Liity verkostomme!

Ukraina

"Euroopan unionin tuki strategisena kumppanina on tärkein teko, älä ole hiljaa"

SHARE:

Julkaistu

on

Intensiivisesti liikuttavassa puheessaan piiritetty Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy ja Ukrainan parlamentin puheenjohtaja Ruslan Stefanchuk puhuivat Euroopan parlamentille ylimääräisessä täysistunnossaan vastatakseen Venäjän hyökkäykseen ja pommitukseen Ukrainaan. 

"Pyrimme eurooppalaiseen valintaan Ukrainalle, teidän eurooppalaiseen valintanne Ukrainaan. [...] Sitä me pyrimme ja sitä me aiomme tehdä ja haluamme tehdä. Haluaisin siis kuulla sen sinulta. Haluaisimme kuulla Ukrainan valinnan EU:lta Eurooppaan."

Myös Ukrainan parlamentin puheenjohtaja Ruslan Stefanchuk piti intohimoisen puheen, jossa hän kehotti Euroopan unionia ajattelemaan strategisesti suhteitaan Ukrainaan: ”Euroopan unionin tuki strategisena kumppanina on tärkein teko, älä ole hiljaa, kerää kaikki ponnistelunne ja osoittakaa, että Eurooppa on nykyään yhtenäinen enemmän kuin koskaan, koska uhka on nykyään enemmän kuin koskaan ennen. 

"Paras tuki Ukrainan kansalle hänen synkimpinä hetkinä on eurooppalaisten pyrkimyksiemme todellinen tunnustaminen, koska Euroopan unionin jäsenyyttä jo ennen näitä 24. helmikuuta alkaneita tapahtumia tuki ukrainalaisten enemmistö . Ja tämä on tehtävämme. Tämä on tehtävämme luoda suhde Euroopan unioniin, koska Ukrainan kansa on tehnyt valintansa. Ja vaadin vanhoja jäsenmaita ja Euroopan unionin johtoa tukemaan Ukrainan ehdokasta, jota nyt tukee koko Ukraina.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa