Liity verkostomme!

general

Yhdysvallat lähettää 4.5 miljardia dollaria lisää Ukrainaan budjettitarpeisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan ja Yhdysvaltojen kansalliset liput liehuvat poliisin koulutustukikohdan alueella Ukrainan Kiovan ulkopuolella 6.

Yhdysvallat antaa Ukrainan hallitukselle 4.5 miljardia dollaria lisää, mikä nostaa sen kokonaisbudjettituen Venäjän helmikuun hyökkäyksen jälkeen 8.5 miljardiin dollariin, Yhdysvaltain kansainvälinen kehitysvirasto sanoi maanantaina 8. elokuuta.

Rahoitus, joka on koordinoitu Yhdysvaltain valtiovarainministeriön kanssa Maailmanpankin kautta, menee Ukrainan hallitukselle erissä alkaen 3 miljardin dollarin maksusta elokuussa, USAID, International Development Agency sanoi.

Se seuraa aiempia siirtoja 1.7 miljardia dollaria heinäkuussa ja 1.3 miljardia dollaria kesäkuussa, USAID sanoi. Washington on myös antanut miljardeja dollareita sotilaallista ja turvallista tukea. Pentagon ilmoitti maanantaina miljardin dollarin aseapupaketista.

Kaiken kaikkiaan Yhdysvallat on lahjoittanut Ukrainalle tänä vuonna yli 18 miljardia dollaria.

Uusilla budjettivaroilla on tarkoitus auttaa Ukrainan hallitusta ylläpitämään keskeisiä tehtäviä, mukaan lukien sosiaalinen ja taloudellinen apu kasvavalle köyhälle väestölle, vammaisille lapsille ja miljoonille maan sisällä siirtymään joutuneille henkilöille sodan edetessä.

Ukrainan viranomaiset arvioivat, että maalla on 5 miljardin dollarin vaje kuukaudessa - eli 2.5 % sotaa edeltävästä bruttokansantuotteesta - sodan kustannusten ja verotulojen pienenemisen vuoksi. Taloustieteilijät sanovat, että se kasvattaa Ukrainan vuotuisen alijäämän 25 prosenttiin suhteessa BKT:hen, kun se ennen konfliktia oli 3.5 prosenttia.

Maailmanpankki arvioi, että 55 prosenttia ukrainalaisista elää köyhyydessä vuoden 2023 loppuun mennessä sodan ja suuren siirtymään joutuneiden ihmisten määrän vuoksi, kun vastaava luku ennen sodan alkua oli 2.5 prosenttia.

Mainos

USAID sanoi, että Yhdysvaltain budjettituki on auttanut Ukrainan hallitusta pitämään kaasun ja sähkön virtaamisen sairaaloihin, kouluihin ja muuhun kriittiseen infrastruktuuriin ja toimittamaan kiireellisesti tarvittavia humanitaarisia tarvikkeita kansalaisille.

Varoilla on maksettu myös terveydenhuollon työntekijöitä, opettajia ja muita virkamiehiä.

USAID sanoi, että Maailmanpankki on ottanut käyttöön vankat suojatoimet sekä USAID:n rahoittamat, Ukrainan hallitukseen upotetut kolmannen osapuolen vartijat varmistaakseen, että varat ohjataan sinne, missä ne on tarkoitettu menemään.

"Tämä taloudellinen apu on ratkaisevan tärkeää Ukrainan kansan tukemisessa heidän puolustaessaan demokratiaan Venäjän provosoimatonta hyökkäyssotaa vastaan", Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen sanoi lausunnossaan.

Uutta käteistä Ukrainalle tulee, kun sota, jota Venäjä kutsuu "erityissotaoperaatioksi", ulottuu kuudenteen kuukauteen, miljoonat ukrainalaiset ovat joutuneet siirtymään ja viranomaiset varoittavat todennäköisestä kaasupulasta talvella.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa