Liity verkostomme!

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Brexit

Ranskan ministeri Beaune: Ranskalaiset kalastajat eivät saa maksaa Britannian Brexit -epäonnistumisesta

Julkaistu

on

By

Kalastustroolarit ovat telakoituna Boulogne-sur-Merissä sen jälkeen, kun Britannia ja Euroopan unioni ovat välittäneet viime hetken Brexit-kauppasopimuksen Pohjois-Ranskassa 28. joulukuuta 2020. REUTERS/Charles Platiau

Ranskan Eurooppa -asioiden ministeri Clement Beaune sanoi tänään (8. lokakuuta), että ranskalaiset kalastajat eivät saa maksaa Britannian eroamisesta Euroopan unionista, kirjoittaa Dominique Vidalon, Reuters.

"He epäonnistuivat Brexitissä. Se oli huono valinta. Uhkailu, uhkaaminen kalastajillemme, ei ratkaise kalkkunan tarjontaa jouluna", Beaune kertoi BFM TV: lle.

Mainos

"Pysymme lujina. Britit tarvitsevat meitä myymään tuotteitaan", hän lisäsi.

Aiemmin tällä viikolla pääministeri Jean Castex sanoi, että Ranska on valmis tarkistamaan kahdenvälistä yhteistyötä Britannian kanssa, jos Lontoo jättää edelleen huomiotta kalastusoikeuksista tehdyn sopimuksen Brexitin jälkeisessä kauppasuhteessaan Euroopan unionin kanssa. Lue lisää.

Pariisi on raivostunut siitä, että Lontoo kieltäytyy myöntämästä sitä, mitä se pitää täydellisenä lisenssinä, koska ranskalaiset kalastusalukset toimivat Britannian aluevesillä, ja se uhkaa vastatoimilla.

Mainos

Ranskalaiset kalastajat ovat myös sanoneet voivansa estää Calaisin pohjoisen sataman ja Kanaalitunnelin rautatieyhteyden, jotka ovat Ison -Britannian ja Manner -Euroopan välisen kaupan tärkeimmät kauttakulkupaikat, jos Lontoo ei myönnä lisää kalastuslisenssejä seuraavan 17 päivän aikana.

Continue Reading

Brexit

Brexit kylmä kalkkuna - Iso -Britannia yrittää torjua 25 vuoden tuontityötapaa

Julkaistu

on

By

Yhdistyneen kuningaskunnan 25 vuotta vanha malli halvan työvoiman tuomisesta on päättynyt Brexitin ja COVID-19: n myötä, kylveten siemenet 1970-luvun tyyliseen tyytymättömyyden talveen, johon kuuluu työntekijöiden pula, kiihtyvät palkkavaatimukset ja hinnankorotukset, kirjoittaa Guy Faulconbridge.

Euroopan unionista eroaminen, jota seuraa vuosisadan suurimman kansanterveyskriisin kaaos, on saattanut maailman viidenneksi suurimman talouden äkillisesti yrittämään potkaista riippuvuuttaan halvasta tuontityövoimasta.

Pääministeri Boris Johnsonin Brexit -kokeilu - ainutlaatuinen suurten talouksien keskuudessa - on kiristänyt entisestään toimitusketjuja, jotka kilisevät jo maailmanlaajuisesti kaikesta sianlihasta ja siipikarjasta lääkkeisiin ja maitoon.

Mainos

Palkkojen ja siten myös hintojen on noustava. Lue lisää.

Pidemmän aikavälin vaikutus kasvuun, Johnsonin poliittinen omaisuus ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen suhde Euroopan unioniin on epäselvä.

"Se on todella suuri käännekohta Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja meille mahdollisuus mennä eri suuntaan", Johnson, 57, sanoi kysyessään työvoimapulasta.

Mainos

"En aio palata vanhaan epäonnistuneeseen matalan palkan ja alhaisen osaamisen malliin, jota tukee hallitsematon maahanmuutto."

Hän sanoi, että britit olivat äänestäneet muutoksen puolesta vuoden 2016 Brexit -kansanäänestyksessä ja uudelleen vuonna 2019, jolloin maan voittoisa vaalivoitto teki Johnsonista tehokkaimman konservatiivisen pääministerin sitten Margaret Thatcherin.

Hänen mukaansa pysähtyneiden palkkojen pitäisi nousta - joillekin Brexit -äänestyksen takana oleva taloudellinen logiikka. Johnson on suoraan sanonut yritysjohtajille suljetuissa kokouksissa, että he maksavat työntekijöille enemmän.

Maahanmuuton "hallinnan ottaminen takaisin" oli keskeinen viesti Brexit-kampanjassa, jonka Johnsonin johtama "Lähtö" -kampanja voitti niukasti. Myöhemmin hän lupasi suojella maata Euroopan unionin "töitä tuhoavalta koneelta".

Johnson heittää Brexit -uhkapelinsä "säätöksi", vaikka vastustajien mukaan hän pukee työvoimapulan kultaiseksi tilaisuudeksi työntekijöille korottaa palkkojaan.

Maahanmuuton rajoittaminen merkitsee kuitenkin sukupolvenvaihdosta Yhdistyneen kuningaskunnan talouspolitiikassa heti sen jälkeen, kun pandemia aiheutti 10 prosentin supistumisen vuonna 2020, pahin yli 300 vuoteen.

Kun EU laajeni itään Berliinin muurin murtumisen jälkeen vuonna 1989, Iso -Britannia ja muut suuret Euroopan taloudet ottivat vastaan ​​miljoonia maahanmuuttajia Puolasta, joka liittyi unioniin vuonna 2004.

Kukaan ei todellakaan tiedä, kuinka paljon ihmisiä tuli paikalle: vuoden 2021 puolivälissä Ison-Britannian hallitus ilmoitti vastaanottaneensa yli 6 miljoonaa EU-kansalaisen hakemusta ratkaisua varten, mikä on yli kaksinkertainen määrä maan uskottua vuonna 2016.

Brexitin jälkeen hallitus lakkasi antamasta EU: n kansalaisille etusijaa muualta tuleviin ihmisiin verrattuna.

Brexit sai monet itäeurooppalaiset työntekijät - mukaan lukien noin 25,000 40,000 kuorma -autonkuljettajaa - lähtemään maasta, kun noin XNUMX XNUMX kuorma -auton ajokorttitestiä keskeytettiin pandemian vuoksi.

Britanniassa on nyt vajaat 100,000 XNUMX kuorma -autonkuljettajaa, mikä johtaa jonoihin huoltoasemilla ja huoleen ruoan saamisesta supermarketeihin. Myös teurastajien ja varastotyöntekijöiden puute aiheuttaa huolta.

"Palkkojen on noustava, joten kaikkien toimittamiemme tuotteiden ja kaiken hyllyiltä ostamasi hintojen on myös noustava", sanoi Craig Holness, brittiläinen rekkakuski, jolla on 27 vuoden kokemus.

Palkat ovat jo nousseet: raskaan tavarankuljetusajoneuvon (HGV) luokan 1 kuljettajan työpaikkaa mainostettiin 75,000 102,500 puntaa (XNUMX XNUMX dollaria) vuodessa, mikä on korkein mitä rekrytoija oli koskaan kuullut.

Englannin keskuspankki sanoi viime kuussa, että kuluttajahintainflaation odotetaan nousevan 4 prosenttiin tämän vuoden lopulla, "johtuen suurelta osin energian ja tavaroiden hintojen kehityksestä", ja että korkojen nostaminen historiallisen alhaisilta näytti vahvistuneen.

Se mainitsi todisteita siitä, että "rekrytointivaikeudet olivat yleistyneet ja pahentuneet", jotka pankin edustajat olivat pitäneet "useiden tekijöiden yhdistelmänä, mukaan lukien kysynnän elpyminen odotettua nopeammin ja EU: n työntekijöiden saatavuuden väheneminen".

Johnsonin ministerit ovat toistuvasti hylänneet ajatuksen siitä, että Iso -Britannia on menossa "tyytymättömyyden talveen", joka auttoi Thatcheria valtaan vuonna 1979, ja palkkavaatimukset, inflaatio ja sähköpula kääntyivät - tai jopa Brexit on tekijä.

"Maamme on toiminut suhteellisen alhaisella palkkakehityksellä pitkään - pohjimmiltaan pysähtyneet palkat ja täysin pysähtynyt tuottavuus - ja tämä johtuu siitä, että kroonisesti emme ole investoineet ihmisiin, emme ole investoineet laitteisiin ja olet nähnyt palkat tasaisena ", Johnson sanoi sunnuntaina.

Hän ei kuitenkaan selittänyt, miten palkkojen pysähtyminen ja huono tuottavuus ratkaistaisiin sekoittamalla pienempää maahanmuuttoa ja korkeampia palkkoja, jotka ruokkivat inflaatiota, joka syö reaalipalkat.

Oli myös epäselvää, miten korkeammat hinnat vaikuttaisivat talouteen, joka on kuluttajalähtöinen ja yhä enemmän riippuvainen toimitusketjuista, joiden lonkerot kiertävät ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella.

Joillekin tarkkailijoille Yhdistynyt kuningaskunta on tullut täyteen ympyrään: se liittyi eurooppalaiseen klubiin 1970-luvulla, kun Euroopan sairas mies ja sen poistuminen, monet eurooppalaiset poliitikot selvästi toivovat, johtaa sen takaisin varoittavaan umpikujaan.

Johnsonin perintö riippuu niiden todistamisesta vääräksi.

Continue Reading

Brexit

EU -ministerit valtuuttavat neuvottelujen aloittamisen Gibraltarista

Julkaistu

on

Neuvosto teki tänään (5. lokakuuta) päätöksen, jolla annetaan lupa aloittaa neuvottelut EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisestä sopimuksesta Gibraltarin osalta sekä neuvotteluohjeet. Tämä on perusta Euroopan komission neuvotteluille Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa.

Kiistanalaisin kysymys on vapaa liikkuvuus ja rajavalvonta, yli 15,000 50 ihmistä asuu Espanjassa ja työskentelee Gibraltarilla, mikä on noin 10% Gibraltarin työvoimasta. Alueelle saapuu vuosittain noin XNUMX miljoonaa turistia, ja se muodostaa noin neljänneksen sen taloudesta.

Pääministerin Fabien Picardon (sosialistinen työväenpuolue) oli tarkoitus järjestää ilta tämän viikon konservatiivipuolueen konferenssissa, mutta hän ei voinut osallistua, koska hän on saanut COVID-19-tartunnan. Siitä huolimatta hän kiittää Ison -Britannian pääministeriä Boris Johnsonia siitä, että hän piti ”barnstorming -puheen” Rockin! ”Puolesta.

Mainos

Gibraltar ei kuulunut EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppa- ja yhteistyösopimuksen soveltamisalaan. Euroopan komissio esitti ehdotuksensa neuvotteluohjeiksi 20. heinäkuuta. Tuolloin silloinen ulkoministeri Dominic Raab sanoi, että hän ei voi neuvotella tällä perusteella, koska se heikentäisi Yhdistyneen kuningaskunnan suvereniteettia Gibraltarin suhteen: "Olemme jatkuvasti osoittaneet käytännöllisyyttä ja joustavuutta etsiessämme järjestelyjä, jotka toimivat kaikille osapuolille, ja me Olemme pettyneitä siihen, että tätä ei ole vastavuoroisesti kehotettu. Kehotamme EU: ta ajattelemaan uudelleen. "

Yhdistyneen kuningaskunnan pääneuvottelija EU: n kanssa, Lord Frost, on äskettäin uhannut käynnistää Irlannin ja Pohjois -Irlannin pöytäkirjan (NIP) 16 artiklan marraskuun alussa, jos Yhdistyneen kuningaskunnan "komentoasiakirjassa" tekemät ehdotukset eivät johda uusiin neuvotteluihin NIP: stä. Komissio ei todennäköisesti reagoi myönteisesti Yhdistyneen kuningaskunnan häpeälliseen lähestymistapaan, joka myös lisää jännitteitä Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n suhteisiin jo ennen neuvottelujen aloittamista Gibraltarin kanssa.

Mainos

Espanjan odotetaan olevan Schengenin naapurivaltio, joka vastaa Euroopan unionista Schengenin sopimuksen täytäntöönpanosta. Komissio myöntää, että ulkorajojen valvonnassa jäsenvaltiot voivat vaatia Frontexilta teknistä ja operatiivista tukea. Espanja on jo ilmaissut aikovansa pyytää Frontexilta apua. Alueen pääministeri on jo sanonut, että tällä tavalla rajanylitys- ja poistumispaikkoja todennäköisesti hallitaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa