Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Ukraina: Koheesiorahoitus ihmisten tukemiseksi, jotka pakenevat Venäjän hyökkäystä Ukrainaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on antanut a ehdotus Cohesion Action for Refugees in Europe (CARE), jonka avulla jäsenvaltiot ja alueet voivat tarjota hätäapua ihmisille, jotka pakenevat Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. CARE lisää tarvittavaa joustavuutta kauden 2014–2020 koheesiopolitiikan sääntöihin, jotta käytettävissä oleva rahoitus voidaan kohdentaa nopeasti uudelleen tällaiseen hätätukeen. Lisäksi vuoden 2022 määrärahat ovat 10 miljardia euroa Koheesiota ja Euroopan alueita koskeva elvytysapu ("REACT-EU") varoja voidaan käyttää myös näihin uusiin vaatimuksiin vastaamiseen pandemian jälkeisen elpymisen yleistavoitteen puitteissa.

Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira (kuvassa) sanoi: "EU on solidaarinen Ukrainalle Venäjän federaation julmaa hyökkäystä vastaan. Tämänpäiväiset ehdotukset helpottavat ja nopeuttavat koheesiorahastojen käyttöönottoa Ukrainan sodasta pakenevien ihmisten auttamiseksi sekä jäsenvaltioiden ja etulinja-alueiden tukemiseksi, jotka toivottavat heidät tervetulleiksi. Lisäksi pandemian johdosta sovellettua poikkeuksellista 100 prosentin yhteisrahoitusosuutta jatketaan vuodella. Pyydän Euroopan parlamenttia ja neuvostoa harkitsemaan tätä ehdotusta pikaisesti, jotta jäsenvaltiot ja alueet voivat hyödyntää näitä uusia mahdollisuuksia. niin nopeasti kuin mahdollista."

Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Tämänpäiväisellä ehdotuksella EU varmistaa välittömän tuen Ukrainasta pakeneville. Jäsenvaltiot voivat käyttää koheesiorahoitusta tukeakseen pakolaisia ​​työnhaussa, koulutuksen aloittamisessa tai jatkamisessa sekä lastenhoitoon pääsyssä. He voivat saada tukea myös neuvontaan, koulutukseen ja psykologiseen apuun. Myös vähävaraisimmille suunnatun Euroopan avun rahaston rahoitus on ratkaisevan tärkeää kipeästi kaivatun ruoka- ja aineellisen perusavun tarjoamiseksi.

Ehdotetut muutokset Yhteisiä säännöksiä koskevan asetuksen ja Euroopan vähävaraisimpien avun rahasto -asetus Euroopan parlamentin ja neuvoston on nyt hyväksyttävä. Tarkemmat tiedot tästä lehdistötiedote ja Kysymyksiä ja vastauksia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa