Liity verkostomme!

Ukraina

EU suostui rahoittamaan aseiden oston ja toimituksen Ukrainaan

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan unioni on ennennäkemättömällä toimenpiteellä sopinut ensimmäistä kertaa rahoittavansa aseiden ja muiden tarvikkeiden hankintaa ja toimittamista Ukrainaan. Lausunto sisälsi myös muita merkittäviä ja ennennäkemättömiä päätöksiä kieltää valtion omistamat mediayhtiöt Russia Today ja Sputnik sekä niiden tytäryhtiöt. 

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja EU:n korkea edustaja Josep Borrell ilmoittivat tänä iltana ennen EU:n ulkoministerien neljättä neuvoston kokousta. 

EU:n ilmatilan sulkeminen

EU aikoo myös sulkea EU:n ilmatilan venäläisiltä. Komissio ehdottaa kaikkien venäläisten omistamien, Venäjällä rekisteröityjen tai Venäjän valvonnassa olevien lentokoneiden kieltoa. Nämä lentokoneet eivät voi laskeutua EU:n alueelle, nousta lentoon tai lentää sen yli.

Päätös koskee kaikkia venäläisen oikeushenkilön tai luonnollisen henkilön omistamia, vuokraamia tai muuten hallitsemia lentokoneita.

"Sallikaa minun olla hyvin selvä", von der Leyen sanoi. "Ilmatilamme suljetaan kaikilta venäläisiltä koneilta – ja siihen kuuluvat oligarkkien yksityiset lentokoneet."

"Kremlin mediakoneen" sulkeminen

Mainos

Toisessa ennennäkemättömässä askeleessa EU kieltää Kremlin mediakoneistoksi kuvaillun toiminnan. Von der Leyen sanoi, että valtion omistamat Russia Today ja Sputnik sekä niiden tytäryhtiöt eivät enää voi levittää valheitaan oikeuttaakseen Putinin sotaa ja kylvääkseen kahtiajakoa EU:ssa.

EU kehittää myös työkaluja myrkyllisen ja haitallisen disinformaation kieltämiseksi Euroopassa.

Valko-Venäjä

EU suunnittelee myös rankaisevansa Lukašenkon hallintoa sen osallisuudesta Ukrainan hyökkäykseen. Tähän sisältyy rajoittavia toimenpiteitä tärkeillä aloilla (mineraalipolttoaineet, tupakka, puu ja puu, sementti, rauta ja teräs) sekä samanlainen kaksikäyttötuotteiden kielto kuin Venäjälle. Tämä on myös välttämätöntä, jotta vältytään siltä, ​​että Venäjä kiertää oman vientikiellonsa kulkemalla liittolaisensa Valko-Venäjän kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa