Liity verkostomme!

UK

Šefčovič esittää ratkaisuja pöytäkirjaan, mutta pahoittelee, että "ideologia vallitsee"

Julkaistu

on

Eilisten (9. kesäkuuta) eroamis-, kauppa- ja yhteistyösopimusten kokousten jälkeen Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič puhui nykyisestä umpikujasta Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ja ilmeisestä turhautumisesta toimivien ratkaisujen löytämisessä Irlannin täytäntöönpanon vaikeuksiin / Pohjois-Irlannin pöytäkirja.

Šefčovič kertoi olevansa yllättynyt ensimmäisestä yksipuolisista toimista, joihin lisättiin joustavuutta. Hän sanoi, että EU oli nyt tienristeyksessä ja että kärsivällisyys kului hyvin ohutta. EU harkitsee nyt kaikkia vaihtoehtoja, mukaan lukien välimiesmenettely ja vastatoimet, mutta korosti haluavansa ratkaista tilanteen mieluummin sovinnollisesti. 

Yksi EU: n tarjoama ratkaisu, joka poistaisi noin 80 prosenttia rajat ylittävistä tarkastuksista, olisi hyväksyä ns. Sveitsityyppinen SPS-sopimus. Šefčovič sanoi, että asiasta voitaisiin sopia muutamassa viikossa, mutta lordi Frost on hylännyt tämän ja väittänyt vastaavuussopimuksen puolesta. 

'Ideologia vallitsee'

Šefčovič sanoi: "Olen tavallaan järkyttynyt siitä, että ideologia vallitsee yli [ratkaisun], joka voisi olla hyvä ja tärkeä Pohjois-Irlannin kansalaisille." Hän jatkoi selittämällä, että "vastaavuus" ei poista suurinta osaa tarkastuksista tai kaikkia nykyisiä kitkoja. Lord Frost on ottanut kovan linjan tässä asiassa sanoen, että Yhdistynyt kuningaskunta tarvitsee sääntely autonomiaa sopiakseen uusista kauppasopimuksista. Jälleen EU on ollut joustava ja sanoi olevansa valmis tarjoamaan Yhdistyneelle kuningaskunnalle väliaikaista yhdenmukaistamista, kunnes syntyy kauppasopimus, joka edellyttäisi sääntelymuutoksia, mikä antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle enemmän aikaa infrastruktuurin kehittämiseen ja sopeutumiseen uuteen GB: ään NI-vaatimuksiin. Hän sanoi: "Tarjoamme jotain, joka on konkreettista, uskottavaa, helppoa tehdä ja joka voidaan saavuttaa hyvin nopeasti."  

Šefčovič puhui myös yhteisestä yhteydenpidostaan ​​Pohjois-Irlannin liike-elämän sidosryhmiin lord Frostin kanssa. Hän sanoi, että he näkevät mahdollisuuden pöytäkirjassa ja että se antaa alueelle ainutlaatuisen mahdollisuuden ja edun. Invest NI: n mielenkiinto on noussut, ja Šefčovič sanoi ajattelevansa, että tässä vaiheessa he järjestäisivät kauppavaltuuskuntia Pohjois-Irlantiin "jakelun, kenties toimitusketjujen kehittämiseksi ja yksinkertaisesti todella uusien työpaikkojen ja uusien mahdollisuuksien tuomiseksi Pohjois-Irlantiin". 

Hän sanoi, että liikemiesten viesti oli hyvin selkeä, he haluavat poliitikkojen korjaavan ongelman, ratkaisemaan sen. Šefčovič sanoi olevansa täysin samaa mieltä heidän kanssaan.

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Ison-Britannian kotitoimisto kääntyy maahanmuuttajien viisumittoman työn sallimiseksi

Julkaistu

on

Yhdentoista tunnin kotitoimiston käänne antaa maahanmuuttajien työskennellä merituulipuistoissa ilman viisumia. Viime hetken päätöstä kiistanalaisen viisumivapauden jatkamisesta on kritisoinut yksi kansanedustaja ja RMT-liitto.

Hull Eastin kansanedustaja Karl Turner kutsuu päätöstä "uudeksi iskuksi Yhdistyneen kuningaskunnan merenkulkijoille".

"Merituuliteollisuus on kasvava ala, ja on elintärkeää, että brittiläiset merenkulkijat voivat kilpailla oikeudenmukaisesti näistä työpaikoista", hän sanoi. "Meillä on hyvä määrä merenkulkijoiden luokituksia omassa vaalipiirissäni Itä-Hullissa, jotka eivät pysty kilpailemaan näistä työpaikoista johtuen siitä, että ulkomaiset EU: n ulkopuoliset merenkulkijat ovat kohtuuttomasti alittaneet palkkatason. Hallituksen on lopetettava tämä hyväksikäyttö välittömästi ja annettava ammattitaitoisille brittiläisille merenkulkijoille mahdollisuus kilpailla näistä työpaikoista. "

Sisäasiainministeriötä on myös kritisoitu sekaannuksen aikaansaamisesta, koska tuulipuisto-operaattoreita kehotettiin tammikuussa aloittamaan työntekijöidensä valmisteleminen tiukempia maahanmuuttosääntöjä varten.  

Maahanmuutto - ja viisumiasiantuntija Yash Dubal, johtaja AY & J-asianajajat, sanoo, että hänen asiakkaansa ovat turhautuneet muutosten viime hetken luonteesta.

Hän selitti: ”Useat olivat käyttäneet aikaa ja resursseja vaihtoehtoisten järjestelyjen tekemiseen henkilöstötarpeidensa tyydyttämiseksi. Syynä oli perusteltu huoli siitä, että järjestelmä päättyy 1. heinäkuuta. Työntekijöiden työsopimuksia ei ollut uusittu. He ovat nyt turhautuneita. Päätös poikkeuksen jatkamisesta tuo esiin myös alan välisen akuutin työvoimapulan ongelman, joka on todellinen ja jatkuva. "

Offshore Wind Workers 'Concession (OWWC) vapauttaa merituulihankkeissa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä työskentelevät maahanmuuttajat tarpeesta saada Ison-Britannian työviisumi. Sen oli määrä päättyä 1. heinäkuuta. Mutta sisäministeriö antoi 2. heinäkuuta ilmoituksen järjestelmän jatkamisesta uudella vuodella. Lausunnossaan se sanoi, että myönnytys oli "maahanmuuttosääntöjen ulkopuolella" ja sitä sovelletaan työntekijöihin, jotka ovat välttämättömiä tuulipuistojen rakentamiseen ja ylläpitoon Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä.

Toimilupa antaa edelleen ulkomaalaisille työntekijöille luvan tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 1. heinäkuuta 2022 asti "liittyäkseen alukseen, joka harjoittaa tuulipuiston rakentamista ja ylläpitoa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä".

Järjestelmä alkoi vuonna 2017 ja sitä oli jatkettu useaan otteeseen. Tammikuussa, kun kiistanalaisesta uudesta pisteisiin perustuvasta maahanmuuttojärjestelmästä tuli laki, sisäministeriö antoi tuuliviljelijöille lausunnon, jossa se toisti aikomuksensa lopettaa poikkeus. Virkamiehet kehottivat toimijoita tarkistamaan työvoimansa tilan. Monet käyttivät aikaa ja resursseja muutosten lieventämiseen.

Ammattiyhdistykset ovat aiemmin arvostelleet luopumista siitä, että se vie työpaikkoja brittiläisiltä merenkulkijoilta ja sallii tuulipuisto-operaattoreiden palkata halpaa ulkomaista työvoimaa, joka on usein merellä vähintään 12 tuntia päivässä ja maksaa vähemmän kuin Yhdistyneen kuningaskunnan vähimmäispalkka. työskentelee alle 4 puntaa tunnissa.

Continue Reading

Pohjois-Irlanti

Ison-Britannian hallitus määrittelee parlamentille Pohjois-Irlannin pöytäkirjaa koskevan etenemistavan

Julkaistu

on

Valtiovarainministeri kabinetissa, Lord Frost (Kuvassa), ja Pohjois-Irlannin valtiosihteeri (SoSNI) Brandon Lewis ovat tänään (8. heinäkuuta) puhuneet Policy Exchange -ajattelussa pohjois-Irlannin pöytäkirjan etenemisestä.

Sekä Lord Frost että SoSNI vahvistivat hallituksen sitoutumisen suojella Belfastin (suurperjantaina) sopimusta kaikin puolin. He sanoivat, että pöytäkirjalla ei ollut tavoitteita minimoida vaikutuksia Pohjois-Irlannin jokapäiväiseen elämään ja helpottaa Pohjois-Irlannin ja Ison-Britannian välistä kauppaa.

Lord Frost ilmoitti, että hallitus harkitsee seuraavia askeleitaan ja määrittelee lähestymistavansa parlamentin pöytäkirjaan ennen kesän taukoa.

Lord Frost sanoi:

"Nykytilanne ei ole yhdenmukainen Belfastin (suurperjantai) sopimuksen huolellisen tasapainon kanssa, eikä pöytäkirjan pitäisi toimia. Tämä poliittinen todellisuus on tunnustettava ja käsiteltävä. Tämä hallitus ei voi yksinkertaisesti jättää huomiotta tätä todellisuutta ja seistä, kun asiat kiristyvät ja vaikeutuvat. 

”Suosimme aina yksimielistä lähestymistapaa tilanteen ratkaisemiseen. Ottaen huomioon kaiken, mitä olemme käyneet läpi viime vuosina, olemme varmoja, että on olemassa tapoja löytää tasapaino ja löytää tarvittavat mukautukset. Tällainen työskentely on vastuullista, ja se on paras tapa täyttää hallituksen velvollisuudet kaikkia Pohjois-Irlantia kohtaan. Mutta ilmeisesti kaikki vaihtoehdot ovat edelleen pöydällä. 

"Joten harkitsemme seuraavia vaiheitamme, keskustelemme kaikkien kiinnostuneiden kanssa, ja voin tänään sanoa, että esitämme lähestymistavan parlamenttiin harkitusti ennen kesän taukoa. 

"Meille kaikille tarjottava palkinto, jos pystymme palauttamaan uuden tasapainon meille kaikille sopivalla tavalla, on se, että voimme asettaa Ison-Britannian ja EU: n väliset suhteet uudelle polulle, joka kulkee nykyistä pidemmälle. jännitteitä, joka ylittää muutaman viime vuoden haasteet ja ymmärtää todellisen, aidon mahdollisuuden ystävälliseen yhteistyöhön ”.

Pohjois-Irlannin valtiosihteeri sanoi: "Pöytäkirjan soveltamisen vaikutus tuntuu jokaisessa yhteisössä, joka elää jokapäiväistä elämäänsä. Tämä häiritsee tärkeää tehtävää, joka on Pohjois-Irlannin valtavan taloudellisen potentiaalin hyödyntäminen.

"Pohjois-Irlannilla on todellisia taloudellisia vahvuuksia, ja meidän tulisi keskittyä siihen, miten voimme lisätä innovaatioita, sulkea osaamisvajeen, lisätä vientiä ja tarttua vihreän teollisen vallankumouksen mahdollisuuksiin. 

"Visio Pohjois-Irlannista on rakentaa yhteinen ja vakaa tulevaisuus kaikille Pohjois-Irlannin ihmisille, hyödyntämällä rauhan, turvallisuuden ja vaurauden positiivisia yhteyksiä."

Continue Reading

Brexit

Britannian hallitus yrittää selviytyä työvoimapulasta

Julkaistu

on

Yhä useammat työntekijät Itä-Euroopasta ovat palanneet kotimaahansa, koska sekä COVID-rajoitukset että Brexit rasittavat Ison-Britannian työmarkkinoita. Pula on pakottanut Ison-Britannian hallituksen etsimään vaihtoehtoja sekä yrittämään vakuuttaa työntekijät olemaan palaamatta kotiin. Uusien työntekijöiden houkutteleminen ulkomailta näyttää olevan hallituksen uusi prioriteetti, samoin kuin asettamalla vähemmän työrajoituksia kuorma-autonkuljettajille, jotka haluavat työllistyä Isossa-Britanniassa, kirjoittaa Cristian Gherasim Bukarestissa.

Kuorma-autonkuljettajat ovat nyt kysyttyjä, sillä noin 10,000 heistä, monet Itä-Euroopasta, menettivät työpaikkansa Brexitin ja Covid-pandemian jälkeen. Mutta ei tarvita vain kuorma-autonkuljettajia, vaan myös vieraanvaraisuus on tiukassa kulmassa, koska se riippuu myös erityisesti Itä-Euroopasta ja uusista EU-maista tulevasta työvoimasta.

Hotellit ja ravintolat kohtaavat nyt mahdollisuuden, että kun COVID-rajoitukset on kokonaan poistettu, henkilökuntaa ei jäisi houkuttelemaan asiakkaidensa puoleen.

Useiden Isossa-Britanniassa toimivien logistiikkayritysten mukaan melkein 30% heistä etsii kuorma-autonkuljettajia, mikä on houkutellut monia romanialaisia ​​viime vuosina, mutta joka nyt kamppailee työvoiman tarpeidensa tyydyttämiseksi.

Monet Yhdistyneestä kuningaskunnasta lähtevistä sanoivat, että epäedullisemmat työolot painavat suuresti heidän päätöstään palata kotiin. Jotkut mainitsivat jopa hankalia matkaolosuhteita, mukaan lukien Brexitin takia pitkät odotusajat lentokentillä.

Ne, jotka eivät halua palata kotimaahansa, sanovat, että ankarammista työoloista huolimatta he haluavat silti Ison-Britannian kotimaansa sijaan.

Kuorma-autonkuljettajat eivät ole ainoita, joiden pandemia ja Brexit ovat vaikuttaneet elämään. Yhdistyneen kuningaskunnan päätös erota Euroopan unionista vaikutti myös opiskelijoihin, ja jotkut päättivät palata maahansa pandemian alkaessa. Koska hallitus on päättänyt olla sallimatta yli kuuden kuukauden ajaksi lähteviä säilyttämään asuinpaikkansa, jotkut opiskelijat pidättäytyvät palaamasta kotimaahansa.

Opiskelijoille pandemia tarkoitti liikkuvia kursseja verkossa. Monet ovat päättäneet jatkaa opintojaan kotona.

Useat Ison-Britannian yrittäjät vaativat hallitusta toteuttamaan työviisumiohjelman työntekijöille, jotka tulevat eri Euroopan lääniä. Britannian kansallisen tilastolaitoksen, Kansallisten tilastojen toimiston taloustilastojen huippuyksikön aiemmin tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 1.3 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää on lähtenyt maasta pandemian alusta lähtien. Pelkästään Lontoon kaupunki on menettänyt 8% väestöstään, noin 700,000 XNUMX työntekijää tulee EU: n jäsenvaltioista.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa