Liity verkostomme!

Ukraina

EU: n tuki Ukrainan uudistuksille on tehotonta korruption torjunnassa

Julkaistu

on

Euroopan tilintarkastustuomioistuimella on löytyi EU: n tuki Ukrainan uudistuksille on tehotonta suuren korruption torjunnassa. EU Reporter puhui raportin päätilintarkastajalle Juhan Partsille johtopäätöksistään ja siitä, mitä se tarkoittaa EU: n jatkuvalle tuelle. 

Jos maassa tai yhteiskunnassa esiintyy endeemistä korruptiota, joka johtaa laajalle levinneeseen pienkorruptioon, Parts sanoo, että on tarpeen tarkastella korkeampia ja rakenteellisempia selityksiä. 

"Huolimatta EU: n Ukrainalle tarjoamasta monipuolisesta tuesta, oligarkit ja omat intressit heikentävät edelleen oikeusvaltioperiaatetta ja uhkaavat maan kehitystä", sanoi Parts. ”Ukraina tarvitsee keskitettyä ja tehokasta strategiaa torjuakseen oligarkkien valtaa ja vähentääkseen vallankaappauksia. EU: lla voi olla merkittävämpi rooli kuin tähän mennessä.

Mainos

”Suuri korruptio ja oligarkkien ottama valtio estävät kilpailua ja kasvua, mutta ne myös vahingoittavat demokraattista prosessia. Tuomioistuimen arvion mukaan kymmeniä miljardeja euroja menetetään vuosittain korruption vuoksi. ” 

EU on varmasti tietoinen ongelmasta ja asettanut sen monialaiseksi painopisteeksi kanavoimalla varoja ja ponnisteluja eri aloille, mukaan lukien kilpailupolitiikka, ympäristö ja tietysti oikeuslaitos ja kansalaisyhteiskunta. Tilintarkastajat kuitenkin havaitsivat, että käyttöön otettu taloudellinen tuki ja toimenpiteet eivät ole tuottaneet tulosta. 

Vaikka oli tietoinen oligarkkien, korkean tason virkamiesten, poliitikkojen, oikeuslaitoksen ja valtionyhtiöiden välisistä yhteyksistä, raportin mukaan EU ei ole kehittänyt todellista strategiaa tällaisen systeemisen korruption torjumiseksi. Tilintarkastajat antavat esimerkin rahanpesusta, jota käsitellään vain marginaalilla ja jossa EU -maat voisivat ottaa vahvemman johdon. 

Mainos

Tilintarkastajat tunnustavat joitakin EU: n pyrkimyksiä, esimerkiksi avustaessaan korkean korruption vastaisen tuomioistuimen perustamisessa, joka on alkanut näyttää lupaavia tuloksia ja kansallinen korruption vastainen toimisto, mutta nämä saavutukset ovat jatkuvasti vaarassa yhä vaikeuksissa saadakseen läsnäolonsa tuntumaan ja koko järjestelmä on edelleen erittäin hauras.

Parts sanoo, että Ukrainassa on erittäin vahva tuki uudistuksille ja että meidän on tarkasteltava muutoksia Baltian kaltaisissa maissa ja muissa EU -maissa, jotka ovat tehneet suuria uudistuksia ja jotka ovat kokeneet paljon korkeamman kasvun verrattuna Ukrainaan samana aikana. 

Tilintarkastustuomioistuin on tehnyt seitsemän suositusta. Parts sanoo olevansa halukas noudattamaan näitä suosituksia ja tekemään tarvittavat muutokset.

energia

Jatketaan Ukrainan tietä vihreän energian tulevaisuuteen

Julkaistu

on

Vihreä rahoitus kehittyy edelleen vauhdilla johtavissa talouksissa ja kehittyvillä markkinoilla. Ilmasto -hätätilanne on kuitenkin myös nopeasti kehittymässä: maapalloa tuhoavat maastopalot ja tulvat levittävät naapureitamme Keski -Euroopassa, kirjoittaa Ukrainan keskuspankin pääjohtaja Kyrylo Ševtšenko.

Maailmanlaajuiset elintarvikkeiden ja energian hintojen nousu, maailmantalouden toipuminen COVID-19-kriisistä, huonomman sadon vaikutukset ja kulutuskysynnän lisääntyminen lisäämällä palkkoja nostavat hintoja sekä yrityksille että kuluttajille.

Vaikka ilmaston lämpenemisen ja ilmastonmuutoksen paineet ovat edelleen tärkeiden globaalien toimijoiden, kuten Yhdysvaltojen, Kiinan ja Yhdistyneen kuningaskunnan, asialistalla, tämä ei tarkoita sitä, että kehittyvien markkinoiden toimijat ovat vähentäneet omia hiilipäästöjään ja saavuttaneet omat tavoitteet ovat yhtä tärkeitä. COP26 -sopimuksen lähestyessä nopeasti hallitukset vahvistavat sitoumuksiaan vähentää hiilidioksidipäästöjään suojellakseen ympäristöä ja varmistaakseen, että jätämme planeetan terveemmäksi, asumiskelpoisemmaksi paikalle tuleville sukupolville.

Mainos

Plussaa on myös se, että ilmastoinvestoinneilla on valtava potentiaali. IFC arvioi tämän potentiaalin olevan 23 biljoonaa dollaria kehittyvillä markkinoilla vuoteen 2030 asti.

Ukrainan keskuspankki (NBU) ymmärtää selvästi, että rahoitusmarkkinoiden sääntelyviranomaiset voivat antaa kiireellisen ja tärkeän panoksen paremman tulevaisuuden rakentamiseen. Siksi, jotta voimme lähettää voimakkaan viestin sidosryhmillemme ja vahvistaa luottamustamme sitoutumiseen kestävän talouden kehittämiseen, olemme sisällyttäneet kestävän rahoituksen edistämisen yhdeksi strategisista tavoitteistamme strategiaamme 2025. Lisäksi ensimmäistä kertaa NBU: n historiassa olemme vaatineet, että ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotavat (ESG) otetaan huomioon vuoden 2022 rahapolitiikan suuntaviivoissamme.

Sitoumuksemme täyttämiseksi NBU allekirjoitti huhtikuussa yhteistyösopimuksen Maailmanpankin kansainvälisen rahoitusyhtiön (IFC) kanssa ja otti mielestäni ensimmäiset askeleet kohti maamme vihreää tulevaisuutta.

Mainos

Ennen sopimuksen allekirjoittamista olemme molemmat sopineet Ukrainan kestävän rahoituksen strategioiden ja standardien laatimisesta, sitoutuneet sisällyttämään ESG -vaatimukset pankkien hallintoon ja lupasimme jakaa asiantuntemusta keskuspankin valmiuksien lisäämiseksi tietoisuuden lisäämiseksi ESG -asioista .

Vain viidessä kuukaudessa NBU on ottanut suuria askeleita kohti tätä tavoitetta ja kehittänyt pohjan ESG: n laajentamista koskevalle etenemissuunnitelmalle sekä kestävän rahoituksen strategialle. Ensi kuussa käynnistyvä strategia kannustaa Ukrainan rahoitusmarkkinoilla toimivia ihmisiä sisällyttämään NBU: n näkemyksen kestävästä rahoituksesta ja ESG: n parhaista käytännöistä tuleviin suunnitelmiinsa ja valmistautumaan sääntelymuutoksiin.

Tämän lisäksi NBU ottaa ensi vuoden syyskuun ja lokakuun välisenä aikana käyttöön uusia mekanismeja liikepankkien valvonta- ja hallintoneuvostoissa sen varmistamiseksi, että ESG on merkittävä osa niiden strategioita.

Tämä on olennaisen tärkeää arvioitaessa rahoitustoimien jalanjälkeä ja kunkin pankin toiminnan vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Ehkä tärkein askel, jonka NBU ottaa vuoden 2023 ensimmäiseltä puoliskolta, on vaatia liikepankkeja ottamaan huomioon ESG -riskit, kun ne päättävät rahoituksen myöntämisestä mahdolliselle asiakkaalle.

Tämän vaatimuksen vahvistamiseksi NBU edellyttää myös pankkien ESG -raportointia ja tietojen julkistamista sidosryhmille salkusta ja toiminnasta, mukaan lukien hallinnointi.

Tämä toimenpide asettaa Ukrainan raportointistandardien läpinäkyvyyden eturintamaan. Yritykset ja suuri yleisö voivat ensimmäistä kertaa verrata Ukrainan pankkien ympäristöluokituksia, jolloin ne voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä omien henkilökohtaisten mieltymystensä perusteella. Ympäristönsuojelu ja parempi kestävyys voidaan saavuttaa vain, jos maat, niiden yritykset ja ihmiset tekevät yhteistyötä - ja aiomme antaa tämän vallan Ukrainan kansalaisille.

Vaikka pankkisektorin sääntely on perusta sille, mitä teemme NBU: ssa, kestävän kehityksen tiimimme tutkii myös tapoja sisällyttää vihreän rahoituksen käytännöt ja hyödyntää niitä pankkien ulkopuolisella rahoitussektorilla.

Koko sydämemme sitoutuminen Ukrainan koko rahoitusjärjestelmän viherryttämiseen ei ole koskaan ollut vahvempi, ja toteuttamamme toimenpiteet osoittavat tämän.

Samaan aikaan NBU: lla ei ole harhakuvitelmia: Ilmastokriisi vaikuttaa edelleen nopeasti planeettamme ja elämäntapamme.

Ymmärrämme, että olemme vielä vasta alussa pitkällä matkalla kohti kestävää maailmantaloutta. Jatkamalla kuitenkin varovasti tätä tietä ja oppimalla kumppaneiltamme uskomme vakaasti, että voimme olla johtaja kehittyvien markkinoiden tilassa ESG: n parhaiden käytäntöjen suhteen, mikä hyödyttää sekä Ukrainaa että planeettaa.

Continue Reading

Ukraina

EU: n ja Ukrainan huippukokous: Yhdessä eteenpäin

Julkaistu

on

Euroopan unioni ja Ukraina vahvistivat 12. lokakuuta Kiovassa pidetyssä EU: n ja Ukrainan 23. huippukokouksessa vahvan kumppanuuden ja sitoutumisensa Ukrainan poliittisen assosiaation ja taloudellisen yhdentymisen vahvistamiseen Euroopan unionin kanssa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, Eurooppa -neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja korkea edustaja/Euroopan komission varapuheenjohtaja Josep Borrell edustivat Euroopan unionia Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyyn rinnalla. Euroopan unioni ja Ukraina sopivat a Yhteinen lausuma, joka osoittaa kahdenvälisen asialistan rikkauden.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: ”Euroopan unioni pitää äärimmäisen tärkeänä suhteitaan Ukrainaan. Olemme yhdessä rakentaneet erityisen kumppanuuden, joka perustuu keskinäiseen solidaarisuuteen ja ystävyyteen. Jaamme sitoumuksen vahvistaa Ukrainan poliittista assosiaatiota ja taloudellista yhdentymistä Euroopan unionin kanssa, ja edistystä on tapahtunut monilla aloilla. Jatkamme yhteistyötä EU: n ja Ukrainan assosiaatiosopimuksen tarjoamien hyödyntämättömien mahdollisuuksien parissa. Tämä yhdessä pakotteiden jatkuvan yhtenäisyyden kanssa osoittaa EU: n sitoutumisen Ukrainaan - joka on edelleen horjumaton ”.

Mainos

Korkea edustaja/varapresidentti Josep Borrell lisäsi: ”EU on Ukrainan vahvin ja luotettavin strateginen kumppani. Tämänpäiväisessä huippukokouksessa vahvistamme myös EU: n jatkuvan poliittisen tuen sen itsemääräämisoikeudelle ja alueelliselle koskemattomuudelle sekä Krimin laittoman liittämisen tunnustamattomalle politiikalle. EU tukee edelleen lujasti Minskin sopimusten täytäntöönpanoa. ”

Lue presidentin koko lausunto von der Leyen yhteisessä tiedotustilaisuudessa tätä.

Huippukokouksen puitteissa Euroopan unioni ja Ukraina edistyivät useilla keskeisillä yhteistyöaloilla kolmen uuden tärkeän sopimuksen kanssa.

Mainos

Virstanpylväs lentosopimuksen allekirjoittaminen

Euroopan unioni ja Ukraina allekirjoittivat kattavan lentoliikennesopimuksen, joka avaa tietä EU: n ja Ukrainan väliselle ”yhteiselle ilmailualueelle”, joka perustuu yhteisiin korkeisiin standardeihin tärkeillä aloilla, kuten lentoturvallisuus, turvallisuus ja ilmaliikenteen hallinta. Se edistää markkinoille pääsyä ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia kuluttajille ja lentoyhtiöille molemmin puolin.

Ukraina on yhä tärkeämpi ilmailumarkkina EU: lle, koska se oli 13th suurin EU: n ulkopuolinen markkina vuonna 2019, 9.8 miljoonaa matkustajaa. Lentoliikenne matkustajille ja rahdille Ukrainan ja EU: n välillä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Tämä suuntaus keskeytyi vasta COVID -kriisin aikana.

Tänään allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on avata vähitellen vastaavat ilmailumarkkinat ja integroida Ukraina laajempaan eurooppalaiseen yhteiseen ilmailualueeseen. Ukraina mukauttaa lainsäädäntönsä edelleen EU: n ilmailusääntöihin ja -standardeihin muun muassa lentoturvallisuuden, ilmaliikenteen hallinnan, turvallisuuden, ympäristön, taloudellisen sääntelyn, kilpailun, kuluttajansuojan ja sosiaalisten näkökohtien osalta.

Tämän päivän sopimuksen odotetaan tarjoavan uusia lentoliikennemahdollisuuksia, enemmän suoria yhteyksiä ja taloudellista hyötyä molemmille osapuolille:

  • Kaikki EU: n lentoyhtiöt voivat suorittaa suoria lentoja mistä tahansa EU: sta mihin tahansa Ukrainan lentokentälle ja päinvastoin Ukrainan lentoyhtiöille.
  • Kaikki Ukrainan ja EU: n välisten lentojen rajoitukset ja rajoitukset poistetaan, ja avointa ja reilua kilpailua koskevat määräykset takaavat tasapuoliset toimintaedellytykset.

Sopimus helpottaa ihmisten välisiä yhteyksiä ja laajentaa kaupallisia mahdollisuuksia ja kauppaa EU: n ja Ukrainan välillä. Se on myös arvokas väline EU: n ja Ukrainan assosiaatiosopimuksen ja erityisesti syvän ja kattavan vapaakauppa-alueen täytäntöönpanossa.

Vaikka sopimuspuolten on vielä ratifioitava sopimus ennen muodollista voimaantuloa, sitä aletaan soveltaa tämän päivän allekirjoituksesta.

Ukrainan yhdistys Euroopan horisonttiin

Huippukokous tarjosi myös mahdollisuuden viimeistellä Ukrainan assosiaatio Horizon Europe, EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma vuosille 2021--2027, sekä Euratomin tutkimus- ja koulutusohjelma vuosille 2021-2025. Ukrainan tutkijat ja innovaattorit voivat nyt osallistua näihin kahteen ohjelmaan, joiden budjetti on 95.5 miljardia euroa ja 1.38 miljardia euroa, samoin ehdoin kuin EU: n jäsenvaltioiden yksiköt. Tämä tiede-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyö vahvistaa entisestään EU: n ja Ukrainan välistä liittoa yhteisten painopisteiden, kuten vihreän ja digitaalisen siirtymisen, saavuttamiseksi. Horisontti Eurooppa on yksi tärkeimmistä välineistä Euroopan kansainvälisen yhteistyön strategian toteuttamiseksi: Euroopan maailmanlaajuinen lähestymistapa tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Ohjelma on avoin tutkijoille ja innovaattoreille ympäri maailmaa, jotka voivat tehdä yhteistyötä EU -kumppaneiden kanssa ehdotusten valmistelussa.

Ukrainan yhdistys luovaan Eurooppaan

Huippukokouksen aikana Ukrainan yhdistys Luova Eurooppa, EU: n ohjelma kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi kaudella 2021--2027, saatiin myös päätökseen. Uusi Luova Eurooppa -ohjelma tukee ja edistää edelleen kulttuuriperintöä, luovuutta, kansainvälistymistä, ammattimaistumista, innovointia ja kulttuuri- ja luovien alojen kilpailukykyä. Ukrainan kulttuuri- ja luovajärjestöt voivat nyt osallistua Euroopan lippulaivaohjelmaan 2.44 miljardia euroa samoin ehdoin kuin EU: n jäsenvaltioiden yksiköt.

Lisätietoja

Tietosivu EU: n ja Ukrainan suhteista

EU: n Ukrainan -edustuston verkkosivusto

Euroopan komission Ukrainan tukiryhmän verkkosivusto

EU: n kansainväliset ilmailusuhteet

Continue Reading

Ukraina

Haaste Elon Muskille

Julkaistu

on

Ryhmä ukrainalaisia ​​tiedemiehiä on kehittänyt ainutlaatuisen bioakun, joka voi ladata itseään, ja testannut menestyksekkäästi uusia ainutlaatuisia bioakkuja, joilla on kyky ladata itseään ilman ulkoista energialähdettä. Kokeellisessa mallissa itselataus toistettiin 20 kertaa, ja onnistuneen kokeilun sensaatiomaiset tulokset julkaistiin kansainvälinen lehti Paristot. 

Verrattuna nykyaikaisiin sähköajoneuvoihin, joiden kantomatka on 500–600 km, tällaiset bioakut tarjoavat mahdollisuuden matkustaa lataamatta 14,000 XNUMX km. Itselataava bioakku pystyy toimittamaan energiaa kerrostalolle pitkään. Biokertymän ainutlaatuinen kyky ladata itseään voi tehdä vallankumouksellisen läpimurron energiamarkkinoilla strategisilla aloilla: merenkulku, rautatiet, ilmailu ja ilmailu, erityisesti Kuun ja Marsin tutkimusohjelmissa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa