Liity verkostomme!

Ukraina

Presidentti Metsola: "Mahdollisuus muuttaa Ukrainaa"  

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola (Kuvassa) puhui Ukrainan Verkhovna Radassa osana maan valtiopäivän juhlia.

Arvoisa presidentti Zelenskyy,

Arvoisa presidentti Nauseda

Arvoisa puhuja Stefanchuk,

Hyvät Verkhovna Radan jäsenet,

Kiitos, että sain olla kanssasi tänään. Se on etuoikeus, mutta mikä tärkeämpää, se on minulle Euroopan parlamentin puhemiehenä velvollisuus saada jälleen kunnia puhua Verkhovna Radassa tänä tärkeänä päivänä.

Ukrainan valtiopäivä on aina tärkeä, mutta tänä vuonna vuosipäivä on saanut yhä tärkeämmän merkityksen. Koko Eurooppa viettää tätä päivää kanssasi. Solidaarisesti. Ystävyydessä ja eurooppalaisessa siteessä, jonka toivon saavan pian viralliseksi.

Mainos

Tänään ei juhlita vain Ukrainan valtion perustaa, vaan myös kaikkien ukrainalaisten rohkeutta, päättäväisyyttä ja päättäväisyyttä, jotka taistelevat Ukrainan valtiollisuuden ja sen alueellisen koskemattomuuden säilyttämiseksi. Kaikille niille, jotka ovat kuolleet ja jotka antavat henkensä edelleen.

Tämä päivä ei ole symbolinen vain Ukrainalle ja ukrainalaisille vaan koko Euroopalle. Tämä on päivä, jolloin vahvistamme sitoutumisemme Ukrainaan eurooppalaisena kansakuntana. Kansakuntana, joka on vapaa tekemään omat valintansa. Vapaa valita oman kohtalonsa. Vapaana ja ylpeänä puolustaa meitä kaikkia sitovia arvoja.

Putin haluaa tulevaisuuden – jossa historiaa voidaan kirjoittaa uudelleen, missä on vaikutuspiirit, rautaesiriput vedetään kiinni, missä voima on oikein ja missä henkilökohtainen vapaus ja ihmisarvo kielletään. Heidän toiminnallaan on selvää, että Venäjä haluaa paluuta historiaan, jonka olimme jättäneet historiankirjoihin. Menneisyys, jossa Euroopan maantieteellinen koskemattomuus ja Euroopan vapaus valita, kenen kanssa tekee yhteistyötä ja miten integroituu, asetetaan kyseenalaiseksi. Hänelle todellinen vihollinen on demokratia, vapaus ja totuus. Elämäntapamme nähdään uhkana autokratialle. Siitä on kyse.

Se on menneisyys, johon emme voi koskaan palata. Emme koskaan hyväksy Ukrainan kaltaisen rauhanomaisen ja itsenäisen eurooppalaisen maan hyökkäystä.

Emme koskaan sulje silmiämme Venäjän Ukrainan maaperällä tekemistä julmuuksista ja rikoksista. Mitä tapahtui Irpinissä, Buchassa, Mariupolissa ja niin monissa muissa kaupungeissa.

Emme koskaan unohda, että yli kuusi miljoonaa ukrainalaista joutui pakenemaan maasta ja kahdeksan miljoonaa on joutunut siirtymään maan sisällä.

Ja muistamme aina ukrainalaisten rohkeuden, uhman, vastustuksen, teidän vastarintanne, jotka taistelitte tuskan ja surun läpi inspiroidakseen maailmaa.

Ystävät, hyvät kollegat, haluan sanoa, että olemme kanssanne ja olemme kanssanne, kun alamme rakentaa uudelleen ja tehdä uutta.

Tänä itsenäiselle ja suvereenille Ukrainalle tärkeänä päivänä haluan vakuuttaa teille, että Ukraina kuuluu meille. Kansakuntien kanssa, jotka vaalivat vapauden, itsenäisyyden, demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen arvoja.

Sinun paikkasi, kuten jo Suurprinssi Volodymyr Suuri vahvisti, on Euroopan kansojen joukossa.

Ja nyt, taskulamppu on käsissäsi viedäksesi sitä pidemmälle.

Meillä olet tasavertaisten, ystävien joukossa. Seisomme Ukrainan puolella niin tragedian kuin vaurauden aikoina.

Nämä eivät ole vain sanoja.

Ehdokasvaltion aseman myöntäminen Ukrainalle 23. kesäkuuta vahvistaa sitoutumisemme kulkea rinnakkain kohti täysjäsenyyttänne Euroopan unionissa. Tie ei ehkä ole helppo, mutta Euroopan parlamentti, vahvin puolestapuhujasi, on sinua varten auttamassa sinua jokaisessa vaiheessa. Olemme valmiita antamaan asiantuntemusta ja neuvoja parlamentaarisen demokratian vahvistamiseksi. Aiomme myös edelleen tukea Verkhovna Radaa kaikella avulla, jota saatat tarvita toimiakseen sujuvasti näissä erittäin vaikeissa olosuhteissa, ja kaikella avulla, jota tarvitaan Venäjän Ukrainan sodan seurausten torjumiseksi.

Vakuutan teille Euroopan parlamentin puolesta, että omistamme kaikki käytettävissä olevat resurssit, energiat ja taitotiedon Verkhovna Radan auttamiseksi. Vahva parlamentti on ratkaisevan tärkeä minkä tahansa demokratian vakaudelle.

Ja mennään pidemmälle.

Kun olin siellä kanssanne Verkhovna Radassa 1. huhtikuuta, sanoin, että rakennamme yhdessä uudelleen Ukrainan - jokaisen kaupungin ja jokaisen kaupungin Mariupolista Irpiniin, Hersonista Harkovaan.

Tänään menen pidemmälle. Tämä on mahdollisuus muuttaa Ukrainaa. Rakentaakseen takaisin paremmin. Moderni Ukraina. Kestävä Ukraina. Kestävä Ukraina.

Ukrainan solidaarisuusrahasto yhdessä Ukrainan jälleenrakennusalustan ja Ukrainan elvytyssuunnitelman kanssa ovat yleissuunnitelmamme. Mutta tiedämme myös, että Ukraina tarvitsee resursseja eri lähteistä – kansainvälisiltä rahoituslaitoksilta, mutta myös yksityiseltä sektorilta ja jäädytetyistä varoista. Voit olla varma, että Euroopan unioni jatkaa kaikkien keinojen etsimistä tämän saavuttamiseksi.

Euroopan parlamentti yhdessä Verkhovna Radan kanssa seuraa jatkossakin tiiviisti avustus- ja jälleenrakennustoimien rahoituksen ja menojen koordinointia. Tässä yhteydessä on elintärkeää vahvistaa Ukrainan valtion instituutioita, joilla on keskeinen rooli Ukrainan Eurooppa-polun mukaisten uudistusten täytäntöönpanossa.

Ystävät, tiedämme, että te ja kansalaisenne taistelette paitsi oman vapaudenne puolesta, myös meidän vapautemme puolesta. Tiedän, kuinka tärkeää muun demokraattisen maailman on jatkaa sotilaallisen tuen antamista Ukrainalle, ja kuten lupasin sinulle ja presidentti Zelenskyille 1. huhtikuuta Kiovassa, minä ja Euroopan parlamentti teemme jatkossakin kaikkemme. nähdä sen tapahtuvan.

Arvoisa presidentti

Arvoisa puhuja,

Hyvät jäsenet,

Hyvät kollegat,

Rakkaat ystävät,

Kiitos sitoutumisestasi Eurooppaan.

Kiitos poikkeuksellisista ponnisteluistanne, merkittävästä uhrauksestanne ja henkilökohtaisista sitoumuksistanne maasi eurooppalaisen tulevaisuuden vision ylläpitämiseksi, kaikkia vastoinkäymisiä vastaan.

Kiitos kun seisot ja näytit maailmalle.

Sinä voitat.

Slava ukraina.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa