Liity verkostomme!

UK

Uraauurtava uusi oikeudellinen raportti ilmaisee suurta huolta Yhdistyneen kuningaskunnan pakotejärjestelmästä

SHARE:

Julkaistu

on

Uusi oikeudellinen raportti, jonka laati johtava brittiläinen asianajaja Dean Armstrong KC Maitland Chambersista ja International Legal Forum (ILF), kansainvälinen lakimiesliitto, joka on sitoutunut terrorismin torjuntaan ja oikeusvaltion edistämiseen, on löytänyt suuria puutteita Yhdistyneen kuningaskunnan pakotejärjestelmässä. pitää sitä erittäin tehottomana ja esittää vakavan huolen asianmukaisen menettelyn puutteesta.

Yksi tärkeimmistä välineistä, joita Yhdistynyt kuningaskunta käyttää ulkopoliittisten tavoitteidensa edistämisessä ja saavuttamisessa, on sanktioiden määrääminen henkilöille ja yhteisöille – niin Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisille kuin ulkomaalaisillekin.

Raportissa vahvistetaan, että Yhdistyneen kuningaskunnan pakotejärjestelmä on yleensä tehoton saavuttamaan tavoitetta estää kohdemaita ja yksilöitä osallistumasta toimiin, jotka johtivat yksipuolisten pakotteiden määräämiseen. Lisäksi näillä tehottomilla ja usein mielivaltaisilla yksittäisten ministerien mielijohteisiin perustuvilla yksipuolisilla sanktioilla voi olla odottamattomia ja vahingollisia seurauksia viattomille henkilöille, joilla ei ole vaikutusta valtioon, joka on pakotteiden todellinen kohde.

Hyvin laajat sanktiot, jotka on asetettu Venäjää vastaan ​​maan hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan, loivat vaarallisen ennakkotapauksen tulla erittäin politisoituneeksi välineeksi muissa konflikteissa, mikä näkyy jo israelilaisia ​​yksilöitä ja ryhmiä vastaan ​​kohdistetuissa pakotteissa.

Mietinnössä esitetään useita suosituksia siitä, kuinka Yhdistynyt kuningaskunta voi luoda tiukemman ja läpinäkyvän pakotejärjestelmän, joka takaa asianmukaisten menettelyjen ja yksilön oikeuksien kunnioittamisen.

Mainos
  1. Muihin tarkoituksiin kuin kansalliseen turvallisuuteen liittyvissä yksipuolisissa seuraamussäännöissä olisi kuvattava niiden tarpeellisuus ja tehokkuus ja säädettävä tuomioistuinten ja/tai sääntelyviranomaisen suorittamasta vuotuisesta tarkastelusta.
  • Henkilöitä määritettäessä - kohteen ja käsiteltävän tilanteen välillä tulee olla selkeä todisteellinen yhteys rikosstandardiin.
  • Henkilöiden nimeämismenettelyssä pitäisi olla oletusasetelma, että pakollisen ilmoituksen kohteena olevalle henkilölle esittää asianomainen ministeri, ja siihen on liitettävä selkeä riitauttamismenettely, joka antaa riittävästi aikaa ja todisteita, jotka ovat tarpeen riittävän puolustautumisen kannalta nimeäminen on annettu ja toimitettava kohdehenkilölle täydelliset kirjalliset perustelut nimeämiselle.
  • Luokittelemattomien tietojen julkistamisen tulisi olla pakollista kaikissa tapauksissa, jotka eivät liity kansalliseen turvallisuuteen.
  • Nimeämiseen, joko nimellä tai kuvauksella, tulisi liittää selkeä menettely, jota kohdehenkilö voi noudattaa lopettaakseen rangaistuksen kohteena olevan toiminnan. 
  • Asiantuntijapaneelin perustaminen avustamaan ministeriä luettelosta poistamishakemusten luetteloinnissa ja käsittelyssä.

Dean Armstrong KC:

"Yhdistyneen kuningaskunnan hallinnolta, jota usein ohjaavat yksittäiset ministerit, puuttuu johdonmukaisuus, prosessin selkeys ja suhteellisuus, eikä se saavuta tavoitteitaan huonojen toimijoiden rankaisemisessa. Sen sijaan odottamattomat seuraukset ovat ilmeisiä, jolloin virheellinen hallinto vaikuttaa viattomiin yksilöihin ja yhteisöihin, jotka sitovat heitä ekstraterritoriaalisesti."

Arsen Ostrovski, ihmisoikeuslakimies ja International Legal Forumin toimitusjohtaja:

"Nykyisen pakotejärjestelmän räikeä mielivalta ja politisoituminen on ollut ilmeistä joka viikko lokakuun 7.th Hamasin verilöyly, koska samat johtajat, jotka asettivat israelilaiset pakotteisiin, päättivät olla nimeämättä edes yhtäkään Yhdistyneen kuningaskunnan tai ulkomaalaisten kansalaisista, jotka vaativat Jihadia ja Intifadaa Lontoon kaduilla, tai palestiinalaisääriaineista ja -virkamiehistä, jotka edelleen yllyttävät väkivaltaan. ja rotuviha"

Vaikka Armstrong KC ja ILF uskovat vakaasti pakotejärjestelmän välttämättömyyteen ulkopolitiikan ja kansallisen turvallisuuden keskeisenä välineenä, he kannattavat vahvempaa, kohdennettua ja avoimempaa järjestelmää, joka on Ison-Britannian kansainvälisen oikeuden mukaisten velvoitteiden mukainen ja noudattaa Ison-Britannian kansainvälistä lainsäädäntöä. oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteita ja yksilön oikeuksia.

https://www.eureporter.co/wp-content/uploads/2024/06/A-legal-review-of-the-UK-sanctions-regime-2.pdf

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa