Liity verkostomme!

Ukraina

Biden korruptiota vastaan? Miksi varastetut rahat eivät koskaan palaa Ukrainassa

Julkaistu

on

Korruption torjunta on yksi demokratian perusperiaatteista. Mutta entä jos käy ilmi, että tämän demokratian ruumiillistuma liittyy korruptiosopimuksiin? Yhdysvaltojen 46. presidentin vaalit ovat osoittaneet, että kaikilla on luurankoja kaapissa.

Vastavalittu Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on kulkenut pitkän matkan soikeaan toimistoon. Hänen ei tarvinnut vain voittaa Donald Trumpia. Hänen oli perusteltava amerikkalaisille äänestäjille, jotka ovat saattaneet olla tietoisia kansainvälisestä korruptiosta ja osallistuneet sen peittämiseen.

Burisma perustettiin Ukrainaan jo vuonna 2002. Sen omaisuus yhdistettiin vuosina 2006-2007. Ja vuonna 2015 sitä pidettiin Ukrainan suurimpana yksityisenä kaasuntuotantoyrityksenä.

Sitä johtaa Ukrainan entinen ekologiaministeri Mykola Zlochevsky, jota pidettiin pakenevan presidentin Viktor Janukovitšin hallituksen rikkaimpana ministerinä.

Ukrainassa Zlochevskiä epäillään laajamittaisesta korruptiosta. Kesäkuussa 2020 Ukrainan kansallinen korruptiontorjuntavirasto (NABU) ja erikoistunut korruptiontorjuntatoimisto paljastivat kolme henkilöä, jotka tarjosivat heille 5 miljoonaa dollaria lahjuksia. Nämä rahat oli tarkoitus luovuttaa korruptiontorjunnan erikoistuneiden syyttäjien päällikölle. Hänen odotettiin päättävän rikosoikeudenkäynnin epäillessään entistä ministeriä, jonka syyttäjänvirasto siirsi syksyllä 2019 NABU: lle tutkimuksen aikana, joka koski osittain Mykola Zlochevskyä. Tämä on suurin lahjonta Ukrainan historiassa.

Vuonna 2019 entistä ekologiaministeriä epäiltiin myös julkisten varojen kavalluksesta.

Samana vuonna Ukrainan yleinen syyttäjä Ruslan Riaboshapka ilmoitti, että Ukrainan yleinen syyttäjänvirasto tarkasteli uudelleen noin 15 Burismaa koskevaa tapausta. Yhdessä heistä oli mukana Joe Bidenin poika Hunter, joka oli aiemmin osa Burisman hallitusta.

Zlochevsky lähti Ukrainasta vuonna 2014 - arvokehityksen jälkeen, kun Ukrainan entinen presidentti Viktor Janukovych pakeni Venäjälle.

Myös vuonna 2014 Joe Bidenin poika Hunter ja Puolan entinen presidentti Aleksander Kwaśniewski liittyivät Burisman hallitukseen.

Yhtiön lehdistötiedotteessa todettiin, että Hunter "vastaa konsernin lakiosastosta ja yhtiön kansainvälisestä myynninedistämisestä". 

Tuolloin Joe Biden oli Yhdysvaltojen varapresidentti ja hänellä oli läheiset yhteydet Ukrainan vastavalittuun hallitukseen ihmisarvon vallankumouksen jälkeen.

Asiantuntijat uskoivat, että se voi johtaa eturistiriitaan: toisaalta Joe Biden painostaa Ukrainaa korruption poistamiseksi, kun taas hänen poikansa saa rahaa ukrainalaiselta yritykseltä, jota tutkitaan Ukrainassa.

The Hill -uutissivusto oli väittänyt, että Viktor Shokinin (joka johti virastoa helmikuusta 2015 helmikuuhun 2016 - toim.) Ukrainan pääsyyttäjän toimisto havaitsi, että Burisma siirsi yli 160,000 2016 dollaria kuukaudessa Rosemont Seneca Partnersille ja että yritys liittyi Hunter Bideniin. Tutkimusta ei kuitenkaan koskaan saatu päätökseen. Vuonna XNUMX Viktor Shokin erotettiin.

Lokakuussa 2020 tuli tiedoksi, että Mykola Zlochevsky kuulusteli varojen vetämistä Ukrainasta koskevasta rikosoikeudellisesta tapauksesta kahta todistajaa, Latvian kansalaisia. Yksi heistä väitti suorittaneensa varoja suoraan Ukrainasta ja koordinoinut rahanpesua Wirelogic Technology AS: n ja Digitex Organization LLP: n avulla myöhemmillä siirroilla edellä mainittuun Rosemont Seneca Bohai LLC: hen. Todistajien mukaan he huomasivat, että nämä yritykset alkoivat usein siirtää samoja määriä, mikä herätti kysymyksiä.

Ukrainan sijainen Andriy Derkach julkaisi vuonna 2020 puhelinkeskustelut, joissa kuultiin Ukrainan entisen presidentin Petro Poroshenkon ja Yhdysvaltain silloisen varapuheenjohtajan Joe Bidenin kaltaisia ​​ääniä.

"Keskustelu on nauhoitettu suoraan Poroshenkon ja Bidenin välillä, jossa Poroshenko raportoi Bidenille, kuinka hän ampui Shokinin. Ja Biden kuuntelee näitä tietoja erittäin huolellisesti. Loppujen lopuksi hän sanoo: "erittäin hyvä". Poroshenko sanoo, että vaikka korruptiosta tai Shokinin vastaisesta työstä ei ole valituksia, "noudoin ohjeitasi ... ja ratkaisin pääsyyttäjän asian, sain häneltä lausunnon", paljastaa Derkach äskettäin esitellyssä dokumentissa. Brittiläisten toimittajien Press Club Brussels Europe.

Asiakirjassa toimittajat esittävät asiakirjat, jotka osoittavat varojen siirron offshore-yrityksille, jotka voivat olla yhteydessä Hunter Bideniin. He sanovat myös, että Burismaa vastaan ​​Ukrainassa käydyt tapaukset johtivat ylempien virkamiesten erottamiseen Yhdysvaltojen presidentin hallinnon puhelun jälkeen.

Joe Biden itse ei salannut vaativansa Shokinin erottamista vastineeksi miljardin dollarin lainatakuista Ukrainalle: "Ja menin luultavasti 12., 13. kertaa Kiovaan. Ja minun piti ilmoittaa, että on olemassa toinen miljardin dollarin lainatakuu. Ja olin saanut Poroshenkolta ja Yatsenyukilta sitoumuksen, että he ryhtyvät toimiin valtion syyttäjää vastaan. Eikä he ... He kävelivät ulos lehdistötilaisuuteen. Sanoin, nah ... emme aio antaa sinulle miljardia dollaria. He sanoivat: 'Sinulla ei ole valtaa. Et ole presidentti. ' … Sanoin, soita hänelle. Sanoin, minä sanon sinulle, et saa miljardia dollaria. Sanoin, ettet saa miljardia. … Katsoin heitä ja sanoin: 'Lähden kuuden tunnin kuluttua. Jos syyttäjää ei eroteta, et saa rahaa. ' No, narttu. Hänet erotettiin. Ja he asettivat paikalle jonkun, joka oli tuolloin vakaa."

25. toukokuuta 2021 Viktor Shokin esitteli kirjan "Fiktiiviset tarinat Joe Bidenin kansainvälisestä korruptiosta Ukrainassa tai kuka ei voi olla Yhdysvaltojen presidentti". Siinä Shokin käsittelee tutkimuksensa Burismasta Ukrainan pääsihteerinä ja hinnan, jonka hänen oli maksettava. Kyse on myös siitä, että Yhdysvaltain valittu presidentti tiesi hyvin, missä yrityksessä hänen poikansa työskenteli.

Toinen ukrainalainen virkamies, joka erotettiin kiinnostuksestaan ​​Burismaa koskevaan tapaukseen, on entinen apulaissyyttäjä Kostiantyn Kulyk. Brittiläisten toimittajien dokumenttielokuvassa hän selittää, miksi korruptiosta epäillyn entisen ministerin Mykola Zlochevskyn yritys tarvitsi Hunter Bideniä: "Vuonna 2014 Yhdysvallat otti käyttöön taloudellisia pakotteita Ukrainan entiselle presidentille Janukovychille ja hänen seurueelleen. Kaikki tämän luettelon henkilöt yrittivät löytää lobbaajia Yhdysvalloista ratkaisemaan ongelman seuraamuksillaan. Tähän sisältyi Kurchenko (liikemies, jolla on läheiset siteet Janukovychiin - toim.), Zlochevsky ja muut ihmiset. Vuonna 2019, kun menimme takavarikoimaan 6.5 miljardia dollaria ja esitimme syytteet Poršenkon seurasta Kurchenkolle, Zlochevskille, Lozhkinille ja muille (nykyinen presidentti sillä hetkellä - toim.), Yhdysvaltain edunvalvojat onnistuivat saamaan minut irti järjestämällä kilpailuja Zlochevskyn palveluksessa työskentelevien ihmisten tehtävien noudattamisesta. On selvää, miten he arvioivat soveltuvuuteni rooliin."

Sen jälkeen kun Viktor Shokin erotettiin Ukrainan yleisestä syyttäjävirastosta, uudeksi pääsyyttäjäksi nimitettiin Ukrainan silloisen presidentin läheinen Juri Lutsenko. Myöhemmin The Hillin haastattelussa Lutsenko antoi sensaatiomainen lausunnon: hän oli järkyttynyt, kun Yhdysvaltain suurlähettiläs Marie Yovanovitch antoi hänelle luettelon ihmisistä, joita ei voida nostaa syytteeseen, koska tällaiset toimet voivat vahingoittaa korruption torjuntaa Ukrainassa.

Myöhemmin Ukrainan Babel-sanomalehden haastattelussa Lutsenko selvensi, että tapaaminen suurlähettilään kanssa tapahtui tammikuussa 2017. ”Kokous pidettiin Ukrainan pääsyyttäjässä tämän pöydän äärellä tammikuussa 2017. Hän ei ollut yksin, enkä ollut yksin. Yovanovitch oli kiinnostunut Vitaliy Kaskon tapauksesta (syyttäjä Ukrainan yleisessä syyttäjävirastossa - toim.). Kasko rekisteröi äitinsä toimistorakennukseen, vaikka hän ei koskaan lähtenyt Lvivistä - tällaisia ​​tekoja pidetään vallan väärinkäyttönä”, Lutsenko sanoi. Hänen mukaansa Yovanovitch ilmoitti, että Kasko on merkittävä korruption vastainen hahmo, ja "tällainen rikosoikeudenkäynti heikentäisi korruption vastaisia ​​aktivisteja". "Sijoitin yksityiskohdat ja selitin, etten voinut aloittaa ja päättää menettelyä haluamallani tavalla. Sitten nimitin useita muita ns. Korruption vastaisia ​​aktivisteja, jotka olivat oikeudenkäynnissä. Hän sanoi, että sitä ei voida hyväksyä ja että se heikentää luottamusta korruption vastaisiin aktivisteihin. Otin paperin, kirjoitin muistiin nimet ja sanoin: "Kerro minulle luettelo koskemattomista." Hän sanoi: "Ei, olet ymmärtänyt minut väärin." Sanoin: "Ei, ymmärsin kaiken. Aikaisemmin tällaiset luettelot kirjoitettiin Bankovaan, ja esität uusia listoja Tankovalta (entinen nimi Sikorsky Street, jossa sijaitsee Yhdysvaltain Ukrainan suurlähetystö - toim.). Kokous päättyi. Pelkään, ettemme lähtenyt hyvillä ehdoilla " hän sanoi.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että Yhdysvaltain presidentin hallinnon "puhelulaki" Ukrainan hallitukselle olisi voinut heikentää Petro Poroshenkon luokitusta. Tämä on yksi syy siihen, miksi hän menetti presidentin kilpailun vuoden 2019 vaaleissa näyttelijä Volodymyr Zelenskylle, joka ilmoitti keskustelussa, että hänestä tulisi "Poroshenkon tuomio".

Burisma-tapauksen tilanne ja mahdollinen eturistiriita Bidenin perheen kanssa eivät kuitenkaan todellakaan muuttuneet Zelenskin puheenjohtajakaudella. Lisäksi hänen nimittämänsä yleisen syyttäjän, Ruslan Riaboshapka, päätti Ukrainan viranomaisiin kohdistuvan painostuksen takia Bidenin tapauksen melkein toisena päivänä nimittämisen jälkeen.

Petro Poroshenko toimiessaan Riaboshapka oli Ukrainan korruption torjunnan kansallisen viraston apulaispäällikkö. Se on yksi osavaltiorakenteista, jonka luominen rahoitettiin Yhdysvaltojen avulla. Puolestaan ​​alustan, jolla Ukrainan virkamiesten tilinpäätöksen ilmoitukset ovat tällä hetkellä, on kehittänyt korruption torjuntakeskuksen läheinen yritys, jota johtaa Daria Kaleniuk ja Vitaliy Shabunin. He eivät peitä, että tekevät työnsä avustuksina Yhdysvalloista ja George Soros -säätiöltä.

Huhtikuussa 2021 Yhdysvaltain nykyisen presidentin Hunter Bidenin poika esitteli omat muistelmansa. Kirjassa hän myöntää käyttäneensä Burisman hallituksessa ansaitsemansa rahat huumeisiin ja alkoholiin.

"Pelkästään viimeisten viiden vuoden aikana kahden vuosikymmenen pituinen avioliittoni on hajonnut, aseita on laitettu kasvoihini, ja yhdellä hetkellä pudotin puhtaaksi verkosta, asuin 59 dollaria yötä kohti Super 8 -motellissa I-95 pelottaen perhettäni vielä enemmän kuin itseäni,”Biden myöntää. Muistelmat kuvaavat Yhdysvaltain presidentin pojan toistuvia kuntoutusyrityksiä, hänen perheensä pyrkimyksiä vapauttaa hänet riippuvuuksista. Hän kirjoittaa, että hän joi alkoholia ensimmäisen kerran 8-vuotiaana juhlissa isänsä vaalien kunniaksi.

Burisman tarina ja Hunter Bidenin osallistuminen siihen osoittavat selvästi, että Yhdysvaltojen nykyinen presidentti tiesi tarkalleen missä yrityksessä hänen poikansa työskentelee. Joe Biden on perehtynyt Ukrainan politiikkaan, joten hän ei voinut olla tietämättä, että Burismaa johtaa korruptiosta epäilty entinen Ukrainan ministeri.

Tarina Burismasta ja Hunter Bidenin osallistumisesta siihen osoittaa selvästi, että Yhdysvaltojen nykyinen presidentti tiesi tarkalleen millaisessa yrityksessä hänen poikansa työskentelee. Joe Biden on perehtynyt hyvin Ukrainan politiikkaan, joten hän ei voinut olla tietämättä, että Burisma on korruptiosta epäillyn entisen Ukrainan ministerin johdolla.

Helmikuussa 2019 entinen FBI: n erityisedustaja Karen Greenaway ilmaisi Yhdysvaltain kongressin yhdessä rakennuksessa pidetyssä Yhdysvaltain Helsingin komission kuulemistilaisuudessa epäilynsä siitä, että Ukraina pystyy palauttamaan Janukovych-hallinnon varastamat rahat. . Hänen mukaansa, jos näin tapahtuu koskaan, ne eivät ole aiemmin odotettuja yhdeksän miljardia dollaria. Ja mitä enemmän aikaa kuluu, on vähemmän toivoa saada heidät takaisin.

Mykola Zlochevskistä tuli rikkain ministeri Janukovitšin toimikaudella, joten Hunter Bidenin työ hänen yrityksessään oli tunnettua, koska hän työskenteli miljoonien dollarien varastajien kanssa.

Ainoa aika ja lainvalvontajärjestelmän puolueettomuus, sekä Yhdysvalloissa että Ukrainassa, tulee koskaan purkamaan tämän korruption sotku.

Continue Reading

Afrikka

EU: n pakotteet: Komissio julkaisee Syyriaa, Libyaa, Keski-Afrikan tasavaltaa ja Ukrainaa koskevia erityissäännöksiä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut kolme lausuntoa koskien EU: n rajoittavia toimenpiteitä (seuraamuksia) koskevien neuvoston asetusten erityissäännösten soveltamista Libya ja Syyria, The Keski-Afrikan tasavalta ja alueellisen koskemattomuuden heikentävät toimet Ukraina. Ne koskevat 1) muutoksia jäädytettyjen varojen kahteen erityispiirteeseen: niiden luonteeseen (Libyaa koskevat pakotteet) ja niiden sijainti (Syyriaa koskevat pakotteet); 2) jäädytettyjen varojen vapauttaminen rahoitusvakuuden täytäntöönpanon avulla (Keski-Afrikan tasavaltaa koskevat pakotteet) ja; 3) kielto asettaa varoja tai taloudellisia resursseja listalle otettujen henkilöiden saataville (Ukrainan alueellista koskemattomuutta koskevat pakotteet). Vaikka komission lausunnot eivät sido toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​tai EU: n talouden toimijoita, niiden on tarkoitus tarjota arvokasta ohjausta niille, joiden on sovellettava ja noudatettava EU: n pakotteita. Ne tukevat pakotteiden yhdenmukaista täytäntöönpanoa koko EU: ssa YK: n tiedonannon mukaisesti Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: avoimuuden, vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen.

Rahoituspalvelujen, rahoitusvakauden ja pääomamarkkinaunionin komissaari Mairead McGuinness sanoi: "EU: n pakotteet on pantava täytäntöön täysimääräisesti ja yhdenmukaisesti koko unionissa. Komissio on valmis auttamaan kansallisia toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​ja EU: n toimijoita näiden seuraamusten soveltamiseen liittyvissä haasteissa. "

EU: n pakotteet ovat ulkopolitiikan väline, joka muun muassa auttaa saavuttamaan EU: n keskeiset tavoitteet, kuten rauhan säilyttäminen, kansainvälisen turvallisuuden vahvistaminen sekä demokratian, kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien lujittaminen ja tukeminen. Pakotteet kohdistetaan niihin, joiden toiminta vaarantaa nämä arvot, ja niillä pyritään vähentämään mahdollisimman paljon siviiliväestölle aiheutuvia haittoja.

EU: lla on tällä hetkellä käytössä 40 erilaista pakotusjärjestelmää. Osana komission roolia perussopimusten valvojana, komissio vastaa EU: n taloudellisten ja taloudellisten pakotteiden täytäntöönpanon valvonnasta kaikkialla unionissa sekä varmistaa, että seuraamuksia sovelletaan tavalla, joka ottaa huomioon humanitaaristen toimijoiden tarpeet. Komissio tekee myös tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa varmistaakseen, että pakotteet pannaan täytäntöön yhdenmukaisesti koko EU: ssa. Lisätietoja EU: n pakotteista tätä.

Continue Reading

EU

Ukraina: EU myöntää 25.4 miljoonaa euroa humanitaarista apua

Julkaistu

on

Kun Itä-Ukrainan konflikti on astumassa kahdeksanteen vuoteen, Euroopan komissio ilmoitti eilen 25.4 miljoonan euron humanitaarisesta avusta edelleen vihollisuuksista kärsiville ihmisille. EU: n humanitaarisen avun kokonaismäärä on tällä hetkellä 190 miljoonaa euroa konfliktin alkamisen jälkeen. Kriisinhallinnasta vastaava komissaari Janez Lenarčič sanoi: "Itä-Ukrainan konflikti kantaa edelleen raskaita siviilejä, kun taas tiedotusvälineiden ja kansainvälisen yhteisön huomio on hiipumassa. EU vastaa edelleen humanitaarisiin tarpeisiin yhteyslinjan molemmin puolin. Vaikka avuksemme on edelleen suurimmaksi osaksi hiljaisuudessa kärsiville, on pyrittävä kestäviin ratkaisuihin rauhaan ja vakauteen.  

Rahoitus auttaa konfliktista kärsiviä ihmisiä saamaan terveydenhuoltoa, mukaan lukien parempi valmistautuminen ja reagointi COVID-19-pandemiaan sekä suojelupalvelut, kuten oikeudellinen tuki. Se auttaa muun muassa korjaamaan vaurioituneita taloja, kouluja ja sairaaloita. Koko lehdistötiedote on saatavana tätä. Myös eilen komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy pitivät puhelun yhteistä etua koskevista aiheista. Ehdotuspyynnön jälkeen julkaistu yhteinen lausuma on saatavana tätä.

Continue Reading

Venäjä

Tuleeko Venäjän ja Ukrainan presidenttien kokous?

Julkaistu

on

Viime aikoina Kiova on keskustellut aktiivisesti Venäjän ja Ukrainan päämiesten - Vladimir Putinin ja Vladimir Zelenskin - mahdollisesta tapaamisesta. Kuten Ukrainan diplomatialle on tullut tapana, aihe esitetään skandaalilla, ja itse tilanne esitetään Moskovan yrityksenä välttää "konkreettista" keskustelua Kiovan kanssa kahdenvälisen asialistan ongelmallisimmista kysymyksistä - ratkaisu Donbasissa ja Krimin aihe, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja. 

Ylimääräinen juonittelu on tällaisen kokouksen paikka. Kiova ehdotti aluksi, että molemmat presidentit pitävät neuvotteluja mahdollisimman lähellä Ukrainan ja kapinallisen Donbassin välistä rajalinjaa. On selvää, että tarkoitus oli puhtaasti propaganda: osoittaa Venäjälle, että Donbass on ensinnäkin "Moskovan luoma ongelma". Kreml reagoi ehdotukseen omalla tavallaan ja esitti aloitteen Kiovan keskustelemiseksi Moskovassa. 

"Ensinnäkin Ukrainan tulisi keskustella Donbassin alueen konfliktista Venäjän kanssa ja vasta sitten kahdenvälisistä suhteista", Ukrainan varapääministeri Alexey Reznikov sanoi. Hänen mukaansa tätä kokousta ei voida järjestää "hyökkääjämaan» pääkaupungissa

20. huhtikuuta Zelensky ehdotti tapaavansa Putinin "missä tahansa Ukrainan Donbassissa, missä on sota". Vastauksena Putin sanoi, että jos Ukrainan presidentti haluaa keskustella Donbassin ongelmasta, hänen on ensin tavattava itsensä julistautuneiden Donetskin ja Luhanskin kansantasavallan (DPR ja LPR) johtajat ja vasta sitten Venäjän johto. kolmas osapuoli. Putin lisäsi, että Venäjän puoli on valmis keskustelemaan Ukrainan kanssa kahden maan välisistä suhteista, ja ehdotti, että Zelensky tulee Moskovaan "milloin tahansa hänelle sopivaksi".

22. huhtikuuta DPR: n ja LPR: n johtajat Denis Pushilin ja Leonid Pasechnik ilmoittivat olevansa valmiita tapaamaan Zelenskyä missä tahansa Donbassin yhteysjohdon kohdassa "rehellistä ja avointa keskustelua varten". Ukrainan presidentti Oleksiy Arestovich sanoi kuitenkin, että "ei tule neuvotteluja niin kutsutun LPR: n, DPR: n kanssa, eikä myöskään voi olla." Ukrainan presidentin toisen toimiston neuvonantajan Mihail Podolyakin mukaan itse julistautuneiden tasavaltojen edustajien osallistuminen keskusteluun Donbassin tilanteesta tekee neuvotteluista rakentamattomia.

Keskustelu Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Ukrainan johtajan Vladimir Zelenskin mahdollisesta tapaamisesta jatkuu. Tämän totesi Venäjän päämiehen Dmitri Peskovin lehdistösihteeri 23. toukokuuta.

Kremlin tiedottaja sanoi, että Venäjä on valmis keskustelemaan Krimistä vain kahden maan rajat ylittävän yhteistyön yhteydessä. "He sanovat: keskustelemme Krimistä. Mutta jos keskustelemme Krimistä rajat ylittävän yhteistyön kehittämisen kannalta ... Tiedätkö, Venäjällä on rajat ylittävää yhteistyötä alueilla ulkomaiden kanssa. Jos tältä osin, Olen varma, että Putin on valmis. Mutta jos keskustelemme jostakin muusta kuin siitä, että Krim on Venäjän federaation alue. "

Peskov huomautti, että Venäjän perustuslain mukaan on rikos puhua Venäjän federaation alueiden vieraantumisesta. "Tietysti on vielä paljon tehtävää, jatkamme näkemysten vaihtoa, ja me Näemme, mitä tapahtuu. Mutta tällainen näkemysten vaihto tapahtuu ", hän totesi.

Tärkein edellytys Ukrainan presidentin Vladimir Zelenskin tapaamiselle Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa on keskustella Kiovaa kiinnostavista asioista, Ukrainan ulkoministeri Dmitry Kuleba sanoi 20. toukokuuta. Hänen mukaansa tällaisen tapahtuman päivämäärästä ei keskustella, mutta Kiova vaatii kokouksen tätä sisältöä.

Ukrainan ja Venäjän presidenttien Vladimir Zelenskin ja Vladimir Putinin mahdollisen kokouksen koordinointi on erittäin vaikeaa, sen on välttämättä keskusteltava Donbassin ja Krimin asioista, sanoi Ukrainan ulkoministeriön päällikkö Dmitry Kuleba. 

Aiemmin Venäjän presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov sanoi, että yhteydenpidot hypoteettisesta Putin Zelenskin tapaamisesta ovat käynnissä, mahdollisia aiheita on luonnoksia, mutta prosessi ei ole helppo. 

"Periaatteessa tämä kokous syntyy erittäin vaikeaksi. Samalla vahvistamme, että olemme valmiita puhumaan. Pääaihe on tietysti sodan loppu ja rauha Ukrainassa. Emme tapaa Putinia käskemättä puhua Donbassista ja Krimistä ", Kuleba kertoi paikallisille tiedotusvälineille.
"Meidän on keskusteltava Putinin kanssa, koska ymmärrämme, että Venäjällä päätökset tekee Vladimir Putin - eikä kukaan muu. Mutta olen varma, että jos tämä kokous tapahtuu, presidentti puolustaa tiukasti Ukrainan etuja. Kokous pidetään kun me Kiovassa varmistamme, että voimme tässä kokouksessa keskustella yksityiskohtaisesti meille avainasemassa olevista asioista ", hän lisäsi. 

Moskovan ja Kiovan väliset suhteet ovat huonontuneet vuonna 2014 Kiovan vallankaappauksen jälkeen, joka aiheutti konfliktin Donbassissa ja johti Krimin liittämiseen. Ukrainan viranomaiset ja länsimaat ovat toistuvasti syyttäneet Venäjää puuttumisesta Ukrainan sisäisiin asioihin. Tammikuussa 2015 Yläraada hyväksyi julkilausuman, jossa Venäjää kutsuttiin "hyökkääjämaaksi".

Venäjä kiistää Kiovan ja lännen syytökset ja kutsuu niitä mahdottomiksi hyväksyä. Moskova on toistuvasti ilmoittanut, ettei se ole Ukrainan sisäisen konfliktin osapuoli, ja on kiinnostunut Kiovasta voittamaan poliittisen ja taloudellisen kriisin. Krimistä tuli Venäjän alue sen jälkeen, kun siellä järjestettiin maaliskuussa 2014 kansanäänestys, jossa 96.77% Krimin tasavallan äänestäjistä ja 95.6% Sevastopolin asukkaista äänesti liittymistä Venäjälle. Ukraina pitää Krimiä edelleen omana, mutta väliaikaisesti miehitettynä alueena.

Venäjän johto on toistuvasti todennut, että Krimin asukkaat äänestivät demokraattisesti, noudattaen täysin kansainvälistä oikeutta ja YK: n peruskirjaa, Venäjän yhdistämistä. Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan Krimin kysymys on lopullisesti päättynyt.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa