Liity verkostomme!

UK

Starmer ryhtyy parantamaan Britannian erimielisyyksiä työväenpuolueen maanvyörymän jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Yhdistyneen kuningaskunnan uusi pääministeri pyyhkäisi 10 Downing Streetiin massiivinen työväenpuolueen enemmistö Westminsterissä. Mutta vain hieman yli kolmanneksen parlamenttivaaleissa annetuista äänistä, Sir Keir Starmer tietää, että vaalijärjestelmän villien vääristymien takana se oli myös läpimurto Britannian politiikan äärimmäisyyksiin.

Nigel Faragen Reform UK hyötyi brexitin jälkeisestä traumasta, jonka hän aiheutti niin paljon, mikä myötävaikutti konservatiivien pahimpaan tulokseen Yhdistyneen kuningaskunnan demokraattisen historian aikana. Samaan aikaan Palestiinaa kannattavat ehdokkaat aiheuttivat tappioita myös työväenpuolueelle.

Kun Sir Keir saapui Downing Streetille sen jälkeen, kun kuningas Charles oli nimittänyt hänet pääministeriksi, puheessaan hän lupasi hallita asettamalla "maa ensin, puolue toiseksi". Se on suuren epätasa-arvon maa; Ennen Brexitiä Sisä-Lontoo oli ylivoimaisesti EU:n vaurain paikka, mutta Iso-Britannia oli kuitenkin ainoa osa Luoteis-Eurooppaa, jossa oli vielä alueita, jotka olivat oikeutettuja anteliaimpaan eurooppalaiseen apuun.

Joskus sitä kuvailtiin "ei niinkään rikkaaksi maaksi, vaan köyhäksi maaksi, jossa sattuu asumaan paljon rikkaita ihmisiä", ja sen uusi pääministeri lupasi Yhdistyneelle kuningaskunnalle, että "rakentamme Britannian jokaiseen yhteisöön luodulla vauraudella". Hän sitoutui "löytämään uudelleen keitä me olemme" ja siihen, että Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti olisivat "neljä kansakuntaa, jotka seisovat jälleen yhdessä".

Mutta Pohjois-Irlannissa unionismin jakautuminen syveni, ja irlantilainen tasavaltalainen Sinn Féin on nyt suurin puolue, joka on niin vihamielinen Yhdistyneen kuningaskunnan konseptille, että sen kansanedustajat eivät edes ota paikkaansa Westminsterissä. Walesissa työväenpuolue on edelleen suurin puolue, mutta itse asiassa sen ääniosuus laski. kansallismielisen Plaid Cymrun ja keskustan liberaalidemokraattien jakaessa saaliista konservatiivien pyyhkimisen jälkeen.

Labourilla oli erittäin hyvät vaalit Skotlannissa kukistamalla kymmeniä Skotlannin kansallispuolueen kansanedustajia. Skotlannin työväenpuolueen johtaja Anas Sarwar väitti, että "olemme kääntäneet tulvan Yhdistyneessä kuningaskunnassa ääriliikkeiden nousua vastaan". Hän luultavasti ajatteli skotlantilaisia ​​nationalisteja, jotka haluavat irtautua, ja konservatiiveja, jotka poistivat Yhdistyneen kuningaskunnan EU:sta.

Mainos

Mutta monet hänen muslimitovereistaan ​​Englannissa hylkäsivät työväenpuolueen, raivoissaan Sir Keir Starmerin vahvasta tuesta Israelin hyökkäykselle Gazaan. Neljä Palestiinaa kannattavaa riippumatonta sai työväenpuolueen paikkoja. Neljä muuta kansanedustajaa politiikan ääripäästä ovat näkyvä Brexiter Nigel Farage ja hänen Reform UK -kollegansa (joista yksi puolueen kohdepaikka on vielä julistamatta). Hän lupasi, että "tämä on jotain, mikä hämmästyttää teitä kaikkia", ja lupasi kohdistaa työväenpuolueen äänet saatuaan neljä miljoonaa ääntä enimmäkseen konservatiiveista.

Hänen puolueensa ohitti mukavasti vahvasti EU-myönteiset vihreät, vaikka he sijoittivatkin enemmän tai vähemmän Reformin kanssa. Hän menestyi myös äänestyksissä paremmin kuin myös Eurooppa-myönteiset liberaalidemokraatit, jotka kuitenkin nousivat pienpuolueiden joukosta takaisin Westminsterin kolmannen voiman asemaan.

Se oli epäilemättä työväenpuolueen historiallinen voitto, mutta jokainen, joka välittää Ison-Britannian ja EU:n suhteista tai on huolissaan populistisen oikeiston noususta niin monissa maissa, on huolissaan siitä, oliko se Reform UK:n läpimurto todellinen käännekohta Britannian poliittisessa historiassa.

Mutta kun Rishi Sunak erosi pääministerin tehtävästä ja jätti Downing Streetin Sir Keir Starmerin saapumista odottavan väkijoukon pilkkaamiseen, Euroopan johtajat keskittyivät tiukasti vaalien välittömiin seurauksiin.

Kahdeksan vuotta brexit-äänestyksestä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi, että Iso-Britannia ja Eurooppa ovat "tärkeitä kumppaneita", kun hän onnitteli työväenpuolueen johtajaa. Michel ilmoitti, että Sir Keirin valinta merkitsee "uutta sykliä" Yhdistyneelle kuningaskunnalle, koska hän odotti innolla yhteistyötä "yhteisten haasteiden parissa".

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi, että hän haluaa "rakentavan kumppanuuden" vastatakseen yhteisiin haasteisiin ja vahvistaakseen Euroopan turvallisuutta. Yksi ensimmäisistä suurista tapahtumista Sir Keirin pääministerikaudella on, kun hän isännöi Euroopan poliittisen yhteisön kokousta myöhemmin tässä kuussa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa