Liity verkostomme!

Moldova

Metsola: Ehdokasstatuksen myöntäminen Ukrainalle ja Moldovalle vahvistaa EU:ta 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ehdokasstatuksen myöntäminen Ukrainalle ja Moldovalle ei ainoastaan ​​vahvista kahta maata, vaan myös EU:ta, Roberta Metsola sanoi EU-johtajille. EU-asiat .

Euroopan parlamentin puhemies puhui EU-huippukokouksen alussa 23. kesäkuuta keskustellakseen Venäjän sodasta Ukrainaa vastaan ​​sekä Ukrainan, Moldovan ja Georgian EU-jäsenyyshakemuksista.

”Tiedän, ettei ole olemassa helppoja vastauksia tai helppoja päätöksiä, voit olla varma, että on vääriä, joita meidän on vältettävä”, Metsola sanoi. "Ja olisi historiallisesti väärä päätös olla myöntämättä ehdokasasemaa Ukrainalle ja Moldovalle tänään tai antaa selkeää perspektiiviä Georgialle."

Hän lisäsi: "Meidän pitäisi olla selvää, että tämä ei ole vain symbolinen teko, se vahvistaa EU:ta ja se vahvistaa Ukrainaa ja Moldovaa. Se osoittaa ihmisillemme, samoin kuin heidän, että arvomme ovat tärkeämpiä kuin retoriikka. Se toivo voi tarkoittaa tuloksia. Ja muidenkin odottavien maiden - Länsi-Balkanin - on myös nähtävä toivon johtavan tuloksiin. On aika."

Viitaten Venäjän sodan vaikutuksiin Ukrainassa eduskunnan puhemies sanoi: "Meidän on tunnustettava, että inflaatiovapaa väsymys on alkamassa, että näemme monia tapauksia, joissa kansalaistemme sietokyky sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia kohtaan on hiipumassa ja meidän on työnnettävä takaisin kovemmin. Meidän on torjuttava Kremlin kertomusta, emmekä ruokittava sen levittämiä pelkoja.

Metsola sanoi myös, että nykytilanteen ei pitäisi olla syy EU:n ilmastotavoitteiden perääntymiseen. "Kyse on turvallisuudesta ja ympäristöstä. Vetoan siis varmistamaan, että välittömistä, lyhyen aikavälin toimista ei tule uutta normaalia keskipitkällä aikavälillä.

Kasvavien kustannusten ja inflaation torjuntaan tarvitaan ”tasaista, selkeää ja yhtenäistä lähestymistapaa”, presidentti sanoi. Hän sanoi, että olisi väärin hylätä huolenaiheita hinnoista, koska monissa maissa huippua ei ollut vielä saavutettu.

Mainos

Hän sanoi, että apua Ukrainalle oli vauhditettava ja Venäjän vastaisia ​​pakotteita edistettävä. EU:n pitäisi myös auttaa Ukrainaa viemään maataloustuotteitaan.

Lopuksi Metsola käsitteli EU:n tulevaisuutta ja totesi, että EU:n perussopimusten tarkistamista koskeva valmistelukunta tarvitaan lisäämään unionin toimintakykyä elintärkeillä aloilla: ”Meidän on oltava valmiita katsomaan toimintaamme ja katsomaan, missä voimme tehdä paremmin. . "

Lisää Roberta Metsolasta ja hänen puheestaan 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa