Liity verkostomme!

UK

"Emme ole nähneet minkäänlaista liikettä Yhdistyneen kuningaskunnan puolelta", Maroš Šefčovič

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič ilmaisi tänään pettymyksensä siitä, että EU:n suurten myönnytysten jälkeen Britannia ei ole muuttanut kantaansa. Komissiolla ei näytä olevan juurikaan epäilystä siitä, että Yhdistyneen kuningaskunnan tarkoituksena on panna täytäntöön Irlanti/Pohjois-Irlanti-pöytäkirjan 16 artikla.

Brittilehden artikkelissa Daily Telegraph Šefčovič ilmaisi viikonloppuna huolensa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen kieltäytymisestä sitoutumasta EU:n ehdotuksiin ja huomautti, että Yhdistynyt kuningaskunta näytti olevan asettunut vastakkainasettelun tielle. Tämä näyttää vahvistuvan, sillä komission kauaskantoisessa paketissa, jolla pyritään ratkaisemaan pohjoisirlantilaisten yritysten kohtaamia ongelmia, ei ole juurikaan edistytty.  

Šefčovič sanoi: "Kuulemme tällä hetkellä paljon 16 artiklasta. Ei saa olla epäilystäkään siitä, että 16 artiklan käynnistämisellä – pöytäkirjan uudelleenneuvottelun tavoittelulla – olisi vakavia seurauksia. Vakavaa Pohjois-Irlannille, koska se johtaisi epävakauteen ja arvaamattomuuteen. Ja vakava myös EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteille yleensä, koska se merkitsisi EU:n ponnistelujen hylkäämistä löytää yksimielinen ratkaisu pöytäkirjan täytäntöönpanoon.

Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla ja Šefčovič palaa Lontooseen 12. marraskuuta. Toistaiseksi komissio ei ole eritellyt toimenpiteitä, joita ne toteuttaisivat, jos Yhdistynyt kuningaskunta päättäisi soveltaa artiklaa 16. EU voisi ryhtyä toimenpiteisiin, jotka vaihtelevat kostotoimista useille Yhdistyneen kuningaskunnan viennille, tarkastusten lisäämiseen ja ehkä myös muiden toimenpiteiden tutkimiseen. kauppa- ja yhteistyösopimus, kuten vastaavuuden myöntäminen, tai he voisivat katsoa, ​​että Yhdistyneen kuningaskunnan toimet ansaitsevat vielä jyrkempiä toimia, kuten kauppa- ja yhteistyösopimuksen keskeyttämisen, joka olisi venyvämpi. 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Brexit

Komission neuvottelut Brexitin jälkeisistä kalastusluvista kantavat hedelmää

Julkaistu

on

Joulukuun 10. päivän määräajan lähestyessä Euroopan komissio on työskennellyt Ison-Britannian, Ranskan ja Guernseyn viranomaisten kanssa pysyvän kalastuslisenssin myöntämiseksi 40 alukselle ja kolmen muun täyttävän kelpoisuusvaatimukset. 

"Kaikkien kauppa- ja yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien eurooppalaisten alusten on saatava lisenssi, jotta kalastajien epävarmuus saadaan loppumaan", sanoi komissaari Sinkevičius. "Komissiolla ja Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisilla on yhteinen pyrkimys työskennellä nykyisen lupaprosessin päätökseen 10. joulukuuta mennessä."

Nämä alukset voivat jatkaa kalastustoimintaansa näillä vesillä 31. tammikuuta 2022 jälkeen, jolloin nykyisten väliaikaisten lisenssien oli määrä umpeutua.

Tämä ilmoitus tuli tehostettujen keskustelujen ja säännöllisten yhteyksien jälkeen kaikilla tasoilla komission ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä sekä komission ja Ranskan välillä. Se on tärkeä edistysaskel monimutkaisessa prosessissa. Edistyminen viimeisen kahden kuukauden aikana on ollut vaikeaa ja hidasta, sillä Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesille on myönnetty viisi lupaa ja Jerseyn vesille on myönnetty 5 pysyvää ja 5 muuta väliaikaista lupaa. Tämä nostaa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesille sekä Jerseyn ja Guernseyn ympärillä oleville vesille myönnettyjen pysyvien lisenssien kokonaismäärän 20:een.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Ranskan Macron käskee Britanniaa "ottamaan vakavasti" kanaalin siirtolaiskriisissä

Julkaistu

on

By

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi Britannialle perjantaina (26. marraskuuta), että sen on "ryhdyttävä vakavasti" tai pysyttävä suljettuna keskusteluista siitä, kuinka hillitä sotaa ja köyhyyttä pakenevia siirtolaisia ​​Englannin kanaalin yli. kirjoittavat Benoit Van Overstraeten, Richard Lough, Ingrid Melander Pariisissa, Ardee Napolitano Calais'ssa, Stephanie Nebehhay Genevessä, Ingrid Melander, Sudip Kar-gupta että Kylie Maclellan.

Ranska peruutti Britannian sisäministerin Priti Patelin kutsun osallistua asiaa käsittelevään kokoukseen Calais'ssa korostaen, kuinka raskaat sen suhteet Britanniaan ovat tulleet Brexitin jälkeisten kauppasääntöjen ja kalastusoikeudet myös vaakalaudalla.

Boris Johnsonin tiedottaja sanoi, että Britannian pääministeri ottaa asian "erittäin vakavasti" ja sanoi toivovansa Ranskan harkitsevan uudelleen päätöstään peruuttaa Patelin kutsu.

Kiista puhkesi 27 siirtolaisen kuoleman jälkeen, kun he yrittivät ylittää kapeaa meritietä kahden maan välillä. Tämä on pahin tragedia yhdellä maailman vilkkaimmista laivaväylistä. Lue lisää.

Mainos

"Olen yllättynyt, kun asioita ei tehdä vakavasti. Emme kommunikoi johtajien välillä tviittien tai julkaistujen kirjeiden kautta, emme ole ilmiantajia. Tule. Tule", Macron sanoi tiedotustilaisuudessa Roomassa.

Macron vastasi Johnsonin kirjeeseen, jossa Britannian johtaja kertoi "Rakas Emmanuelille", mitä hänen mielestään pitäisi tehdä estääkseen siirtolaisia ​​tekemästä vaarallista matkaa.

Johnson kehotti kirjeessään Ranskaa sopimaan yhteisistä partioista sen rannoille ja suostumaan Britanniaan saapuvien siirtolaisten takaisin ottamiseen. Lue lisää.

Mainos

Kirje raivostutti, eikä vähiten se, että Johnson julkaisi sen Twitterissä, Ranskan hallitus peruutti Patelin kutsun osallistua kokoukseen sunnuntaina keskustellakseen EU-ministerien kanssa maahanmuuton torjumisesta.

Johnson ei katu kirjeään Macronille tai sen julkaisemista Twitterissä, hänen tiedottajansa sanoi ja lisäsi, että hän kirjoitti sen "kumppanuuden ja yhteistyön hengessä" ja julkaisi sen verkossa tiedottaakseen yleisölle siitä, mitä hallitus on tekemässä.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhuu tiedotustilaisuudessa allekirjoitettuaan sopimuksen Italian pääministerin Mario Draghin kanssa vallan tasapainottamisesta Euroopassa Villa Madamassa Roomassa, Italiassa, 26. marraskuuta 2021. REUTERS/Remo Casilli

Perinteisten liittolaisten väliset suhteet ovat jo kireät, mukaan lukien äskettäinen sukellusvenesopimus Australian kanssa, joka korvasi sen Ranskan kanssa solmitun sopimuksen, ja he syyttivät jo toisiaan maahanmuuton puutteellisesta hallinnasta.

"Olemme kyllästyneet (Lontoon) kaksoispuheeseen", Ranskan hallituksen tiedottaja Gabriel Attal sanoi ja lisäsi, että sisäministeri Gerald Darmanin "kertoi kollegalleen, ettei hän ollut enää tervetullut".

Sunnuntain siirtolaiskokous etenee ilman Patelia, mutta Saksan, Hollannin, Belgian ja Euroopan komission virkamiesten kanssa.

"(EU) ministerit työskentelevät vakavasti ratkaistakseen vakavia asioita vakavien ihmisten kanssa", Macron sanoi. "Katsotaan sitten, kuinka edetä tehokkaasti brittien kanssa, jos he päättävät olla tosissaan."

Kun Britannia erosi EU:sta, se ei enää voinut käyttää blokin järjestelmää siirtolaisten palauttamiseen ensimmäiseen jäsenmaahansa, johon he saapuivat.

UNHCR:n tiedottaja William Saltmarsh kehotti Ranskaa ja Britanniaa työskentelemään yhdessä.

"Yhteistyö maiden välillä, mutta myös Britannian ja Euroopan välillä on erittäin tärkeää", hän sanoi. "On tärkeää, että salakuljettajien renkaat yritetään murskata yhteisesti, salakuljettajat ovat olleet viime kuukausina erittäin mukautuvia."

Englannin kanaalin ylittäneiden siirtolaisten määrä on noussut 25,776 2021:een vuonna 8,461, kun se vuonna 2020 oli 1,835 2019 ja vuonna XNUMX XNUMX XNUMX, kertoo BBC hallituksen tietoihin vedoten.

Oikeusjärjestöt sanovat, että vaikka taistelu ihmissalakuljettajia vastaan ​​on elintärkeää, myös Ranskan ja Britannian maahanmuuttopolitiikka ovat syyllisiä kuolemiin, mikä viittaa laillisten muuttoreittien puutteeseen.

"Eilisen tapahtuman tulos, voimme sanoa, että se johtui salakuljettajista, mutta se on ennen kaikkea näiden tappavien maahanmuuttopolitiikkojen vastuulla, näemme tämän joka päivä", Marwa Mezdour, joka koordinoi siirtolaisyhdistystä Calais'ssa, sanoi. Hukkuneiden kunnianosoitus.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Hamas

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi

Julkaistu

on

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi, Britannian sisäministeri Priti Patel (Kuvassa) kertoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Olemme omaksuneet sen näkemyksen, että emme voi enää eritellä sotilaallista ja poliittista puolta. Se perustuu monenlaisiin tiedustelutietoihin, tietoihin ja myös terrorismiin liittyviin linkkeihin. Sen vakavuus puhuu puolestaan, hän sanoi.

Patel lisäsi, että Hamasin kieltäminen lähettäisi "erittäin, erittäin vahvan viestin jokaiselle henkilölle, joka ajattelee, että on OK olla tällaisen järjestön kannattaja".

Hänen oli määrä antaa virallinen ilmoitus perjantaina (19. marraskuuta), jossa hänen odotetaan sanovan puheessaan: "Hamasilla on merkittävää terroristikapasiteettia, mukaan lukien pääsy laajaan ja kehittyneeseen aseeseen sekä terroristien koulutustiloihin, ja se on ollut pitkään osallistunut merkittävään terroristiväkivaltaan. Mutta Hamasin nykyinen listaus luo keinotekoisen eron organisaation eri osien välille – on oikein, että listaus päivitetään vastaamaan tätä. Tämä on tärkeä askel erityisesti juutalaiselle yhteisölle. Jos suvaitsemme ääriliikkeitä, se murentaa turvallisuuden kalliota."

Mainos

Hän kutsui Hamasia "perustavallisesti ja raivokkaasti antisemitistiksi". ”Antisemitismi on pysyvä paha, jota en koskaan siedä. Juutalaiset tuntevat olonsa rutiininomaisesti turvattomaksi – koulussa, kaduilla, jumalanpalveluksessa, kodeissaan ja verkossa”, hän sanoi.

"Jokainen, joka tukee tai kutsuu tukemaan kiellettyä organisaatiota, rikkoo lakia. Se sisältää nyt Hamasin missä tahansa muodossa, Patel sanoi.

Hänen odotetaan vievän lakimuutoksen läpi parlamentissa ensi viikolla. Ehdotetun lainmuutoksen mukaan tuen osoittaminen Hamasille, joka sisälsi sen lipun pukemista, vaatteiden käyttämistä tai tapaamisten helpottamista Hamasin jäsenten kanssa, voi saada vuoden 2000 terrorismilain nojalla vuosien vankeusrangaistuksen.

Mainos

Britannian päätös syntyy, kun Israelin presidentti Isaac Herzog tekee ensi viikolla virallisen vierailun Lontooseen, jonka aikana hän tapaa pääministeri Boris Johnsonin, parlamentin jäseniä ja muita arvohenkilöitä.

Britannia on tähän asti kieltänyt vain Hamasin sotilassiiven, Izz al-Din al-Qassam -prikaatit.

Ryhmän kieltäminen kokonaan tuo Britannian linjaan Yhdysvaltojen, Kanadan ja EU:n kanssa.

Muslimiveljeskunnan haara

Vuonna 1987 perustettu Hamas on ollut vastuussa satojen israelilaisten siviilien murhasta, erityisesti työllistäen itsemurhapommittajia 1990- ja 2000-luvuilta.

Hamas on Muslimiveljeskunnan palestiinalainen haara, ja se on tiukasti ja selkeästi torjunut kaiken rauhanprosessin ja tunnustanut Israelin olemassaolon oikeuden.

Hamasin keskeinen tavoite on perustaa islamilainen valtio kaikille Palestiinaksi määritellylle alueelle (Välimerestä Jordan-jokeen) aseellisen taistelun avulla.

Hamas valtasi Gazan alueen väkivaltaisessa vallankaappauksessa vuonna 2006, jolloin palestiinalaishallinto potkittiin. Siitä lähtien he ovat ajoittain laukaisseet tuhansia raketteja Israelia kohti.

Viimeksi viikon kestäneessä konfliktissa toukokuussa Hamas ampui yli 4,000 XNUMX rakettia Israelia kohti.

Nykyinen Israelin hallitus noudattaa erottelupolitiikkaa, joka pyrkii vahvistamaan maltillisia palestiinalaispoliittisia voimia palestiinalaishallinnossa.

Israel suhtautuu myönteisesti Britannian toimeen

Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi twiitissä: "Hamas on terroristijärjestö yksinkertaisesti sanottuna."

"Hamas on radikaali islamilainen ryhmä, joka kohdistaa kohteen viattomiin israelilaisiin ja pyrkii Israelin tuhoamiseen. Olen tyytyväinen Yhdistyneen kuningaskunnan aikomukseen julistaa Hamas kokonaisuudessaan terroristijärjestöksi - koska se on juuri sitä", hän sanoi.

Ulkoministeri Yair Lapid sanoi, että "terrorijärjestössä ei ole laillista osaa, ja kaikki yritykset erottaa terroristijärjestön osia ovat keinotekoisia".

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa