Liity verkostomme!

Eurooppa-neuvosto

Venäjä: EU uusii Ukrainan tilanteesta johtuvat talouspakotteet kuudeksi kuukaudeksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Neuvosto on tänään (13. tammikuuta) päättänyt jatkaa Venäjän federaation tiettyihin talouden sektoreihin tällä hetkellä kohdistuvia rajoittavia toimenpiteitä kuudella kuukaudella 31. heinäkuuta 2022 saakka. Neuvoston päätös perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanon tilasta tehtyyn viimeisimpään arvioon – alun perin suunniteltiin tapahtuu 31. joulukuuta 2015 mennessä – Eurooppa-neuvoston kokouksessa 16. joulukuuta 2021.

Voimassa olevat pakotteet, jotka otettiin käyttöön ensimmäisen kerran 31. heinäkuuta 2014 vastauksena Venäjän toimiin, jotka horjuttavat Ukrainan tilannetta, rajoittaa pääsyä EU:n ensi- ja jälkipääomamarkkinoille tietyille venäläisille pankeille ja yrityksille sekä kieltää taloudellisen avun ja välityksen muodot Venäjän rahoituslaitoksiin. Pakotteet kieltävät myös suoran tai välillisen tuonnin, viennin tai siirron kaikki puolustukseen liittyvä materiaali ja asettaa kiellon kaksikäyttöiset tuotteet sotilaskäyttöön or armeijan loppukäyttäjille Venäjällä. Pakotteet rajoittavat entisestään Venäjän pääsyä tiettyihin herkät tekniikat se voi olla käytetään Venäjän energiasektorillaesimerkiksi öljyntuotannossa ja öljyn etsinnässä.

Tausta

Eurooppa-neuvostossa 16. joulukuuta 2021 tehdyssä Minskin sopimusten täytäntöönpanon tilan arvioinnissa EU:n johtajat rohkaisivat diplomaattisia toimia ja tukivat Normandian muotoa Minskin sopimusten täysimääräisen täytäntöönpanon saavuttamisessa. Koska Venäjä ei pannut sopimuksia täysimääräisesti täytäntöön, EU-johtajat päättivät yksimielisesti jatkaa maata vastaan ​​asetettuja talouspakotteita.

Talouspakotteiden lisäksi EU:lla on käytössä erilaisia ​​toimenpiteitä Venäjän laittomaan Krimin ja Sevastopolin liittämiseen sekä Ukrainan tarkoitukselliseen horjuttamiseen. Näitä ovat diplomaattiset toimenpiteet, yksittäiset rajoittavat toimenpiteet (varojen jäädyttäminen ja matkustusrajoitukset) sekä erityiset rajoitukset taloussuhteille Krimin ja Sevastopolin kanssa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa