Liity verkostomme!

Ukraina

Naton liittolaiset vastustavat lentokieltoaluetta Ukrainan yläpuolella

SHARE:

Julkaistu

on

Naton ulkoministerit pitivät ylimääräisen kokouksen Brysselissä tänään (4. maaliskuuta) käsitelläkseen Ukrainan kärjistyvää kriisiä. Heihin liittyivät Suomen ja Ruotsin ulkoministerit sekä Euroopan unionin korkea edustaja. Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba puhui kollegoilleen videoviestissä, jossa hän kuvaili maansa humanitaarisen tilanteen heikkenemistä.

Kokouksen jälkeen Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergiltä kysyttiin lentokieltoaluetta Ukrainan ylle tai jopa osittaista lentokieltovyöhykettä Länsi-Ukrainan ylle. Stoltenberg sanoi, että vaikka se mainittiin, sovittiin, että Naton ei pitäisi toimia Ukrainan ilmatilan yläpuolella: "Uskomme, että jos teemme niin, saamme päätyä johonkin, joka voi päättyä täysimittaiseen sotaan Euroopassa, jossa on mukana monia muita maissa ja aiheuttaa paljon enemmän inhimillistä kärsimystä. Siksi teemme tämän tuskallisen päätöksen määrätä raskaita pakotteita ja tarjota merkittävää tukea lisäämällä tukea, joka ei liitä Naton joukkoja suoraan Ukrainan konfliktiin, ei maassa tai avaruudessaan."

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa