Liity verkostomme!

UK

Britannian pääministeri Johnsonin tulevaisuus on epävarma puolueen anteeksipyynnön jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pääministeri Boris Johnson (Kuvassa) pahoitteli keskiviikkona (11. tammikuuta) osallistumista "tuo oma viina" -tilaisuuteen virallisella asuinpaikallaan Britannian ensimmäisen koronavirussulun aikana, koska hänen puolueensa ja vastustajiensa kokenut hahmo sanoi, että hänen pitäisi erota. kirjoittaa William James että Kylie Maclellan.

Johnson myönsi ensimmäistä kertaa osallistuneensa juhliin osoitteessa 10 Downing Street toukokuussa 2020, kun COVID-19-säännöt rajoittivat sosiaaliset kokoontumiset minimiin ja sanoi ymmärtävänsä julkisen vihan.

"Tiedän raivoa, jota he tuntevat minua kohtaan johtamaani hallitukseen, kun he ajattelevat, että itse Downing Streetillä sääntöjä laativat ihmiset eivät noudata sääntöjä kunnolla", tuhkanaaminen Johnson sanoi parlamentille.

"Pyydän vilpittömästi anteeksi", hän sanoi.

Mainos

Johnson sanoi katuneensa tekoaan ja piti tapaamista työtapahtumana, joka herätti pilkkaa ja naurua opposition lainsäätäjien keskuudessa.

"Menin puutarhaan juuri kuuden jälkeen 20. toukokuuta 2020 kiittääkseni henkilöstöryhmiä ennen kuin palasin toimistooni 25 minuuttia myöhemmin jatkamaan työtä", Johnson sanoi.

"Jälkeenpäin ajateltuna minun olisi pitänyt lähettää kaikki takaisin sisälle."

Mainos

Kaikkien tärkeimpien oppositiopuolueiden johtajat vaativat hänen eroaan, kun taas konservatiivien Skotlannin johtajasta tuli ensimmäinen hahmo hänen puolueessaan, joka sanoi, että Johnsonin pitäisi nyt erota.

Työväenpuolueen johtaja Keir Starmer sanoi, että yleisö - joka ojensi Johnsonin ylivoimaisen vaalivoiton joulukuussa 2019 sen jälkeen, kun hän lupasi varmistaa Britannian eron Euroopan unionista - piti häntä valehtelijana.

"Juhla on ohi, pääministeri", Starmer sanoi hänelle.

"Kuukausien petoksen ja petoksen jälkeen säälittävä spektaakkeli miehestä, joka on ajautunut tieltä. Hänen puolustuksensa siitä, että hän ei tajunnut olevansa juhlissa, on niin naurettavaa, että se on itse asiassa loukkaavaa brittiläisille."

Viha on kasvanut sen jälkeen, kun ITV News kertoi, että Johnson ja kumppani Carrie sekoittuivat noin 40 työntekijän kanssa Downing Streetin puutarhassa sen jälkeen, kun hänen pääsihteerinsä Martin Reynolds lähetti kutsun, jossa pyydettiin osallistujia "tuomaan oma viina". Johnsonin lehdistösihteeri sanoi, että pääministeri ei ollut nähnyt tuota sähköpostia.

Lukuisat ihmiset, mukaan lukien jotkut lainsäätäjät, ovat kuvanneet, kuinka säännöt pitivät heidät kuolevien läheisten luota viime toukokuussa toisin kuin Downing Streetin tapahtumissa.

Jotkut Johnsonin omat konservatiiviset lainsäätäjät olivat sanoneet, että hänen keskiviikkona antamansa vastauksensa kasvavaan raivoon määrää hänen tulevaisuutensa.

Britannian pääministeri Boris Johnson kävelee Downing Streetin ulkopuolella Lontoossa, Britanniassa 12. tammikuuta 2022. REUTERS/Henry Nicholls
Britannian pääministeri Boris Johnson kävelee Downing Streetin ulkopuolella Lontoossa, Britanniassa 12. tammikuuta 2022. REUTERS/Henry Nicholls

"Hän on ottanut paljon vettä ja on listalla, mutta ei ole vielä täysin uponnut", yksi heistä sanoi.

Vanhemmat ministerit kokoontuivat Johnsonin ympärille ilmaisemaan tukensa sosiaalisessa mediassa, mutta muut lainsäätäjät eivät olleet vakuuttuneita, varsinkin Skotlannin konservatiivien johtaja Douglas Ross.

"Valitettavasti minun on sanottava, että hänen asemansa ei ole enää kestävä", Ross kertoi Sky Newsille keskusteltuaan aiemmin Johnsonin kanssa. Sky sanoi lähettävänsä epäluottamuskirjeen pääministeriä kohtaan.

Johtamishaasteen laukaisemiseksi 54 parlamentin 360 konservatiivisen kansanedustajasta joutuu kirjoittamaan epäluottamuskirjeitä puolueen "1922-komitean" puheenjohtajalle.

"Pelkään, että se kuulostaa minusta aivan kuin poliittisesti pääministeri olisi kuollut mies, joka kävelee", sanoi Roger Gale, toinen konservatiivien lainsäätäjä, joka on myös kirjoittanut kirjeen, jossa hän vaati Johnsonia kohtaamaan haasteen.

Vain kaksi vuotta sitten Johnson ajoi korkealla: hän oli saavuttanut suurimman konservatiivien enemmistön sitten Margaret Thatcherin vuonna 1987, kun hän oli luvannut saada Brexit valmiiksi. Hän johti EU-eron kampanjaa vuoden 2016 kansanäänestyksessä.

Mutta sarja virheitä kaiken yli likaiset skandaalit ja hänen asuntonsa ylelliset kunnostukset COVID-19:n käsittelyyn ja nyt Downing Streetin juhlat ovat tyhjentäneet hänen poliittisen pääomansa.

Kaksi nopeaa mielipidemittausta tiistaina osoitti, että reilusti yli puolet vastaajista ajatteli, että Johnsonin pitäisi erota. Konservatiivit menettivät viime kuussa lähes 200 vuotta pitämänsä parlamentaarisen paikan, kun taas puolueen mukava johto työväenpuolueen mielipidemittauksissa on haihtunut.

Vedonvälittäjät vähensivät todennäköisyyttään Johnsonin vaihtamiseen pääministerinä tänä vuonna, ja toukokuussa pidettäviä paikallisvaaleja pidettiin jälleen vaarallisena hetkenä.

Kun tapaamisen yksityiskohdat paljastuivat ensimmäisen kerran, Johnson sanoi, ettei hän voinut kommentoida, ennen kuin korkea virkamies Sue Gray saa päätökseen tutkimuksen muista väitteistä, jotka alun perin kiistettiin, että hän ja hänen virkailijansa olisivat pitäneet sääntöjä rikkovia juhlia.

Vastauksena eropyyntöihin hän lykkäsi jälleen Grayn tutkintaa.

"En voi ennakoida nykyisen tutkimuksen johtopäätöksiä, olen oppinut tarpeeksi tietääkseni, että oli asioita, joita emme yksinkertaisesti saaneet oikein. Ja minun on otettava vastuu", hän sanoi.

Vastustajat sanoivat, että hän ei ollut pyytänyt anteeksi puolueelta itseltään, jonka Johnson sanoi keskiviikkona "voidaan sanoa teknisesti kuuluvan ohjeiden piiriin", mutta oli yksinkertaisesti pahoillaan, että hänet paljastui.

Vaikka parlamentti kaikui hänen päänsä vaatimuksista, Johnsonin elämäkerran kirjoittaja Andrew Gimson sanoi, että hän ei todennäköisesti eroa, elleivät hänen parlamentaarikot pakottaisivat eroamaan.

"Hän etsii tietä tämän läpi. Hän ei ole eroava tyyppi", Gimson sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa