Liity verkostomme!

UK

Michel sanoo, että Ison-Britannian on kunnioitettava tekemiään sopimuksia

Julkaistu

on

Keskustelut EU: n Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa tekemien sopimusten täytäntöönpanosta käydään Lontoossa tänään (9. kesäkuuta). Yli Ohi muutaman päivän jännitteet ovat kasvaneet provosoivat toimitukset Lord David Frostilta, Ison-Britannian johtajalta EU: n ja Ison-Britannian suhteissa.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel pyysi tänä aamuna Euroopan parlamentissa Yhdistynyttä kuningaskuntaa kunnioittamaan tekemiään sopimuksia sanoen "pacta sunt servanda" - sopimukset on pidettävä - yksi kansainvälisen oikeuden perusperiaatteista . 

Yhdistynyt kuningaskunta lisättiin 24. – 25. Toukokuuta kokoontuneen Eurooppa-neuvoston esityslistalle. Päätelmissä 27 hallituksen päämiestä kehotti Yhdistynyttä kuningaskuntaa panemaan täysimääräisesti täytäntöön erosopimukset sekä kauppa- ja yhteistyösopimukset. Johtajat kehottivat myös Yhdistynyttä kuningaskuntaa kunnioittamaan valtioiden välisen syrjimättömyyden periaatetta suhteissaan EU-maihin lähettämällä selkeä viesti yhtenäisyydestä. 

Lunastamalla Lord Frostin syytöksen siitä, että EU on syyllistynyt "oikeudelliseen purismiin", Michel sanoi: "Uskomme syvästi oikeusvaltioon," pacta sunt servandaan ", kun sopimukset tehdään, ne on pantava täytäntöön hyvässä uskossa."

Michel toisti solidaarisuutensa Irlannille ja EU: n halun suojella sisämarkkinoita ja pitkän perjantain sopimusta.

Brexit

Ison-Britannian Johnson kehottaa EU: ta harkitsemaan Brexitin jälkeisiä ehdotuksia vakavasti

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson poseeraa Euroopan komission presidentin Ursula von der Leyenin kanssa johtajien virallisen tervehdyksen ja perhekuvan aikana G7-huippukokouksessa Carbis Bayssä, Cornwallissa, Britanniassa 11. kesäkuuta 2021. Leon Neal / Pool via REUTERS

Pääministeri Boris Johnson on kehottanut Euroopan komission presidentti Ursula von der Leyeniä harkitsemaan vakavasti Ison-Britannian ehdotuksia muuttaa niin sanottua "kestämätöntä" tapaa, jolla Brexit-sopimus ohjaa kauppaa Pohjois-Irlannin kanssa, kirjoittaa Elizabeth Piper.

Sen jälkeen kun Britannian suhteet blokkiin saatiin päätökseen viime vuoden lopulla, ne ovat saavuttaneet uusia alamäkiä, ja molemmat osapuolet syyttävät toisiaan vilpillisessä mielessä sopimuksesta, joka koskee Brexitin jälkeistä kauppaa Pohjois-Irlannin kanssa.

Lontoo syyttää Brysseliä liian puristista tai legalistisesta tulkinnassa, mitä kauppa tarkoittaa joillekin tavaroille, jotka siirtyvät Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlannin maakuntaan. EU sanoo noudattavansa sopimusta, jonka Johnson allekirjoitti vasta viime vuonna.

Britannia ehdotti keskiviikkona neuvottelemaan uudelleen Pohjois-Irlannin pöytäkirjan osat, jotka säätelevät tavaroiden liikkumista, kuten jäähdytettyä lihaa, ja luopumaan sopimuksen valvonnasta EU: ssa.

EU on hylännyt vaatimuksen neuvotella uudestaan, von der Leyen toisti blokin viestin Twitterissä sanoen: "EU on edelleen luova ja joustava pöytäkirjan puitteissa. Mutta emme neuvota uudelleen."

Johnson puhui van der Leyenille viime viikolla.

"Pääministeri totesi, että tapa, jolla pöytäkirja toimi tällä hetkellä, oli kestämätöntä. Hän sanoi, että ratkaisuja ei löydy pöytäkirjan olemassa olevien mekanismien kautta, ja siksi olimme esittäneet ehdotuksia merkittäviksi muutoksiksi", Johnsonin tiedottaja kertoi.

Johnson kehotti EU: ta "tarkastelemaan ehdotuksia vakavasti ja työskentelemään Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa niiden parissa" sanomalla, että tämä asettaisi Ison-Britannian ja EU: n suhteet paremmin pohjalle.

Iso-Britannia laati ehdotukset yhdessä keskiviikkona julkaisemassaan asiakirjassa yrittääkseen pakottaa neuvottelut neuvottelujen aloittamiseksi niin kutsutun protokollan toiminnan parantamiseksi. Jotkut arvostelijat sanovat, että harvat ehdotuksista ovat uusia ja EU voi suurelta osin hylätä ne.

Pöytäkirjassa käsitellään suurinta avioeron aiheuttamaa hämmennystä: miten säilyttää herkkä rauha, jonka Yhdysvaltain välittämä vuoden 1998 perjantai-rauhansopimus maakuntaan tuotti - ylläpitämällä avointa rajaa - avaamatta takaovea naapurimaiden Irlannin kautta EU: n ainoalle 450 miljoonan ihmisen markkinat.

Se edellyttää lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, joka on edelleen osa EU: n tullialuetta. Nämä ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatomia unionistilaisille, jotka tukevat kiihkeästi sitä, että maakunta on edelleen osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

Continue Reading

Brexit

EU tukee Irlantia, kun Yhdistynyt kuningaskunta etsii ratkaisuja Pohjois-Irlannin pöytäkirjan dilemmaan

Julkaistu

on

Kiistanalainen Pohjois-Irlannin pöytäkirja, joka on osa EU: n ja Ison-Britannian erosopimusta, ei osoita merkkejä itsensä ratkaisemisesta pian. Kuten Ken Murray raportoi Dublinista, Euroopan komissio ei halua luopua, kun taas britit etsivät edelleen aukkoa päästäkseen irti sovitusta asiakirjasta, jonka he itse tervehtivät viime joulukuussa.

Seitsemän kuukautta on kulunut siitä, kun Ison-Britannian hallitus kerskasi paljon, kun Brexit allekirjoitettiin ja sinetöitiin virallisesti Brysselissä hymyillen ja joulua edeltävällä kannustimella ympäri.

Kun Ison-Britannian pääneuvottelija Lord David Frost twiittasi jouluaattona 2020: "Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että olen johtanut suuren Ison-Britannian joukkueen turvaamaan tämän päivän erinomaisen sopimuksen EU: n kanssa.

”Molemmat osapuolet työskentelivät väsymättä päivä päivältä haastavissa olosuhteissa saadakseen maailman suurimman ja laajimman sopimuksen ennätysajassa. Kiitos kaikille, jotka saivat sen aikaan. "

Voisi ajatella hänen sanojensa lukemista siitä, että Britannian hallitus toivoi elävänsä onnellisena sen jälkeen, kun kauppa oli tehty. Kaikki ei kuitenkaan tule suunnittelemaan.

Brexitin erosopimuksen nojalla Pohjois-Irlannin pöytäkirja, joka on EU: n ja Ison-Britannian sopimuksen liite, loi uuden kauppajärjestelmän GB: n ja Pohjois-Irlannin välille, joka vaikka onkin Irlannin saarella, on tosiasiallisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Pöytäkirjan tavoitteena on, että tietyille GB: stä NI: een siirrettäville tavaroille, kuten munille, maidolle ja jäähdytetylle lihalle, on suoritettava satamatarkastukset päästäkseen Irlannin saarelle, josta niitä voidaan myydä paikallisesti tai siirtää eteenpäin tasavallalle, joka on edelleen Euroopan unionissa.

Kun Pohjois-Irlannin työväenluokan protestanttiset unionistilaiset tai brittiläiset lojalistit näkevät sen, pöytäkirja tai nimellinen kaupparaja Irlanninmerellä on uusi askel kohti yhdistynyttä Irlantia - jota he kiivaasti vastustavat - ja merkitsee uutta eristämistä Isosta-Britanniasta, jossa heidän uskollisuutensa on .

Entinen demokraattisen unionistisen puolueen johtaja Edwin Poots sanoi, että pöytäkirja on asettanut "absurdit esteet kaupalle suurimpien markkinoidemme kanssa [GB]".

Sopimuskaudesta 1. tammikuuta - 30. kesäkuuta sovittiin toimenpiteiden voimaantulon mahdollistamiseksi, mutta Pohjois-Irlannissa on ollut vihamielisyyttä pöytäkirjaa kohtaan. Tätä ajanjaksoa on nyt pidennetty syyskuun loppuun asti, jotta löydettäisiin keinoja Hyväksyttävä kompromissi pitää kaikki osapuolet tyytyväisinä!

Pöytäkirjasta ja sen seurauksista, joita näyttää siltä, ​​että Iso-Britannia ei ajatellut, on vihastanut unionistisen yhteisön jäseniä niin paljon Pohjois-Irlannissa, mielenosoituksia kaduilla joka toinen ilta alkukesän jälkeen, on tullut yleinen näky.

Tällainen tunne on petos Lontoota kohtaan pöytäkirjan suhteen. Britannian lojalistit ovat uhanneet viedä mielenosoituksensa Irlannin tasavallassa sijaitsevaan Dubliniin, mikä monien mielestä aiheuttaisi tekosyyn väkivallalle.

Uskollinen aktivisti Jamie Bryson puhuu Pat Kenny -näyttely on Newstalk radio Dublinissa sanoi äskettäin: "Lukuun ottamatta sitä, että Pohjois-Irlannin pöytäkirjan suhteen on tapahtunut varsin merkittävä muutos tulevina viikkoina ... Kuvittelen ehdottomasti, että nämä mielenosoitukset toteutetaan rajan eteläpuolella, varmasti 12. heinäkuuta jälkeen."

12 heinäkuuy, päivämäärä, jonka Pohjois-Irlannissa nähtiin merkitsevän oranssin ritarikunnan marssihuippua, on tullut ja mennyt. Toistaiseksi Pohjois-Irlannissa pöytäkirjaa vastustaneet eivät ole vielä ylittäneet rajaa, joka erottaa pohjoisen Etelä-Irlannista.

Pohjois-Irlannin brittiläiset unionistit ja kauppiaat, jotka kokevat liiketoimintansa kärsivän suuresti Lontoon hallitukselle kohdistuvasta painostuksesta, kun pöytäkirjan koko sisältö tulee voimaan, Lord Frost on yrittänyt epätoivoisesti muuttaa ja pehmentää sopimusta hän neuvotteli ja ylisti viime joulukuussa.

Sama sopimus, on lisättävä, hyväksyttiin alahuoneessa äänin 521 puolesta ja 73, mikä on merkki siitä, että Ison-Britannian hallitus ei noudattanut huolellisuutta!

Brexitin näkyvistä seurauksista Pohjois-Irlannissa ovat kuorma-autonkuljettajien pitkät viivästykset satamissa, ja jotkut suuret supermarkettiketjut valittavat tyhjistä hyllyistä.

Dublinissa tuntuu, että jos COVID-19-toimenpiteitä ei olisi otettu käyttöön, Brexitin todelliset todelliset seuraukset olisivat todennäköisesti Pohjois-Irlannissa ankarampia kuin ne ovat jo.

Painostamalla Lord Frostia selvittämään tämä poliittinen ongelma mahdollisimman pian, hän sanoi viime viikolla Westminsterin parlamentille: "Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme".

Julkaisemalla nimeltään 'A Command Paper', se jatkoi röyhkeästi, että "EU: n osallistuminen sopimuksen valvontaa vain" aiheuttaa epäluottamusta ja ongelmia ".

Paperi jopa ehdotti, että Isosta-Britanniasta NI: hin myyville kauppiaille poistettaisiin yleiset tulliasiakirjat.

Sen sijaan sovellettaisiin "luottaa ja tarkista" -järjestelmää, jota kutsutaan "rehellisyyslaatikoksi", jolloin kauppiaat rekisteröivät myynnin kevyessä järjestelmässä, joka mahdollistaa toimitusketjujen tarkastamisen. Ehdotus, joka epäilemättä lähetti salakuljettajat nukkumaan hymy kasvoillaan!

Pelkkä ehdotus "rehellisyyslaatikosta" on täytynyt kuulostaa huvittavalta ja ironiselta Pohjois-Irlannissa, jossa Boris Johnson lupasi vuonna 2018 DUP: n vuosikokouksessa edustajille, että "Irlanninmerellä ei olisi rajaa", jotta hän vain palaa myöhemmin hänen sanallaan!

Kun EU: n komission puheenjohtaja Ursula Von Der Leyen vahvisti viime viikolla Ison-Britannian pääministerille Boris Johnsonille, että sopimusta ei neuvotella uudelleen, Yhdistyneen kuningaskunnan osapuoli näyttää olevan jälleen äärimmäisen epäsuosittu Pohjois-Amerikan protestanttisten unionistien ja irlantilaisten kansallismielisten yhteisöjen kanssa. Irlanti.

Pohjois-Irlannin brittiläiset protestanttiset unionistit ovat vihaisia ​​pöytäkirjan takia, irlantilaiset katoliset nationalistit ovat raivoissaan myös Lontoosta sen jälkeen, kun NI: n ulkoministeri Brandon Lewis ilmoitti ehdotuksista lopettaa kaikki tutkimukset murhien aikana ennen vuotta 1998 tehdyistä murhista.

Jos se pannaan täytäntöön, Ison-Britannian sotilaiden ja turvallisuuspalvelujen käsissä kuolleiden perheet eivät koskaan saa oikeutta, kun taas Yhdistyneen kuningaskunnan lojalistien ja irlantilaisten republikaanien toiminnasta kuolleet kärsivät saman kohtalon.

Taoiseach Micheál Martin, joka puhui Dublinissa, sanoi, että "brittiläisiä ehdotuksia ei voida hyväksyä ja ne ovat pettämistä [perheille]".

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin, irlantilaisen kulttuuriperinnön miehen, kanssa, joka sanoi viime vuonna, ettei hän allekirjoita kauppasopimusta Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa, jos Lontoo tekee mitään heikentääkseen Pohjois-Irlannin vuoden 1998 rauhansopimusta, Boris Johnsonin hallinnolla näyttää olevan hupeneva ystävien määrä Brysselissä, Berliinissä, Pariisissa, Dublinissa ja Washingtonissa.

Pohjois-Irlannin pöytäkirjan ehtojen uudelleentarkastelun odotetaan jatkavan tulevina viikkoina.

Kun EU on ilmoittanut, ettei se ole halukas siirtymään, ja Yhdysvaltojen hallinto vetäytyy Dublinin puolelle, Lontoo joutuu vaikeaan ongelmaan, josta pakenemiseen tarvitaan jotain merkittävää.

Kuten eräs Dublinin radiopuhelinohjelman soittaja huomautti asiasta viime viikolla: ”Jonkun pitäisi kertoa britteille, että Brexitillä on seurauksia. Saat mitä äänestät. "

Continue Reading

Brexit

Iso-Britannia vaatii, että EU suostuu uuteen Pohjois-Irlannin Brexit-sopimukseen

Julkaistu

on

By

Näkymä Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välisestä rajanylityksestä Newryn ulkopuolella, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia, 1. lokakuuta 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Britannia vaati keskiviikkona (21. heinäkuuta) Euroopan unionilta uutta sopimusta Brexitin jälkeisen kaupan valvomiseksi, johon Pohjois-Irlanti osallistui, mutta välttyi erottamasta avioerosopimuksen yksipuolisesti huolimatta siitä, että sen ehtoja oli rikottu, kirjoittaa Michael Holden että William James.

Iso-Britannia ja Euroopan unioni sopivat Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta osana vuoden 2020 Brexit-sopimusta, joka lopulta sinetöitiin neljä vuotta sen jälkeen, kun brittiläiset äänestäjät tukivat avioeroa kansanäänestyksessä.

Se pyrki pääsemään eroon avioeron suurimmasta ongelmasta: miten suojella EU: n sisämarkkinoita mutta välttää myös maarajat Ison-Britannian maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, jonka läsnäolo kaikkien osapuolten poliitikoilla pelkää voisi voimistaa väkivaltaa, pääosin päättyi vuoteen 1998 mennessä Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus.

Pöytäkirja edellytti lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, mutta ne ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatema "unionistilaisille", jotka tukevat kiihkeästi Yhdistyneen kuningaskunnan jäljelle jäävää maakuntaa.

"Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme", Brexitin ministeri David Frost sanoi parlamentille sanoen, että on perusteltua vedota pöytäkirjan 16 artiklaan, joka sallii kummankin osapuolen ryhtyä yksipuolisiin toimiin luopumaan sen ehdoista, jos seurauksena on odottamaton kielteinen vaikutus. sopimus.

"On selvää, että olosuhteet oikeuttavat 16 artiklan käytön. Siitä huolimatta ... olemme päättäneet, että ei ole oikea hetki tehdä niin.

"Näemme mahdollisuuden edetä toisin, löytää uusi tie pyrkiä sopimaan EU: n kanssa neuvottelujen kautta, uusi tasapaino Pohjois-Irlantia koskevissa järjestelyissämme kaikkien hyödyksi."

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa