Liity verkostomme!

UK

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus luopuisi rahastosta, joka korvaisi EU:n aluetuen, jos se valitaan uudelleen

SHARE:

Julkaistu

on

Ison-Britannian konservatiivihallitus, joka kampanjoi uudelleenvalintaa vastaan, vaikkakin mielipidemittauksissa selvästi jäljessä, on ilmoittanut luopuvansa "yhteisestä vaurausrahastosta", joka korvasi Euroopan unionin aluetuen Brexitin jälkeen. Jos Rishi Sunak pysyisi pääministerinä, hän käyttäisi sen sijaan 1.5 miljardia puntaa vuodessa rahoittaakseen osittain suunnitelmaansa ottaa käyttöön 18-vuotiaiden pakollinen kansallispalvelus, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Brexitiä kannattavat konservatiivit vihasivat harvoja Euroopan unionin jäsenyyden näkökohtia enemmän kuin Euroopan alueellista apua. Kultaisten tähtien ympyrän näky sinisellä pohjalla, joka julisti EU:n investointeja Yhdistyneen kuningaskunnan vähiten vauraimmille alueille, raivostutti heidät. Ja kun EU:sta eroamisesta järjestettiin kansanäänestys, eurooppalaisesta rahasta eniten hyötyneet alueet tukivat usein voimakkaasti Brexitiä ja vakuuttelivat, että se oli todella "meidän rahojamme", koska Yhdistynyt kuningaskunta oli EU:n budjetin nettomaksaja.

Se kaikki selvisi muutaman seuraavan vuoden aikana. Sen sijaan, että rahat kohdistettaisiin vähiten varakkaille alueille, paikallisviranomaiset kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa kilpailevat nyt rahoista, ja Westminsterin ministerit päättävät voittajat. Suurin yksittäinen edunsaaja EU:n sääntöjen mukaan oli ollut Walesin köyhempi puolisko, joka yhdessä Cornwallin kanssa oli Luoteis-Euroopan ainoa osa, joka oli vielä niin paljon jäljessä, että se oli oikeutettu anteliaimpaan rahoitukseen. Se oli yli 2 miljardia euroa Walesille seitsemän vuoden monivuotisen rahoituskehyksen aikana.

Valvonta riistettiin Walesin hajautetulta hallitukselta, jonka EU oli uskonut päättämään, miten rahat käytetään yleisten prioriteettiensa mukaisesti. Mutta sen jälkeen Jaettu vaurausrahasto ei koskaan näyttänyt olevan suuri poliittinen prioriteetti voittaneille "brexitereille", jotka valtasivat hallitsevan konservatiivipuolueen.

Ja niin se on osoittautunut. Uudelleenvalintakampanjansa hämärän alun jälkeen konservatiivit ilmoittivat sunnuntaisanomalehdille, että he ottavat uudelleen käyttöön kansallisen palvelun 18-vuotiaille. Yksityiskohdat ovat luonnollisia, mutta teini-ikäisten olisi valittava 12 kuukauden armeijassa (tai "kyberpuolustuksessa") tai vapaaehtoistyön "siviiliresilienssissä" 25 päivän ajan vuoden aikana.

Mutta kun otetaan huomioon Ison-Britannian talouden ja julkisen talouden synkkä tila Covidin kolminkertaisten iskujen, Brexitin ja Venäjän Ukrainaan miehityksen maailmanlaajuisten vaikutusten jälkeen, näiden Yhdistyneen kuningaskunnan vaalien kultainen sääntö on, että mikään puolue ei voi myöntää "rahoittamattoman" lupauksen tekemistä. , varsinkin sen jälkeen, kun Liz Truss yritti sivuuttaa taloudellisen todellisuuden lyhytaikaisen pääministerikautensa aikana.

Mainos

Konservatiivit sanovat, että kansallinen palvelu maksaa 2.5 miljardia puntaa vuodessa - ja suurin osa siitä maksetaan romuttamalla 1.5 miljardin punnan yhteinen hyvinvointirahasto. Loput 1 miljardi puntaa tulee viimeisenä keinona poliitikolle, jolla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka maksaa jostain: "veronkierron tukahduttaminen".

Summat eivät näytä edes laskevan yhteen, ellei alle yksi 20 18-vuotiaasta todella liity armeijaan. Mitä tulee muuhun, heille annetaan orwellilainen kuvaus "pakollisista vapaaehtoisista", vaikka ministerit ovatkin nopeasti sanoneet, että ketään ei uhkaa sakkoa tai vankeutta noudattamatta jättämisestä.

Se on kaikki epätoivoista asiaa poliittiselta puolueelta, joka ei todennäköisesti voi voittaa vaaleja. Mutta se edustaa konservatiivien päätöstä keskittyä ydinäänestykseensä, joka on keskittynyt Britannian väestön vanhempien jäsenten keskuuteen. Nuoret eivät todennäköisesti äänestä konservatiiveja.

Vielä tärkeämpää on, että se edustaa ratkaisevaa hylkäämistä "Punaisesta muurista" - Pohjois-Englannin ja Pohjois-Walesin taakse jääneistä paikoista, jotka ovat perinteisesti tukeneet työväenpuoluetta, mutta äänestivät Brexitin puolesta vuonna 2016 ja antoivat Boris Johnsonille enemmistön Westminsterissä 2019

Työväenpuolue, joka pyrkii voittamaan vaalit 4. heinäkuuta, on ollut nopea pilkkaamaan kansallispalveluehdotusta. Mutta odotamme edelleen uutisia siitä, mitä se tekisi Ison-Britannian vähemmän vauraille osille, sekä "Punaisella muurilla" että alueilla, kuten Etelä-Walesin laaksoissa, jotka pysyivät uskollisina työväenpuolueille jopa alimmillaankin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa