Liity verkostomme!

UK

Britannian pääministeri Sunak julisti vaalit kuusi kuukautta etuajassa

SHARE:

Julkaistu

on

Huolimatta siitä, että pääministeri Rishi Sunak on hyvin jäljessä mielipidemittauksissa, hän on julistanut Yhdistyneen kuningaskunnan parlamenttivaalit 4. heinäkuuta. Hän on hämmentänyt spekulaatioita, joiden mukaan hän viipyisi vain muutaman viikon ajan lakisääteisestä vaatimuksesta hajottaa Westminsterin parlamentti. vuoden loppuun. Hän yrittää nyt hämmentää ennusteita siitä, että hän johtaa Britannian konservatiivipuolueen maanvyörymään tappioon, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Ainoa varma asia oli, että Rishi Sunakin pyyntö kuningas Kaarlen hajottamisesta parlamenttiin hyväksyttäisiin. Se lopettaa yhden Britannian viimeaikaisen historian merkittävimmistä parlamenteista, joka alkoi silloisen pääministerin Boris Johnsonin jyrkällä voitolla, joka oli kampanjoinut lupauksensa "saada Brexit" puolesta.

Vuodet 2016 kansanäänestyksen jälkeen kestänyt kriisi päätettiin hyväksymällä ohut sopimus EU:sta eroamisesta, ja vain Pohjois-Irlanti sai läheisemmän suhteen, jota pääministeri Theresa May oli etsinyt. Yksi Sunakin harvoista poliittisista saavutuksista oli Pohjois-Irlannin järjestelyjen poliittisten seurausten ratkaiseminen.

Merkittävää on, että hän aloitti vaaliilmoituksensa muistelemalla saavutuksiaan ei pääministerinä vaan Johnsonin valtiovarainministerinä (valtiovarainministerinä), kun hän lainasi ennätyssummia rahaa saadakseen Yhdistyneen kuningaskunnan Covid-pandemian läpi. Hänestä tuli pääministeri sen jälkeen, kun Liz Trussin lyhytaikainen pääministerikausi päättyi taloudelliseen ja poliittiseen kapinaan hänen suunnitelmiaan lainata vielä lisää.

Sitä ohjasi brexitin ideologia, usko, että Yhdistyneestä kuningaskunnasta voisi tulla pirteä, matalaveroinen talous, joka vapautetaan Brysselin "kahleista". Konservatiiveista on tullut erilainen, paljon ideologisempi puolue kuin se, joka tuli valtaan liittoutumassa liberaalidemokraattien kanssa 14 vuotta sitten.

On laajalti odotettavissa, myös minun, että työväenpuolueen Sir Keir Starmer on pääministeri heinäkuussa. Mutta edessä on kampanja, jonka aikana molemmat miehet yrittävät välttää keskustelua tulevista suhteista EU:n kanssa.

Mainos

Olisimme ehkä kuulleet enemmän Sunakista tänään. Hän piti sen lyhyesti, ei vain seisoessaan kaatosateessa Downing Street 10:n ulkopuolella, vaan hän kamppaili tulla kuulluksi Whitehallissa soitetun kovaäänisen musiikin yläpuolelle. Pääministerin kauhistuttava optiikka kastelee ilman sateenvarjoa, voidaan syyttää hänen konservatiivipuolueen neuvonantajia.

Työväenpuolueen taktikko saattaisi ottaa kunnian musiikista: "Asiat voivat vain mennä paremmin", Tony Blairin ensimmäisen vaalivoiton kampanjateema. Starmer tarvitsee vielä suuremman swingin työväenpuolueen kuin Blair saavutti, mutta juuri sitä odotetaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa