Liity verkostomme!

Ukraina

"On aika viestittää ukrainalaisille, että haluamme heidät mukaan mahdollisimman pian", Šefčovič

SHARE:

Julkaistu

on

Arlesissa (4. maaliskuuta) pidetyn epävirallisen yleisten asioiden neuvoston kokouksen jälkeen komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič sanoi, että ministerien keskuudessa vallitsi ehdoton yksimielisyys siitä, että Ukrainan kansalle on lähetettävä erittäin vahva ja selkeä poliittinen signaali EU-jäsenyyden mahdollisuudesta, toisin kuin on kerrottu.

"On aika osoittaa, että ukrainalaiset ovat eurooppalaista kansaa ja haluamme sen mahdollisimman pian", sanoi Šefčovič. "Uskon, että meidän on keskityttävä siihen, mikä on nyt tärkeintä auttaaksemme Ukrainaa taistelussa vihollista vastaan ​​ja tarjoamaan heille kaikenlaista apua, jonka voimme tarjota.

”Uskon, että tänään on tärkeää vakuuttaa heille, että näemme heidät EU:n sisällä Euroopan pöydän ääressä tulevaisuudessa. Mekaniikan ja prosessien aika tulee myöhemmin. Nyt meidän on keskityttävä siihen, mikä on tärkeämpää, ja se on lähettää erittäin vahva poliittinen signaali siitä, että pidämme Ukrainaa eurooppalaisena maana, näemme sen tulevana jäsenvaltiona ja olen varma, että tällä poliittisella kannustuksella voimme todella saavuttaa paljon."

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa