Liity verkostomme!

Ukraina

Euroopan johtajat vahvistavat sitoutumisensa Ukrainan suvereniteettiin Crimea Platformin avajaisissa

Julkaistu

on

On kulunut yli seitsemän vuotta Krimin ja Sevastopolin laittomasta liittämisestä Venäjän federaatioon 20. helmikuuta 2014. Euroopan johtajat tapasivat Ukrainassa kansainvälisen Krimin foorumin huippukokouksessa vahvistaakseen vankan sitoutumisensa Ukrainan suvereniteettiin ja alueelliseen koskemattomuuteen sen kansainvälisesti tunnustetuilla rajoilla.

Euroopan unionin edustajat toistivat, että he eivät tunnusta Ukrainan alueellisen koskemattomuuden loukkaamista. EU on säilyttänyt pakotteet ja tunnustamattomuuspolitiikkansa.

Eurooppa -neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi: ”Laittoman liittämisen ja Krimin ja sen ympäristön tilanteen on pysyttävä kansainvälisen asialistan kärjessä. Siksi kansainvälisellä Krimin foorumilla on suurin poliittinen tukemme. Laiton liittäminen loukkaa sääntöihin perustuvaa kansainvälistä järjestystä, jonka säilyttäminen meillä kaikilla on elintärkeää. Siksi vaadimme mahdollisimman laajaa kansainvälistä tukea Krimin liittämisen ratkaisemiseksi tunnustamattomilla toimenpiteillä ja puolustamalla kansainvälisillä foorumeilla. ”

Mainos

Huippukokous järjestettiin Ukrainan itsenäisyyden 30 -vuotispäivän aattona. Michel ja Euroopan komissio Valdis Dombrovskis toistivat EU: n ennennäkemättömän tuen ja tuen Ukrainalle EU: n ja Ukrainan assosiaatiosopimuksen kautta ja yli 16 miljardin euron rahoituksen vuodesta 2014 lähtien.

Huolia ovat lisänneet Venäjän federaation lisääntyvä militarisointi niemimaalla, mukaan lukien lukuisat sotaharjoitukset, asevelvollisuuden asettaminen Venäjän asevoimiin Krimin asukkaille ja pyrkimykset muuttaa väestötietoja siirtokuntien kautta.

Mainos
Continue Reading
Mainos

Venäjä

Ukraina näkee Putinin puolueoikeuden äänestäjinä separatistien hallitsemassa Donbassissa

Julkaistu

on

By

Venäjän ja separatistien liput leijailevat ilmassa, kun vilkas musiikki soi ja sotilaat Donetskin kansantasavallasta julistavat kuuntelemaan puheita. Venäläisen nationalistisen Night Wolves -moottoripyöräkerhon myllyn jäsenet lähellä, kirjoittaa Aleksanteri Ermochenko, Sergiy Karazy Kiovassa ja Maria Tsvetkova Moskovassa.

Venäjällä järjestetään parlamenttivaalit 17.-19. Syyskuuta, ja ensimmäistä kertaa presidentti Vladimir Putinia tukeva hallitseva puolue Yhtenäinen Venäjä kampanjoi Itä-Ukrainassa Moskovan tukemien separatistien hallitsemalla alueella.

Hyödyllisiä ovat yli 600,000 2019 ihmisen äänet, joille myönnettiin Venäjän passi sen jälkeen, kun Kremlin politiikka muuttui vuonna XNUMX, jonka Ukraina tuomitsi askeleena kohti liittämistä.

Mainos

"Äänestän varmasti ja vain Yhtenäistä Venäjää, koska uskon heidän kanssaan, että liitymme Venäjän federaatioon", sanoi Elena, 39, Donetskin alueen Khartsyskista.

"Lapsemme opiskelevat venäläisen opetussuunnitelman mukaisesti, palkkamme ovat venäläisten standardien mukaiset ja itse asiassa asumme Venäjällä", hän sanoi puhuessaan Yhtenäinen Venäjä -mielenosoituksessa Donetskin kaupungissa.

Vuonna 2014, kun katumielenosoitukset syrjäyttivät Ukrainan Kreml-ystävällisen presidentin Viktor Janukovitšin, Venäjä liitti nopeasti toisen Ukrainan osan, Krimin niemimaan. Venäläiset separatistit nousivat sitten Itä-Ukrainan poikki, missä Kiova ja sen länsimaiset liittolaiset kutsuivat Moskovan tukemaa maankaappausta.

Mainos

Yli 14,000 2015 ihmistä on kuollut taisteluissa separatistien ja Ukrainan joukkojen välillä, ja tappavat yhteenotot jatkuvat säännöllisesti huolimatta tulitauosta, joka päättyi laajamittaiseen taisteluun vuonna XNUMX.

Kaksi itse julistettua "kansantasavaltaa" johtaa Donetskin ja Luhanskin alueita, joka sijaitsee osassa Itä-Ukrainaa, joka tunnetaan nimellä Donbass. Moskova on luonut läheiset yhteydet separatisteihin, mutta kiistää järjestävänsä kapinansa.

Donetskissa ympärillä on vaalimainoksia, joissa on kuvia Venäjän maamerkeistä, kuten Moskovan Pyhän Vasilin katedraalista. Venäjän rupla on syrjäyttänyt Ukrainan hryvnan. Samaan aikaan Kiova on raivoissaan siitä, että Venäjä järjestää vaalit separatistien hallitsemalla alueella.

"Tämän alueen täydellinen" venyttäminen "etenee täydellä höyryllä", Ukrainan turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Oleski Danilov sanoi Reutersille Kiovassa.

"Toinen kysymys on, miksi maailma ei reagoi tähän? Miksi heidän pitäisi tunnustaa tämä duuma?" hän sanoi haastattelussa Kiovassa viitaten Venäjän parlamentin alahuoneeseen, joka valitaan äänestyksessä.

Venäjä sanoo, ettei ole mitään epätavallista ihmisissä, joilla on kaksi Venäjän ja Ukrainan kansalaisuutta ja jotka äänestävät Venäjän vaaleissa.

Donbassin asukkailla, joilla on Venäjän passi, oli oikeus äänestää "missä tahansa he asuvatkin", Venäjän uutistoimisto TASS lainasi ulkoministeri Sergei Lavrovia 31. elokuuta.

Kiova ja Moskova syyttävät toisiaan pysyvän rauhan estämisestä Donbassissa. Venäjän joukkojen suuri joukko mobilisointi Ukrainan rajan läheisyydessä aiemmin tänä vuonna aiheutti hälytystä lännessä.

Yhtenäisen Venäjän odotetaan voittavan parlamenttivaalit kaikkialla Venäjällä, kuten Putinin aikakaudella, vaikka mielipidemittaukset ovat viime aikoina laskeneet pysähtyneen elintason vuoksi. Oppositioryhmät sanovat, että heidän ehdokkailtaan on evätty pääsy äänestykseen, vangittu, peloteltu tai työnnetty maanpakoon, ja he ennakoivat petoksia. Venäjän mukaan äänestys on oikeudenmukainen.

Vaikka Donbass on pieni verrattuna koko Venäjän äänestäjiin, hallitsevan puolueen ylivoimainen tuki voi riittää turvaamaan lisäpaikkoja.

"Ilmeisesti Yhtenäinen Venäjä -luokitus on siellä paljon korkeampi ja protestiäänestys on siellä paljon alhaisempi kuin keskimäärin", sanoi entinen Kremlin puheen kirjoittaja Abbas Gallyamov, josta tuli poliittinen analyytikko.

"Siksi he mobilisoivat Donbassia."

Kiovalainen poliittinen analyytikko Jevhen Mahda sanoi, että Venäjä antaa Donbassin asukkaiden äänestää paitsi Yhtenäisen Venäjän vahvistamiseksi myös separatististen hallintojen laillistamiseksi.

"Venäjä, sanoisin sen näin, suurella kyynisyydellä hyödyntää sitä tosiasiaa, että suurimmalla osalla siellä asuvista ihmisistä ei ole minne mennä hakemaan apua, ei kenenkään luottaa, ja usein Venäjän passi oli ainoa tie ulos epätoivoinen tilanne, jossa ihmiset joutuivat miehitetyille alueille. "

Continue Reading

Ukraina

Ukraina juhlii itsenäisyyspäivää ja lupasi valloittaa liitetyn alueen

Julkaistu

on

By

Ukrainan palvelusjäsenet osallistuvat itsenäisyyspäivän sotilasparaatiin Kiovassa, Ukrainassa 24. elokuuta 2021. REUTERS/Gleb Garanich
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy pitää puheen itsenäisyyspäivän sotilasparaatin aikana Kiovassa, Ukrainassa 24. elokuuta 2021. REUTERS/Gleb Garanich

Ukraina piti ensimmäisen sotilasparaatinsa moneen vuoteen juhlien itsenäisyytensä 30 -vuotispäivää ja julistaen ottavansa takaisin Venäjän liittämät alueet.rituaaleja Pavel Polityuk, Reuters.

Ukrainan armeijan yksiköt, panssarit, panssaroidut kuljettajat, ohjukset ja ilmatorjuntajärjestelmät marssivat Kiovan keskuskatua pitkin, kun taas Ukrainan laivaston paraati järjestettiin Mustanmeren Odessan satamassa.

"Me taistelemme kansamme puolesta, koska on mahdollista miehittää väliaikaisesti alueita, mutta on mahdotonta valloittaa ihmisten rakkautta Ukrainaa kohtaan", presidentti Volodymyr Zelenskiy sanoi paraatia edeltävässä seremoniassa.

Mainos

"Donbassin ja Krimin ihmiset palaavat luoksemme, koska olemme perhe", hän sanoi.

Kiovan ja Moskovan suhteet romahtivat sen jälkeen, kun Venäjä liitti Krimin niemimaan vuonna 2014 ja Ukrainan joukkojen ja Venäjän tukemien joukkojen välinen sota puhkesi Itä-Ukrainassa, joka Kiovan mukaan on tappanut 14,000 XNUMX ihmistä seitsemän vuoden aikana.

Maanantaina yli 40 maata osallistui Krimin foorumiin, joka on Kiovassa pidetty huippukokous, jonka tarkoituksena on pitää kansainvälinen huomio keskittyneenä Krimin paluuseen. Lue lisää.

Mainos

Continue Reading

energia

Ukraina kertoo neuvotellutsa takuista Yhdysvaltojen ja Saksan kanssa Nord Stream 2: sta

Julkaistu

on

By

Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen logo näkyy putkessa Tšeljabinskin putkien vierintälaitoksessa Tšeljabinskissa, Venäjällä, 26. helmikuuta 2020. REUTERS/Maxim Shemetov // File Photo

Ukrainan, Yhdysvaltojen ja Saksan energiaministerit keskustelivat Ukrainan takuista sen tulevaisuudesta kauttakulkumaana Venäjän Nord Stream 2 -kaasuputken rakentamisen jälkeen, Ukrainan energiapäällikkö sanoi maanantaina (23. elokuuta), kirjoittaa Pavel Polityuk ja Matthias Williams.

Kiova pelkää, että Venäjä voi käyttää putkilinjaa, joka tuo venäläistä kaasua Saksaan Itämeren alle, jotta Ukraina ei joutuisi kannattaviin passitusmaksuihin. Myös monet muut maat ovat huolissaan siitä, että se syventää Euroopan riippuvuutta Venäjän energiansaannista.

Kolme ministeriä keskustelivat "useista toimista, jotka voidaan toteuttaa yhdessä Ukrainan todellisten takuiden osalta kauttakulun säilyttämisessä", sanoi energiaministeri Herman Halushchenko.

Mainos

"Lähdimme Ukrainan presidentin julistamasta ja ilmaisemasta kannasta - emme voi sallia Venäjän federaation käyttää kaasua aseena", hän sanoi toimittajille.

Ukraina vastustaa katkerasti Washingtonin ja Berliinin välistä sopimusta Nord Stream 2: sta, joka kuljettaa kaasua Eurooppaan ja ohittaa Ukrainan. Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto ei ole yrittänyt lopettaa hanketta pakotteilla, kuten Ukraina lobbaa.

"Tämän päivän näkökulmasta meidän ei pitäisi hylätä mitään ehdotuksia, mutta emme myöskään saa luoda ylittämättömiä esteitä", Saksan talous- ja energiaministeri Peter Altmaier sanoi toimittajille.

Mainos

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi Zelenskin Kiovassa sunnuntaina vakuuttaakseen, että Ukrainan etuja suojellaan, mutta Zelenskiy vaati lisää selvyyttä siitä, mihin toimiin ryhdytään. Lue lisää

Maanantain kokous pidettiin Kiovassa pidetyn huippukokouksen Crimea Platformin reunalla, jonka tavoitteena oli pitää kansainvälinen huomio kiinnitettynä Venäjän vuonna 2014 liittämän Krimin niemimaan palauttamiseen takaisin Ukrainaan.

"Teen henkilökohtaisesti kaikkeni palauttaakseni Krimin, jotta siitä tulee osa Eurooppaa yhdessä Ukrainan kanssa", Zelenskiy kertoi 46 maan edustajille.

Puhuessaan huippukokouksessa kaasukeskustelujen jälkeen Altmaier syytti Venäjää tukahduttamisesta Krimillä. "Emme anna Krimin tulla sokeaksi pisteeksi", hän sanoi.

Yhdysvaltain energiaministeri Jennifer Granholm sanoi, että pakotteet Moskovalle jatkuvat, kunnes Venäjä luopuu niemimaan hallinnasta, ja lisäsi, että "Venäjä on saatettava vastuuseen aggressiostaan".

Kiovan ja Moskovan väliset suhteet romahtivat liittämisen ja sodan puhkeamisen jälkeen Ukrainan joukkojen ja Venäjän tukemien joukkojen välillä Itä-Ukrainassa, joka Kiovan mukaan on tappanut 14,000 XNUMX ihmistä seitsemässä vuodessa.

Ukraina on syyttänyt Venäjää pyrkimyksestä sabotoida huippukokousta painostamalla maita olemaan osallistumatta, kun taas Venäjä on arvostellut länsimaita tapahtuman tukemisesta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa