Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

"Meidän on kohdattava tulevaisuus yhdessä" Metsola

SHARE:

Julkaistu

on

”Elämäntapamme on puolustamisen arvoinen. Se on hintansa arvoinen. Seuraavalle sukupolvelle, kaikille niille Ukrainassa ja ympäri maailmaa, jotka uskovat Eurooppaan. Kaikille niille, jotka haluavat olla vapaita."

Puhuessaan Euroopan parlamentin ylimääräisessä täysistunnossa "Venäjän aggressio Ukrainaa vastaan" Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola (kuvassa) asettavat neljä tärkeää periaatettamme Euroopan unionin tulevaisuudelle.

Ensinnäkin Eurooppa ei voi enää olla riippuvainen Kremlin kaasusta. "Meidän on kaksinkertaistettava ponnistelumme energiajärjestelmien monipuolistamiseksi kohti Eurooppaa, joka ei ole enää autokraattien käskyssä. Tämä vahvistaa energiavarmuuttamme."

Toiseksi presidentti Metsola sanoi, että Eurooppa ei voi enää ottaa vastaan ​​Kremlin käteistä rahaa ja teeskennellä, etteikö siihen liity mitään. "Putinin oligarkkien ja hänen rahaksi tekevien ei pitäisi enää voida käyttää ostovoimaansa piiloutuakseen kunnioitetun viilun taakse kaupungeissamme, yhteisöissämme tai urheiluseuroissamme."


Kolmanneksi puolustukseen panostamisen on vastattava retoriikkaamme. Presidentti Metsola korosti, että "Euroopan on edettävä kohti todellista turvallisuus- ja puolustusliittoa. Olemme osoittaneet viime viikolla, että se on mahdollista ja toivottavaa, ja yli kaiken tarpeellista."

Neljänneksi presidentti Metsola puhui Kremlin disinformaatiokampanjan torjunnan tärkeydestä. "Pyydän sosiaalisen median ja teknologiaryhmittymiä ottamaan vastuunsa vakavasti ja ymmärtämään, että palon ja palokunnan välillä ei ole puolueetonta oloa."

Presidentti Metsola kiitti Ukrainan presidentti Zelenskyytä siitä, että hän näytti maailmalle, mitä tarkoittaa seisominen, ja sanoi, että Euroopan parlamentti tunnustaa Ukrainan Eurooppa-perspektiivin. ”Kuten päätöslauselmassamme selvästi todetaan, suhtaudumme myönteisesti Ukrainan ehdokasasemahakemukseen ja teemme työtä tämän tavoitteen eteen. Meidän on kohdattava tulevaisuus yhdessä."

Presidentti Metsola ilmoitti puheessaan myös, että Euroopan parlamentti, jolla on pitkä ja ylpeä historia piikkina itsevaltioissa, aikoo hakea Kremlin edustajien pääsyä sen tiloihin. "Hyökkääjillä ja sodanlietsojilla ei ole paikkaa demokratian talossa."

Mainos

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa