodarissa.

Vladimir Rogov, venäläinen virkamies, kirjoitti Sähke että Ukrainan joukot olivat hyökänneet kaupunkiin ja olivat vastuussa miehen kuolemasta.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö tutkii laitosta ja on varoittanut, että jos taistelut eivät lopu, on olemassa ydinkatastrofi. Ydinteknologian asiantuntijat pelkäävät, että taistelu voi aiheuttaa vahinkoa laitoksen reaktoreille tai käytetylle polttoainealtaalle.

Taistelujen jatkuessa yhä useampi ukrainalaista viljaa kuljettanut laiva lähti tai oli valmis lähtemään osana heinäkuun lopun sopimusta, jolla pyrittiin helpottamaan maailmanlaajuista elintarvikepulaa.

Lähteiden mukaan Etiopiaan menevä lasti oli lähdössä lähipäivinä. Samaan aikaan lähteet väittivät, että ensimmäinen YK:n neuvottelema viljalaiva lähestyi Syyriaa.

"Ukrainalainen ruoka on välttämätöntä maailman selviytymiselle." Maailman elintarvikeohjelman apulaismaajohtaja Marianne Ward sanoi, että tämä on normaalin toiminnan alku nälkäisille ympäri maailmaa. Viime vuonna hätäaputoimisto osti yli 800,000.00 XNUMX tonnia viljaa Ukrainasta.

Kiova on ilmoittanut viikkojen ajan, että se suunnittelee vastahyökkäystä Zaporizhzhian ja naapurimaiden Hersonin maakuntien valtaamiseksi takaisin. Nämä ovat suurimmat alueet, jotka Venäjä valloitti helmikuun 24. päivän hyökkäyksensä jälkeen. Ne pysyvät venäläisten käsissä.

Britannian sotilastiedustelun mukaan Venäjän tavoitteena oli viime viikolla todennäköisesti suunnata yksiköt uudelleen kampanjaansa Etelä-Ukrainaa vastaan.

Britannian puolustusministeriön päivittäisen tiedustelutiedotteen Twitterin mukaan Venäjän tukemat joukot Donetskin kansantasavallan itäiseltä Donbasin alueelta jatkoivat hyökkäyksiä Donetskin pohjoisosaan.

Ukrainan armeijan komento totesi, että venäläissotilaat jatkoivat sunnuntaina hyökkäyksiä Ukrainan asemiin lähellä Avdiivkaa. Siitä on sittemmin tullut yksi Ukrainan joukkojen etuvartioista Donetskissa.

Päivittäisessä tiedotustilaisuudessa Venäjä ilmoitti ottaneensa hallintaansa Udyn Itä-Kharkovassa, kylässä, jota venäläiset joukot pommittavat jatkuvasti.

Reuters ei pystynyt itsenäisesti varmistamaan taistelukentän tilejä.

Venäjä kuvailee hyökkäystään Ukrainaan "erityissotilaallisiksi operaatioiksi" Ukrainan demilitarisoimiseksi ja "denatsifioimiseksi". Moskova ja Washington ovat laskeneet alamäkeen, ja Venäjä on varoittanut voivansa katkaista suhteet.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa