Liity verkostomme!

Venäjä

"Elämme ennennäkemättömiä aikoja, elämme historiallista hetkeä"

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n ulkoministerien epävirallisen online-kokouksen jälkeen EU:n ulkoasioiden korkea edustaja Josep Borrell esitteli historiallisena päätöksensä. EU:n päätös lähettää tappavia aseita kolmanteen maahan ensimmäistä kertaa EU:n varoilla.

Tabu on laskenut

"Elämme ennennäkemättömiä aikoja, elämme historiallista hetkeä", Borrell sanoi. "Tiedän, että sanaa "historiallinen" käytetään usein liikaa ja väärin, mutta tämä on varmasti historiallinen hetki. Toinen tabu on laskenut näinä päivinä, että Euroopan unioni ei voi käyttää resurssejaan aseiden toimittamiseen maalle, jota toinen hyökkää."

EU toimittaa "tappavia aseita" 450 miljoonan euron arvosta ja 50 miljoonan euron ei-tappavia tarvikkeita, kuten polttoainetta ja suojavarusteita. Varat tulevat Euroopan rauhanrahastosta ja EU:n talousarvion hallitustenvälisistä varoista, todennäköisesti myös Euroopan naapuruusvälineen (ENI) avulla. 

Kysyttäessä siitä, kuinka EU aikoo toimittaa materiaalia, jolla on Venäjän ilmavoima ylivoimalla Ukrainaan nähden, Borrell vastasi, että EU toimittaisi aseita, mukaan lukien hävittäjiä. Se rajoittuu kuitenkin niihin koneisiin, joita Ukrainan ilmavoimat voivat käyttää välittömästi, mikä rajoittuu tiettyihin malleihin, jotka ovat saatavilla Bulgariassa, Slovakiassa ja Puolassa.

Borrell huomautti vastauksessaan, että useat jäsenvaltiot olivat jo lähettämässä aseita, jotka olivat jo matkalla, hän kiitti Saksan liittokansleri Scholzia hänen seismisest päätöksestään lisätä puolustusmenojaan: "Saksa, kuten monet jäsenvaltiot, on nyt ymmärtänyt, jos haluatte. välttääksesi sodan sinun on oltava valmis puolustamaan rauhaa."

Borrell sanoi, että tämä oli myös tilaisuus pohtia, mikä Euroopan unioni on ja millainen me haluamme Euroopan unionin olevan. Hän sanoi, että haasteet, joita kohtaamme eurooppalaisina, lisääntyvät ja että meidän on varauduttava siihen ja tuleviin sukupolviin. 

Mainos

”Toisen maailmansodan jälkeen halusimme rauhaa ja vaurautta ja saimme tämän Euroopan unionissa. Haluamme jatkaa taistelua rauhan ja vaurauden puolesta meille ja ihmiskunnalle. Mutta meidän on oltava valmiita puolustamaan rauhaa."

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa