Liity verkostomme!

general

Ukraina sanoo joukkonsa etenevän kohti Iziumia taistelujen raivotessa Donbasissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän sotilasiskujen jatkuessa Ukrainassa poliisit seisovat tuhoutuneen auton vieressä. Tämä on Kharkova, Ukraina, 8. elokuuta 2022.

Ukraina raportoi Venäjän voimakkaasta pommituksesta rintamalla tiistaina (9. elokuuta), kun molemmat osapuolet ovat syyllistyneet viikonlopun iskuun Zaporizhzhian ytimeen. Tämä herätti kansainvälistä huolta mahdollisesta atomikatastrofista.

Donetskin lähellä käytiin rintama-alueilla voimakkaita taisteluita. Ukrainan viranomaiset sanoivat, että venäläiset joukot käynnistivät hyökkäysaaltoja ottaakseen hallintaansa Donbasin alueen, joka on teollistunut.

"Tilanne on alueella erittäin jännittynyt. Etulinjaa pommitetaan jatkuvasti. Myös Ukrainan televisio kuuli Donetskin alueen kuvernööri Pavlo Kyrylenkon puhuvan vihollisen ilmaiskuista.

"Vihollinen ei menesty. Donetsk pitää kiinni."

Koillisessa Ukrainan joukot valtasivat Dovhenken venäläisiltä miehittäjiltä. He olivat matkalla kohti Iziumia, Ukrainan presidentin neuvonantaja Oleksiy Arestovich totesi YouTube-videolla.

Ukrainan armeijan kenraalin päivittäisen taistelukenttäraportin mukaan Kharkovissa, Harkovassa, idässä ja kaakossa olevat kaupungit olivat panssarivaunujen, tykistöjen ja rakettien hyökkäyksen kohteena.

Mainos

"Tilanne on erittäin kiehtova. Ukrainan joukot etenevät suurella menestyksellä. Venäjän yritykset saada takaisin menetetyt jalansijat eivät ole onnistuneet. Arestovich totesi, että Ukraina saattaa päätyä "piirittämään" heidät.

Ukrainan joukot yrittivät tukkia Venäjän syöttölinjat kohdistamalla Antonovskin sillan kaakossa Dnipro-joen yli Hersonin alueella.

Juri Sobolevski (Khersonin alueneuvoston apulaisjohtaja) sanoi Telegramissa, että silta vaurioitui vakavasti "yön yön toimien" vuoksi.

Venäjä kuvailee sotaa "erityissotilaallisiksi operaatioiksi".

YK:n päällikkö Antonio Guterres kutsui maanantaina kaikkia ydinvoimalaa vastaan ​​kohdistuvia hyökkäyksiä "itsemurhaksi"; hän vaati, että YK:n ydintarkastajat pääsevät Zaporizhzhiaan, Euroopan suurimmalle ydinvoimalaitokselle.

Hyökkäävät venäläiset joukot valloittivat Zaporizhzhian alueen Etelä-Ukrainassa maaliskuussa. Sen jälkeen paikkaan iski ilman, että sen reaktorit vaurioituivat. Tämä alue sisältää Khersonin kaupungin, joka on Ukrainan vastahyökkäyksen kohteena.

Ukraina pyysi kompleksin demilitarisoimista ja Kansainvälisen atomienergiajärjestön (Yhdysvaltojen ydinvoimajärjestö) pääsyä sisään. Venäjä väitti myös kannattavansa IAEA:n matkaa, jonka estämisestä se syytti Ukrainaa.

Molemmat osapuolet syyttivät toisiaan viikonloppuhyökkäyksistä kompleksiin. Sitä hallinnoivat edelleen ukrainalaiset teknikot. Ukraina väitti, että kolme säteilyanturia oli vaurioitunut ja kaksi työntekijää loukkaantui sirpaleilla.

Petro Kotin (Ukrainalaisen ydinvoimayhtiön Energoatomin johtaja) kertoi, että paikalla oli 500 venäläissotilasta ja 50 kappaletta raskasta konetta, mukaan lukien kuorma-autot ja tankit.

Hän vaati rauhanturvaajien lähettämistä laitokselle johtamaan sitä ja varoitti mahdollisuudesta, että ammukset iskevät kuuteen käytettyä radioaktiivista ydinpolttoainetta sisältävään konttiin.

Venäjän puolustusministeriö väitti, että ukrainalaiset hyökkääjät olivat aiheuttaneet vaurioita voimalan voimalinjoille. Sitten se määräsi sen vähentämään kahden reaktorin tuotantoa "häiriöiden estämiseksi".

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski vaati nettivideolla länsimaisten pakotteiden määräämistä Venäjän ydinteollisuudelle. "Ydinkatastrofin vaaran luomisesta", hän sanoi.

Tohtori Mark Wenman (ydinasiantuntija Imperial Collegessa Lontoossa) vähätteli suurten onnettomuuksien mahdollisuutta ja totesi, että Zaporizhzhian laitokset olivat kestäviä ja että käytetty polttoaine oli hyvin suojattu.

Washington on lisännyt sotilaallista ja verotuksellista tukeaan Ukrainalle lähettämällä 4.5 miljardia dollaria taloudellista apua ja miljardi dollaria aseisiin. Tämä sisältää pitkän kantaman rakettiammukset ja panssaroidut lääkintäkuljetusajoneuvot.

Yhdysvallat lahjoitti Ukrainalle tänä vuonna yhteensä 18 miljardia dollaria.

Yhdysvallat määräsi taloudellisia pakotteita presidentti Vladimir Putinia ja Kremliä vastaan ​​kaataessaan rahaa ja aseita Ukrainaan.

Syyttäjät sanoivat maanantaina, että yhdysvaltalainen tuomari valtuutti syyttäjät takavarikoimaan 90 miljoonan dollarin Airbusin (AIR.PA). pakotteen alaisen venäläisen oligarkin Andrei Skochin lentokone.

Vuonna 2018 Yhdysvaltain valtiovarainministeriö sanktioi Skochia hänen väitetyistä yhteyksistään venäläisiin järjestäytyneisiin rikollisryhmiin. Venäjän hyökkäyksen jälkeen Skochiin kohdistettiin lisäpakotteita.

Oikeuspaperien mukaan kone on tällä hetkellä Kazakstanissa. Yhdysvaltain Kazakstanin suurlähetystö ei vastannut kommenttipyyntöömme.

Venäjä väittää suorittavansa "erityisiä sotilasoperaatioita" Ukrainassa kansallismielisten poistamiseksi ja venäjänkielisten yhteisöjen suojelemiseksi. Länsi ja Ukraina kuvailevat Venäjän toimia Ukrainassa provosoimattomaksi sodaksi aggressiota vastaan.

Konfliktit ovat siirtäneet miljoonia ihmisiä kotiseudultaan, jättäneet tuhansia kuolleita ja tuhonneet kaupunkeja, kyliä ja kyliä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa