Liity verkostomme!

UK

Yhdistynyt kuningaskunta syyttää EU: ta "sisämarkkinoiden asettamisesta etusijalle" Pohjois-Irlannin yli

Julkaistu

on

Tämän viikon Yhdistyneen kuningaskunnan kokousten (9. kesäkuuta) ennen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kumppanuusneuvostoa (keskustelemaan EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisestä kauppa- ja yhteistyösopimuksesta) ja sekakomiteaa keskustelemaan erosopimuksen täytäntöönpanosta. David Frost on jatkanut höyhenien rypistämistä, kirjoittaa Catherine Feore.

Financial Timesin lehdessä Frost väittää, että Yhdistynyt kuningaskunta aliarvioi pöytäkirjan vaikutuksen Pohjois-Irlantiin suuntautuvaan tavaraliikenteeseen. Frost väittää, että Yhdistynyt kuningaskunta "ei pidä luentoja siitä, panemmeko pöytäkirjan täytäntöön - me olemme", mikä on outoa, kun otetaan huomioon, että Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt keskeyttää yksipuolisesti tiettyjen määräysten soveltamisen huomiotta sekä tehdyt sitoumukset että sopimuksen mukaiset keinot käsitellä sopimuksen täytäntöönpanosta mahdollisesti aiheutuvia erimielisyyksiä. Yhdistyneen kuningaskunnan yksipuolinen toiminta ei ole antanut EU: lle muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä ensimmäisiin vaiheisiin rikkomusmenettelyssä. 

Frost väittää, että Yhdistynyt kuningaskunta on ollut rakentava ja on esittänyt yksityiskohtaisia ​​ehdotuksia esimerkiksi ehdottamalla vastaavuuteen perustuvaa eläinlääkintäsopimusta ja valtuutetun kauppiaan järjestelmää tarkastusten vähentämiseksi, mutta sanoo olevansa kuullut vähän EU: n puolelta vastauksena näihin ehdotuksiin . 

EU on kuitenkin toistuvasti ilmoittanut Yhdistyneelle kuningaskunnalle, että vastaavuuteen perustuva sopimus ei olisi tyydyttävä, vaikka vastaavuussopimukset olisivat muiden kolmansien maiden, kuten Kanadan ja Uuden-Seelannin, kanssa. Komissio väittää, että EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisen kaupan monimutkaisuus ja laajuus eivät vastaisi EU: n riskivaatimuksia. Yhdistynyt kuningaskunta on toistuvasti sanonut, että koska se on juuri poistunut EU: sta, se on tosiasiallisesti yhdenmukainen EU: n kanssa ja että EU käyttää liiallista varovaisuutta. EU puolestaan ​​huomauttaa, että Yhdistynyt kuningaskunta on toistuvasti ilmoittanut aikomuksestaan ​​poiketa EU: n säännöistä EU: sta poistumisen eduksi.

Theresa Mayn entinen esikuntapäällikkö Gavin Barwell haastoi joitain Frostin vaatimuksia. Erityisesti: "On houkuttelevaa uskoa, että - kaikista varoituksista huolimatta - hallitus" aliarvioi pöytäkirjan vaikutuksen ", mutta olen melko varma, että se ei ole totta. He tiesivät, että se oli huono sopimus, mutta sopivat siitä, että Brexit saataisiin päätökseen, aikomalla vääntyä siitä myöhemmin. Mikä viittaa siihen, että komission havaitsema "vilpillinen mieli" alkoi kauan ennen kuin Pohjois-Irlannin ulkoministeri myönsi, että sisämarkkinalaki olisi kansainvälisen oikeuden vastaista "erityisellä ja rajoitetulla tavalla".

Tänään (7. kesäkuuta) Euroopan komission lähde kuvaili myönnytyksiä ja joustavuutta, joita Yhdistynyt kuningaskunta oli valmis tarjoamaan. Lähde kertoi, että lääkkeissä he tunnustivat ongelman ja etsivät ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat tietyissä olosuhteissa tietyt toiminnot GB: ssä lääkkeille, jotka on erityisesti hyväksytty NI-markkinoille. Joustavuus ylittää ne, jotka jo sallitaan kiireellisissä tilanteissa EU: n lainsäädännön mukaan.  

Komissio tutkii Ison-Britannian Pohjois-Irlantiin saapuville opaskoirille myönnettävää poikkeusta, joka perustuu avustajakoiria koskevaan EU: n lainsäädäntöön.

Muita ratkaisuja tarjotaan kaikkeen kohtuuhintaisten käytettyjen autojen saatavuudesta ALV-marginaalijärjestelmän muutoksiin Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan elintarviketurvallisuusviraston välisten yhteyksien helpottamiseen, jotta voidaan nopeuttaa kaikkien Yhdistyneessä kuningaskunnassa käytettävien korkean riskin laitosten riskinarviointia vienti EU: hun. 

EU: n lähteen mukaan EU: n tietotekniikkaryhmät pyrkivät varmistamaan SPS-tavaroiden saapumis- ja poistumistietojen nopean käsittelyn, mutta järjestelmä ei ole valmis ennen vuotta 2022. Eläinten merkinnöissä ja komissiossa on myös tiettyjä joustavuutta. on tunnustanut, että teräksen tariffikiintiöissä oli odottamaton ongelma, jossa EU etsii ratkaisuja.

Huolimatta halusta sietää joitain Yhdistyneen kuningaskunnan huolenaiheita, Lord Frostin yksipuolinen ja aggressiivinen lähestymistapa on vaimentanut toiveita siitä, että tämän viikon kokous saavuttaa läpimurron. Diplomaatit kaikista 27 EU-maasta ovat päättäneet käyttää oikeuttaan osallistua kokoukseen, mikä viittaa laajaan kiinnostukseen. 

Eurooppa-neuvosto lisäsi äskettäin Yhdistyneen kuningaskunnan toukokuun kokouksen kiireellisten asioiden luetteloon ja pyysi sopimusten täysimääräistä ja tehokasta täytäntöönpanoa ja niiden hallintorakenteiden saattamista toimintakykyisiksi.

Huolta oli herännyt myös Yhdistyneen kuningaskunnan yritys tehdä erillisiä sopimuksia EU: n jäsenvaltioiden kanssa kahdenvälisin perustein. Päätelmissään hallitusten päämiehet kehottivat Yhdistynyttä kuningaskuntaa kunnioittamaan syrjimättömyyden periaatetta jäsenvaltioiden välillä.

Yhdistyneen kuningaskunnan vanhojen virallisten tiedotustoimittajien mukaan iltapäivällä pöytäkirjalla on useita tavoitteita, ja väitti, että EU ajatteli vain yhtenäismarkkinoiden suojelua - mikä on tietysti EU: n ja sen osien elintärkeä ja ensisijainen etu. Irlannin ja Pohjois-Irlannin pöytäkirja oli kuitenkin itse EU: n merkittävä kompromissi Pohjois-Irlannin erityisten olosuhteiden tunnustamiseksi. 

Brexit

EU: n entinen Brexit-neuvottelija Barnier: Ison-Britannian maine vaakalaudalla Brexit-rivillä

Julkaistu

on

By

Suhteita Yhdistyneeseen kuningaskuntaan -työryhmän päällikkö Michel Barnier osallistuu keskusteluun EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisestä kauppa- ja yhteistyösopimuksesta täysistunnon toisena päivänä Euroopan parlamentissa Brysselissä, Belgiassa 27. huhtikuuta 2021. Olivier Hoslet / Pool REUTERSin kautta

Michel Barnier, Euroopan unionin entinen Brexit-neuvottelija, sanoi maanantaina (14. kesäkuuta), että Yhdistyneen kuningaskunnan maine oli vaakalaudalla Brexitiin liittyvissä jännitteissä.

EU-poliitikot ovat syyttäneet Britannian pääministeriä Boris Johnsonia siitä, ettei se kunnioita Brexitiin liittyviä sitoumuksia. Ison-Britannian ja EU: n väliset kasvavat jännitteet uhkasivat varjostaa seitsemän ryhmän huippukokouksen sunnuntaina. Lontoo syytti Ranskaa "loukkaavista" huomautuksista, joiden mukaan Pohjois-Irlanti ei kuulunut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Lue lisää

"Yhdistyneen kuningaskunnan on kiinnitettävä huomiota maineeseensa", Barnier kertoi France Info -radioon. "Haluan, että herra Johnson kunnioittaa allekirjoitustaan", hän lisäsi.

Continue Reading

Brexit

Saksan Merkel kehottaa käytännölliseen lähestymistapaan Pohjois-Irlantiin

Julkaistu

on

By

Saksan liittokansleri Angela Merkel (Kuvassa) pyysi lauantaina "käytännön ratkaisua" erimielisyyksille osasta Brexit-sopimusta, joka kattaa Pohjois-Irlannin raja-asiat Reuters Lue lisää.

Pääministeri Boris Johnson sanoi, että Britannia tekee "kaiken mahdollisen" suojellakseen alueellista koskemattomuuttaan Euroopan unionin kanssa käytävässä kauppakiistassa uhkaamalla hätätoimenpiteitä, jos ratkaisua ei löydy.

EU: n on puolustettava yhteismarkkinoitaan, Merkel sanoi, mutta teknisissä kysymyksissä riidassa voi olla etenemistapa, hän kertoi tiedotustilaisuudessa seitsemän johtajan ryhmän huippukokouksessa.

"Olen sanonut, että kannatan käytännöllistä ratkaisua sopimussopimuksiin, koska sydämellinen suhde on erittäin tärkeää Britannialle ja Euroopan unionille", hän sanoi.

Viitaten Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin kanssa käymään keskusteluun geopoliittisista kysymyksistä Merkel sanoi, että he olivat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan on jatkossakin pysyttävä Venäjän maakaasun kauttakulkumaana, kun Moskova on saattanut päätökseen kiistanalaisen Nord Stream 2 -kaasuputken Itämeren alla.

11 miljardin dollarin putki kuljettaa kaasua suoraan Saksaan, mikä Washingtonin pelko voi heikentää Ukrainaa ja lisätä Venäjän vaikutusvaltaa Euroopassa.

Bidenin ja Merkelin on määrä tavata Washingtonissa 15. heinäkuuta, ja hankkeen aiheuttama kahdenvälisten suhteiden rasitus tulee olemaan esityslistalla.

G7 yritti lauantaina torjua Kiinan kasvavaa vaikutusvaltaa tarjoamalla kehitysmaille infrastruktuurisuunnitelman, joka kilpailisi presidentti Xi Jinpingin monen biljoonan dollarin Belt and Road -aloitteen kanssa. L5N2NU045

Merkeliltä kysyttiin suunnitelmasta, että G7 ei ollut vielä valmis määrittelemään, kuinka paljon rahoitusta voitaisiin tarjota.

"Rahoitusvälineemme eivät useinkaan ole niin nopeasti saatavilla kuin kehitysmaat tarvitsevat niitä", hän sanoi

Continue Reading

Brexit

Macron tarjoaa Ison-Britannian Johnson 'Le reset' -toiminnon, jos hän pitää Brexit-sanansa

Julkaistu

on

By

Ranskan presidentti Emmanuel Macron tarjoutui lauantaina (12. kesäkuuta) palauttamaan suhteet Britanniaan, kunhan pääministeri Boris Johnson seisoo Brexitin avioerosopimuksen kanssa, jonka hän allekirjoitti Euroopan unionin kanssa, kirjoittaa Michel Rose.

Sen jälkeen kun Britannia saattoi päätökseen eroamisensa EU: sta viime vuoden lopulla, suhteet blokkiin ja erityisesti Ranskaan ovat heikentyneet, ja Macronista on tullut kriittisin kritiikki Lontoon kieltäytymisestä kunnioittaa Brexit-sopimuksensa ehtoja.

Lounais-Englannissa pidetyssä seitsemän rikkaan kansan ryhmässä pidetyssä kokouksessa Macron kertoi Johnsonille, että molemmilla mailla on yhteiset edut, mutta siteet voivat parantua vain, jos Johnson pitää sanansa Brexitistä, lähde sanoi.

"Presidentti kertoi Boris Johnsonille, että Ranskan ja Ison-Britannian välinen suhde oli palautettava", nimettömänä puhunut lähde sanoi.

"Näin voi käydä, jos hän pitää sanansa eurooppalaisten kanssa", lähde sanoi ja lisäsi, että Macron puhui Johnsonille englanniksi.

Elysee Palace ilmoitti, että Ranskalla ja Britannialla oli yhteinen näkemys ja yhteiset edut monissa globaaleissa kysymyksissä ja "yhteinen lähestymistapa transatlanttiseen politiikkaan".

Johnson tapaa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin myöhemmin myöhemmin lauantaina, missä hän voi myös nostaa kiistan osasta EU: n avioerosopimusta, jota kutsutaan Pohjois-Irlannin pöytäkirjaksi.

Britannian johtaja, joka isännöi G7-kokousta, haluaa huippukokouksen keskittyvän globaaleihin kysymyksiin, mutta on pysynyt tiellä Pohjois-Irlannin kanssa käytävässä kaupassa ja kehotti EU: ta olemaan joustavampi lähestymistavassaan helpottamaan kauppaa provinssiin Britanniasta .

Pöytäkirjan tarkoituksena on pitää EU: n jäsenmaata Irlantia rajoittava maakunta sekä Yhdistyneen kuningaskunnan tullialueella että EU: n sisämarkkinoilla. Lontoon mukaan pöytäkirja on nykyisessä muodossaan kestämätön päivittäistavaroiden Pohjois-Irlantiin toimittamiseen aiheuttamien häiriöiden takia.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa