Liity verkostomme!

Venäjä

Ukrainan pääministeri sanoo, että Venäjä on "ehdottomasti" epäillyn vallankaappausyrityksen takana

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan pääministeri Denys Shmygal (Kuvassa) syytti tiistaina (30. marraskuuta) Venäjää "ehdottomasti" sen takana, mitä hän kutsui yritykseksi järjestää vallankaappaus länsimielisen hallituksen kaatamiseksi Kiovassa, vedoten tiedustelutietoihin, kirjoittaa Robin Emmot.

Viime perjantaina (26. marraskuuta) presidentti Volodymyr Zelenski sanoi, että Ukraina oli paljastanut juonen hänen hallituksensa kaatamiseksi tällä viikolla, johon osallistui henkilöitä Venäjältä, mutta hän ei kertonut, uskooko hän Kremlin olevan juonen takana.

Kreml on kiistänyt osallistumisensa vallankaappausjuoniin ja hylännyt perusteettomina muut syytökset siitä, että se olisi pyrkinyt horjuttamaan Ukrainaa, joka oli toinen entinen neuvostotasavalta.

"Meillä on salaisia ​​tietoja, jotka osoittavat erityisiä aikomuksia (lietsoa vallankaappaus)," Shmygal sanoi. Kysyttäessä, oliko Venäjän valtio sen takana, hän vastasi: "Ehdottomasti."

Mainos

Hän sanoi myös, että Venäjän armeijan lisääntyminen Ukrainan rajalla, toinen tällainen nousu toukokuun jälkeen, oli osa laajempaa Venäjän pyrkimystä katkaista Ukrainan tahti liittyä Euroopan unioniin.

"He valmistelevat jotain", Shmygal sanoi Venäjästä tarkentamatta.

Shmygal, joka on Brysselissä neuvottelemassa EU:n korkeimpien virkamiesten kanssa, sanoi, että Ukrainan tiedustelupalvelu oli poiminut "ulkopuolisten voimien" toimintaa yrittäessään vaikuttaa maan poliittiseen oppositioon kansannousun ja vallankaappauksen lietsomiseksi.

Mainos

Zelenskiy, entinen näyttelijä, joka näytteli aikoinaan kuvitteellista presidenttiä suositussa tilannesarjassa, nousi valtaan ylivoimaisella vaalivoitolla vuonna 2019, vaikka hänen suosionsa on laskenut 2–1/2 vuoden vallassa olon jälkeen.

Mutta Shmygal sanoi: "Ukrainalaisessa yhteiskunnassa ei ole vallankumouksellista tunnelmaa. Ymmärrämme, että ulkopuolinen vaikutus painotti mielenosoituksia Kiovassa, vahvistaa niitä. Salainen palvelumme tekee erityistutkimusta."

Shmygal sanoi myös, että Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) vastatiedusteluosaston päällikön Oleksandr Rusnakin potkut tällä viikolla ei liity asiaan.

Hän sanoi, että Ukrainan pyrkimys liittyä EU:hun oli yksi tärkeimmistä syistä siihen, mitä hän sanoi olevan Venäjän aggressio, hybridihyökkäykset, armeijan lisääntyminen sen rajalla ja Moskovan vuonna 2014 tekemä Krimin liittäminen. Ukraina on myös taistellut Venäjä-mielisiä kapinoita vastaan ​​maan itäosassa vuodesta 2014 lähtien.

Ukrainalaiset syrjäyttivät Venäjän tukeman presidentin helmikuussa 2014 Eurooppa-myönteisessä kapinassa. Se toivoo yhdessä Moldovan ja Georgian kanssa lupauksen tiiviimmistä suhteista EU:hun ensi kuun erityisessä "itäisen kumppanuuden" huippukokouksessa.

EU ja muut länsimaiden johtajat ovat mukana geopoliittisessa köydenvetossa Venäjän kanssa vaikutusvallan saamiseksi Ukrainassa ja kahdessa muussa entisessä Neuvostoliiton tasavallassa, Moldovassa ja Georgiassa, kaupan, yhteistyön ja suojelujärjestelyjen kautta. Ukraina hakee myös lisää sotilaallista tukea Yhdysvalloista, Shmygal sanoi.

"Tämä on yksi tärkeimmistä syistä Venäjän puolen hybridihyökkäyksiin, koska haluamme kovasti integroitua Eurooppaan, saada eurooppalaisten, sivistysmaiden elintaso", hän sanoi.

"Siksi meillä on kaikki nämä hybridihyökkäykset, kyberhyökkäykset, fyysiset sotilaalliset hyökkäykset, miehitetyt alueet ja disinformaatio vaikeuttavat Ukrainan Eurooppa-pyrkimyksiä."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa