Liity verkostomme!

UK

Yhdistyneen kuningaskunnan "uudella toivon aikakaudella" EU:hun liittyminen ei tapahdu

SHARE:

Julkaistu

on

Poistumiskyselyssä, joka julkaistiin Britannian parlamenttivaalien äänestyksen päätyttyä, oppositiotyöväenpuolueen ennustetaan palaavan valtaan 410 paikalla Westminsterin parlamentin 650 paikasta. Se olisi ennätyksellinen maanvyörymävoitto, jonka Yhdistyneen kuningaskunnan järjettömän suhteeton ensisijainen vaalijärjestelmä tuottaisi.

Pääministeriksi tulossa oleva mies, Sir Keir Starmer, on tehnyt vain vähän kampanjalupauksia, sen lisäksi, että se ei ole sulkenut pois mahdollisia suuria veronkorotuksia sen jälkeen, kun konservatiivit nostivat verotuksen tasolle, joka on tavallinen muissa Länsi-Euroopan maissa, mutta ennennäkemättömälle rauhan aikana Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Mutta hän on ollut selvä, että maa ei liity takaisin Euroopan unioniin eikä yhtenäismarkkinoihin ja tulliliittoon.

Juuri ennen äänestyksen alkamista 61-vuotiaalta Sir Keiriltä kysyttiin, näkikö hän olosuhteita, joissa tämä voisi muuttua hänen elinaikanaan, mutta hän vastasi "ei, en usko, että niin tulee tapahtumaan", vaikka hän lupasikin "Toivon uusi aika"

Työväenpuolue olisi valmis suostumaan noudattamaan eurooppalaisia ​​elintarvikkeita ja kemikaaleja koskevia sääntöjä yrittääkseen parantaa Britannian kauppa-asemaa ja kannustaa sulamaan brexitin jälkeisissä suhteissa EU:hun. Mutta kaikki toimet, jotka vaatisivat ihmisten vapaata liikkuvuutta, on suljettu pois.

Brexitistä on tullut myrkyllinen kysymys Britannian politiikassa, ja sitä syytetään suurelta osin Boris Johnsonin noususta, joka aikoi hallita ilman Brysselissä tehtyjä sääntöjä - tai oikeastaan ​​mitään sääntöjä. Hänen kaatumisensa johti lyhytaikaiseen mutta tuhoisaan Liz Trussin johtoon. Hän uskoi, että jopa talouden sääntöjä voitiin rikkoa rankaisematta.

Rishi Sunak jätettiin johtamaan konservatiivipuolue vaalien tuhoon 14 vuoden vallassa. Poistumiskyselyn mukaan se sai vain 131 Westminsterin 650 parlamentin jäsenestä. He eivät ota tappiota hyvin ja todennäköisesti tuplaavat euroskeptisyyden oppositiossa.

Sekä työväenpuolueet että konservatiivit pelottavat helposti Nigel Faragen populistista politiikkaa, varsinkin jos hänestä tulee lopulta kansanedustaja. He ovat hyvin tietoisia siitä, kuinka Marine Le Penistä on muutamassa vuodessa tullut kourallinen kansanedustajaa Ranskan kansalliskokouksessa kansalliskokouksensa suurimmaksi puolueeksi.

Mainos

Joten Faragen odotetulla pienellä Reformin Yhdistyneen kuningaskunnan kansanedustajilla on enemmän vaikutusvaltaa kuin lukuisat liberaalidemokraatit, jotka ovat valmiita harkitsemaan paluuta yhtenäismarkkinoille ja tulliliittoon. Paljon vähennetty Skotlannin kansallispuolueen ryhmä jatkaa EU-jäsenyyden puolustamista, mieluiten itsenäisen Skotlannin puolesta.

Vihreät ja Walesin nationalisti Plaid Cymru jatkavat myös Eurooppa-myönteisen uskon säilyttämistä, mutta muutos valtavirran asenteissa Westminsterissä tapahtuu vain hitaasti. Suuri joukko uusia työväenpuolueen kansanedustajia koostuu enimmäkseen ihmisistä, jotka katuvat syvästi Brexitiä ja haluaisivat kumota sen tai ainakin korjata osan vahingoista. Mutta heidän äänensä eivät ole vielä tarpeeksi tärkeitä vaikuttaakseen Sir Keir Starmerin lupaamaan "uuteen toivon aikakauteen".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa