Liity verkostomme!

terveys

Ukraina: 1,000 XNUMX ukrainalaista potilasta siirrettiin eurooppalaisiin sairaaloihin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU on 5. elokuuta mennessä onnistuneesti koordinoinut 1,000 XNUMX ukrainalaisen potilaan lääketieteellistä evakuointia Pelastuspalvelumekanismi tarjota heille erikoissairaanhoitoa sairaaloissa ympäri Eurooppaa.

Kun haavoittuneiden määrä Ukrainassa kasvaa päivä päivältä, paikallisilla sairaaloilla on vaikeuksia pysyä kysynnän tahdissa. Samaan aikaan Puola, Moldova ja Slovakia ovat pyytäneet maistaan ​​tukea lääketieteellisiin evakuointioperaatioihin (MEDEVAC), koska ihmismäärä on suuri. Paikallisiin sairaaloihin kohdistuvan paineen lieventämiseksi EU on 11. maaliskuuta alkaen koordinoinut potilaiden siirtoja muihin Euroopan maihin, joissa on vapaata sairaalakapasiteettia.

Potilaita on siirretty 18 maahan: Saksa, Ranska, Irlanti, Italia, Tanska, Ruotsi, Romania, Luxemburg, Belgia, Espanja, Portugali, Hollanti, Itävalta, Norja, Liettua, Suomi, Puola ja Tšekki. Viimeaikaiset leikkaukset sisältävät kahden potilaan siirron Tšekkiin 3. elokuuta ja 15 potilasta evakuoitiin Saksaan, neljä potilasta Alankomaihin ja 2 potilasta Norjaan 4. elokuuta.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Venäjän perusteeton sota Ukrainassa ajaa Ukrainan terveydenhuoltojärjestelmät murtumispisteeseen. EU on tehostanut toimintaansa auttaakseen Ukrainaa selviytymään pilviin kasvavista lääketieteellisistä tarpeista. Sen lisäksi, että toimitamme lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita Ukrainaan pelastuspalvelumekanismimme kautta, koordinoimme myös lääketieteellisiä evakuointia. 1,000 ukrainalaista potilasta on siirretty sairaaloihin 18 Euroopan maassa. Haluan kiittää kaikkia maita, jotka toivottavat ukrainalaiset potilaat tervetulleiksi tänä kriittisenä aikana. EU:n solidaarisuus pelastaa ihmishenkiä."

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "EU on alusta alkaen työskennellyt väsymättä tukeakseen Ukrainaa ja sen kansaa Venäjän julman sotilaallisen hyökkäyksen edessä. Osana tätä EU:n pelastuspalvelumekanismi on mahdollistanut kiireellistä hoitoa ja hoitoa tarvitsevien potilaiden saannin sairaaloissa eri puolilla EU:ta, samalla kun se on vähentänyt painetta Ukrainan naapurimaiden terveydenhuoltojärjestelmiin. Tämä on todellista eurooppalaista solidaarisuutta toiminnassa. Yhdessä Ukrainan viranomaisten kanssa tutkimme myös tapoja saada potilaat takaisin kotiin hoidon päätyttyä, jos he niin haluavat. Tämä hengenpelastustyö jatkuu, samoin kuin EU:n horjumaton sitoutuminen Ukrainan tukemiseen. 

Tausta

EU:n pelastuspalvelumekanismi tukee lääketieteellisiä evakuointeja taloudellisesti ja toiminnallisesti. MEDEVAC-siirtojärjestelmä tukee kelpoisuuskriteerit täyttävien potilaiden siirtoa, olivatpa he sitten kroonisesti sairaita tai sodassa haavoittuneita. Mekanismi antaa komissiolle mahdollisuuden raportoida Ukrainan viranomaisille, mihin EU/ETA-maihin potilaita on siirretty. Potilastietojen turvallisen siirron vuoksi potilaiden terveystiedot jaetaan EWRS-järjestelmän (Early Warning and Response System) avulla.

Mainos

Lisätietoja

EU:n pelastuspalvelu ja humanitaarinen apu Ukrainalle

EU: n pelastuspalvelumekanismin

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa