Liity verkostomme!

Venäjä

Yhdysvaltain senaatin demokraatit julkistivat Venäjän pakotteita koskevan lain Ukrainan vahvistamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltain senaattori Robert Menendez (D-NJ) puhuu ennen kuin Zalmay Khalilzad, Afganistanin sovinnon erityislähettiläs, todistaa senaatin ulkosuhteiden komitean kuulemisessa Capitol Hillissä Washingtonissa 27. huhtikuuta 2021. Susan Walsh/Pool REUTERSin kautta
Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu kokoukseen hallituksen jäsenten kanssa videolinkin kautta Moskovassa, Venäjällä 12. Sputnik/Aleksei Nikolski/Kremlin REUTERSin kautta

Yhdysvaltain senaatin demokraatit julkistivat keskiviikkona (12. tammikuuta) lain, jolla määrätään laajat pakotteet Venäjän hallinnon ja armeijan korkeimpia virkamiehiä, mukaan lukien presidentti Vladimir Putinia, ja keskeisiä pankkeja vastaan, jos Moskova ryhtyy vihollisuuksiin Ukrainaa vastaan.

Ehdotettu lainsäädäntö, jota Valkoinen talo tukee, sisältää määräyksiä, jotka auttavat vahvistamaan Ukrainan turvallisuutta, ja rohkaisee Yhdysvaltoja "harkintamaan kaikkia saatavilla olevia ja asianmukaisia ​​toimenpiteitä" varmistaakseen Venäjältä Saksan välisen Nord Stream 2 -kaasuputken, joka on "pahan väline". Venäjän federaation vaikutus" - ei tule toimimaan.

"Tämä lainsäädäntö tekee täysin selväksi, että Yhdysvaltain senaatti ei aio katsoa sivuttain, kun Kreml uhkaa uudelleenhyökkäyksellä Ukrainaan", senaatin ulkosuhteiden komitean demokraattinen puheenjohtaja, senaattori Robert Menendez sanoi lausunnossaan. .

Venäjä on koonnut noin 100,000 XNUMX sotilasta Ukrainan rajalle ja Washington yrittää saada Moskovan luopumaan hyökkäyksestä uudelleen maahan.

Washington Postin ensimmäisenä raportoima lakiesitys kohdistuisi myös Venäjällä toimiviin yrityksiin, jotka tarjoavat turvallisia viestintäjärjestelmiä, kuten SWIFTiä, joita pankit käyttävät keskeisten tietojen vaihtamiseen muiden rahoituslaitosten kanssa.

Yli kaksi tusinaa demokraatteja, mukaan lukien enemmistöjohtaja Chuck Schumer, ovat kannattaneet lakiesitystä, Menendezin tiedottaja sanoi.

Laki "laukaisi vakavia kustannuksia Venäjän taloudelle", jos Venäjä jatkaa hyökkäystä, Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja sanoi.

Mainos

Muu lainsäädäntö, kuten republikaanisenaattorin Ted Cruzin tukema lakiesitys, "ei vastusta Venäjän lisähyökkäystä tai suojele Ukrainaa", NSC:n tiedottaja sanoi.

Cruz teki sopimuksen Schumerin kanssa viime kuussa, jossa Texasin senaattori vapautti otteensa kymmenistä presidentti Joe Bidenin suurlähettiläsehdokkaista. Cruzin lakiehdotuksesta äänestetään tällä viikolla, mutta sen hyväksyminen vaatii 60 ääntä, mikä on korkea este tasaisesti jakautuneessa senaatissa.

Menendezin tukema lakiesitys tarjoaa vaihtoehdon demokraateille, jotka tukevat pakotteita 11 miljardin dollarin Nord Stream 2 -putkilinjalle, joka on valmis, mutta odottaa hyväksyntää Saksalta, ja vaikeuttaa Cruzin lakiesityksen hyväksymistä.

Monet demokraatit ovat kannattaneet putkilinjaan kohdistuvia pakotteita, koska se ohittaisi Ukrainan, eväisi maalta kauttakulkumaksut ja mahdollisesti heikentäisi sen taistelua Venäjää vastaan.

Cruzin lakiehdotus antaisi pakotteet putkilinjalle 15 päivän kuluessa hyväksymisestä riippumatta siitä, hyökkääkö Venäjä uudelleen Ukrainaan, ja antaisi kongressin äänestää pakotteiden palauttamisesta, jos presidentti luopuu niistä. Cruz on sanonut, että sanktioita tarvitaan välittömästi hankkeen pysäyttämiseksi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski uskoo, että pakotteet tulisi asettaa välittömästi putkilinjalle, vaikka Venäjä ei hyökkäisikään, sillä sen toiminta muodostaa "aineellisen turvallisuuden ja taloudellisen uhan Euroopalle", hänen läheinen henkilö sanoi. "Kiova vastustaa jyrkästi kaikkea politiikkaa, joka sallii Venäjän käyttää hyökkäysuhkia saadakseen haluamansa muilla alueilla", sanoi nimettömänä jättänyt henkilö.

Biden on kuvaillut putkilinjaa huonoksi sopimukseksi Euroopalle ja sanonut sen lisäävän Venäjän vaikutusvaltaa siellä. Mutta hänen hallintonsa luopui viime vuonna hanketta hallitsevalle yritykselle Nord Stream 2 AG:lle kohdistetuista pakotteista, kun Valkoinen talo yritti korjata suhteita Saksaan.

Vanhempi Bidenin hallinnon virkamies sanoi keskiviikkona, että hankkeen pysäyttämisen uhka on vipuvaikutus, joka Saksalla on Venäjään nähden.

"Jos sanktiot määrätään juuri nyt ja Venäjä näkee nämä pakotteet uppoutuneina kustannuksina, tämä olisi yksi huomio vähemmän sen laskelmissa", virkamies sanoi. "Pakotteiden tai putkilinjan sulkemisen pelotepotentiaali menetetään."

Washington tutkii erilaisia ​​valmiusvaihtoehtoja auttaakseen Ukrainaa, jos Venäjä katkaisee energiansa, toinen Bidenin hallinnon korkea virkamies sanoi.

Venäjän valtion kaasuyhtiön Gazpromin tukema putki toimittaisi polttoainetta Euroopan suurimmalle taloudelle, hiili- ja ydinvoimaloita sulkevalle Saksalle, sekä muille Euroopan maille.

Useat demokraattisen puolueen senaattorit sanoivat myöhään maanantaina Bidenin hallinnon virkamiesten tapaamisen jälkeen uskovansa, että Cruzin ehdottamat Nord Stream 2 -pakotteet voivat vahingoittaa suhteita Saksaan, joka on tärkeä Yhdysvaltain liittolainen, erityisesti Venäjän, Iranin ja ilmastonmuutoksen suhteen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa